Prečo je okolie také zlé na bezdetné ženy?
Odvazne tento prispevok pisem, aj ked ma zanho asi 90% osadenstva zvozi, ale skusim. budem mat 33 rokov a nikdy som nepocitila tuzbu po dietati, moj partner je na tom rovnako. Dovod nie je, ze by som neznasala deti, ale jednak to tak necitim, a za druhe mam vo svojom zivote vela veci, ktore ma naplnaju. No a gro tohto prispevku je, ze sa za to musim neustale tak nejak ospravedlnovat. Vysvetlovat, preco mam karieru radsej, nez deti, preco sa citim naplnena bez dietata, preco mi dieta nezapada do mojich planov, preco nechcem nieco, na co sa proste necitim. Pocuvam, ze som sebecka (sebecka voci dietatu, ktore neexistuje? to je aka logika?), ze ostanem sama ako prst, ze sa o mna nikto nepostara, bla bla bla.
Nechapem to od ludi, ktori deti maju. Ved vy deti mate, nikto vam ich neberie, tak co vas je po mne? Nechapem to od ludi, ktori vedia, ze na zemi je 8 miliard ludi, naco viac? Ved uz teraz je to pre nasu planetu neunosne. A este by som rada dodala, ze ludia, ktori maju taku ohromnu starost o to, kto sa o mna postara, sami uz teraz mozu zacat skladat na dochodok, ja to len ocenim 🙂
ACH JAJ...
Tak sa opýtaj priamo tých ľudí, prečo ich to zaujíma. Mám veľa kamosiek v tvojom velu, ktoré deti nemaju a popravde je mi to absolútne jedno. Podla mňa je to každého vec, niekto deti chce a niekto nie. Naozaj je niekto taký drzý, že sa ta doslova opýta prečo nemáš deti? Tak buď taká drzá aj ty a odpovedz protiotázkou.
Pohybuješ sa medzi divnými ľuďmi. Okolo mňa vo veku tesne pred 40 polovica žien deti ma, polovica nemá. Nikdy by nikoho z nás nenapadlo niečo o tom komentovať
@deti95060810 Preboha! 🤮 By som rýchlo brala nohy na ramená.
Ja tiež deti nechcem a už mi pomaly začína ťahať na 30. Za ten čas som sa už naučila asertivite a keď sa ma hocikto začne pýtať nejaké otázky čo sú mi nepríjemné (je jedno, či to súvisí s deťmi alebo nie), tak rázne odpoviem, že sa o tom nechcem baviť a tomu človeku vždy dopne a prestane sa pýtať. Ak sa niekto rozplače, tak je to jeho problém, nie tvoj. Nenechaj sa emocionálne manipulovať a vydierať.
@0silvia0 nemyslím, že to má niečo s výchovou, sama mám súrodencov a vychovavaní sme boli rovnako, naši rodičia nám dali všetko, čo sme potrebovali, hlavne veľa lásky, porozumenia a podpory v živote a čo sa stalo? Jedina som sa rodičom neotočila chrbtom, ostatní súrodenci na rodičov kašlu a ani nezavolajú, nenavštívia, neopýtajú sa ako sa majú, či niečo nepotrebujú atď. A to už majú viac ako 80 rokov. Takže nemyslím, že je to výchovou, ale je to spôsobom života aký vedú...niekto, keď už má vlastnú rodinu, tak svojich rodičov nepotrebuje a nezaujímajú ich a zase niekto iný bude svojim rodičom vďačný do konca života za všetko a hlavne za to, že im dali život.
Ja osobne som tiež deti nikdy nechcela, nie som ten typ človeka, ktorý má nejaký vzťah k deťom, proste nepotrebujem ich k životu. Ale...mám dieťa, nevravím, žr sa podarilo náhodou...mala som taký mesiav v živote, kde sa nejako vo mne prebudil materinský cit, chcela som dieťa, plánovali sme (2x sme skúsili) a potom prišlo obdobie opäť, že nie, že nechcem...ale to som už bola tehotná aj keď som o tom nevedela, lebo som nemala žiadne príznaky, až keď som bola v 3 mesiaci som sa to dozvedela. Svoje dieťa milujem nadovšetko, ale nenapĺňa ma rola matky, nedávam to dieťaťu pocítiť, ľúbim ho, venujem sa mu, dávam mu všetok môj čas a lásku, ale vo vnútri ma to zožiera. Takže asi toľko k tej výchove.
@janinah Prečo by na staré kolená nemala mať dosť peňazí? Práveže ich bude mať veľa, lebo "neminula" na deti a navyše bude s najväčšou pravdepodobnosťou vlastniť nehnuteľnosť, ktorú nebude mať kto zdediť, takže jej nič nebráni predať ju a na staré kolená si tie peniaze užiť + zabezpečiť si za nich príslušnú starostlivosť.
Dlh voči spoločnosti za to, že ju niekto vychoval a ona to nevracia späť, nemá. Nie je to povinnosť. Ani morálna, ani žiadna iná.
z tvojich prispevkov citit, ze si inteligentna. V inteligentnej spolocnosti sa taketo veci neriesia. Takze priklanam sa k tomu, ze mas nevhodne okolie 😉
volakedy bolo, ak to uz neplati, neviem, ze tri deti a zena mala dozivotne vdicsky. s dvoma len nejaku dobu. plno znamych mam s troma detmi (ake uz su sstare 60 rocne, kamoskine mamy, vsetko vdovy a zabezpecene)
@deti95060810 Mám 32 😁 Jemine to sú mi reči teda 😸 jeden lepší než druhý 😂
@tanyag čo Ťa zožiera?že si myslíš, že nie si dobrá mama?
Autorka to, že sa babka rozplače nie je dôvod dieťa mať.Ona je z generácie, že bolo deti kolko chceli a z jej pohľadu si nicis život bez dieťaťa, chlapa, svadby..vtedy to boli pre zeny životné méty byť na poriadku mať rodinu.Neexistovalo cestovať, mať radosť z práce, peniaze bolo úplne iné myslenie
Radsej ho nemať ako ako mať a dávať ho opatrovateľkam či mať ho len preto, že sa patrilo.
*vdovsky (oprava)
Ja mam 36 tiez deti nemam, a tiez som tak citila uz od mala, ze toto proste nie je pre mna, mam priatela, s ktorym sme v tomto zajedno, zijeme si v klude svoje zivoty, deti mam velmi rada, mam neterku a dvoch synovcov, ktorich milujem na smrt, ale jednoducho, nechcem, moja mamina ma v tomto rozhodnuti podporila a uplne ma chape, priatelova mama nam to raz vycitala ale razne sme jej povedali, ano bola “oduta” ale a odstupom casu sama priznala, ze urcite vieme co robime a asi sme sa aj dobre rozhodli, ked sa ma na to opyta niekto iny, tak jednoducho poviem, ze to je velmi intimna otazka a je to moja vec, alebo ked uz je niekto velmi dotieravy jednoducho poviem a ty ich preco mas, vacsinou ostanu ti ludia taki obareni, ze nevedia ani ako sa volaju 💁♀️
Nečítala som celú diskusiu, ale môžem napísať jedno. Ženy to majú ťažké.
Nemáš deti? Tak to si automaticky hnusná sebecká karieristka kôli ktorej nebude mať kto robiť na dôchodky.
Máš deti? Dokonca viac než jedno? No tak to si lenivá megera čo sedí doma na ri*ti, nechce sa jej robiť a len natrca paprcu nech ju živí štát alebo vyciciava chudáka chlapa.
Takže akokoľvek žiješ svoj vlastný život vždy sa nájde zakomplexovaný chudák čo má potrebu s*at sa do teba.
Lenže to že ťa tie blbé kecy zrania je len a len tvoj problém. Cítiš sa zle pretože so svojím životným štýlom nie si úplne stotožnena, niekde hlboko hlodaju pochybnosti či si sa rozhodla správne a od okolia očakávaš že ti tvoju voľbu odobri a povie že robíš dobre.
Rozhodla si sa nemať deti. V poriadku, stoj si za svojim rozhodnutím. Nezdovodnuj ho, zvlášť nie kecami o preludnenosti planéty a neekologickost detí.
Keď má niekto blbé reči zmeň tému hned keď začnú, nauč sa povedať "to je tvoj názor, ja mám svoj, dohodnime sa že sa nezhodneme, bavme sa o niečom inom"
@tanyag tak su aj take pripady, ako pises, ze rodicia boli fajn a deti sa aj tak nezaujimaju, tam moze byt xy inych faktorov. Ja som pisala skor o rodicoch, ktori sice detom dali strechu nad hlavou, najest, osatili, ale tam starostlivost skoncila. Lebo takych je celkom dost.
A tvoje dieta ma kolko rokov? A co konkretne ta zoziera? Ze nevies dietatu prejavit lasku?
@0silvia0 moje dieťa bude mať 5. A lásku prejavujem, dávam všetko dieťaťu, cit, lásku, čas, všetko ale ako som spomínala vyššie, nie som s tým stotožnená a nebaví ma to. Samozrejme dieťaťu to najavo nedávam a preto vo vnútri ma to zožiera. Lebo dieťa za to predsa nemôže, že ja som sa ako matka nenašla. Ale robím všetko pre to, aby môjmu dieťaťu bolo čo najlepšie.
Možno,keď budeš rešpektovať ľudi Ty , budú aj oni teba. Začni tým , že budeš rešpektovať ľudí,ktorí sa rozhodli nedať sa zaočkovať.
Mala som to podobne so svadbou a raz prisiel den, ze som uz aj ja chcela. Údajne tá túžba po dieťati tiez tak funguje, mozno u niekoho nepride vobec, u mna neprisla.
Mas 33. Bud v pohode. Este sa ti zivot moze zmenit, mozno partner bude nakloneny. Ktovie.
Netreba sa pustat do bolestivych diskusii.
Kedy budes mat svoje ? No ked Boh dá. Toto parkrat zabralo. Ked ma prist tak pride. A podobne neurcite odpovede. Nehovor NIKOMU, ze NECHCEŠ.
...to akože vyčítaš nám, ktoré deti majú a plánujú, že planéta je preľudnená kvôli nám a ty si spása a záchrana ľudstva?... Ti máme tlieskať?
@zmrzlinka2021 normalna. Mne tiez zeny, ktore nemaju dobrovolne dieta dojdu divne.
Uz asi vsetko bolo napisane. Ale..nechapem tomu.. ako zle moze byt okolie voci bezdetnej? Dotierave otazky? Vypovedanie vlastneho nazoru? Ludia ziju rozne.
A sebecke je pouzivat ochranu,mat pravidelne sex,nemat dieta,lebo prirodzene je,ze casom pri pravidelnom sexualnim zivote pride dieta. Mensie krestanske vysvetlenie. ;D Teda si uzivas a zabranujes vedome moznemu pocatiu.
Bože ďalšia dezolátka 🤦♀️ s tým výrazom už skutočne leziete na nervy. A keďže si nepoložila žiadnu otázku a nechceš žiadnu radu, tak len toľko k tomu, že keby si bola odvážna ako píšeš, tak sa neanonymizuješ.
@lianka123 a vieš čo? Byť divná je nádherné
@zmrzlinka2021 vsak bud a preco teda o tom potrebujes rozpravat?
@luccija ▪️no.. Moja mamka sa stretla zo sestranicou v nemocnici, obe 1938... A keď už po spomínali všetky svoje deti, susedy, choroby, babka vytasila Azerbajdžan, ako boli tri týždne na dovolenke z JRD , 80.roky Baku. To som myslela, ze chodili len ti najvyšší... A ona šla ako dojicka🦌
Sused spomína al Boku Kotorsku... "keď toho boli na riaditeľstve v Prahe prezeraní, hodili nejaké poukazy aj na slovač... Tak sused chodil na Boku, ako mládež na Dubník.
Takže cestovalo sa, aj oni boli mladí, aj nudoplazni😃a pamätám z 80.z krčmy🎶🎶🎶 Jugoslávia, Jugoslávia... sused natiahol ich spevy a doniesol tým menej šťastným, co si museli vystačiť s Belusskymi Slatina i... . Ono to tak môže pôsobiť, bez fb, ig, foťáku, ze sa nikde nebolo▪️leteckej dopravy bolo určite menej, to je jasne.
▪️Autorka to, že sa babka rozplače nie je dôvod dieťa mať.Ona je z generácie, že bolo deti kolko chceli a z jej pohľadu si nicis život bez dieťaťa, chlapa, svadby..vtedy to boli pre zeny životné méty byť na poriadku mať rodinu.Neexistovalo cestovať, mať radosť z práce, peniaze bolo úplne iné myslenie▪️