Prečo kamarátka ignoruje moju neľahkú situáciu?
ahojte
preco ma stale kamaratka potrebu pisat o tom , kde chodia na letne dovolenky a welness , ake maju honosne oslavy ci dary na Vianoce?
Pritom vie , ze mam velmi velmi malu rodinu, lebo umreli. a chudobnejsiu a ze si toto cele nemozem dovolit?
Pritom som jej naznacila ze mne uz vacsina rodiny nezije a ta co ostala , nema peniaze a stale ma potrebu mi pisat o sebe?
Ona sa neciti blbo?
Ja doprajem, ano kazdy nech ma, ale kurnik, empatia je zabudnuty pojem?
potom mam samozrejme depresie z mojho zivota :(
Možno si to neuvedomuje, asi je proste taka. Ak ti tak veľmi prekáža tak sa s ňou nebav. Ja osobne by som mala radšej kamošku ktorej sa darí a je spokojná, ako takú, ktorá furt vyplakava ako sa ma zle, a depky, a nešťastia a podobne. Možno ti dáva len najavo, že ju tvoje depresívne stavy už nebavia, hoci pre teba zlým spôsobom. Obidve ste úplne v iných etapách života a keby ste sa stretli teraz tak by ste asi kamošky neboli, lebo si nemáte čo povedať.
@u2jana možno autorka aj závidí ale ta druhá tiež nebude ôk. Keď si predstavím situáciu, že ja vypisujem kamarátke o dákych super rodinných oslavách a ona mi odpise ze hm ja mam malú rodinu lebo všetci pomreli a ti co zostali tak sú chudobní a na žiadne oslavy ma nezavolaju. A je to veľmi všetko smutné mam z toho depresiu. Tak verím tomu ze takejto by som už nič o žiadnej rodinnej oslave nikdy nenapísala alebo len v prípade nutnosti by som to len okrajovo spomenula🤣🤣🤣. A keby som iné nemala čo napísať radšej by som ani nepísala
zrejme to nevnima, bud jej musis povedat, ze ti to vadi alebo s nou prerus kontakty
Nereagujte na jej správy, nech ju to prestane baviť. Ignorovať. A prečo? No asi je závislá na pochvale a obdive a nedostáva sa jej. To je tiež určitý znak komplexov. V podstate je to smutné. Bohvie, ako to s ňou je. Hoďte ju celú za hlavu. Vážne.
Ak je to Tvoja kamaratka, tak zrejme len chce zdielat svoju radost a nadsenie. Ak je to teda medzi Vami uprimne. Nemyslim si, ze sa chvali ale je prirodzene, ze s ludmi, ktorych mame radi, zdielame radosti aj starosti.
Mozno Ti je luto, ze nemas to, co Tvoja kamoska a ocenujem, ze si jej vedela na rovinu povedat, ze si nemusite zdielat vsetko.
Zameraj sa na seba a naozaj niekedy staci si uvedomit, co vsetko uz mame. Pozehnani je clovek uz len tym, ze je zdravy. Kup si peknu knihu, ktora ta povzbudi, velmi dobre sa cita Miluj svoj zivot od L. Hay. Mozno ti to otvori nove moznosti.
PrajemTi vela stastia a lasky 🩷
@aandrea9 presne tiež mám takú kolegyňu ktorá ma potrebu sa chváliť so všetkým....kde bola,čo objednala, čo ide so sebou robiť atď atď a popritom má všetko a stále je nespokoná a využiva manžela ktorý nemá ani páru otom že ho podvádzala a mala milenca ktory sa naňu vybodol.....ja toto nepochopim že také sa maju ok
@seepferdchen no poviem ti pravdu že to nieje normálne lebo ju viem pochopiť lebo mám presne takú istú kolegyňu v práci.....jeto otras....kto nezažije nepochopi....podľa mňa jeto nejaka psychická porucha....človek sa raz pochváli ale vkuse to iste dokola nieje v poriadku....
@ivvan no neviem, ak ide o kamaratku- dobru kamaratku- mna neirituje to, ze sa ma dobre a ze bola trebars raketou na marse…ved je normalne, ze clovek je nadseny a chce sa o tu radost s niekym podelit. Ak by ma to iritovalo, asi by mi ten clovek blizky nebol. To je ako by ti vadilo, ze napr Tvoj surodenec sa ti pochvali s niecim, co ho tesi…Preto si myslim, ze ked je clovek sam so sebou ok, tak ti to nemoze vadit. Zasa ludia nespokojni sami so svojimi zivotmi sa vedia potesit, ked sa inym nedari - skodoradost. Nemam ja, ale ani druhy. Ja si myslim, ze je to bohuzial zavist…pri kolegyni je to mozno ine, tiez nevesiam cudzim ludom na nos, kde som bola na dovolenke, kym sa nespytaju…ale zasa je pravda, cim viac je clovek spokojny sam so sebou a svojim zivotom, tym ma mensiu potrebu sa “chvalit” vacsinou. Preto by sa mal kazdy zamerat na seba a byt vsacny za to, co ma a naozaj si uvedomit, ze co je podstatne v zivote. A to je na prvom mieste zdravie a dobre rodinne vztahy, praca, ktora ma bavi atd. A este doplnim, ludia sa v dnesnej dobe viac porovnavaju, kedze vsetko je zdielane na soc sietach. A to je presne ten bod, kde si musi clovek upratat najprv v sebe samom, prestat sa lutovat a zameriat energiu tam, kde to zmysel. Ak by mi vadilo, ze ma niekto od rana do vecera bombarduje spravami, ktora ma nezaujimaju, tak odpisem super a hotovo a neriesim to. Priznam sa, tiez sa nejdem “pokakat” zo vsetkeho, co pre inych je wow. Ono je tenka hranica medzi chvalenim a takym rozumnym uprimnym zdielanim radosti
@seepferdchen no umňa to nieje v poriadku ak počúvam každy boži deň to isté dokola bohužial....ak sa chcem pochválit urobim to 1x a nie 350x
@ivvan ved kamaratke mozes povedat, ze uz nech je ticho, ze si to uz pocula 100x 😅 inak to nie je kamoska, ci? A ked ta irituje len znamy, kolega, staci povedat: aha super a daj si sluchadka 😃 Ja nechapem, co tolko riesis. Este raz, ak ti vadi nadsenie “kamosky” tak podla mna to je cudne, lebo sa hovori zdielana radost je dvojita radost…ak ide o kolegynu tak jednoducho vstavam, odchadzam a nerozvijam komunikaciu. Proste ani ty nie si uprimna, mozno jej s nadsenim odpovedas a nevies povedat, ze prepac uz si mi to vravela….Alebo fakt mas kolegynu, ktora ta priviaze ku stolicke a nuti ta pocuvat jej chvaly? Ved si dospela, je milion moznosti ako jednoducho dat najavo, ze ta nezaujima, ako sa ma 😀 a ak je fakt taka nechapava, tak prajem pevne nervy a kvalitne sluchadla, chapem, ludia byvaju rozni
@seepferdchen podľa mňa to nieje normálne a bodka!

To nie je kamarátka!