Pravda vezus milosrdná lož vo vzťahu
vo vzťahu mnohé veci riešime spolu, mnohé individuálne; na niektoré záležitosti máme rovnaký názor, na niektoré nie... niektoré si vydiskutujeme, niektoré prejdeme bez debaty, na niektoré otázky odpovedáme pravdivo, resp. vyjadríme svoj názor, na iné reagujeme podľa domnelých očakávaní, čo chce partner počuť.... Čo je podľa vás správne, ctiť vo vzťahu pravdu nadovšetko, alebo aplikovať milosrdnú lož?
@pralinka25 milosrdná lož (pia fraus) v medicíne znamená, že dieťa umierajúce na nevyliečiteľnú chorobu lekár aj rodič “oklamú”, že si chvíľku poleží v nemocnici a uzdraví sa ak keď je všetkým jasné, že sa z nemocnice dostane už len v čiernom vreci smer márnica a cintorín.
@sleepy_joe bavime sa o partneroch. Ja fakt nechapem preco sa tu stale pchaju deti. A by si sa divil vela zomierajucich deti vie ze zomru. Pripravuju ich na to ak su nevyliecitelne chore aj psychologovia z hospicov. Ale o tom tema nie je.
@pralinka25 reagoval som na tvoj komentár, že "je dolezite toho svojho partnera poznat. Je jedno ako to maju ostatni. Podstatne je vediet ako to ma ten najblizsi" - teda že s tým plne súhlasím a že keď partneri "ladia", tak akokoľvek to majú nastavené, sú s tým v pohode.
A ešte jedna vec. "Ženy s tajomstvom." Nie teda čo na srdci, to na jazyku. Mužov to priťahuje. Že sa v nich nevyznajú. Nevravím, že to je ideál, ale provokuje to... ale to by mohla byť aj nová téma...
@pako24 tak ja sa nevyznam ani sama v sebe natoz aby sa vo mne vyznal muz 😄 takze toto je u nas v pohode.
Zeny s tajomstvom ale to je podla mna zas naozaj ine ako milosrdna loz.

@aurora33 🤦♀️🤦♀️🤦♀️