icon

Pravda vezus milosrdná lož vo vzťahu

pako24
2. apr 2025

vo vzťahu mnohé veci riešime spolu, mnohé individuálne; na niektoré záležitosti máme rovnaký názor, na niektoré nie... niektoré si vydiskutujeme, niektoré prejdeme bez debaty, na niektoré otázky odpovedáme pravdivo, resp. vyjadríme svoj názor, na iné reagujeme podľa domnelých očakávaní, čo chce partner počuť.... Čo je podľa vás správne, ctiť vo vzťahu pravdu nadovšetko, alebo aplikovať milosrdnú lož?

Strana
z5
huxy
4. apr 2025

@aurora33 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

sleepy_joe
4. apr 2025

@pralinka25 milosrdná lož (pia fraus) v medicíne znamená, že dieťa umierajúce na nevyliečiteľnú chorobu lekár aj rodič “oklamú”, že si chvíľku poleží v nemocnici a uzdraví sa ak keď je všetkým jasné, že sa z nemocnice dostane už len v čiernom vreci smer márnica a cintorín.

pralinka25
4. apr 2025

@sleepy_joe bavime sa o partneroch. Ja fakt nechapem preco sa tu stale pchaju deti. A by si sa divil vela zomierajucich deti vie ze zomru. Pripravuju ich na to ak su nevyliecitelne chore aj psychologovia z hospicov. Ale o tom tema nie je.

lienka.7
4. apr 2025

@pako24 záleží na situacii.

trisha_r
5. apr 2025

@pako24 asi záleží o čo sa jedná. Či je to milosrdná lož v tom momente a praktický nemá na nič podstatné vplyv a ďalej to nepokračuje, alebo sa to tiahne rokmi. A pravda sa preceňuje. Najlepšia je transparentnosť.

pako24
autor
11. apr 2025

@pralinka25 reagoval som na tvoj komentár, že "je dolezite toho svojho partnera poznat. Je jedno ako to maju ostatni. Podstatne je vediet ako to ma ten najblizsi" - teda že s tým plne súhlasím a že keď partneri "ladia", tak akokoľvek to majú nastavené, sú s tým v pohode.
A ešte jedna vec. "Ženy s tajomstvom." Nie teda čo na srdci, to na jazyku. Mužov to priťahuje. Že sa v nich nevyznajú. Nevravím, že to je ideál, ale provokuje to... ale to by mohla byť aj nová téma...

huxy
11. apr 2025

@pako24 hovorenie pravdy sa ale nerovná čo na srdci, to na jazyku ☝️

pako24
autor
11. apr 2025

@huxy súhlasím

aurora33
11. apr 2025

@huxy ty si to hovorenie pravdy strašne ohybas podla toho ako to tebe pasuje. Za mňa klame každý. Nik nehovori čistú 100percentnu pravdu. A kto tvrdí že ano, tak klame.

huxy
11. apr 2025

@aurora33 ty ma už láskavo neoznačuj. Je mi jedno čo si o mne myslíš a nič neohýbam. Ako som napísala hovorenie pravdy sa nerovná čo na srdcii to na jazyku. To je skôr priamosť.
A nesúď ostatných podľa seba!!!

aurora33
11. apr 2025

@huxy že klameš. To si myslím, teda viem 🙂

huxy
11. apr 2025

@aurora33 je mi jedno čo si niekto ako ty o mne myslí 😄

pralinka25
11. apr 2025

@pako24 tak ja sa nevyznam ani sama v sebe natoz aby sa vo mne vyznal muz 😄 takze toto je u nas v pohode.
Zeny s tajomstvom ale to je podla mna zas naozaj ine ako milosrdna loz.

Strana
z5