icon

Povedali ste novému partnerovi o interrupcii?

16. jan 2026

Ahojte, nerozoberajte prosím morálne hľadisko upt... Tie, čo ste podstúpili upt a máte nového partnera, s ktorým ste už nejakú dobu a je to na dobre ceste, povedali ste to partnerovi? Áno/nie, aká bola reakcia?

gabrielamodrykonik
Včera o 15:26
@terezka1947

...to je tá super myšlienka,že moje telo....ale keď treba plastiky a kabelky,telo je už aj manželovi....i o dieťa sa maxstsrt aj manžel.....ale keď si žena zmyslí,že telo je je,vtedy je iba jej....no nie,potrat,nech je dôvod akýkoľvek je v manželstve vážna tema a už je to téma,kt.ma väčší presah...už to je téma dvoch ľudí.

@terezka1947 Haloo, sa zobud, ona nebola v manzelstve s tymto tu a ani s tymto tu necakala dieta a nesla na interupciu... Toto je cudzi chlap, ktory do jej zivota prisiel az potom, a ktoreho do jej zivota aky zila predtym s inym muzom absolutne nic nie je! Aleze absolutne! Len ona vie najlepsie, preco sa v tom case rozhodla podstupit ten zakrok, urcite mala na to svoje dovody a co koho ako ty, on a dalsich ludi do toho. Tohto nech zaujima ako ziju spolu oni dvaja teraz a nech riesia starosti a radosti, ktore sa tykaju vztahu ich dvoch. Pretoze informacia, ze podstupila v minulosti interupciu, nema byt absolutne pre neho podstatna, pokial je po zakroku nadalej plodna. Katastrofa tieto nabozenske fanaticky...

gabrielamodrykonik
Včera o 15:32
@pr85

@anonym_autor Ako by si sa cítila, keby ti zatajil, že má napr. vazektomiu? Asi nie super a bola by si právom naštvaná. Tak by som sa cítil aj ja, keby mi frajerka zatajila interrupciu. Takej žene by som už nemohol veriť, že keby že teoreticky (u mňa) dôjde k predmanželskemu sexu, že sa nezachová rovnako a nezabije naše nenarodené dieťa.

@pr85 no ty si ale mimo, zena, ako mozes porovnavat vazektomiu s interupciou... 🤦

terezka1947
Včera o 15:53
@gabrielamodrykonik

@terezka1947 Haloo, sa zobud, ona nebola v manzelstve s tymto tu a ani s tymto tu necakala dieta a nesla na interupciu... Toto je cudzi chlap, ktory do jej zivota prisiel az potom, a ktoreho do jej zivota aky zila predtym s inym muzom absolutne nic nie je! Aleze absolutne! Len ona vie najlepsie, preco sa v tom case rozhodla podstupit ten zakrok, urcite mala na to svoje dovody a co koho ako ty, on a dalsich ludi do toho. Tohto nech zaujima ako ziju spolu oni dvaja teraz a nech riesia starosti a radosti, ktore sa tykaju vztahu ich dvoch. Pretoze informacia, ze podstupila v minulosti interupciu, nema byt absolutne pre neho podstatna, pokial je po zakroku nadalej plodna. Katastrofa tieto nabozenske fanaticky...

@gabrielamodrykonik rozmýšľam,kde žiješ ty....pretože ona mu nemusí vysvetľovať dôvody utz....ale ich spoločný život to ovplyvniť môže....a pre niekoho to je dôležité vediet.
To čo za vzťahy začínajú existovať?

zuzana76
Včera o 16:21
@gabrielamodrykonik

@gabrielamodrykonik pokial je plodna, to sa zatial nevie

zuzana76
Včera o 16:24
@gabrielamodrykonik

@gabrielamodrykonik vobec to nesuvisi s nabozenstvom, je realna sanca, ze nebude moct mat dieta a ano, niekomu sa moze priecit aj to moralne hladisko, ze zabila. Co ak to ten chlap tak ma a keby vedel co urobila, tak by na nu ani nepozrel? Nieze este s nou spal? (Nemyslim autorku, akukolvek zenu) a keby vylozila karty na stol, tak by jej povedal: prepac, toto je na mna vela, nemozem s tebou byt. Ale on to nema ako vediet a nemoze sa rozhodnut, ci chce.
Dat mu sancu a ked zostane, tak sa uz nebude moct k tomu vracat, lebo si vybral on. Takto, ak to raz vybuchne a ten chlap sa bude cititi podvedeny, strati ho tak ci tak a mozno este horsie, lebo ona ho bude lubit a ten podvod j nejo sposobi, ze je konecna.

zuzana76
Včera o 16:31
@gabrielamodrykonik

@pr85 no ty si ale mimo, zena, ako mozes porovnavat vazektomiu s interupciou... 🤦

@gabrielamodrykonik vy tu furt tocite, ze to nie je jeho vec. Ale je. Napr niekto by nebol so zenou, co kradla, niekto so zenou, co brala drogy a niekto so zenou, co bola na interrupcii. Mozno raz vplyvom takychto veci pride k tomu, ze ludia budu navzajom od seba pozadovat lekarsku spravu, ze su zdravi a plodni. Mame znameho, co si vzal zenu, co bola taka mensia radodajka a on normalne v manzelstve pozadoval test otcovstva. Jednoducho jej uz neveril. A ona s nim zostala, lebo to brala ako dan za to, ze sa dopocul, ze aka bola predtym, musela byt ticho, ak chcela s nim byt, lebo ho tiez neinformovala.

terezka1947
Včera o 16:33
@zuzana76

@gabrielamodrykonik vobec to nesuvisi s nabozenstvom, je realna sanca, ze nebude moct mat dieta a ano, niekomu sa moze priecit aj to moralne hladisko, ze zabila. Co ak to ten chlap tak ma a keby vedel co urobila, tak by na nu ani nepozrel? Nieze este s nou spal? (Nemyslim autorku, akukolvek zenu) a keby vylozila karty na stol, tak by jej povedal: prepac, toto je na mna vela, nemozem s tebou byt. Ale on to nema ako vediet a nemoze sa rozhodnut, ci chce.
Dat mu sancu a ked zostane, tak sa uz nebude moct k tomu vracat, lebo si vybral on. Takto, ak to raz vybuchne a ten chlap sa bude cititi podvedeny, strati ho tak ci tak a mozno este horsie, lebo ona ho bude lubit a ten podvod j nejo sposobi, ze je konecna.

@zuzana76 presne tak...ide o vážnu informáciu,intímnu....a vždy sa také veci prederu na povrch,tak prečo to nepovedať?jednak sa žene uľaví,lebo žiť s týmto musí byť ťažké a jednak má ten manžel toto vedieť.....veď je to minulosť,môže ju uplne v pohode akceptovať keď mu to má vadiť,bude žena vedieť,čo ďalej....idú do partnerstva, manželstva....keby jej muž zatajil vážne veci,choroby,impotenciu?to by bolo ok?

zuzana76
Včera o 16:34
@terezka1947

@zuzana76 presne tak...ide o vážnu informáciu,intímnu....a vždy sa také veci prederu na povrch,tak prečo to nepovedať?jednak sa žene uľaví,lebo žiť s týmto musí byť ťažké a jednak má ten manžel toto vedieť.....veď je to minulosť,môže ju uplne v pohode akceptovať keď mu to má vadiť,bude žena vedieť,čo ďalej....idú do partnerstva, manželstva....keby jej muž zatajil vážne veci,choroby,impotenciu?to by bolo ok?

@terezka1947 tak vies, muz je hajzel a zeny su chudatka a svatice

ibatanecnica
Včera o 16:41

@anonym_autor tak pocas zivota mozes byt vysetrovana na roznych ambulanciach a vsade sa pytaju na rozne operacie zakroky. Co si uz prekonala..byva to uvedene potom aj v spravach. To by si potom musela ceky zivot klamat aj lekarom. Napr.len take odstranenie myomu. Ale zase na druhej strane moj muz nikdy necita moje lekarske spravy. Tazko povedat co.je lepsie. Ak s niekym chodis a nienje to nic vazne tak urcite nehovorit.

mira0611
Včera o 16:53
@anonym_12a5c9

@mira0611 je rozdiel interupcia a interupcia, ľudia majú právo posúdiť či to chápu alebo im je yo proti srsti, keď to žena vedome zamlčí, chlapovi nedá možnosť pochopiť ju ani slobodne sa rozhodnúť či chce byť so ženou, ktorá to podstúpila

@anonym_12a5c9 ja nehovorim, ze to ma zatajit, vsak som jej aj pisala ked sa spyta nech povie pravdu.
Ja si vsak myslim, ze kym to nie je vztah na 100% nech sa s tym nezdoveruje, lebo sa to moze otocit proti nej ked sa rozidu.
Ja si myslim, ze je to velmi osobna, chulostiva tema a ludia velmi radi sudia druhych, bez toho aby vedeli kontext.

zuzana76
Včera o 16:57
@mira0611

@anonym_12a5c9 ja nehovorim, ze to ma zatajit, vsak som jej aj pisala ked sa spyta nech povie pravdu.
Ja si vsak myslim, ze kym to nie je vztah na 100% nech sa s tym nezdoveruje, lebo sa to moze otocit proti nej ked sa rozidu.
Ja si myslim, ze je to velmi osobna, chulostiva tema a ludia velmi radi sudia druhych, bez toho aby vedeli kontext.

@mira0611 tak ale tu su zeny, co by to ani manzelovi nepovedali

mira0611
Včera o 17:02
@zuzana76

@mira0611 tak ale tu su zeny, co by to ani manzelovi nepovedali

@zuzana76 vies ja si myslim, ze vacsina muzov toto neriesi tak ako zeny!
Este raz vacsina, nie vsetci, kym ma tu roztrhate.
Dnes uz skor budes neplodna z HAK ako z interrupcie.

Mam znamu, ktora ako 16 rocna zacala brat HAK a ked chceli babatko tak nemohla mat, lebo jej odumereli vajcovody. A to bola od 16tich s tym jednym chalanom.

Interrupcia nie je taka vec, s ktorym sa clovek rad pochvali, takze chapem obe strany.

janickacrazy
Včera o 17:05
@mira0611

Mam znamu, ktora ako 16 rocna zacala brat HAK a ked chceli babatko tak nemohla mat, lebo jej odumereli vajcovody. A to bola od 16tich s tym jednym chalanom.

Interrupcia nie je taka vec, s ktorym sa clovek rad pochvali, takze chapem obe strany.

@mira0611 to je nejaké divné, to som teda ešte nepočula, žeby niekomu odumreli vajcovody z HAK. Veď koľko žien ju berie aj dlhé roky a nič im nie je. Možno tam bolo aj niečo iné.

zuzana76
Včera o 17:10
@mira0611

@mira0611 tak si povezme preco interrupcia nie je taka vec, co sa s tym clovek nerad pochvali? Nadavat na krestanov a nabozenske hodnoty, ale ked pride na lamanie chleba, tak uz zrazu je to intimna informacia?

mira0611
Včera o 17:20
@janickacrazy

@mira0611 to je nejaké divné, to som teda ešte nepočula, žeby niekomu odumreli vajcovody z HAK. Veď koľko žien ju berie aj dlhé roky a nič im nie je. Možno tam bolo aj niečo iné.

@janickacrazy zevraj jej to tak dlho zabranovalo v ovulacii, ze vajcovody odumreli.

michaela329
Včera o 17:28
@mira0611

@janickacrazy zevraj jej to tak dlho zabranovalo v ovulacii, ze vajcovody odumreli.

@mira0611 brala som ju 10 rokov a vaječníky mi teda neodumreli, ani nikomu, koho poznám. Poznám však ženu, čo jej predčasne zlyhali a nikdy antikoncepcie nebrala.

mira0611
Včera o 17:30
@michaela329

@mira0611 brala som ju 10 rokov a vaječníky mi teda neodumreli, ani nikomu, koho poznám. Poznám však ženu, čo jej predčasne zlyhali a nikdy antikoncepcie nebrala.

@michaela329 moze byt. Toto mi povedala kamaratka, ze vraj preto nemozu mat deti, nakonec si adoptovali.

michaela329
Včera o 17:31
@mira0611

@michaela329 moze byt. Toto mi povedala kamaratka, ze vraj preto nemozu mat deti, nakonec si adoptovali.

@mira0611 podľa mňa je to hlúposť, nehnevaj sa, ale ono to ani nedáva zmysel. To by odumreli aj zenamy, čo majú veľa detí - tiež neovuluju. Podľa mňa mala nejaké neliečené zápaly.

mira0611
Včera o 17:39
@michaela329

@mira0611 podľa mňa je to hlúposť, nehnevaj sa, ale ono to ani nedáva zmysel. To by odumreli aj zenamy, čo majú veľa detí - tiež neovuluju. Podľa mňa mala nejaké neliečené zápaly.

@michaela329 ja si myslim, ze to ma vplyv na kazdeho inak!
Dalsie kamaratka ma "tumor" na peceni a lekar jej povedal, ze to ma z toho, ze ten HAK obsahuje teka hormony, ktore budu v tele pritomne do konca zivota, a ktore v tele sustavne pracuju. Toto je povedali v BB, kde je nejaka nemocnica, ktora sa specializuje na pecen.

Ja som brala HAK pred tehotenstvom bolo vsetko ok, po tehotenstve som brala 3 rozne druhy za sebou, z kazdej mi po 6 mesiacich odisla menstruacia, absolutne som nemala menzes. Potom som to vzdala, radsej neberiem!
Po vysadeni som mala velke bolestive zapalene vyraznky na tvari a tele a iny zas vysadi bez problemov.

michaela329
Včera o 17:41
@mira0611

@michaela329 ja si myslim, ze to ma vplyv na kazdeho inak!
Dalsie kamaratka ma "tumor" na peceni a lekar jej povedal, ze to ma z toho, ze ten HAK obsahuje teka hormony, ktore budu v tele pritomne do konca zivota, a ktore v tele sustavne pracuju. Toto je povedali v BB, kde je nejaka nemocnica, ktora sa specializuje na pecen.

Ja som brala HAK pred tehotenstvom bolo vsetko ok, po tehotenstve som brala 3 rozne druhy za sebou, z kazdej mi po 6 mesiacich odisla menstruacia, absolutne som nemala menzes. Potom som to vzdala, radsej neberiem!
Po vysadeni som mala velke bolestive zapalene vyraznky na tvari a tele a iny zas vysadi bez problemov.

@mira0611 lenže to, čo Ty opisuješ, sú úplne bežné vedľajšie účinky z letáku a na pečeň má vplyv každý liek, aj paralen. No odumretie vajickovodu? Pochybujem.

simca06022011
Včera o 17:47
@mira0611

@mira0611 Prosim ta netreba sirit famy :D Z HAK ani po rokoch.

Skor mala infekcie, zapaly alebo endometriozu, zrasty.. mimomaternicove tehu v minulost atd.. to poskodi vajcovody..
Nic neodumiera z HAK. KEd tak si hod do chat gpt ako antika funguje, a alebo kludne aj tuto obavu.. a uvidis, ze znama, si proste vymysla,alebo si z nej niekto nepekne vystrelil, alebo proste to zle pochopila. MOze mat nepriechodne vajcovody, kadeco moze byt vo veci = ale to je z ineho dovodu a riesi sa to.
Casto to vyzera ze zena uziva hak x rokov a zrazu vysadi a problem.. tak sa obvini HAK, ale realita je taka, ze problem uz bol davnejsie... kratkodobe problemy su bezne s cyklom, kym sa telo ustali bez hormonov z vonku, ale to je tak vsetko.. a tie tvoje priznaky su presne pre to obdobie typicke... je to hormon, ktory sa dodava kovli niecomu do tela. Mne MS tiez prestala chodit istu dobu na HAK, potom sa to upravilo a islo vsetko ako podla hodiniek, mojej sestre napr. nevyhovovala HAK, musela ist na teliesko, mala proste z nej kadejake vedlajsie ucinky, kazdy reaguje inak na to ALE nic ti neodumrie... dokonca ma aj pozitivne efekty, menej bolesti, cyst ak ma niekto s tym problemy (ako ja napr :D)

Tak ani tumor na peceni nemusi byt z HAK, na tu posobia vsetky lieky a kopa inych latok, cukor / alkohol, strava... konstatovat to mate z tohoto jedneho, je velmi odvazne. V nasej rodine zomrelo niekolko ludi na rakovinu pecene, a vies co? iste HAK nebrali.

mira0611
Včera o 17:54
@simca06022011

@mira0611 Prosim ta netreba sirit famy :D Z HAK ani po rokoch.

Skor mala infekcie, zapaly alebo endometriozu, zrasty.. mimomaternicove tehu v minulost atd.. to poskodi vajcovody..
Nic neodumiera z HAK. KEd tak si hod do chat gpt ako antika funguje, a alebo kludne aj tuto obavu.. a uvidis, ze znama, si proste vymysla,alebo si z nej niekto nepekne vystrelil, alebo proste to zle pochopila. MOze mat nepriechodne vajcovody, kadeco moze byt vo veci = ale to je z ineho dovodu a riesi sa to.
Casto to vyzera ze zena uziva hak x rokov a zrazu vysadi a problem.. tak sa obvini HAK, ale realita je taka, ze problem uz bol davnejsie... kratkodobe problemy su bezne s cyklom, kym sa telo ustali bez hormonov z vonku, ale to je tak vsetko.. a tie tvoje priznaky su presne pre to obdobie typicke... je to hormon, ktory sa dodava kovli niecomu do tela. Mne MS tiez prestala chodit istu dobu na HAK, potom sa to upravilo a islo vsetko ako podla hodiniek, mojej sestre napr. nevyhovovala HAK, musela ist na teliesko, mala proste z nej kadejake vedlajsie ucinky, kazdy reaguje inak na to ALE nic ti neodumrie... dokonca ma aj pozitivne efekty, menej bolesti, cyst ak ma niekto s tym problemy (ako ja napr :D)

Tak ani tumor na peceni nemusi byt z HAK, na tu posobia vsetky lieky a kopa inych latok, cukor / alkohol, strava... konstatovat to mate z tohoto jedneho, je velmi odvazne. V nasej rodine zomrelo niekolko ludi na rakovinu pecene, a vies co? iste HAK nebrali.

@michaela329 a
@simca06022011
Prosim Vas baby, napisala som to co mne povedala kamaratka, ze preco nemoze mat deti.

To ci je to pravda alebo nie to neviem!

Nesirim moje presvedcenie ani nie som lekar, neodhovaram nikoho od HAK a ani nenahovaram.

Kazdy berie to, co uzna za vhodne. Kazdy nech si robi so svojim telom, co chce!

Dakujem

zuzana76
Včera o 17:58
@mira0611

@mira0611 ani moj muz by to asi neriesl, teda interrupciu, ale ja ano, dokonca keby som neplanovane otehotnela a on ma posielal na interrupciu, co by som teda nemohla urobit, tak by u mna skoncil.

darmasiswa
Včera o 18:05
@zuzana76

@darmasiswa pre mna ne to porovnatelne, nechcela by som byt s chlapom, ktory napr dovolil svojej partnerke podstupit UPT, ale to je moj nazor a takto budem viest aj synov. Nech znasaju dosledky, nech nezamiesia, ked sa nechcu zaviazat. A ja byt chlapom a dozvediet sa to, pre mna by tam uz nebola dovera a bol by koniec vztahu. Takto to mam ja. Keby som bola informovana, tak by som zvazila, ci mi ten clovek za to stoji a ak ano, uz by som sa k tomu nikdy nevratila ani slovom. Brala by som ju tak ako je, dozvediet sa to ale nahodou, tak by bola dovera nastrbena a bol by koniec.

@zuzana76 niektore tazke rozhodnutia prichadzaju prave preto, aby netrpeli deti, hlavne , ak nie su podmienky na stabilny a bezpecny zivot, a vyrastat bez otca nie je vyhra, aj ked v lepsom, zodpovednejsom pripade plati vyzivne

zuzana76
Včera o 18:08
@darmasiswa

@zuzana76 niektore tazke rozhodnutia prichadzaju prave preto, aby netrpeli deti, hlavne , ak nie su podmienky na stabilny a bezpecny zivot, a vyrastat bez otca nie je vyhra, aj ked v lepsom, zodpovednejsom pripade plati vyzivne

@darmasiswa existuje antikoncepcia, ja ti neviem, som v manzelstve takmer 30 rokov a nepocali sme nechcene, tak ked to ide nam, tak kazdemu.

zuzana76
Včera o 18:09
@darmasiswa

@darmasiswa a kazde z deti sme pocali v 1. alebo druhom cykle, cize rychlo, takze plodnost bola zachovana.

gabrielamodrykonik
Včera o 18:22
@terezka1947

@gabrielamodrykonik rozmýšľam,kde žiješ ty....pretože ona mu nemusí vysvetľovať dôvody utz....ale ich spoločný život to ovplyvniť môže....a pre niekoho to je dôležité vediet.
To čo za vzťahy začínajú existovať?

@terezka1947 Ako konkretne to, ze bola v minulosti (ked zila s cudzim chlapom) na interupcii, moze ovplyvnit ich spolocny zivot? V com? A zijem v tretom tisicroci, neviem ako ty.

mira0611
Včera o 18:26
@zuzana76

@mira0611 ani moj muz by to asi neriesl, teda interrupciu, ale ja ano, dokonca keby som neplanovane otehotnela a on ma posielal na interrupciu, co by som teda nemohla urobit, tak by u mna skoncil.

@zuzana76 to ti verim, mne raz dlhsiu dobu meskal menzes. Spravila som si test negativny, ale vsak psychika, vygooglila som si tabletku na interrupciu aj lekarsku...
Dovtedy som si myslela, ze by som bez problemov vedela ist na interrupciu, mne sa o tom aj snivalo :(

Zobudila som sa a dosla na to, ze ja by som nedokazala zabit svoje dieta, pozrela som si aj animovane video na youtube. V tom videu bolo, ako robia interrupciu na dietati v roznych fazach tehotenstva. (Ked ma 2 tyzdne, 4 tyzdne...)
Ja si myslim, malo by to byt sucastou sexualnej vychovy aj ked nie na ZS, ale napr.v 1.rocniku SS.

Clovek si ani neuvedomuje, co interrupcia znamena preto to male stvorenie ani pre svoje telo.

Osvetou by sa urcite dal znizit pocet interrupcii!

gabrielamodrykonik
Včera o 18:27
@zuzana76

@zuzana76 Tak ked nebude moct mat deti, co si nemyslim, tak to s nim zacne riesit potom. A aj keby nemohla mat deti, tak ani v tom pripde nie je jednoznacne, ze ona je na vine, kludne na vine moze byt aj chlap. Preco dnes xy parov riesi ivf. Dokonca v dnesnej dobe je skor to mozne, ze chyba je v nom. A bud ju ma rad v dobrom aj zlom, alebo nema a vtedy jej je aj tak na dve veci ako chlap. Takze asi tak. Urcite by som bezdovodne ziadnemu chlapovi nevesala na nos moju minulost. Neni dovod.

darmasiswa
Včera o 18:52
@zuzana76

@darmasiswa existuje antikoncepcia, ja ti neviem, som v manzelstve takmer 30 rokov a nepocali sme nechcene, tak ked to ide nam, tak kazdemu.

@zuzana76 ano, antikoncepcia je idealna, ked sa da pouzivat, ale nie vzdy je vsetko pod kontrolou — nehody sa stavaju. A niekedy robia ludia chyby, ale to neznamena, ze za ne maju trpiet deti.
Tazke rozhodnutia niekedy vznikaju prave preto, aby sa zabezpecilo, ze deti nebudu vyrastat v nestabilnom prostredi alebo v neprimeranych podmienkach. Nejde o vyhovorku, ale o ochranu deti a zodpovednost dospelych.