Pracujúci ZŤP na čierno bez daní
Sorry za výlev, sused ZŤP pracuje na čierno, neplatí dane, sociálne odvody proste nič. Zarába nemalé peniaze, pracuje ako plynár. Dom bez úveru, nové auto, čisté prachy zo všetkých fušiek.
Väčšina pracujúcich ľudí ktorí platia dane a odvody si nemôžu dovoliť ani len z polovice to čo on.
A ja sa pýtam kde sa stala chyba kde je spravodlivosť?
Jediné čo ma napadá je že hľadať spravodlivosť v tomto štáte je ako hľadať ihlu v kope sena....
To ako vážne? 😳 že nezáviď🤦♀️ človek čo poukáže na porušovanie pravidiel..?! nezáviď🤦♀️🤦♀️ preto je slovensko tam kde je...
@1sally12 Nie Slovensko je tam kde si zasluzi byt v prdeli.
Ludia aki tvoria nasu spolocnost volia aj vacsinu tej xxx co nam vladne. Takze ako tu uz bolo pisane pokial nevymre luza co voli Smer,SNS a podobnych ( ale vlastne to nieje o Smere ci SNS ale o ludoch tam ,takze o nas co tu zijeme)
Pracujucim zrusime statny sviatok mihnutim oka.
Zvysime dph na 23%. Ale 13 dochodky su NEDOTKTNUTELNE! Tento stat si zasluzi zbankrotovat a ist Greckou cestou aby sa naucil.
@billy_jean ked sa nieco poserie, ako reklamujes? celkom risky
@balerina2025 ak robí niečo bez bločku, tak sú to nejaké iné pomocné práce v domácnosti - inštalatérske, nejaké drobné opravy apd. Ako plynár možno ovláda aj kúrenie, možno vodu, elektriku zrejme nie. Tieto vodárske, kúrenárske inštalatérske práce môže robiť aj bez bločku. Prácu na vyhradených TZ/PZ určite nerobí bez dokladu. Skôr si myslím, že bolo povedané A, nebolo dopovedané nič. Toto je tzv. bombshell - hodím to pléna kontroverznú tému, nijako sa už k tomu nevyjadrím, neodpoviem na komentáre, nedovysvetlím - len budem sledovať ľudí a situáciu a potichu sa doma smejem. To je môj pohľad na autora a otázku.
@balerina2025 ak robí niečo bez bločku, tak sú to nejaké iné pomocné práce v domácnosti - inštalatérske, nejaké drobné opravy apd. Ako plynár možno ovláda aj kúrenie, možno vodu, elektriku zrejme nie. Tieto vodárske, kúrenárske inštalatérske práce môže robiť aj bez bločku. Prácu na vyhradených TZ/PZ určite nerobí bez dokladu. Skôr si myslím, že bolo povedané A, nebolo dopovedané nič. Toto je tzv. bombshell - hodím to pléna kontroverznú tému, nijako sa už k tomu nevyjadrím, neodpoviem na komentáre, nedovysvetlím - len budem sledovať ľudí a situáciu a potichu sa doma smejem. To je môj pohľad na autora a otázku.
@billy_jean taka bombshell- like tema - to je tu uz snad kazda druha. my sa tu ''hadame do krvi'' , cakame na odpovede, a autorky niet.
Plynar ma davat "certifikat" napr. o zapojeni noveho sporaka, aby mal vlastnik dokaz v pripade poruchy, ze bol napojeny odbornikom. A ten plynar by mal mat potom fakturu. Riziko nahody je velmi nizke, tak robi plynat aj v tomto pripade na cierno. A "certifikat" vydava.
Nestačím sa čudovať že tu veľa žienok obhajuje pana, ktorý si neopravnene, nelegalne zarába a nezdanuje svoje príjmy. Nejde o to či vieme že to tak je, ide o to, že ak to tak je, tak vlastne krádež je v poriadku. Neuveriteľné!
žiadny príčetný človek si neobjedná plynára načierno, ako sa hovorí, len do prvého prúseru.
Plynar ma davat "certifikat" napr. o zapojeni noveho sporaka, aby mal vlastnik dokaz v pripade poruchy, ze bol napojeny odbornikom. A ten plynar by mal mat potom fakturu. Riziko nahody je velmi nizke, tak robi plynat aj v tomto pripade na cierno. A "certifikat" vydava.
@eva8 hej asi je rozdiel ci zapaja novy spotrebic ci opravuje stary , no ja si myslim ze vzdy je lepsie mat doklad o tom, v pripade reklamacie...aj ked viem ze tie palky za servis su otrasne
@1sally12 Nie Slovensko je tam kde si zasluzi byt v prdeli.
Ludia aki tvoria nasu spolocnost volia aj vacsinu tej xxx co nam vladne. Takze ako tu uz bolo pisane pokial nevymre luza co voli Smer,SNS a podobnych ( ale vlastne to nieje o Smere ci SNS ale o ludoch tam ,takze o nas co tu zijeme)
Pracujucim zrusime statny sviatok mihnutim oka.
Zvysime dph na 23%. Ale 13 dochodky su NEDOTKTNUTELNE! Tento stat si zasluzi zbankrotovat a ist Greckou cestou aby sa naucil.
@alkoholik áno toto je zase druhá strana. Ale keď sa budú "kryť" takéto podvody tak to tomu prispieva tiež.
v prvom rade bez papiera oprava plynu , elektriny ani náhodou, je to chyba tých ludi , pretože ak sa niečo zomelie ako podložia čím ?
aj ked je ztp môže mat preukaz ale invalidny vôbec nemusi mat , maximalne má znižené dane a odvody , pozerala si či je niekde zaregistrovany ako sozč alebo sro ?
Ako vieš že pracuje na cierno? Ako plynár musí mat nejaku pečiatku …. Keď nedáva bloček, staci si naštudovať zákon, ZŤPčkari nemusia používať registračnú pokladňu, sú od toho oslobodený, samozrejme aj oni majú nejaké pravidla ale je to tak.
Tiež mam v rodine ZŤP podnikateľa, ma dom, niekoľko aút, proste ma sa dobre, ak by si ho videla povedala by si že tento na to nemá nárok …… a ako on hovorí (múdro podľa mňa) všetkým takýmto typom ako si ty, čo vidia len to pozlátko praje aspoň na par dni svoju chorobu nech si to vyskúšajú (ma sklerózou multiplex) …… takže hlavne netreba súdiť hneď podľa toho čo vlastní pretože ZŤP moze mat kvôli rôznym veciam a to že to nevidieť, neznamená že je zdravý a rovnako to neznamená že keď je ZŤP musí to byt chudák bez peňazí …..
@maddie1711 typom ako som ja? Tvoj rodinný príslušník je podnikateľ, predpokladám že si platí aj odvody polovičné na ktoré má nárok ale platí si to!!!! Zatiaľ čo mnou spomenutý pán takto pracuje 20 rokov a neplatí nič!!! Prepáč ale závidieť niekomu chorobu? To naozaj niekto môže toto napísať? Cítim skôr krivdu, nie závisť a to je rozdiel...pracuje ako pomocný pracovník rozumej plyn, kúrenie, voda on štemple nedáva.
To mi pripomenulo ... robím na daňovom úrade ... minulý štvrtok som bola u číňana kúpiť dcére to slávne labubu, reku samé jednotky, pochvala od riaditeľa atď., dobre chu.ovina, no nech má ... stojím pri pokladni a odrazu otázka: "chceš blok? Ak nie dám lacnejšie" ... joj môj, som si pomyslela, keby si Ty vedel, koho sa to pýtaš ... a čo myslíš, čo som odpovedala?
@dzulli1980 presne tak to funguje u všetkých číňanov. Oni zrejme nerobia daňové priznanie, keď každý rok menia názov firmy však? Ale popravde, aj ja u nich často nakúpim.
Možno má živnosť a ty to nevieš. A ak nemá a je šikovný dopraj mu, nech si zarobí. V dnešnej dobe je vzácnosť nájsť dobrého plynara či vodnára.
@1ryba nie, necítim závisť tiež mám dom bez úveru, po škole som šla makať a nesedela na zadku platila som odvody,dane, pravidelne investujem aby som sebe a deťom zabezpečila budúcnosť ....ja už sa ani nečudujem že Slovensko je v takej p*** keď je pre vás v poriadku že človek neplatí dane, odvody 20 rokov nie nieje živnostník ani SZČO nemá ani sro a niekoho kto na to poukáže tu idete obviňovať za zavistlivca 🫣
@1ryba ja nepotrebujem niekoho udávať....úvod mojej mk diskusie znel výlev nie honba na udatie zo závisti 🫣 ja tomuto sociálnemu systému neverím pretože celý sociálny systém padne .....čo sa týka tých bločkov, máš pravdu zo zmrzliny dajú málokedy
nemyslím, že plynar moze pracovať na čierno, to bez papierov nejde, tam je aj veľka zodpovednosť...A debil clovek ktory by si dal plynarovi bez papierov niečo zapojit. Pečiatk u a certifikaty mať musí, no ako ZŤP je oslobodeny od viac veci...
Mne osobne to nevadí. Zahraničné korporácie platia dane doma, nie u nás. Takže prd. Chodím na nákup do pl. Prečo? Lacnejšie.
Predám si ja nejakú zeleninu? To si mám všetko vybavovať atď? Nie. Ďakujem pekne.
Čím viac sa dáva do systému, aj tak sa tým viac uleju peniaze tam kde netreba.
ale ludia su neskutocni, dokazu zavidieť take veci...My sme si kupili auto...muza vysporiadali rodicia v ramci dedicstva - stare mu odislo, potrebovali sme vacsie, kvalitnejsie ...po tom syn zdedil auto po otcovi..to by ste mali pocut tie drby okolo toho,...tri auta maju...kupili neplnoletemu synovi auto...Ze to 3. auto je pre nas doslova pritaz, ktoru nemozme predat, a hlavne ze decko je polosirota, to za tym nevidia...
ked znižili dph a odvodove zataženie , zvyšil sa prudko vyber dani za dzurindu
podnikatelia proste nemuseli hladat riešenia a radšej zaplatili rozumné prijatelné čísla a mali pokoj ...
ale ked ti podvihaju všetko čo sa len da aj nedá snad, napackaju xy legislativy a byrokracie, transkačnu dan ako perličku ani nemáš chut byt férovy
makaš ako blb a nikde nevidíš nič ,len platíš a nič
tak ako si ty frustrovana vedz že väčšina szoč tiež,
Sú (vyspelé) krajiny, kde informovanie príslušných institucii o nedodrziavani zákona nie je vnímané ako udavanie, ale ako občianska povinnosť. Na Slovensku niekto na to poukáže a hneď je zavislivec. Nejde o to, že pán je plynar. Ide o to, že celý zivot žije na úkor iných ludi, ktorí mu platia školy pre deti, aj toho lekára, lebo je ztp a vyuziva ho asi viac. A platia zaňho aj vily z PPA predražené statne zákazky aj prebujnelu štátnu administrativu - vsetko. Je to absurdné. Ešte aby som sa hanbila za to, že cítim veľkú nespravodlivosť.
Joj baby, tu je reč o tzp pánovi, ale ja mám takého zubára 🙆♀️ Určite nám je všetkých jasné, že zubára nerobí za 1000€, ale ma trošku iné príjmy. On mi rovno povedal, platba bez bločku mate zľavu, platba s blokom nie. A teda keďže mi je bloček u zubára na veľké houby brala som bez a ušetrila 25€. Ale keby sme mali patrične ohodnotenu prácu a nemuseli počítať takmer každý euro, tak by mu človek povedal NIE a platil by s bločkom. Inak gastro vyšetrenie dcéry, potrebovala som papier do jedálne kvôli intolerancia,napísala 5 viet a bez hanby si opýtala 20€ a o doklade ani mu ani bu. Ale teda nie neobhajujem prácu na čierno to v žiadnom prípade. Viete koľko ľudí je na ÚP ktorí robia na čierno a ešte im štát platí zdravotku a väčšine aj hmotnú núdzu? Tam sa len nezmyselne prelievaju milióny. Celé zle toto.

neverim ze plynár pracuje na cierno, on totiz musi davat potvrdenia a to sa na cierno neda, a ked zavidis dopraj vlastnym detom robit podobny biznys ak vieš ze je ziskovy (nemyslim na cierno, myslim profesiu). ale to nie, dnes chceme byt vsetci it odborníci, kancelarske krysy a tak robotnik ma casto lepsi plat ako ostatni, kedze je ich malo, ich praca je cenena a vela ludi mu zavidi