icon

Povedali ste novému partnerovi o interrupcii?

16. jan 2026

Ahojte, nerozoberajte prosím morálne hľadisko upt... Tie, čo ste podstúpili upt a máte nového partnera, s ktorým ste už nejakú dobu a je to na dobre ceste, povedali ste to partnerovi? Áno/nie, aká bola reakcia?

Strana
z9
zuzana76
Včera o 18:56
@gabrielamodrykonik

@zuzana76 Tak ked nebude moct mat deti, co si nemyslim, tak to s nim zacne riesit potom. A aj keby nemohla mat deti, tak ani v tom pripde nie je jednoznacne, ze ona je na vine, kludne na vine moze byt aj chlap. Preco dnes xy parov riesi ivf. Dokonca v dnesnej dobe je skor to mozne, ze chyba je v nom. A bud ju ma rad v dobrom aj zlom, alebo nema a vtedy jej je aj tak na dve veci ako chlap. Takze asi tak. Urcite by som bezdovodne ziadnemu chlapovi nevesala na nos moju minulost. Neni dovod.

@gabrielamodrykonik tak ked bude na vine zena, chlapovu neplodnost odhalia rychlo, tak ja by som naprikkad nechcela chlapa, co v minulosti bral drogy, ani lahke, keby mi to zatajil a ja som to zistila nezavisle, uz vy dom ho nevedela mat rada, bolo by to klamstvo a u mna by skoncil.

darmasiswa
Včera o 18:58
@zuzana76

@darmasiswa a kazde z deti sme pocali v 1. alebo druhom cykle, cize rychlo, takze plodnost bola zachovana.

@zuzana76 Rodit do neisteho prostredia a bez otca = riziko utrpenia deti a obmedzenej buducnosti.
tazke rozhodnutie o interupcii moze byt zodpovednejsie nez vystavit deti trpkosti a nedostatku.

zuzana76
Včera o 18:58
@gabrielamodrykonik

@zuzana76 Tak ked nebude moct mat deti, co si nemyslim, tak to s nim zacne riesit potom. A aj keby nemohla mat deti, tak ani v tom pripde nie je jednoznacne, ze ona je na vine, kludne na vine moze byt aj chlap. Preco dnes xy parov riesi ivf. Dokonca v dnesnej dobe je skor to mozne, ze chyba je v nom. A bud ju ma rad v dobrom aj zlom, alebo nema a vtedy jej je aj tak na dve veci ako chlap. Takze asi tak. Urcite by som bezdovodne ziadnemu chlapovi nevesala na nos moju minulost. Neni dovod.

@gabrielamodrykonik a nemala by to aj ta zena vediet, ze je tam podmienka? Ze keby to zistil, tak ju vlastne enma rad? Ved to je strasne takto zit, ze co ak to raz vybuchne.

anonym_88031e
Včera o 19:00

@anonym_autor
Pokiaľ nechceš ani ty o ňom vedieť pravdu,tak nie,načo aj.. A zvlášť keď sa jedná o tak vážnu vec.

zuzana76
Včera o 19:23
@darmasiswa

@zuzana76 Rodit do neisteho prostredia a bez otca = riziko utrpenia deti a obmedzenej buducnosti.
tazke rozhodnutie o interupcii moze byt zodpovednejsie nez vystavit deti trpkosti a nedostatku.

@darmasiswa ale ja nic nepisem o interrupcii, to je rozhodnutie zeny, ja len pisem, ze jej nastavajuci by to mal vediet, obzvlast ak je to typ, co by mal vyhrady, ak je to cestny chlap, ktory je uprimny a chce mat vo vztahu doveru. Uplne najspravodlivejsie by bolo, keby vysvitlo, ze aj ten chlap jej zamlcal dolezitu vec, boli by si 50:50. Vtedy ok, vrana k vrane a beriem to ako spravodlive.

terezka1947
Včera o 20:32
@gabrielamodrykonik

@terezka1947 Ako konkretne to, ze bola v minulosti (ked zila s cudzim chlapom) na interupcii, moze ovplyvnit ich spolocny zivot? V com? A zijem v tretom tisicroci, neviem ako ty.

@gabrielamodrykonik ...ja tom treťom tisícročí žijem....ako ty, neviem.....a ako to vie ovplyvniť ich spoločný život?,veľmi jednoducho🤷a trošku si mýliš pojmy a dojmy...v dobrom aj v zlom,ale nie s úmyselným zatajovanim a klamstvom.
Aký si vzťah urobíš,taký ho budeš mať....a klamstvo vždy vyjde najavo,práve v najnecakanejsi moment,práve toto môže zabiť lásku....a to už nebude v dobrom a zlom,to už bude zranenie,sklamanie toho chlapa....a vtedy to nebude problém upt,ale problém klamstva......ale tak nakoniec,možno ty v tom treťom tisícročí odpúšťa mužom všetky podrazy a klamstva,veď v dobrom,aj zlom...

zuzana76
Včera o 20:57
@terezka1947

@gabrielamodrykonik ...ja tom treťom tisícročí žijem....ako ty, neviem.....a ako to vie ovplyvniť ich spoločný život?,veľmi jednoducho🤷a trošku si mýliš pojmy a dojmy...v dobrom aj v zlom,ale nie s úmyselným zatajovanim a klamstvom.
Aký si vzťah urobíš,taký ho budeš mať....a klamstvo vždy vyjde najavo,práve v najnecakanejsi moment,práve toto môže zabiť lásku....a to už nebude v dobrom a zlom,to už bude zranenie,sklamanie toho chlapa....a vtedy to nebude problém upt,ale problém klamstva......ale tak nakoniec,možno ty v tom treťom tisícročí odpúšťa mužom všetky podrazy a klamstva,veď v dobrom,aj zlom...

@terezka1947 praveze 3 tisicrocie asi znamena, ze zena moze vsetko a muz nic a ma byt rad, ze je rad.

zuzana76
Včera o 21:03
@terezka1947

@terezka1947 ved by ti povedali, ze on sa nema co citit urazeny, lebo sa to jeho netyka a nema to co riesit a ked sa citi ukrivdeny, tak ten hlupak je on. Este nieco take, aby zena nebodaj mala len jedneho partera, co si, sak sme v tretom tisicroci, nezijeme v stredoveku. Treba tam mat vyjazdenu dialnicu.

zuzana76
Včera o 21:09

A na nikoho nenarazam, je mi jedno ako to maju druhi, pokial su kompatibilni, maju rovnaky zivotny styl, ale pokial nie a ten chlap by sa chcel dozadovat pravdy, tak ma na to pravo a kto mu to nechce poskytnut, nech ho prenecha inej zene, ktora zmysla rovnako ako on. Maju rozdielne nastaveny moralny kompas a to nikdy nebude robit dobrotu.

anonym_27a0b4
Včera o 21:23

V tehotenskej knižke hneď na prvej strane sú údaje o predchádzajúcich tehotenstvách, vrátane abortov, mmt, UPT. To by sa k nej nemohol dostať

janickacrazy
Včera o 22:01
@anonym_27a0b4

V tehotenskej knižke hneď na prvej strane sú údaje o predchádzajúcich tehotenstvách, vrátane abortov, mmt, UPT. To by sa k nej nemohol dostať

@anonym_27a0b4 niektorí chlapi toto neriešia vôbec, napríklad môj moju knižku nečítal a ani lekárske správy, zato napríklad ja vždy čítam lekárske správy deti aj mužove, lebo mňa to baví

gabrielamodrykonik
Včera o 22:01
@terezka1947

@terezka1947 V com mu klame preboha? Vsak to sa jeho a ani ich vztahu netykalo... Nechapem na co to on ma vediet, co to s nim ma spolocne? A ani nechapem, ako by tato informacia mala ovplyvnit ich vztah, ked sa to ich vztahu netykalo. To ty/Vy si pletiete pojmy s dojmy. Spajate dva odlisne vztahy ako keby to bol jeden vztah.

zuzana76
Včera o 22:30
@gabrielamodrykonik

@terezka1947 V com mu klame preboha? Vsak to sa jeho a ani ich vztahu netykalo... Nechapem na co to on ma vediet, co to s nim ma spolocne? A ani nechapem, ako by tato informacia mala ovplyvnit ich vztah, ked sa to ich vztahu netykalo. To ty/Vy si pletiete pojmy s dojmy. Spajate dva odlisne vztahy ako keby to bol jeden vztah.

@gabrielamodrykonik hovori to o hodnotach a nastaveni toho cloveka. Mne keby partner povedal, ze byvalu pristelku ( ma to byt priatelku) poslal na potrat, tak je koniec. Ak by to nepovedal a ja by som sa to dozvedela potom, je koniec tak ci tak a uz by som ho nechcela vidiet, lebo keby sme preberali otazku deti a on by mi to sam nespomenul, tak to bolo zamlcaniie faktu, ktory ja povazujem ta dolezity. Bol vy koniec kvoli rozdielnym hodnotam, nezlucitelnost nazorov.

zuzana76
Včera o 22:32
@gabrielamodrykonik

@gabrielamodrykonik preco nechcete ppchopit, ze su chlapi, co by nechceli byt so zenou, ktora podstupila interrupciu. Co je na tom nepochopitelne?

anonym_c3dfe1
Včera o 22:37

@anonym_autor Úprimne? Keby som muž, určite by som takúto info bral/a ako extrémne dôležitú pri mojom hodnotovom a morálnom nastavení. A áno, nasledoval by rozchod.

zuzana76
Včera o 22:38
@gabrielamodrykonik

@gabrielamodrykonik ako keby som musela byt s chlapom co fajci. No nikdy. Ved sme podla vas v 3. tisicroci, tak snad kazdy si moze vybrat partnera hodnotoveho nastavenia ake jemu vyhovuje, nie?

anonym_35a7d6
Včera o 22:41

Z hľadiska muža by som to chcela vedieť a chcela by som vedieť aj okolnosti a hlavne postoj priateľky k tejto situácii a konaniu a pravdepodobne by to pre mňa bol minimálne dôvod na zmenu postoja v určitých oblastiach k priateľke.

zuzana76
Včera o 22:46

Cize mne z toho vyplyva, ze by som mala chlapcov poucit, ked pojde do tuheho, aby tuto temu nadhodili a zistovali postoj partnerky. A ak by nieco zistili, aby sa mohli slobodne rozhodnut, ze do manzelstva pojdu aj napriek rozkolu v tejto otazke. Myslim, ze moji synovia su pro life.

anonym_35a7d6
Včera o 22:50
@zuzana76

Cize mne z toho vyplyva, ze by som mala chlapcov poucit, ked pojde do tuheho, aby tuto temu nadhodili a zistovali postoj partnerky. A ak by nieco zistili, aby sa mohli slobodne rozhodnut, ze do manzelstva pojdu aj napriek rozkolu v tejto otazke. Myslim, ze moji synovia su pro life.

@zuzana76 to mi príde ako veľmi rozumné zhrnutie. Je to oblasť, v ktorej musí byť jednota.

pr85
Dnes o 05:06
@zuzana76

@gabrielamodrykonik preco nechcete ppchopit, ze su chlapi, co by nechceli byt so zenou, ktora podstupila interrupciu. Co je na tom nepochopitelne?

@zuzana76 presne ako hovoríš. Ak by žena podstúpila UPT a mne by to zamlcala, znášal by som to zle. A ak by sme boli na začiatku vzťahu, tak by to bol pre mňa dôvod na rozchod.

pr85
Dnes o 05:08
@zuzana76

@zuzana76 Gratulujem k dobrej výchove synov. Aj ja môjho plánujem viesť smerom k pro life.

anonym_1e8629
Dnes o 05:52

Čítam túto tému od začiatku a pýtam sa včera večer manžela,že čo si myslí,resp.co muži na to. Vravel,že o takej veci by chcel vedieť,neriešil by UPT ako také asi,skôr dôvody by chcel poznať a čo tá žena prežívala,že to podstúpila a že vedel by veľa pochopiť,aj by s tým nemal problém,akurát keby sa o tom dozvedel náhodou,či po rokoch vážneho vzťahu,potom.by ju už upodozrieval z možných iných klamstiev.

zuzana76
Dnes o 06:35
@anonym_1e8629

Čítam túto tému od začiatku a pýtam sa včera večer manžela,že čo si myslí,resp.co muži na to. Vravel,že o takej veci by chcel vedieť,neriešil by UPT ako také asi,skôr dôvody by chcel poznať a čo tá žena prežívala,že to podstúpila a že vedel by veľa pochopiť,aj by s tým nemal problém,akurát keby sa o tom dozvedel náhodou,či po rokoch vážneho vzťahu,potom.by ju už upodozrieval z možných iných klamstiev.

@anonym_1e8629 konecne niekto, kto chape aj podstatu

zuzana76
Dnes o 06:51

Hlboky vztah, najma ten manzelsky ma byt zalozeny na porozumeni, laske, zdielani rovnakych hodnot a čestnosti. Ak ma jeden z partnerov tajomstva, akekolvek, ja uz tento vztah nepovazujem za hlboky a za mna ide o porusenie manzelskeho slubu. S tymto nema nic ani 3. tisicrocie, ani pokrokova doba, ale skor ohybanie charakteru jedinca podla toho, ako mu vyhovuje. Cize egoizmus.

mnamko
Dnes o 10:33

@anonym_autor prvemu muzovi áno a bolo to správne,lebo jeho mama sa to dozvedela a vybafla to na neho.Aka bola sklamaná, keď jej povedal že otom vie.

mnamko
Dnes o 10:36
@anonym_autor

Bojím sa žeby v prípade plánovaného tehotenstva sa to dozvedel od dr, z lekárskych správ? Eviduje vôbec doktor prvé tehotenstvo aj keď skončilo tak ako skončilo? Nebýva v spravach uvedené, žeby šlo už o druhé tehotenstvo?

@anonym_autor moj muz ani prvý ani druhý,nikdy nevideli moje tehu knižky.Nezaujimalo ho to

mnamko
Autor odpoveď zmazal
Strana
z9