Prečo je štíhlosť stále predmetom komentárov?
Ahojte toto je taká úvaha na zamyslenie na večer. A možno aj moja spoveď. Som štíhla a vysoká. Celý život som štíhla. Celý život s tým mám problém, veľmi ťažko priberám, veľmi rýchlo chudnem. Celé moje okolie to vie, poznajú ma celý život mám kamarátov len dlhoročných. Napriek tomu vždy keď sa stretnem s rodinou či priateľmi mi povedia bože ty si taká chudá alebo ty si zase schudla alebo musíš pribrať. Poviem úprimne.. nerozumiem tomu. Vedia že to mám tak celý život je naozaj nutné neustále mi to povedať ako prvú vec keď ma uvidia? Myslia si že nevlastním zrkadlo alebo čo? Je im jedno že je mi to nepríjemné? Btw áno povedala som im niekoľkokrát že mi to vadí keď to komentujú. Keď prídem niekam kde ma vidia prvýkrát ako prvé komentujú moju váhu a dookola rozoberajú aká som chudá a je to vyslovene predmetom ich debát do ktorých ma nútia sa zapojiť. Ešte by boli radi aby som sa pri tom usmievala a s radosťou odpovedala na ich debilné otázky. A teraz sa pýtam prečo sa toto napríklad tučným ženám nedeje??? Tam už je to neslušné. Nikto príčetný nepríde k cudzej osobe a nepovie jej Ježiš ty si aká tučná fakt by si mala schudnúť. Alebo nikto sa s novou osobou ktorá je pri tele nezoznamuje tak že kokso ty si riadne tučná!! Alebo zas si pribrala. Proste vníma sa to ako neslušné a necitlivé ale na druhú stranu to už neplatí. Prečo?
@alizea a na čo ti je táto informácia prosím ťa?
@anonym_autor aby sme si to vedeli ako tak predstaviť.
@anonym_autor Absolútne ťa chápem. Ľahko sa to hovorí. Chcela by som pribrať, ale nejde to. Jem, jem a jem – a nič. Reči typu: „Jedz! Jedla si dnes?“ sú už otravné.
O mne si skoro každý lekár myslí, že som minimálne mala anorexiu, keď som taká chudá. Kvôli postave mi všetci tipujú o desať rokov menej, čo by nebolo zlé, keby som nemala iba niečo cez dvadsať.
@mirokub držím ti miesto 🪑🍐🤓
Keď niekto otravne komentuje to, že som štíhla, tiež okomentujem ich postavu. Nič iné nezabralo 🙂. A boli teda časy kedy som mala miery 170cm/45kg. Teraz mám o 10kg viac ale vždy sa niekto nájde s debilnym komentárom, zvyčajne osoba, čo by potrebovala schudnúť. Takže po poslednej vete “mala by si sa konečne poriadne najesť” som odvetila “a ty by si zas nemala” koniec debaty 🙂.
Chápem ťa. Aj ja som to mala. Presne tak. Tučnej kolegyni iste nikto z kolegov nepovedal, ako vyzerá. Mne ano. Máš také chudé nohy! A neviem čo ešte. Jasne, ze to bolelo. Netuším, či tí ľudia si to neuvedomia či čo. Asi im treba len niečo rázne na to povedat.
ono povedat vyzratemu cloveku prestan jest vyzeras hrozne je pomaly na zalobu..ale chudemu cloveku uplne bezne a kazdy si mysli,ze nas chudych to neuraza... ja som z tych vychudnutych -dievcenskych postav ..mala chuducka a este aj vyzorovo ovela mladsia a tolko urazok co som sa napocuvala .. a nikto sa nad tym nepozastavil ... dokonca ked so bola v puberte som s mamou kupovala rifle a "mila" tetka mi povedala- ale na take rascove zadky mi nepredavame... samozrejme strasne vtipna a brat to mal ako primomienku vsade a vzdy na mna . aj rok dozadu a to uz niesom daaaavno pubertiak mi povedali v obchode ze detske veci nepredavaju len normalne velkosti - a to uz myslim mam normalnu postavu a nie slonica ako bola ona sama .... hold ludia su vselijaky
@biglovemom haha áno to už som spravila kamarátke no. Žiaľ. Bola neznesiteľná. Ale je mi to blbé napríklad staršej pani povedať
@anonym_autor to chapem …staršej povedz som zdrava a to je hlavne ,alebo radsej byt chudá ako tlsta 😂
Chápem ťa. Aj ja som to mala. Presne tak. Tučnej kolegyni iste nikto z kolegov nepovedal, ako vyzerá. Mne ano. Máš také chudé nohy! A neviem čo ešte. Jasne, ze to bolelo. Netuším, či tí ľudia si to neuvedomia či čo. Asi im treba len niečo rázne na to povedat.
@anonym_832d07 presne takto isto to mám ja
@denkabemommy áno toto je niečo čo sa dá použiť ale len pre osoby ktoré su tučné na normálne postavy sa to uplatniť nedá. Akože je to nepríjemné ale inak ako povedať niečo nepekne sa to zastaviť nedá.
@anonym_00a3c0 presne tiež v práci nikdy som nepočula aby komentovali plnšiu kolegyňu že je tučná ako sviňa, lebo je to nepekne ale že ja som chudá ako papek kľudne povedia a to je rovnako nepekne a neslušné a dotkne sa má to
ja som síce krpec mám 158 cm ale 42 kg ak je lepšie obdobie 45 takže ťa chápem ja nemenim výšku ani váhu asi od 16,17 rokov.A tiež mi to stále pripomínajú že mohla by si trošku pribrať no niekto mi zas povie že som pekne štíhla takže to je také no.. mne sa moja postava zdá tiež normálne chudá.No ja radšej budem štíhla ako pribratá. A ako je to super neriešiť jesť a nepriberať 😁 moja mama má 70 rokov a tiež je chudá je čo sa jej zachce aj po nociach.Dúfam že budem aj v starobe na ňu ak dožijem
@anonym_autor Ahoj🙂, máme rovnaký problém....Moja svokra mi na začiatku, keď som sa spoznala s mužom denno denne hovorievala: "Bože dievča, aká si chudá"..🤦🏼♀️ Rozuej- každý boží deň....V jeden pekný deň som povedala mužovi, že ak mi to ešte raz povie, tak jej slušne odpoviem: "Bože, Vy ste aká tučná, mali by ste schudnúť!!!!".....Odvtedy mám pokoj😀, netuším, čo jej muž povedal, ale pochopila👍😀.....A na rodinných oslavách, keď niekto komentuje koľko málo zjem mám brutálnu hlášku: "POĎME SA SÚSTREDIŤ KAŽDÝ NA SVOJE JEDLO".... 👏 Je to veľmi inteligentná odpoveď, našla som to niekde na nete, zbožňujem ju..😊...Ľudia to nečakajú a stíchnu, lebo rozmýšľajú, čo som im to vlastne povedala🤣🤣.....Ja mám už roky stiahnutý žalúdok, zjem málo, ale fungujem.....Neviem pribrať, nezjem viac, ako mi žalúdok pustí....A tak som sa s tým už zmierila, že v 39-ke pri výške 164cm vážim ledva 50kg... Mám 9r. syna, pred pôrodom som mala ideálnych 55kg a po pôrode si ledva udržím 50kg..Všade počúvam, že som chorá, moc chudá a tak.....Takže môj názor na záver- je tak isto nevhodné komentovať chudých ľudí, ako aj tučných.....Je to PRESNE TO ISTÉ ľudia!☝️.....
ono povedat vyzratemu cloveku prestan jest vyzeras hrozne je pomaly na zalobu..ale chudemu cloveku uplne bezne a kazdy si mysli,ze nas chudych to neuraza... ja som z tych vychudnutych -dievcenskych postav ..mala chuducka a este aj vyzorovo ovela mladsia a tolko urazok co som sa napocuvala .. a nikto sa nad tym nepozastavil ... dokonca ked so bola v puberte som s mamou kupovala rifle a "mila" tetka mi povedala- ale na take rascove zadky mi nepredavame... samozrejme strasne vtipna a brat to mal ako primomienku vsade a vzdy na mna . aj rok dozadu a to uz niesom daaaavno pubertiak mi povedali v obchode ze detske veci nepredavaju len normalne velkosti - a to uz myslim mam normalnu postavu a nie slonica ako bola ona sama .... hold ludia su vselijaky
@ukgirls presne a to malo byť aj predmetom debaty. Prečo je to tak? Prečo si ľudia myslia že navážať sa do chudych ľudí, komentovať to a urážať je v poriadku popritom pri tučných sa to vníma ako neslušné
Ked si moc chuda - zle, ked priberies - zle … a ked to nebude vaha … budes usata, vlasata …. Furt nieco … takze takych ludi treba ignorovat
@anonym_autor Ahoj🙂, máme rovnaký problém....Moja svokra mi na začiatku, keď som sa spoznala s mužom denno denne hovorievala: "Bože dievča, aká si chudá"..🤦🏼♀️ Rozuej- každý boží deň....V jeden pekný deň som povedala mužovi, že ak mi to ešte raz povie, tak jej slušne odpoviem: "Bože, Vy ste aká tučná, mali by ste schudnúť!!!!".....Odvtedy mám pokoj😀, netuším, čo jej muž povedal, ale pochopila👍😀.....A na rodinných oslavách, keď niekto komentuje koľko málo zjem mám brutálnu hlášku: "POĎME SA SÚSTREDIŤ KAŽDÝ NA SVOJE JEDLO".... 👏 Je to veľmi inteligentná odpoveď, našla som to niekde na nete, zbožňujem ju..😊...Ľudia to nečakajú a stíchnu, lebo rozmýšľajú, čo som im to vlastne povedala🤣🤣.....Ja mám už roky stiahnutý žalúdok, zjem málo, ale fungujem.....Neviem pribrať, nezjem viac, ako mi žalúdok pustí....A tak som sa s tým už zmierila, že v 39-ke pri výške 164cm vážim ledva 50kg... Mám 9r. syna, pred pôrodom som mala ideálnych 55kg a po pôrode si ledva udržím 50kg..Všade počúvam, že som chorá, moc chudá a tak.....Takže môj názor na záver- je tak isto nevhodné komentovať chudých ľudí, ako aj tučných.....Je to PRESNE TO ISTÉ ľudia!☝️.....
@monikabull ano aj ja mám tak isto ako ty ľudí ktorí mi to majú potrebu povedať naozaj zakaždým. Ja tomu nerozumiem. A tvoje hlášky si zapisujem😁 že poďme sa každý sústrediť na svoje jedlo je super
Ked si moc chuda - zle, ked priberies - zle … a ked to nebude vaha … budes usata, vlasata …. Furt nieco … takze takych ludi treba ignorovat
@olimuc ja viem snažím sa ale fakt je toho veľa a nie je mi to príjemné
Kazdemu odpovedz, ze si udrzujes vahu sexovackou a ci chcu poradit polohy lebo podla ich vahy ti je jasne ze maju misionara raz za mesiac..hned prestanu :D
Ľudia týmto by som možno chcela dať aj odkaz pre všetkých. Ak máte v okolí chudého človeka - nehovorte mu to a nepoukazujte na to. S najväčšou pravdepodobnosťou o tom sám veľmi dobre vie. A je to úplne rovnako neslušné a urážlivé ako keby ste komentovali niekoho kto je tučný
Kazdemu odpovedz, ze si udrzujes vahu sexovackou a ci chcu poradit polohy lebo podla ich vahy ti je jasne ze maju misionara raz za mesiac..hned prestanu :D
@ravehami 🤣🤣🤣🤣
Ak by to bol niekto, koho stretávam často, tak by som mu na rovinu povedala, ze mi to vadí a neprajem si, aby komentoval môj výzor.
Aj keď za mňa komentovanie váhy (v negatívnom smefe) je za mňa hlúpe a robí to len jednoduchší človek za účelom strapnenia/ublizenia druhému.
Mne takto kamoska stale povie. (Ona ma roky rokuce problem schudnut), boze ty si taka chuda, ale ved to je preto, ze ty nemozes nic jest. No. Mam laktozovu intoleranciu a obcas traviace problemy, ale tak aj tak jem aj za dvoch velakrat 😅. Proste genetika asi. Autorka, kasli na to. Maj sa rada taka aka si, ja som nanajvys so svojimi 50kg spokojna. A ty ozaj nie si povinna nikomu tu vysku vahu vesat na nos, aby oni posudzovali ci je to naozaj tak. Toto ma fakt strasne pobavilo 😂. No a niekomu si zjavne diskusiou stupla na otlak 😁
@anonym_832d07 presne takto isto to mám ja
@denkabemommy áno toto je niečo čo sa dá použiť ale len pre osoby ktoré su tučné na normálne postavy sa to uplatniť nedá. Akože je to nepríjemné ale inak ako povedať niečo nepekne sa to zastaviť nedá.
@anonym_00a3c0 presne tiež v práci nikdy som nepočula aby komentovali plnšiu kolegyňu že je tučná ako sviňa, lebo je to nepekne ale že ja som chudá ako papek kľudne povedia a to je rovnako nepekne a neslušné a dotkne sa má to
@anonym_autor aj normálne postavy sa dajú okomentovať, ja som v tom mala taký skill, že dovi 🤣. Stačí len povedať, že by mohla trošku ruky pocvičiť, že vyzerá mdlo, má väčšie vrásky ako naposledy 🙂. Vždy sa nájde niečo. A tie osoby pochopia, že to prepískli
@michaelam2 presne... Nemám tu také komenty ale za to iné perly tu už sú. Niekto hneď chápe prečo mi to všetci hovoria
@anonym_autor
no hovoria ti to preto, lebo ta chcú nasrat! A ti si kludne mohla odpovedať aj normakbejsue. Nemusela si vymetiet lri otázke váhy a výšky. Si nastmrana suce ake nemusíš byť až taká útočná.
Uz tu písalo par žien, ze su hrozne vysoké a trpia tym! A vies ci? Mali ulne normálnu výšku 175 cm.
Tak ich tu viaceré ukludnili, ze su v pohode len okolie je blbé, resp. "kamarati".
Ked som mala 175 cm a 53 kg, tiez som dostala otázku či nemám bulímia. No nemala som, robila mi to antikoncepcia a stres doma.
Kolegyna mala zas 180 cm a 55 kg, a v praci plný sufkik sladkosti! Fakt plný!
Su take typy ludi. Ale v prvom rade to brala športovo a s úsmevom. Keby ty s tým problém nemáš tak sa možno par krat zasmejes a potom im dávaš pravidelne obdobne komenty, ktoré im zavrú zsta. Naoriklad tety Irmi ny si sa spýtala, kedy mala naposledy sex ked riesi tvoju váhu 😉. Neprskaj ani tu a dostaneš aj normalne odpovede.
@anonym_autor odhadujem, ze v mnohych pripadoch je v tom trosku zavisti. Nebolo by lepsie uvedomit si, ze stihlost je tvoja cnost, ktora sa (nam) mnohym akosi nedari? Skusit na taketo reci reagovat s usmevom nejakym otocenim toho, ze dakujes za kompliment 😉?
@anonym_autor
no hovoria ti to preto, lebo ta chcú nasrat! A ti si kludne mohla odpovedať aj normakbejsue. Nemusela si vymetiet lri otázke váhy a výšky. Si nastmrana suce ake nemusíš byť až taká útočná.
Uz tu písalo par žien, ze su hrozne vysoké a trpia tym! A vies ci? Mali ulne normálnu výšku 175 cm.
Tak ich tu viaceré ukludnili, ze su v pohode len okolie je blbé, resp. "kamarati".
Ked som mala 175 cm a 53 kg, tiez som dostala otázku či nemám bulímia. No nemala som, robila mi to antikoncepcia a stres doma.
Kolegyna mala zas 180 cm a 55 kg, a v praci plný sufkik sladkosti! Fakt plný!
Su take typy ludi. Ale v prvom rade to brala športovo a s úsmevom. Keby ty s tým problém nemáš tak sa možno par krat zasmejes a potom im dávaš pravidelne obdobne komenty, ktoré im zavrú zsta. Naoriklad tety Irmi ny si sa spýtala, kedy mala naposledy sex ked riesi tvoju váhu 😉. Neprskaj ani tu a dostaneš aj normalne odpovede.
@lucia13022023 tiež si myslím že je to buď za účelom strapnenia alebo niektorí akoby z toho mali senzáciu..
@liv1 ďakujem za reakciu a aj mňa to pobavilo ako fakt nonsens
@denkabemommy haha teba by som chcela za kamošku
@svetlonos ťažko sa to po tebe číta ale napokon to chápem a chápem aj tvoj pohľad. Napísala si že keby s tým nemám problém.. no sú obdobia kedy som stále chudá ale tak okej a vtedy s tým problém nemám. Ale potom sú stresové obdobia kedy schudnem a vtedy to vadí aj mne a nepáči sa mi to. Ťažko do seba dostávam viac jedla. A k tomu prskaniu. Vieš založím tu diskusiu o tom že mi vadí že ľudia riešia moju váhu a ona sa hneď medzi prvými pýta koľko vážim aby to ona mohla posúdiť.. asi či som naozaj dosť chudá alebo čo neviem nechápem. Na to sa nedá normálne odpovedať. Ani tá jej reakcia nebola so žiadnym dobrým úmyslom.
@anonym_autor odhadujem, ze v mnohych pripadoch je v tom trosku zavisti. Nebolo by lepsie uvedomit si, ze stihlost je tvoja cnost, ktora sa (nam) mnohym akosi nedari? Skusit na taketo reci reagovat s usmevom nejakym otocenim toho, ze dakujes za kompliment 😉?
@vilma7 máš pravdu
@madeincssr no ja to popravde neberiem ako svoju cnosť mne to naozaj na mne vadí keď sú obdobia že som najchudsia. Inak keď povieš takýmto ľuďom že ďakujem za kompliment oni sú schopní nepochopit to a vysvetľovať ti že to nebol kompliment a fakt by si mal pribrať ( už som to skúšala)😄
@anonym_autor To je dosť zásadná info, aby sme posúdili, či si naozaj taká chudá.
@alizea Neverim, ze niekto moze byt takyto hlupy ako ty 🤦♀️
Vidis, mila autorka, ze co za ludia su tu medzi nami. Cize reakcie tvojho okolia ma asi az tak neprekvapuju.
@mirokub ďakujem. Zatiaľ používam odpoveď že vážne? Ďakujem za ďalšie upozornenie. Ešte som sa nevidela v zrkadle. Ale to poviem až keď už má fakt serú😄

Ja bynsom reagovala asi takto: zavidiš že?
@vilma7 no hej ale je to dosť namyslené to povedať ľuďom ktorí sú neznámi napríklad