Prečo je manžel milší k dcéram ako ku mne?
Pekný deň, s mužom sme spolu keď rátam aj chodenie už 17 rokov. Máme 2 dcéry, 13 a 11 ročnú. Ide o to, že môj muž je rokmi protivnejši na mňa ako na dcéry. Pekne sa s nimi rozpráva, nekriči na ne. Na mňa bez problémov nakričí aj pred nimi. Dcéry občas priateľský potlapka po chrbte, postrapati. Mňa minimálne. So staršou idú občas do fitka, so mnou nechce. Alebo s nimi hrá pc hry. Pozeráme serialy, ktoré ony chcú. Príde mi to choré, že na svojom rebríčku má najskôr deti, potom mňa. Keď mu poviem, že sa mi to nepáči, tak je mu to jedno alebo povie, nech neštekám. Vytahuje na mňa staré hriechy,čo som mu povedala,urobila pred napriklad 10, 12 rokmi len aby obhajil svoje správanie.
Samozrejme sú to prkotiny. Ako by ste to riešili? Môže ísť u neho o ponorku? Mňa to neskutočne zraňuje.
Ja ti neviem teraz, ked pises viac, nemas doma narcisticku poruchu osobnosti?
@0silvia0 to netuším, nie som psycholog
Ved si precitaj crty narcistickej osobnosti, ci to nesedi, napr.
https://www.akoliecit.sk/dusevne-choroby/narciz...
Ak môžem tak Ti niečo napíšem z pohľadu muža. Ak nejaky par zacne spolu chodit,maju sa radi,vychadzaju spolu velmi dobre tak sa vezmu. Ako sa vezmú,zena sa zmeni.....neviem preco. Ja som pocuval,ze uz je to ine,uz nemame tolko rokov ze je to normalne.........rok po svadbe.....Potom pride dieťa a ten muz je uz totalne na vedlajsej kolaji..........hoci nijak inak neukazes detom vacsi priklad ako ked mas rada svojho muza. Potom pride druhe dieta..........manzel je uz nacisto iba na to aby chodil do prace a uzivil rodinu. Spolocne sviatky mate castejsie ako sex, furt je nieco prednejsie ako on. Prejde 10-12-20 rokov....vy ste nieco na tej ceste stratili a sami neviete co..........Ani jeden z vas nema pocit,ze je to jeho vina,lebo vas vztah vam zovsedne a zostali z neho trosky. Samozrejme ze ma radsej dcery nez Teba... .dcery ho miluju takeho aky je . Nedavaju mu neprijemne otazky,nemaju na neho naroky ako Ty......Samozrejme Ty chces vsetko naspat ako to bolo,ale to uz nejde..........teda urcite nie jednoducho
Ak teraz vravis, ze deti su na prvom mieste , tak si spomen na ktorom bol on. To ze mame deti,neznamena ze nemame partnera.........
Ty si tá čo vždy ustúpila, on je dominantný vojak.. čo tak skúsiť inú taktiku? Nabudúce keď bude hovoriť že stekás, riadne ale že riadne sa naser, vybuchni a začni naozaj štekať nech vidí že ti nemá čo kadit na hlavu.. mňa dokáže tak vytočiť toto, že ľudia si nechajú všetko len aby bolo dobre a nakoniec nikdy nie je.. nech vidí že tiež máš hranice ktoré pravidelne prekračuje.. zbalila by som sa a šla niekam na pár dní vychladnúť..
To, čo tu veľa ľudí radí, aby si sa zamerala na seba je pravda. Vytesni manžela a voľný čas si planuj bez neho. Ako by ani s tebou už nežil.
Taktiež si dávaj postupne financie do poriadku.
Keď to nepomôže, budeš aspoň pripravená. To tiež veľmi veľa znamená.
Hovorím aj z vlastnej skúsenosti.
Ani tá myšlienka, tráviť čas občas s niekým iným nieje na zahodenie.
@martin96321 toto není o tom . To je typ povahy. Dominantný chlap. Ona je submisivma. Ale k tomu co píšeš. Jasne ze sa žena zmení. Teda po deťoch. To dieťa vyžaduje 100% času. Véd to je tak náročná úloha. A čím menej muž pomáha tým je žena frustrovanejsia, unavenejsia
@cecilia29 a to si tiež často muž neuvedomí, že on nie je dieťa, má byť partner žene.. na jednej strane vycita že žena sa zmení, na druhej strane muž sa koľko krát ani nechce zmeniť a neuvedomuje si že už je muž ktorý musí byť silný pre rodinu..
@martin96321 Ďakujem za názor ale už nás je to žiaľ opačne. Pred svadbou a prvé roky po svadbe stále objimanie, pusinky a potom vyhlásil, že už nie sme pubertiaci a na ulici radšej chytí za ruky dcéry ako mňa, objime radšej ich ako mňa. Minule mi staršia, ktorá bude mať čoskoro 14 povedala, že nás nikdy nevidela dat si pusu, objať sa pri telke. S ňou rozpráva maznavo a na mňa ako vojak.
@martin96321 ja práveže vymýšľam spoločné aktivity, na kino povie, že stačí telke pozrieť lebo kino je drahé. Keď chcú dcéry do kina, to beží. Keď poviem, že poďme do fitka my dvaja, že mám cvičiť doma ale keď chce dcéra, to beží. Keď ho chytím za ruku, vraj nie sme puberiaci, keď dcéry, ešte aj pusu im dá.
Tak potom to mate opacne ako u nas.........
@cecilia29 To dieta nepotrebuje 100 percent casu. Od urciteho veku sa vie hrat a zabavit samo. Nevrav mi ze sa neda najst cas na partnera,alebo partnerku........Ak mi nejaka zena povie ze pre dieta nemoze nic ine,lebo dieta berie 100 percent z jej casu tak sa nemala vydavat alebo s niekym zit. Mala sa nechat nabuchat niekde na diskoteke a zit sama.
@martin96321 Ja vidím, ženy, na ktorých stojí celá domácnosť a deti. No často chlapov, ktorým sa vlastne nič v živote nezmenilo. Lebo idú do prace a domov, a sú frustrovaní ze žena sa o nich nestará, ostali detmi. Pokiaľ je to tak , niet sa čomu čudovať. Ze sa žena zmení po deťoch je istota. Vieš čo s telom a psychikou spravia hormóny, pôrody, dojcenia. nedostatok času ? Je to zmena o 180st. Náročné sú samozrejme prvé roky, keď sú deti malé. A väčšinou v tej dobe sa to medzi manželmi aj pokašle.
Napr mam deti 6,4,2 - a nemôžem ísť cvičiť kedy chcem, nemôžem ist na prechadzku kedy chcem, najmenšie mi zle v noci spi, tak musím byť pri nej. Je toho veľa co by som chcela robiť a nemôžem. Prec tým som mala veľa záľub a bola som aktívna. Ani nevieš ako ako je to frustrujúce a únavné. Tak rada by som išla s muzom sama na večeru, na welness,...na kávu. Sém tam sa podarí, ale ...
Hmm, ako by som ti to. Ak si na to sama neprišla, tvoj manzel je narcistický manipulátor. Ty sa mas tesit ako celá bez seba raz za mesiac nejakej pohodenej kosti , mas ulohu psa uňho. Deti su majetok, tie od teba oddelil, rad ta zhadzuje a vsade, najlepsie pred vsetkymi, aby vytvoril tebe zivot, ze si hovno a vsetci si zasluhuju jeho pozornost a dobro, iba ty vobec nic. Velmi rad si na tebe zajazdí, si jeho obeť. Ak by si kopla uz nejaka dcera do teba aj, je len na ňom, či sa nad tym usmeje, ako dobre robí, alebo či ťa tu akože zachráni, milostivo. Moja rada, čo sa radí aj inde, veľmi tvrdá pre teba, ale bude účinná: ak si už vsetko dobré ponúkla a ono to zlyhalo, ponúkni mu svoju neprítomnosť. Teda rozvod a odchod. Tu sa nedaj opiť rožkom, že zrazu by sa tri dni aj snazil a bol dokonalý, cely zivot bude stale rovnaký. A ver tomu, ze aký dobrý moze byt namiesto teba skryto k tej za tvojim chrbtom, ktorá "si to zaslúži". Nechcem ti zle, ale ty si mozes pomoct jedine takto. Odchodom od neho. Vies, ako ti bude dobre, ked ta nikto nebude ponizovat? Neboj sa, neni si ty hovno. Ale on dobre vie, co robí a ku komu ako papulu natrčí. Vsetko to robí zámerne. Musí byt extra prespekulovaný a má v talóne vzdy nieco, co sa dá jednej matke vykricat, ked napr.bola unavená a nechcela sa rozprávat, lebo on si zamanul a vzdy sa dá najst chyba na full servise od manzelky, to si viem dokonale predstavit a to ani vysvetlovat nemusíš. Je iba na tebe, ci takemu človeku dobre klepnes po prstoch a to dôstojným odchodom od neho s tým, ze ty odchadzas a je koniec, alebo sa nechas znicit ním a vsetkymi luďmi, aj na tých, na ktorych on pracuje a ovplyvnuje ich, ze s tebou je potrebné zachadzat ako so psom. Prajem ti vela vlastneho dobra , aby si si ho vytvorila a dosiahla.
@cecilia29 To Ti verim a vobec nezavidim. Nikdy som nepovedal ze zena na materske doma,ze je na dovolenke. Podla mna by to mala mat platene ako normalnu pracu. Minimalne priemerny plat. Nikdy by som nemenil svoju pracu za to byt doma,lebo je to narocne ako psychicky tak fyzicky. Len vravim,ze vo vela rodinach sa stara aj muz. Urobi co je potrebne,postara sa o dieta da tej zene vydychnut a dopraje jej. Len bohuzial vo vela pripadoch je to aj tak prd platne.......cest vynimkam
@jana_eyre_2 už sa stalo, že som vybuchla aby videl, čo je to stekanie ale to som zase bola za hysterku
no veď buď hystéria, povedz mu, že ako sa do hory volá, tak sa z nej ozýva. Že keď neprestane on, tak ani ty.
Samozrejme, cítiš to správne. A je to sakra zraňujúce, viem si predstaviť. Deti za to nemôžu. Ale s manželom, či manželstvom by si mala niečo urobiť. Pre teba samú nie je veľmi zdravé sa takto cítiť dlhodobo.OIn sa javí ako čistý manipulátor. V podstate ťa odclenuje od detí. Pripravuj si zadné vrátka, pracuj .na sebe že nájdi si aj inú cestu, priateľa, kamošku, kamoša, len neostaň v tom sama.. silno držím palce ✊
@martin96321 Bohužiaľ áno a ja som pritom kontaktný typ ale on vôbec. Ked pozeráme film a tam sa dvaja bozkávaju, odvratim hlavu lebo je mi to ľúto. My sme sa už pár rokov nebozkali, nedrzali za ruku, úplne chladný vzťah. A preto mi je ľúto, keď dcéry vyobjima, bozka na líce. Nežiarlim ale je mi to ľúto. Vždy pár krokov za nimi keď niekam ideme...Srandičky zo mňa s dcérami.
@zazka666 ďakujem ❤️
Hystéria ti nepomôže. Pomôže ti kľud a rozvaha. Hystéria mu len ukáže tvoju zraniteľnosť a teší sa , že ide dobrým smerom. Nájdi jeho slabé miesto, obrň sa, hlavne nikdy nepochybuje o sebe o svojich pocitoch. To je hlavné o tebe. ❤️🌹
@zazka666 A dcéry sa za ním ťahajú, on je ten veselý, zábavný tato. Ako vojak veľa zarobí, tak im pokúpi drahé mobily, tablety. Ideálny otec. Škoda, že nie manžel. Ešte dcéry si ho zastávajú, že on nie je kontaktný typ a nemám ho porovnávať s tým aký bol alebo s inými. Ja som nakoniec tá zlá....
@zazka666 Ja sa snažím byť rozvážne, kľudná. Len niekedy ma to ubíja. Mám dobrú prácu, kamarátky, zdravé deti. Skúsim sa obrnit lebo by som skončila v Pezinku.
Porozprávaj sa s nimi, ak to pôjde aj o svojich pocitoch. Ak to nepomôže, ak sa ti bude vysmievať, bude ťa spochybňovať, nebuď v jeho spoločnosti. Vyhovor sa. Radšej si sprav náhradný program s niekým iným. Nájdi si psychoterapeuta. A nikdy sa nenechaj spochybňovať.
Výymysli program pre dievčatá. Neohovaraj otca pred nimi, ani ho nespomínaj pred nimi. Nájdi niečo , čo bude len vaše
S 13 rocnou do fitka? 🤯

No tak super, takze si si vzala korunovaného chruna. Skoda hry na záhadnú…