Prečo ľudia preferujú byť zaneprázdnení a sťažujú sa?
Nerozumiem tomuto asi novemu trendu, kedy je kazdy strasne zaneprazdneny, ludia si beru robotu nad dvoje moznosti a schopnosti aj ked nemusia, lebo vsak musia sa ukazat ze maju na to nove suv a najnovsi iphone a velky domisko. Akoze toto by ma neiritovalo vobec, ale preco sa sakra taki ludia este stazuju, ako nemaju na nic cas, nestihaju aji zit a podobne kecy, pre nich je volny cas a volnocasove aktivity strata casu. Poviete si co sa nad tym pozastavujem. No pretoze ja robim 8ky po-pia, bolo obdobie, kedy som vyskusala dve prace subezne, ale som si povedala ze mi to nestoji za tie peniaze. Mam dostatok casu na seba, domacnost aj konicky a casto sa mi stava, ze kamarati a znami sa mne stazuju, ze nestihaju ani zit a kolko ja mam casu a take reci. Akoby som ja mohla za to, ze maju vysoky zivotny standard. Akoby iba praca bola zmyselnou cinnoszou. Ja tomu faktnerozumiem. Fakt rozmyslam ze
Ja si viem úplne predstaviť, že si žijem na farme a žijem si len z toho čo si vypestujem a nosím iba to čo si ušijem. Tiež nechápem tento trend mať čo najviac. Lebo veď ľudia chcú po sebe niečo zanechať. A jediné čo zanechajú je kopa šrotu a odpadkov.
Áno si ty divná, ja neriešim druhých nech robia aj 24 hodín a vozia sa aj na Ferrari, každý má tak ako si zariadi
@lonely66 ano, auto/moto/ebajk/bajk su jedny z mala haraburd, o ktore sa sice tiez musime starat (a maju prevadzkove naklady), ale tieto nam aspon "davaju kridla". Vacsina ostatnych haraburd nas len privazuje k lokalite a pod. Primerane auto nemusi stat vela. Kto sa vyzna, alebo ma dobreho poradcu, vie kupit slusnu jazdenku a mat ju vela rokov k uplnej spokojnosti. Treba sa vsak trosku technicky zorientovat, vediet kde auto servisovat za rozumne peniaze atd.
A precom im to nepovies tak, ako tu nam? Ja mam tiez zopar znamych, ktori su vkuse v praci, furt busy, toto riesia, hento riesia... vzdy, ked sa mi zacnu stazovat, tak vzdy tresnem nieco typu nie, nemusis to robit, ak nechces a ak to robis, ocividne to chces, tak sa nestazuj. Uz mam pocit, ze ti ludia sa mi sami vyhybaju, resp. sa mi aspon uz nestazuju.
A nie, nejedna sa o ludi, ktori potrebuju makat. Jedna sa o bud o stazovatelov, alebo o takych, ktori chcu byt zaujimavi, pripadne o takych, ktori si kupuju somariny a potom sa stazuju, ze nemaju peniaze a musia makat. No nie, nemusia, staci rozumnejsie hospodarit.
@dominikamacakova mozno sa ludia zacnu k tomu aj vracat pomaly, lebo zistia, ze nic z toho co hromadia im spokojnost neprinasa..len kratkodobo mozno. Mne pride divne vymienat dolezite hodnoty akymi su cas zdravie pokoj za viac a viac penazi a za materialne veci
@lonely66 ja rozumiem ze auto je pre vela ludi potrebne a maju ho, jo pointa bola inde. Ty sa asi nestazujes kazdu chvilu, ze musis makat, aby si na to auto mala a podobne. Tento prispevok nie je o tom, co kto ma ked uz sme pri tom. Aj ked ano okrajovo bolo zabrdnute do konzumneho sposobu zivota, ale s tym ja vela nenarobim
@diewcatqoo niektorym som uz povedala, ci to naozaj musia robit, odpoved veskera zadna a po case znova tie iste kecy. No musim byt zjavne raznejsia. Nie kazdej takej osobe sa da totiz uplne vyhnut
Veľa ľudí sa k tomu už vracia. Ja ich aj dosť sledujem na instagrame a žijem si v takej bubline 😀
@dominikamacakova tak mi hod nieco z ig pre inspiraciu, budem rada ☺️
k predaju domu...ked budeš mat po 30 tak bude sa ti ešte menej chciet a ubudat´ energia zostatkova a už nykdy si nepostavyš dalsi domček....
@1ryba lebo ked uz sa aj clovek postazuje ze je unaveny atd okej chapem. Ale ake to je kamaratstvo rypat do ineho ze ma vela volneho casu lebo robi ,,iba" 8micky a ma cas ist behat na jogu alebo citat knihu. Pre nich je to asi hriech. To mi na tom vadi. Napriklad napisem kamoske na nejaku spravu ze idem behat a ona boze ty sa fakt nudis a ja neviem co skor a podobne..toto mi vadi ano
@lonely66 no ano musim sa to naucit asi zjavne
@jozef11111111 k comu pises o predaji domu? Tak vies proste ked to nezvladam tahat co sa tyka domu tak sa ho nebudsm drzat zubami nechtami. Viem ze to lahke nie je, ale ked to inak nejde, tak sa uskromnim, kupim mensi domcek alebo byt a zije sa lahsie. Neviem no ja sa na tieto veci asi inak pozeram. Tiez som cely zivot bola v dome a myslela som ze v byte nezvladnem zit. Chcela som dom, mlada blba a plna idealov. Zistila som, ze to nie je take lahke, upustila som z narokov a poviem ti, zije sa mi ovela lepsie. Nebudem otrokom svojho byvania lebo nechcem ukrojit z pohodlia. Aj ked povedzme si rovno, to pohodlie je v byte urcitr vyssie zas a aj casu ostava viac na ine veci. Ja radsej investujem do svojho zdravia, ci uz peniaze, alebo cas, ako do blbeho domu, ktory bude za par rokov aj tak treba zas poprerabat..
@lonely66 tato ko kretna ma jedno dieta, ktore si ona vydobila doslovne, lebo sa nudila a jej muz deti nechcel..ale u nej to nie je o dietati ale o tom ze nevie hospodarit y financiami a rozhadzuje sa..viem to, poznam ju roky. No potom su tu aj ini ludia, deti odrastene, alebo mladsi odo mna, ziju sami, nemaju ani partnera. Ja deti zatial nemam, mam partnera a mam rodinu svoju, pomaham mame s bratom, ktory je ztp. Ale planujem aj svoje urcite
@lonely66 alebo mi este napise vela krat ze nevie co skor ci v praci ci doma a kolko krat sa mi jej muz postazoval, ze cely vecer je na telefone 🙈 tak asi tak..
@lonely66 neviem, asi mi to doteraz bolo luto, pozname sa od skoly. Ale skusim jej povedat narovinu nech sa nestazuje a uvidime reakciu. Aj k ostatnym uz budem tak pristupovat
Na mna budes vyskakovat? Tam si otvor usta smerom k tym, ktorych sa to tyka, a nevyplakavaj po internetoch, anonymna hrdinka spoza klavesnice 😂 Ono ako tak pozeram, problem nebude v tom, ze nemaju cas, akurat nemaju cas NA TEBA.
Oni chcu zarabat na svoj komfort, ty sa chces trepat peso s 10kg batohom, kazdy ste iny, vybavene. Najdi si kamosky, co zdielaju rovnaky zivotny styl ako ty a problem vyrieseny.
@sissy27 vobec ale vobec nechapes nic z toho co som pisala, zjav e si jedna z tych, lebo trafena hus vzdy zagaga. A okrem toho, ja nepotrebujem, aby si niekto na mna robil cas. Ja som cim dalej tym radsej, ked o nich ani neviem 😂
@sissy27 este dodam, ked chcu zarabat, nech zarabaju, ale nech mi neplacu, ze toto hento tamto, ja sa im nestazujem, ze musim toto a tamto a chodim peso a podobne..to je cele, co som chcela povedat
Sklamem ta, v praci robim nadcasy len naozaj mimoriadne a nejazdim v suv, takze nie, nie som tvoja cielovka.
Ale ty si teda naozaj “kamoska” na pohladanie 🙄 fakt nerozumiem tomu, preco mas potrebu ju ohovarat anonymne na internete. Ona na teba nechce mat cas, ty ju nechces vlastne vidiet, ale pindat okolo nej budes. Tak sa rozlucte navzdy a mas po starostiach.
@sissy27 keby si citala pozornejsie, vedela by si, ze to nie je len o nej

@dskjhfdlkdjhl no nie ze by ma to nejako zvlast trapilo, ale sudit ze niekto ma byt po babke a dobre platenu pracu, ked nic o tom nevie, to je trosku cez