Prečo manžel odišiel a ako to zvládnuť?
S manželom som bola 11 rokov , 8 rokov sme spolu bývali , zobrali sme sa po 11 rokoch , a po troch rokoch prišli deti - dvojčatá chlapci . Po pol roku mi povedal že ma už nemiluje , že som sa zmenila, že nemám na neho čas , všetko sa točí okolo deciek , nič iné nerobím len skáčem okolo nich . Lenže on mi v ničom nepomohol , absolútne v ničom . Vraj som na materskej tak je to moja práca. Vadilo mu že nie je každý večer teplá večera, že doma nie je poriadok , že občas nemá ponožky do práce , nebol schopný ani domov nakúpiť , ani riad dať do umývačky, hoci predtým to robil , lebo vraj som pracovala a teraz som na dovolenke , tak je to moja práca. Za pol roka som sa dostala -10 kg pod svoju pôvodnú váhu , aj to mu vadí , že nemám žiadny zadok , prsia mám vykojené , vlasy mi po pôrode dosť vypadali , ale už zas rastú . Keď som ho prosila aby doma niečo urobil , tak keď začnem pracovať a nosiť domov peniaze tak budem pre neho rovnocenná partnerka , kde bude zas robiť v domácnosti .
Odišiel , na kolenách ( doslovne ) som ho prosila nech to nerobí , ako taký žebrák som za ním na tých kolenách chodila. Neskutočne som plakala a nebyť detí , asi sa fakt obesím od toľkej zrady. Nedávno uplynuli tri mesiace čo je preč, ani raz nebol za chlapcami , býva s nejakou mladou žabou , o rozvod nepožiadal , žiadne peniaze mi neposiela , žijem z úspor a z toho čo mi rodičia a svokrovci donesú a dajú . Veľmi dobrá kamarátka ktorá je právnička mi povedala , dáme aspoň predbežko na výživné do rozvodu , tak sa aj stalo a začal vyvádzať, vyvíjať na mňa nátlak aby som to stiahla. Ženy neviem ako ďalej , prosím poraďte mi , ako sa z toho nezblázniť a dostať sa zas do nejakej aspoň malej psychickej pohody.
@egonsk takto ti poviem, ne,azil si, tak nenechaj kraviny, TT nevieš čo prežíva žena, keď príde z pôrodnice s rozrezanym bruchom a pri pôrode dvijiciek je cisársky viac ako pravdepodobný. Si rad ze sa hýbe. Lebo toto je veľká operácia a znemo nie ideš domov. Nie fo rekonvalescencie ale skáčem, teda neska ves, pkazis sa okolo deti, predstav si ze sa nedostaneš do polohy letmo dvadsať hodín, lebo keď neplač jedno tak plače druhe, keď si ľahne, tak najneskôr za hodinu ta zobudí dieťa lebo niečo. Vieš že jest musíš, aby si mal mlieko, ale si tak vyčerpaný ze sa ti zdvíha žalúdok aj zo suchého rožka, a keď prežijes prvý mesiac, tak nevieš kde je sever, prídu kolíky a ty zaspávas postojačky, len čo polozis dieťa do postieľky. Takže vieš hovno o tom co prežíva žena prvé mesiace. A co chceš aký popis z druhej strany, ak by jej pomáhal, tak sa za 6 mesiacov od pôrodu nedostane na -10 z pôvodnej váhy,
Autorka, mozno si to uz pisala, odkial si?
@egonsk Asi si ani sám neuvedomuješ, že sa vyjadruješ ako ukrivdené decko. Buď si proste taký...aký si ,alebo si sa možno iba necitlivo vyjadril ,ale toto každú ženu-matku musí zasiahnuť. Ani my tu nie sme všetky matky roka a nájdu sa medzi nami také, pre ktoré je rodina, deti, jeden muž záťaž - nestabilné a nevyzreté osobnosti, alkoholičky, nymfomanky, čokoľvek. Ani vy chlapi nie ste všetci rovnakí. Ja som s mojim nadmieru spokojná. S otcom svojho dieťaťa som si prvé 2 roky môjho syna zažila peklo -niečo podobné, ako má autorka, mňa aj okradol napr. ,ale môj manžel je mi oporou už 12 rokov, pre syna je toto jeho otec, vychoval ho. Vážim si ho, Teba teraz škrie len to, , že ti tu ženy naložili. Nie neverím, že ti to len úsmevy privodilo. My nie sme naivné, my všetci vieme, že nič nie je čiernobiele a že bez vetra sa ani lístok nepohne....ale to, čo urobil jej muž je skrátka ničím neodpustiteľné .Tu nejde o to, komu pritakávaš, ale že sa vieš vcítiť do kože niekoho iného. Chcel by si byť v jej koži, alebo v koži jej muža, ktorému možno teraz fajčí jeho mladá štetka a nevadí mu, že mu niekde plačú deti a sklamaná žena . Aj jeho brat, vlastní rodičia chodia, pomáhajú. Asi aj oni vidia, čo je očividné.
@egonsk ani sa nedivim,ze ti zena nasadila parohy,co musis byt za “chlapa”,ked travis cas na modrom koniku,vo forach pre zeny🤦🏻♀️Odporucam ti,zacni venovat svoj cas sebe,tomu,aby si sa mohol stat naozajstnym chlapom a neries tu zenske problemy,krore tebe neprisluchaju (i ked teda je pravda,ze aktualne si viac zena ako chlap..)
@pet888 keby som bol viac zena ako chlap, nemal by som tu takuto prikladnu sprsku utokov, osocovania a presviedcania. Prave naopak, uviedol som pohlad, ktory sa od toho zenskeho na MK znacne lisi a prave preto je tu teraz taka zabava citat, ako dokazu zeny vydedukovat s par viet autorky celu genezu spravania sa jej chlapa, co s objektivizmom nema ani chlp spolocneho 😅😁 ... Ja nemam carovnu gulu, aby som dokazal vykreovat z par jednostrannych viet autorky nezaujaty objektivny poglad, to len tu ako vidim mali asi v tescu vypredaj na ne, tak si ich kopec citateliek zadovazilo a zacalo na mna frontalny utok. Ale nevadi, ja sa uz na tom bavim, lebo za cely rok som tu necital taketo inferno. 😁
@egonsk príjemnú zábavu.Evidentne tejto žene do smiechu nie je,ani jeho rodine,keďže jej pomáhajú ako vedia.Ale svojimi názormi si sa tu predviedol.Nenechaj sa však vyrušovať.Sprav si pukance a trč tu na ženskom fóre ako doteraz,keď inde nevieš zapadnúť.
@andrejka2424 no vidis, tvoj prispevok vie byt i trosku racionalny, gratulujem 😊
Spravne si napisala, svet nie je ciernobiely, preto aj z jedneho svedetstva nemoze vzniknut diplomovka. Mam tiez na jej muza nejaky nazor, ale neodsudim ho z jedneho vykriku, na to mam uz az priliz vela skusenosti 😉
@andrejka2424 🎉
@h2 😂 ale pravdu mas
@egonsk no ty racionálny. 9mesacne dvojičky to musí byť taka makacka okolo detí,že sa ti ani nesníva. Tak nie je priestor sa ešte rozsafne tváriť a byť neodolateľná pre manžela. To sú tak malé deti x 2,že ten chlap keby bol správny otec a nie sebecké hovado tak jej pomáha s nimi ako vie a nie fnuka,že chudáčik je odsunuty na druhú koľaj. O tom,že by sa mali ako manželia vzájomne starať jeden o druhého by sa dalo hovoriť možno tak dvoch rokoch keď tie deti kus podrastu a začnú aspoň normálne spávať. Takže ona určite neurobila chybu keď mala deti na prvom mieste v takomto veku. Ale on teda tých chýb urobil evidentne viac.
@egonsk nuz na to nepotrebujes vestecku gulu, ked mas zopar faktov. Takze bez ohladu na to, ci sa autorka na svojho muza za poslednych 9 mesiacov apon pozrela, mame fakty (cez socialne siete vzdy neoverene ale vychadzame z toho co mame). Takze aj keby autorka o muza za poslednych 9 mesiacov nezakopla,aj keby bol v byte neporiadok po strop, jemu to nedava ziadne “ pravo” vykaslat sa na svoje male deti. Ze si nasiel milenku? No cert ho ber za to. Ale ze sa vykaslal na svoju rodinu v tak citlivom obdobi, tak to spravi iba cisty uboziak. Skoda, ze sa takito chlapi neprejavia skor. Mali by to zeny lahsie. A ze sa tu na teba spustila sprska? No po takom hlupom komentari, bodaj by nie 😁😁. A to ja patrim do skupiny tych racionalnych si myslim, a dokazem uznat, ak v riadkoch je nieco pravdy. Ale ty si to ustrelil. Skoda, ze si to nepriznas a zameral si sa skor na komentare ktore ta urazili, namiesto toho aby si po precitani aj ostatnych komentarov uznal ako sa mylis. Ale nie je to na skodu tie tvoje komentare, ak by si aspon 1 chlap toto precital, tieto reakcie zien a uvedomil si nieco, ma to zmysel
Autorka skladam ti klobuk dole. Byt sama na dvojicky by som skoncila uz asi na psychiatrii. Ja som ostala sama uz v tehotenstve s 1 babom, ale zivym narocnym nespavcom 5 mesacnym aktualne a som taka vyflusnuta, ze amen! Spavam 3 hodiny a len v noci, lebo moje babo spava v priebehu 24 hodin len v noci par hodin a sme na UM, cize ziadne polezanie si pri dojceni. Je to masaker. Nedokazem si predstavit mat taketo 2 deti. Posielam ti vela sil, s magorom nic neries - uz len cez pravnikov a na sude.
@liv1 no vidis, dochadzas na podstatu a ani ta to snad nebolelo 😁😉
O tom, ci bol moj komentar hlupy, alebo nie, sa da dlho diskutovat/polemizovat, ale svoj ucel splnil na 1 s hviezdickou 😄
A co sa tyka komentarov, ktore ma urazali, tak som si len potvrdil nefunkcne moderatorstvo tejto skapinajucej mrsiny zvanej MK. 😉
@egonsk je 7 hodín ráno a ty tráviš čas na ženskom fóre. Toto je naozaj zúfalstvo. 😅👌🏻
Nepochopim to jeho zmyslanie. Ako dobre, uz aj neviem ako keby sme mu uznali, ze odide od rodiny ze je sklamany z rodinneho zivota. Ale predsa, odist sa da zodpovedne a nie ako chrapun. Autorka ho ani nepodviedla, ani nezradila ani mu neublizila. A on sa zachoval horsie ako k nepriatelovi. Odide od rodiny, neda ani financie, ani ziadny kontakt s chlapcami, ani na dialku sa nepostara. Preco? Co take mu ta rodina spravila aby im takto ublizil? Iba chrli na autorku zlo a vyhrazky. Toto zmyslanie nepochopim.
@mamamasama zaspal som skoro a skoro som sa aj zobudil, tak cim inym si nesprijemnit rano pred ranajkami? 😁😄
@egonsk panko asi tiež boli odsunutý na 2. Koľaj keď tu tému opustenej pani, ktorá sa stará o 2 malé deti, pričom on ani len netuší čo to obnáša …. Strháva pozornosť na seba a ešte sa tým chváli …. Už prosím na neho nereagujte. Autorka hlad dopredu, držíme palce, je dobre že rodina ťa v tom nenecháva… nechaj si pomôcť a nezatrpkni ak sa to dá…
@evazhoufova s tymto suhlasim, ja som mal synov po sebe ale nie naraz, t.j. nie dvojcata 😁
Ale zial bol som ja ten, kto sa budil na ich kazde pohnutie a zamrncanie a kedze nemam prsia s mliekom, musel som ja partnerku vzdy budit 😁😁😁
@egonsk a čo tak si zacvičiť, pozrieť výsledky zápasov, zahrať sudoku? To robí môj. Na raňajky si si naservíroval hádku s 20 ženami? No ja ti neviem. Tu niečo nesedí.
Peknú handru si zo seba urobila pred ním. On ťa ešte pekne zmanipuluje
@egonsk Ako mala stihnúť byť taká istá ako predtým, keď bola tesne po tehotenstve a pôrode s dvojičkami? Ako sa vôbec dá uvažovať o oprávnenosti poznámok typu malý zadok, vykojene prsia, riedke vlasy a narážky na to, že kým ona nezačne opäť nosiť domov peniaze, tak rovnocenní nie sú? Ako toto všetko ona mohla ovplyvniť? Do šiestich mesiacov od pôrodu ju stihol vymeniť za inú. On jej ani nedal čas sa spamätať z toho celého! To mu ozaj stačil tak krátky čas ju vymeniť za inú ženu? Prakticky tesne po pôrode musela znášať výčitky, vrátane tých na svoj vzhľad! A čo dokáže ospravedlniť následne chovanie vo vzťahu k vlastným deťom? Neplatenie výživného, nezáujem o deti, vyhrážky kvôli predbežku? Ako to súvisí s tým, že nemal vždy vyprate ponožky?
@mamamasama musim sa rozhybavat pomaly, inak ma sekne (zdravie som si znicil pri nevychovavani svojich deti a nestarani sa o byvanie). Sport ma nebavi a nestavkujem ani 😁 A sudoku ma nikdy nechytilo a v tetrise sa mi vybili baterky 😋😄
Tuto to je interakt8vne, ma to proste svoj smrnc 😅
@oblecenie99 spomenul som ja niekde aspon naznakom jej proporcie a to ako on reagoval? Pokial viem, tak doteraz absolutne nikde a to doslova v ani jednom prispevku. Preco teda rozsirujes temu o nieco kde som ani pismenom nedal svoj postoj, alebo pohlad? Rovnako som nikde nespomenul financie... Takze nevkladaj mi do ust svoje nazory, lebo k tymto vytykanym castiam som ja nic nenapisal.
@egonsk no daj tu podstatu 😂. Ahaaa ty mas tiez deti. Tak uff uff, uz tomu rozumiem. Zena ta odsunula na druhu kolaj a ty sa doteraz citis ohrdnuty, to je ta podstata 😁. Tak vlastne nase komentare ti pomohli to pochopit. Tak vlastne super! 👍😁 Btw, nerobil si ty v jojke nahodou volakedy? V tej budove hore na Kolibe?
@egonsk Ale ONA spomenula. A ty si to prehliadol, a začal polemizovať o niečom, čo absolútne nesúvisí s prapodstatou témy: on ju nechal, a neplatí jej ani výživné. Na to nie je žiadne ospravedlnenie. Ty si začal riešiť všeobecne, že chudák chlapi odsunutí na druhú koľaj. To ty si sa odklonil od pôvodnej témy, keď si ignoroval skutkovú podstatu, ktorú napísala ona, a začal si rozoberať niečo ine
@oblecenie99 Ja som to videl, ale k tomu sa nevyjadril a nie, ze prehliadol. Neodklonil som sa od temy ja, ale slecny, ktore z mojho prispevku chytili amok, cervene oci a tlak 200/100 😄 ... Alebo je povinnostou reagovat na kazdu cast temy?

@egonsk hovoríš, že v takýchto prípadoch je na vine žena, lebo prestala byť ženou a je iba matkou.... Ja mám na to odlišný pohľad - že konkrétne tento muž ostal iba mužom, ale nestal sa otcom. A to sa, logicky, po narodení potomstva od rodičov očakáva. Stať sa matkou a otcom (a partnermi navzájom). Byť otcom a partnerom však neznamená iba to, že chodíš do práce, nosiš peniaze a keď prídeš domov, vyvališ sa hore pupkom na gauč. Myslíš, že ženy - matky by nechceli byť niekedy tiež iba ženami a nielen matkami? No ale jedine partner, manžel im to vie umožniť, tým, že sa aktívne zapojí do starostlivosti o deti, domácnosť.
Lebo žena musí byť od rána vychovávateľkou, upratovačkou, kuchárkou, učiteľkou, matkou a večer ešte aj milenkou a manželkou. Žiadnu mzdu za to nedostáva, muži to zjavne nedoceňuju, lebo sú to len "obslužné" činnosti, ktorých výsledok v kolobehu dní vidieť nie je.... No kde ostal priestor pre ženu ako pre osobu? Či si myslíš, že tieto činnosti napĺňajú ženy, aby boli spokojné a mohli sa na manžela usmievať? Veď žena, ktorá sa stane matkou, musí častokrát potlačiť celé svoje ja, celú osobu, všetky záujmy, pracovný život, sociálne kontakty....všetko ide bokom,....
A ty očakavaš, že žena postaví muža na prvé miesto, že tie "šikovné" na to nezabúdajú, že aj o mužíka sa treba postarať. Len by som chcela podotknúť, že v týchto prípadoch je to opačne - tieto šikovné sa o mužíka s láskou a nehou postarajú, práve vďaka tomu, že ich muž sa postará o časť povinnosti a žena si dokáže oddýchnuť, venovať sa aj svojim myšlienkam, na ktoré popri deťoch neostáva čas, môže ísť cvičiť, alebo na kávu s kamarátkou a potom je spokojná, vyrovnaná a s radosťou bude večer aj manželkou a nielen matkou.