Povedať ex priateľovi, že je otec?
Ahojte zienky
Uz krasne 3 tyzdne som maminka zdraveho dietatka.
Sme uz doma, zvykame si na seba, vsetko vyzera byt v poriadku, no je tu jedno velke ale...
Moj ex priatel nevie, ze som uz porodila. Nekomunikujem s nim, pretoze ma velmi sklamal.
S rozchodom som vyrovnana, sama som to ukoncila, ide mi o to, ci mu dat vediet.
V rodnom liste zapisany nieje.
O peniaze mi nejde, dieta je z mojej strany vytuzene a dokazem sa postarat.
Avsak, ma on o tom vediet?
On uz deti ma, pre mna je toto prve.
Keď chceš mať teraz kľud tak mu pošli fotku bábätka a k tomu mu normálne napíš, že ak bude mať záujem nebudeš mu brániť ale momentálne potrebuješ čas zotaviť sa po pôrode a zosúladiť s dieťatkom. Ak je rozumný ako píšeš určite to pochopí až bude rešpektovať
@matullienka dakujem. Toto bude asi dobry napad.
Citam ze Podla teba vie o vsetkom. Keby si bola vyrovnana s rozchodom o tom tehotenstve by si sa snim rozpravala davno pred porodom. Takto mu davas “ nadeje” ze si spavala aj s inym milencom. A je sanca ze dieta nie je jeho.
@miadi prepac, ale uplne odveci pises.
A ak Podla teba vie ze dieta je jeho a nijak sa k tomu nevyjadril za tych 9m .. aj to je odpoved .
V pohode Ja odveci pisem Ty odveci zijes kazdy podla seba 😉
@stanulienkat
Ona narobila skodu? Hm... Keby sa mi nieco take stalo, mala by som sice chut tu zensku minimalne prefackat (autorka nic v zlom) ALE...
Skutocne nasrana by som bola na muza, pretoze ta zena ho neznasilnila ani mu pritom pistol pri hlave nedrzala.
@nikaa951 ano, on poznal TP, ale dietatko sa vypytalo na svet skor. Preto riesim, co robit, ci oznamit, ze uz nas prepustili, kedze sme v nemocnici kvoli komplikaciam boli dlhsie, alebo sa v klude zotavit a az potom mu dat vediet. Ale obavam sa, ze sa to k nemu donesie a dovali sa ku mne.
@svetlonos samozrejme, nemalo sa to stat, ale cas nevratime. Naco teraz hladat vinnika. To teraz riesit nechcem.
Odpoved na to ci by som mu na Tvojom mieste povedala, ze ma o dalsie dieta na svete viac by bolo ako sa postavil k veci, ked mu bolo oznamene tehotenstvo. Pokial po prevaleni nevery a Tvojom tehotenstve o nom nebolo ani pocut, tak aj to je odpoved...a dostatocna. V RL nie je uvedeny. Vedel, ze sa narodi. Dozvie sa (mozno uz aj dobre vie) ze je to male na svete...no v zachovani a udrzani svojho manzelatva sa zrejme zariadi tak ako je bezne... Casom ak sa to uz utrasie sa ukaze. Urcite teraz hned nepobezi s velkou kyticou a darcekom pre babo. Doma bude sekat dobrotu a ignorovat skutocnost ako si zavaril...
Kedze si bola milenka a dieta bolo pocate vo "vztahu" v akom bolo, hold aj taky je zivot. Neries. Co ma byt bude. Si uz matka, pokial si ho nechcela uviest anj do rodneho listu, tak zjavne vies preco...momentalne, pokial Ti ma kto s dietatom pomoct, by bol posledny od koho by som nieco ocakavala. Na vyzivne aj tak pokial viem tak nemas narok...
@kepassa dakujem za nazor. O vyzivne nestojim, o malicke sa postaram a poradim si. Vo svojom zivote ho nechcem, no v buducnosti, ak by on chcel, nebudem mu branit vo vztahu s dietatkom.
Touto temou som sa skor chcela ubezpecit, ci je v poriadku venovat tieto chvile sebe a babatku, pretoze tak to teraz citim.
autorka,
jasne uz to nezmenis. Ja som odpisala len na margo toho, ze chlap je hlavny vunnik, kedze je zenaty.
Tiez poznam takeho, stary cap, dospele deti, mlada milenka a ani dietatu by sa nebranil 🙈
Takze kto je obrvôl?
Vsetko co citis je v poriadku. Citis to co citis. Neskor mozno budes na veci hladiet inak. S odstupom casu hlavne..uvidis ako sa bude mat k malemu/malej. To moze tiez velmi zamiesat karty. Urcite nie si povinna dat vediet v momente, ze je uz na svete. A aj keby to vedel, nie si povinna otvorit dvere...
@kepassa dakujem, toto som asi potrebovala citat. Malicke sa vypytalo na svet skor, po tolkych stresoch sa ani necudujem a teraz som v prvom rade stastna, ze sme obaja zdravi a konecne doma. Dufam, ze sa podari rozbehnut dojcenie, dlho sme papali cez sondu. Caka nas este kopec vysetreni. Chcem teraz klud konecne.
@svetlonos aj ja som za to, že hlavný vinník je muž. Keď nemá toľko charakteru aby odišiel od vlastnej manželky, tak to nie je chlap, ale chudák. A čudujem sa jeho manželke, že mu nepobalila veci a neposlala ho k milenke. Ale jedna vec je niekoho podviesť, lebo sa nudíš manželstve a druhá vec je otehotnieť so ženatým chlapom. To mi už vôbec hlava neberie. Jeho manželka musí mať silné nervy, to by som doma netrpela, letel by ako špinavé prádlo.
Som až prekvapená, koľko žien nepochopilo otázku.
Ty mu nechceš nič zakazovať ani priakzovať. Nevera, tehotenstvo i TP je už verejné tajomstvo, len sa maličké vypýtalo na svet skôr a teraz uvažuješ, či mu oznámiť, že už sa mu narodilo dieťa. Bojíš sa, že toto bude jeho cesta 'späť k tebe' a záujem ďalej a tebou spávať bude skrývať za záujem o maličké, na čo ty teraz vôbec po tom všetkom nemáš energiu.
Poslala by som smsku s fotkou, základné informácie (dátum, váhu, atď). S tým, že by som tam napísala, že ak bude chcieť tak má právo sa stretávať, starať o malé ale teraz ho prosíš o kľud a neskôr sa na všetkom dohodnete.
@emma2782 dakujem za pochopenie. Vystihla si to do bodky.
Tak nemáš čo riesit,ak vie,že si s ním ostala tehotná,tak je normálne,že mu dáš vedieť,že dieťatko je na svete
čítam tu tie tvoje komentáre, ako to vytúžené dieťatko , bábenko ,neviem čo potrebuje maminku a ako si si ho priala...a čo tie jeho deti čo už má , na tie si nemyslela. Ublížila si aj im, a vlastne aj svojmu, lebo každé potrebuje otca. Tváriš sa ako hrdá žena, ale si len urazená milenka, čo zničila rodinu.
Prečo nechceš výživné? výživné môže chodiť malej na sporiaci účet, aby z toho tatka aspoň niečo mala keď bude staršia... Zbytočne máš veľké ego, ako tak čítam....
proste neries venuj sa dietatu a ries veci ako pridu
Nechcem sudit a nic ma so toho nieje, ale ked dam dohromady fakty
1. Dieta bolo vytuzene
2. Trufas si postarat sama
Nebol nahodou nedobrovolny darca spermii? Vedel ze ste bez antikoncepcie a plodi dieta?
Nic to nemeni na fakte ze by sa to mal dozvediet od teba. Dozivotne budete spolocni rodicia, je v prospech dietata ked si udrzite korektny vztah
Ak ma o dieta zaujem, tak podla mna by si mu tu moznost mala dat… ak vravis, ze si s rozchodom vyrovnana, nevidim v tom problem. Ak v tom ty problem vidis, asi tak celkom vyrovnana nie si…
@hugger zapliest sa so zenatym a este s nim schvalne otehotniet je urcite sen kazdej slobodnej zeny🙄 prosim, ak nemas prispiet k teme, kasli na to.
@marika39 ja som ho neznasilnila. Boze, zeny...
Ja mám taký pocit, že väčšina z komentujúcich nepochopil otázku. Ona sa pýta iba to, či mu má povedať, že sa narodilo predčasne. Dajme tomu, že termín bol 15. august, tak on jej predsa zavolá 15teho, ako je na tom. A ona mu povie, no vieš, ja som porodila už pred 4mi týždňami. Alebo mu má zavolať, že no, malé je na svete skôr ako sme čakali...
Otcovstvo ani z toho plynúce práva a povinnosti mu predsa neupiera. Ale už sním nechce mať vzťah ona. Chce aby mal vzťah s dieťaťom, ale nie s ňou...
Baby, prosim, skuste sa drzat temy, alebo si radsej len klepnite po prstoch.
Ci som ja znicila rodinu, to uz nechajte na mojom svedomi. Ako to bolo, to viem ja, on, aj jeho manzelka. To uplne staci.

@matullienka dakujem, toto mi nenapadlo.