Pracujúci ZŤP na čierno bez daní
Sorry za výlev, sused ZŤP pracuje na čierno, neplatí dane, sociálne odvody proste nič. Zarába nemalé peniaze, pracuje ako plynár. Dom bez úveru, nové auto, čisté prachy zo všetkých fušiek.
Väčšina pracujúcich ľudí ktorí platia dane a odvody si nemôžu dovoliť ani len z polovice to čo on.
A ja sa pýtam kde sa stala chyba kde je spravodlivosť?
Jediné čo ma napadá je že hľadať spravodlivosť v tomto štáte je ako hľadať ihlu v kope sena....
Nie nadarmo sa hovori ze zavist je najhorsia z ludskych vlastnosti.
@maminkadeticiek nie zas celkom... si porátaj koľko máš daň na všetko možné... 😉
Nezavid.
To, ze je ZTP este neznamena, ze berie ID. A clovek, ktory berie ID moze pracovat, pokial mu to zdravotny stav dovoli. Vsetci majstri plynari, vodari, kurenari, opravari robia na cierno. Tento tyzdem sme doma mali dvoch ludi - vodarov a ani jeden nam nedal blocek. Inak by cena bola ina samozrejme. Preco mu zavidis? Preco nie si remeselnik a mal by si dost fusiek?
Stačí jeden dobrý bonz..
Alebo sa od neho učiť ako vybabrať so systémom
Dopraj,bude ti dopriate. Aj závisť je ľudská,urob aj ty niečo,čo ťa posunie k lepšiemu a spokojnosti 😊.
V tomto štáte kradne každý od prezidenta cez premiéra až po plynárov 🤷
Netreba sa tým zaoberať a živiť v sebe závisť.
Sorry, ale nechápem tie príspevky o závisti. Každý mudruje, ako táto republika nefunguje a na druhú stranu, keď niekto spomenie taketo podfuky, tak dostane odpoveď, že nemá závidieť.
A ako vies, ze pracuje na cierno?
Odkiaľ vieš, ze pracuje na čierno? Inak, je to jeho šikovnosť, ked sa mu to tak darí. Ved ma super vzor, našu vládu 🙂
Joj, nemusíš mu závidieť tie čierne peniaze ... príde dôchodkový vek, celý život žiadne resp. minimálne odvody, dostane minimálny dôchodok a potom budeš na koni ... ako sa hovorí "karma je sviňa" ... teraz hojno, potom hov.o. ... a vieš, ako to v starobe býva ... choroby, treba vyšetrenia, treba lieky ...
Mám vedľa seba dve spiace deti a zamýšľam sa nad tým, či budú mať nejaké sociálne istoty v budúcnosti keďže ani na môj dôchodok nebudú peniaze (to je len príklad)
Nie som závistlivá, doprajem, darujem ....vidím že veľa ľudí podporuje tento schwarz system ..
Autor,choď a oznam to patričným úradom. Keď máš dôkazy a cítiš krivdu, choď. Nič neporiešiš tým,že sa budeš anonymne sťažovať na koni. Potom je to iba závisť. Zmeň,čo môžeš zmeniť. A ako sa vraví,kvapky dažďa tvoria moria 😏.
To mi pripomenulo ... robím na daňovom úrade ... minulý štvrtok som bola u číňana kúpiť dcére to slávne labubu, reku samé jednotky, pochvala od riaditeľa atď., dobre chu.ovina, no nech má ... stojím pri pokladni a odrazu otázka: "chceš blok? Ak nie dám lacnejšie" ... joj môj, som si pomyslela, keby si Ty vedel, koho sa to pýtaš ... a čo myslíš, čo som odpovedala?
To mi pripomenulo ... robím na daňovom úrade ... minulý štvrtok som bola u číňana kúpiť dcére to slávne labubu, reku samé jednotky, pochvala od riaditeľa atď., dobre chu.ovina, no nech má ... stojím pri pokladni a odrazu otázka: "chceš blok? Ak nie dám lacnejšie" ... joj môj, som si pomyslela, keby si Ty vedel, koho sa to pýtaš ... a čo myslíš, čo som odpovedala?
@dzulli1980 pekne 🤭. Ale dúfam,že si chcela blok,ináč je to už potom všetko v prdelke 😅
pracuje ako plynar na cierno?
to si ho niekto aj objedna?
To, ze je ZTP este neznamena, ze berie ID. A clovek, ktory berie ID moze pracovat, pokial mu to zdravotny stav dovoli. Vsetci majstri plynari, vodari, kurenari, opravari robia na cierno. Tento tyzdem sme doma mali dvoch ludi - vodarov a ani jeden nam nedal blocek. Inak by cena bola ina samozrejme. Preco mu zavidis? Preco nie si remeselnik a mal by si dost fusiek?
@billy_jean ked sa nieco poserie, ako reklamujes? celkom risky
..oprava /udržba/revízia PLYNARA bez dokladu NIKDY!!!...sa budete sťažovať na lampárni, keď vyletite do vzduchu?
Na SK mame jedno z najvyssich danovo-odvodovych zatazeni na pracu - rozumej - odvadzame podobne percento, ako ma Dansko ci Holandsko.... Kde tie prachy koncia? V kupovani dezolatskych volicov. 13te dochodky, vysluhove dochodky (pri povolaniach, pri ktorych to naozaj nedava ziaden zmysel), obrovsky pocet ludi pracujuci v statnej sprave, korupcia.... Akakolvek moja skusenost so statnou instituciou bola doteraz tragicka. Este aj banalita ako vybavenie pasov sa ukazala ako problem. O stavebnom povoleni ani nejdem pisat, to by bolo na niekolko A4. Pritom nase poziadavky neboli nijak specificke, uplne bezne veci.
Ja dane a odvody platim. Mam ale pochopenie pre kazdeho, co nechce dotovat tuto masineriu. Keby som videl uprimnu snahu o zlepsovanie situacie v state, budem sa podielat rad.
@maminkadeticiek nie zas celkom... si porátaj koľko máš daň na všetko možné... 😉
@deti95060810 Ved mam ja viem,ale zeby som kvoli zavisti niekoho napr.udavala??NIE.
Vy ste tu niektore normalne? To nemate na vec inu odpoved, nez primitivne, ze zavist? Este ste zabudli dopisat, ze autorka ma nudny zivot. Typicka konikovska odpoved 🙉. Kedy toto vymizne, ze clovek sa boji poukazat na nespravodlivost, na porusenie pravidiel, lebo sa to otoci proti nemu? Nemam slov🤢
ako môže plynár robiť na čierno? 😨
Ja som si dávala zapájať nový sporák a vyslovene som sa ho pýtala,či mi dá na to papier.Keby čosi,tak ja by som potom musela všetko platiť v celom baráku a ani poisťovňa nič nezaplatí
Vy ste tu niektore normalne? To nemate na vec inu odpoved, nez primitivne, ze zavist? Este ste zabudli dopisat, ze autorka ma nudny zivot. Typicka konikovska odpoved 🙉. Kedy toto vymizne, ze clovek sa boji poukazat na nespravodlivost, na porusenie pravidiel, lebo sa to otoci proti nemu? Nemam slov🤢
@oli18 Oli vieš prečo? Lebo pokiaľ ľudia nezmenia myslenie, nezmení sa nič. Ľuďom zjavne vyhovuje ten Augiášov chliev, krorý už nikdy, nikto nevyčistí! 🤷♀️
Samozrejme, že rozumiem aj názoru @zelenina1, ľudia môžu mať všetkého plné zuby v zmysle, platím, nevidím zmenu k lepšiemu, tak kašlem na to. Ale to nie je správna cesta. Tlak a dopyt musí prísť zdola. Bohužiaľ asi stále slabá vôľa.
Ako vieš že pracuje na cierno? Ako plynár musí mat nejaku pečiatku …. Keď nedáva bloček, staci si naštudovať zákon, ZŤPčkari nemusia používať registračnú pokladňu, sú od toho oslobodený, samozrejme aj oni majú nejaké pravidla ale je to tak.
Tiež mam v rodine ZŤP podnikateľa, ma dom, niekoľko aút, proste ma sa dobre, ak by si ho videla povedala by si že tento na to nemá nárok …… a ako on hovorí (múdro podľa mňa) všetkým takýmto typom ako si ty, čo vidia len to pozlátko praje aspoň na par dni svoju chorobu nech si to vyskúšajú (ma sklerózou multiplex) …… takže hlavne netreba súdiť hneď podľa toho čo vlastní pretože ZŤP moze mat kvôli rôznym veciam a to že to nevidieť, neznamená že je zdravý a rovnako to neznamená že keď je ZŤP musí to byt chudák bez peňazí …..
Ja napríklad načieno nerobím nič, ale že fakt nič. Dôvod ? Bojím sa . Natrieť konkrétne mňa by bol riadny paradox, utŕžila by som hanbu a ešte aj by so mohla prísť o licenciu . Ale moje protistrany na daňovom úrade ( zamestnankyne ) tam šedá ekonomika vo vzťahu k vypracovávaniu daňových príznaní len tak prekvitá .
To ako vážne? 😳 že nezáviď🤦♀️ človek čo poukáže na porušovanie pravidiel..?! nezáviď🤦♀️🤦♀️ preto je slovensko tam kde je...

Nie nadarmo sa hovori ze zavist je najhorsia z ludskych vlastnosti.