Povedali ste novému partnerovi o interrupcii?
Ahojte, nerozoberajte prosím morálne hľadisko upt... Tie, čo ste podstúpili upt a máte nového partnera, s ktorým ste už nejakú dobu a je to na dobre ceste, povedali ste to partnerovi? Áno/nie, aká bola reakcia?
@anonym_21bdaa tak su zeny, co idu do manzelstva ako panny a dokonca aj muzi, takze vedia, ze nikto iny nebol a nie su ani specialne veriaci, keby si mierila tymto smerom, ja nechodim do kostola. Niektori mame za manzelov uplne prvych partenerov v zivote aj muzi si vzali uplne svoju prvu priatelku. Aspon nemusime riesit HPV, reagujem na to, ze hadam muz vie, ze manzelka mala aj inych.
@zuzana76
Nejdem sa s tebou dohodovat
Ja si stojim z nazorom, ze autorka ma pravo mat svoje sukromie ochranene do miery, Do akej to citi ona.
Strasit ju tym ze aj tak sa to chlap dozvie, je velmi ubohe a utocne
Inak zaujímavé, doktor mi vravel že toto nikde nebude, ani poisťovňa o Tom by nemala vedieť, žiadne záznamy nič a teraz sa dozvedáme že v knižke to bude a v prípade ivf tiež bude problém, nemá to byť úplne utajené? Pri zmene doktora to asi bude v záznamoch
@anonym_autor keď som kedysi pozerala Male Lásky, tam sa to sestrička pýtala aj keď bol chlap dnu, že koľký krát je tehotná a koľký je to pôrod. Pozri, za mňa, keď dám bokom to morálne hľadisko, veľmi by som si vážila, že mi povieš pravdu a že si to mala tak vyrovnané v hlave, že lepšie si išla na upt ako mať dieťa s nejakým blbcom. On to nemá čo riešiť, je to tvoje telo a tvoj život, otázne je, či by s tebou bol keby teraz máš dieťa s niekym iným.
A ďalšia vec, ver mi, nestojí to za to sa neustále strachovať, či mu to niekto nepovie alebo sa to nedozvie, hoci omylom, potom by bol oveľa viac sklamaný. Ten muž ťa má mať rád "se vším všudy".
Vo vzťahu by mali byť takéto veci povedané 😏 Držím palce 😊
@zuzana76
Nejdem sa s tebou dohodovat
Ja si stojim z nazorom, ze autorka ma pravo mat svoje sukromie ochranene do miery, Do akej to citi ona.
Strasit ju tym ze aj tak sa to chlap dozvie, je velmi ubohe a utocne
@anonym_21bdaa ano, rovnako chlap by v príade problemov mal vediet o co ide. Jedna sa aj o jeho buducnost, mam dvoch synov, asi ich treba teda poucit, ze dnesne dievcata mozu byt aj nečestné, nech maju oci a usi otvorene.
@anonym_21bdaa ano, rovnako chlap by v príade problemov mal vediet o co ide. Jedna sa aj o jeho buducnost, mam dvoch synov, asi ich treba teda poucit, ze dnesne dievcata mozu byt aj nečestné, nech maju oci a usi otvorene.
@zuzana76
Vidis svet cierno biely, a taky nie je
Pozerat sa na zenu, ktora podatupila potrat ako na “necestnu” je velmi velmi povrchne.
@anonym_autor keď som to brala vážne povedala som. jedna reakcia bola že chalan bol z toho viac v zadku ako ja v tom čase ale nemalo to následky-časom sme sa síce rozišli ale z iných dôvodov. druhý x som povedala (po cca 3-4mes vzťahu) a sme spolu cez 7r, normálne fungujeme. do hĺbky to nikdy neriešil ani sme sa k tomu už nevracali
@zuzana76
Pozerat sa na zenu, ktora podatupila potrat ako na “necestnu” je velmi velmi povrchne.
@anonym_21bdaa nie preto, ze postupila potrat, ale preto, ze to minimalne svojmu manzelovi nepovedala. Čestnosť - pravdovravnosť, nemyslim počestnosť - byt panna. Partneri pri svadbe predsa vyhlasuju, ze nic nezamlcali a poznaju svoj zdravotny stav. Manzel ma pravo vediet taketo informacie, mozno aj okolnosti, je ine potrat, lebo niekoho znasilnili a potrat, lebo zena neriesila antikoncepciu, ale tehotenstva riesila potratmi a ma ich aj 2-3 za sebou. A nemusi to mat nasledky a moze, manzelstvo mojho stryka bolo nestastne.
@zuzana76
@anonym_21bdaa a ano, muz by to mal vediet pred svadbou a ak to je pre neho prekazka, tak sa so zenou rozist, to povazujem za fer. Rovnako, ako on nezamlci nejake splodene deti.
@zuzana76
@anonym_21bdaa a ak to nechce nikomu hovorit, tak som za to, ze nemusi, ale nech nevstupuje do manzelstva. Moze mat partnera, ktory tiez nebude chciet manzelstvo a deti, tam ok, nech si to necha pre seba. Ale ak zaviaze k sebe zivot ineho cloveka a neoboznami ho, to povazujem za nečestne. To nie je cierno-biele, to nečestnosť je.
Bojím sa žeby v prípade plánovaného tehotenstva sa to dozvedel od dr, z lekárskych správ? Eviduje vôbec doktor prvé tehotenstvo aj keď skončilo tak ako skončilo? Nebýva v spravach uvedené, žeby šlo už o druhé tehotenstvo?
@anonym_autor v tehotenskej knižke sa píše,ktoré tehotenstvo

@zuzana76
Prepac ale tvoje nazory su extremistick asi krestanske alebo zaostale
Vobec hclap nemusi byt liberal. Staci, ze je rozumny a chapavy.
Ziadna zena to nerobi z roztopase, ale je to krok, ktory zial musi spravit.
Opakujrm, v tehu knizke to nemusi byt napisane a ani nebolo
A dalsia vec, pricetny muz si necita a nehrave sa v dokumentacii manzelky. A ziaden chlap si predsa nemysli, ze jeho manzelka nesexovala s nikym inym
Porovnat toto s tym ze by mal chlap dieta je dalsia absurdita z tvojej hlavy, prepac
@anonym_21bdaa tak su zeny, co idu do manzelstva ako panny a dokonca aj muzi, takze vedia, ze nikto iny nebol a nie su ani specialne veriaci, keby si mierila tymto smerom, ja nechodim do kostola. Niektori mame za manzelov uplne prvych partenerov v zivote aj muzi si vzali uplne svoju prvu priatelku. Aspon nemusime riesit HPV, reagujem na to, ze hadam muz vie, ze manzelka mala aj inych.