Prečo manžel odišiel a ako to zvládnuť?
S manželom som bola 11 rokov , 8 rokov sme spolu bývali , zobrali sme sa po 11 rokoch , a po troch rokoch prišli deti - dvojčatá chlapci . Po pol roku mi povedal že ma už nemiluje , že som sa zmenila, že nemám na neho čas , všetko sa točí okolo deciek , nič iné nerobím len skáčem okolo nich . Lenže on mi v ničom nepomohol , absolútne v ničom . Vraj som na materskej tak je to moja práca. Vadilo mu že nie je každý večer teplá večera, že doma nie je poriadok , že občas nemá ponožky do práce , nebol schopný ani domov nakúpiť , ani riad dať do umývačky, hoci predtým to robil , lebo vraj som pracovala a teraz som na dovolenke , tak je to moja práca. Za pol roka som sa dostala -10 kg pod svoju pôvodnú váhu , aj to mu vadí , že nemám žiadny zadok , prsia mám vykojené , vlasy mi po pôrode dosť vypadali , ale už zas rastú . Keď som ho prosila aby doma niečo urobil , tak keď začnem pracovať a nosiť domov peniaze tak budem pre neho rovnocenná partnerka , kde bude zas robiť v domácnosti .
Odišiel , na kolenách ( doslovne ) som ho prosila nech to nerobí , ako taký žebrák som za ním na tých kolenách chodila. Neskutočne som plakala a nebyť detí , asi sa fakt obesím od toľkej zrady. Nedávno uplynuli tri mesiace čo je preč, ani raz nebol za chlapcami , býva s nejakou mladou žabou , o rozvod nepožiadal , žiadne peniaze mi neposiela , žijem z úspor a z toho čo mi rodičia a svokrovci donesú a dajú . Veľmi dobrá kamarátka ktorá je právnička mi povedala , dáme aspoň predbežko na výživné do rozvodu , tak sa aj stalo a začal vyvádzať, vyvíjať na mňa nátlak aby som to stiahla. Ženy neviem ako ďalej , prosím poraďte mi , ako sa z toho nezblázniť a dostať sa zas do nejakej aspoň malej psychickej pohody.
@stanulienkat ano maš pravdu, nerozbila asi planovane. Ale iba zaslepene rozkročila nohy niekomu,kto sa nevie spravať k vlastnej žene a deťom. Pre mňa by bol toto velky vykričnik, keby sa zachoval takto muž aj k svojej ex, nieto ešte žene, ktora je stale jeho manželkou.
@romiada ale keby neroztiahla nohy táto, roztiahne druhá, pretože jej manželovi išlo primárne o to. Nikdy nevieš čo ten chlap nabulíka žene do hlavy. Za mňa je vždy viník ten, kto má doma partnera. Ta žena môže rozťahovať nohy komu len chce na svete, je slobodná, môže si robiť čo chce. Ten chlap má vedieť kde má miesto a kde má rodinu, ženu a deti.
@andrejka2424 ja to volám japonská manželka. Muž iba príde domov, aby sa žena oňho postarala a zrelaxovala ho a deti vidí len keď mu upravené prídu popriar dobrú noc.
Teraz ma Japonsko veľký problém keď muži, ktorý prežijú manželky napr. nevedia si zapnúť práčku, uvariť, atď. Bol už pár rokov dozadu článok v Geo časopise.
A potom ma baví ako naši muži hrdí to Slovania boja proti vydajú slovenských žien za cudzincov, nedaj bože moslima a pritom by chceli žiť vlastne presne ako ten moslim. Riadiť žene život doslova
Že by vás s mladou. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Takto by som sa mu vysmieaa že a ja mám stiahnuť rozvodové papiere. To trep haluze do hlavy tam kde bývaš. Nesmieš mu ukázať že sa ho bojíš. Ukáž mi že ho máš v pečku. A nestiahla by som to. Nech platí. Kreten jeden.
@moonlight1210 Nie si ďaleko od pravdy. Ja som si jeho "múdre" drísty všimla v téme, kde zadrel, že obeť znásilnenia na tom nesie podiel viny.🫣
Najhoršie čo môžeš urobiť (a okrem toho to nemá žiadny účinok) je, prosiť ho o niečo na kolenách. Očividne ťa už nemiluje (ak ťa niekedy vôbec miloval), zrejme už nič pre neho neznamenáš, tak prečo sa pred ním ešte viac ponižuješ? A keď žena nemá svoju hrdosť, tak pre muža nie je ani trochu príťažlivá. A keď ti on vyčíta také veci a je totálne neschopný sa o seba trochu postarať, keď vidí, koľko máš toho na krku a už vôbec nie je schopný ti v niečom pomôcť, tak to si si ho pravdepodobne rozmaznala ty sama. Ak by ťa naozaj ľúbil, tak by ťa mal rád takú aká si, cítil by s tebou a pomáhal by ti doma, ale podľa toho, ako sa správa k tebe aj celkovo k rodine, tak nič k tebe necíti a rodinný život ho nebaví. Odišla by som od neho, mala by som na krku o jedno "dieťa" menej. Ty nie len fyzicky vyčerpaná, ale hlavne psychicky. Tú energiu ti odoberá hlavne on.
@egonsk ty sa mi tu snad snivas so svojimi postojmi. Asi si tu prilis dlho🙂. Mozno si necital s porozumenim, ze nema jedno, ale dve rovnako stare deti. Vies si to predstavit? Ja Ani nechcem, kym som nemala deti, jedno Po druhom, zila som rozmaznany zivot zahrnajuci aj rozmaznanie muza🙂.
Ale mas pravdu, deti vztah preveria a ano, vela muzov strati pozornost svojej zeny, pochopitelne, aj moj stratil. Zalezi, kto sa ako snazi, a ci sa snazit chce. Lahsia cesta je je hladat pocit mitylikov v bruchu u niekoho ineho. Najlahsia, lebo tento model sa moze opakovat donenkonecna, kym vladzeme. Alebo zabojujeme o to, co mame. To moze byt tazsia cesta.
@karolinakr 👍 lebo je "diplomat". Alebo aspoň sa snažil. A diplomacia je slušny sposob ako poslat niekoho do prdele, s tym že sa bude na ten výlet aj tešiť 😉
Ak by si potrebovala vecičky pre chlapcov na zimu,mám po synovi veľa a neviem,čo s tým. Pošlem ti,len mi napíš do súkromnej správy,ak by si mala záujem. Sú v super stave. Na 9-12 mesiacov.
@andrejka2424 náš slávny @egonsk nepochopil. Nechaj tak jemu to raz možno docvakne.🤣😁🤣
Aj ja som z DK... Poslúchni právničku, jeho nepočúvaj. Predbežko a žiadaj výživné na deti plus na seba, ak si na materskej a nemáš príjem. On má povinnosť prispievať na svoje deti!
Snaž sa nerozmýšľať nad ním, aby si sa čo najmenej trápila, aj tak je to zbytočné. Prejavil sa jeho charakter.
Zameraj sa na deti, mysli na ne, aby mali čo najmenej stresu.
A buď rada, že o nich nemá záujem, lebo sú ženy, ktorým súd nariadil striedavku aj pri tak malých deťoch.
@janette2021 môže mať príjem. Mňa sa pýtala sudkyňa, či nechcem za žiadať aj na seba. a mala som dva príjmy plus rodičak
@autorka ako sa máš? Vzala si si niečo z tejto diskusie? Je Ti lepšie, pohol sa niekam Tvoj život? Minimálne v pohľade na tú atrapu manžela..? Mrzí ma Tvoja situácia a premýšľam, ako sa Ti darí, bolo by fajn, ak by si sa nám ozvala.
@kasssiopea ja som sa teraz náhodu dostala k diskusii a tiež by ma zaujímalo ako to autorka zvláda ako sa ma :(
Je mi ľúto aký chuj za vykľul z tvojho muža, ale naspäť by som ho už neprijala ani keby sa plazil po zemi

@andrea2323 to mi pripomenulo scenku v Kurvahoši: "já vodchazim, ja vodchazim. Host vyhazuje vrchního...." 👌😂