icon

Prečo môj snúbenec váha s dochádzaním do práce?

10. sep 2025

Mám dlhoročného priateľa, sme aj zasnúbení, rozmýšľame o svadbe. Ja sa snažím myslieť dopredu a už som pozerala nehnuteľnosti, resp. pozemky lebo on sa vyjadril, že by staval dom po svadbe. Zatiaľ sa však k ničomu nemá, tým myslím, že ani nepozerá, nerobí si prehľad v realitách, či ho niečo zaujme. Proste akoby to len spomenul ale to je tak všetko. Obaja máme po 30- tke takže je na mieste aby to trochu začal riešiť a neostal len pri rečiach. Ja mám svoj dvojizbový byt, on je zatiaľ u rodičov. Navrhla som mu kúpiť pozemok, ktorý je podľa mňa v dobrej lokalite za dobrú cenu. Hneď to zamietol s tým, že on nebude tak dlho dochádzať do práce. Vychádzalo by to časovo len o 10- 12 minút dlhšie ako z môjho bytu, v ktorom by sme po svadbe bývali. Celkovo by mu tá cesta ráno autom trvala 25- 30 minút max. Cez dediny a mesto. Poobede takisto. Pracuje len pon- štv. Zdá sa vám to veľa? Lebo mne v pohode a príde mi to len ako výhovorka, prečo to nebude ani riešiť. On nepríde s ničím.

deninka233
10. sep 2025

Ja zas nerozumiem, čo riešiš. Ako ok, máš vlastný byt a ak by ste sa časom rozvádzali tak máš kam ísť. Ale prečo od neho chceš, aby ešte za slobodna kupoval pozemok? Vieš aký chaos to bude potom pri delení majetku? Pozemok pod domom bude len jeho, ale dom bude v BSM? Vychováte tam deti povedzme, ony budú na dom zvyknuté a potom sa budú sťahovať do 2i bytu, alebo ho budeš vyplácať z celého pozemku plus polky domu?
Ako, za mňa je to nelogické.
Ja s ním súhlasím, najprv svadba potom kúpa a stavba dačoho. Však nemusíš otehotnieť hneď na svadobnú noc. Aj keď teda ja osobne by som do stavby domu nešla, brala by som na hypo už rovno aj dom, lebo stavba je neverending story…
Skôr len nerozumiem prečo ste sa nevzali už dávno, nemusel by nikoho čas tlačiť (rozumiem, že po 30tke je už načim na deti myslieť…)

majamat
10. sep 2025

vyhovorka, chodila som a aj moje kolegyna dochadzaju busom z mesta do obce do prace skoro 25min, dokonca mam jednu z okolia, dokonca este niektore maju daleko an zastavku, rpipadne musia ist MHD, cize to maju este dalej a v niektorych castiach dna mame spoj tak, ez musime este dalsikrat prstupovat. prave som nakukla na CP a trva to asi 50min s prestupom, ked pridam MHD tak aj hodinu, mozno aj cez hodinu.

ja uz byvam blizsie a bezne chodim aj peso a to mi trva 30min, hoci busom je to tak 2min.

luccys
10. sep 2025
@bonboniera

Akú iniciatívu čakáš od chlapa ktorý ma cez 30, býva u rodičov a s veľkou pravdepodobnosťou funguje na štýl mamahotel?

@bonboniera Presne toto som chcela napisat. Co mu akoze teraz chyba? Byvat ma kde, jest ma co, intimnosti tiez zabezpecene...co sa bude trapit? Sem-tam prehodi slovo o imaginarnom dome, aby frajerka dala pokoj, a je vybavene. Juj tito mamanci...hroza.

marcellka32
10. sep 2025

Žiadnu svadbu by som neriešila, ani nehnuteľnosť s týmto chlapom

magdalienka11
10. sep 2025
@anonym_autor

@denkabemommy škôlky, školy, nemocnica, všetko je po ceste. Lokalitu kde by chcel byvať asi tam kde býva a čo najbližšie k práci aby mal čo najmenej dochádzania. Ale ja dochádzať budem, ja s tým nemám mať problém? A hlavne neni to ľahké v dnešnej dobe ani s pozemkami ani s nehnuteľnosťami a keď on to vôbec nerieši...

@anonym_autor koľko ste spolu?

mysicka36
10. sep 2025
@deninka233

Ja zas nerozumiem, čo riešiš. Ako ok, máš vlastný byt a ak by ste sa časom rozvádzali tak máš kam ísť. Ale prečo od neho chceš, aby ešte za slobodna kupoval pozemok? Vieš aký chaos to bude potom pri delení majetku? Pozemok pod domom bude len jeho, ale dom bude v BSM? Vychováte tam deti povedzme, ony budú na dom zvyknuté a potom sa budú sťahovať do 2i bytu, alebo ho budeš vyplácať z celého pozemku plus polky domu?
Ako, za mňa je to nelogické.
Ja s ním súhlasím, najprv svadba potom kúpa a stavba dačoho. Však nemusíš otehotnieť hneď na svadobnú noc. Aj keď teda ja osobne by som do stavby domu nešla, brala by som na hypo už rovno aj dom, lebo stavba je neverending story…
Skôr len nerozumiem prečo ste sa nevzali už dávno, nemusel by nikoho čas tlačiť (rozumiem, že po 30tke je už načim na deti myslieť…)

@deninka233 Nehnuteľnosť môžu kúpiť dvaja "cudzí" ľudia vo vlastníckom pomere 50:50 a tak to bude aj LV a tak bude aj zmluva na hypotéku budú dlžníci 50:50. To je úplne normálne. Ja mám vlastnú garsonku pred svatbou a ako sme spolu ešte pred svatbou začali žiť, zobrali sme hypo na 3i. byt ktorý vlastníme spolu. Nevidím v tom žiadny problém. Bytík pojde do prenájmu, za 25 rokov sa splatí hypotéka a vychovajú sa deti. Krány život.... ale to by musel byť chlap trochu viac iniciatívny.

ja_bb
10. sep 2025

@anonym_autor ja som napr.mestske dieta a nikdy by som sa nestahovala niekde,kde musím autom dochadzat cez 10 min. Chodím mestskou a chcem mat všetko blízko tak,aby som to dala aj pešo.takze jedine mesto. Za mňa osobne je 30 min vela.

gejb
10. sep 2025

@anonym_autor
Hodina denne strávená v aute by bola aj pre mňa veľa. Takže súhlasím s nim. Ale o tom to nie je. On sa v hlave nastavil že bývanie bude riešiť az po svadbe....ty si akcnejsia. Darmo od neho čakáš že bude rozmýšľať ako ty, musíte si k tomu sadnúť a dohodnúť sa ...snáď vieš najlepšie ci je len slubotechna alebo len rieši krok po kroku.
My sme to mali doma rovnako, môjho vtedy frajera som dokopala (takmer doslova) aby sme kúpili byt.
Keby som napísala na MK všetky samozvane vzťahové poradkyne by radili rozchod.
Výsledok? Máme po svadbe, jedno dieťa na svete a druhe na ceste, a ideme sa sťahovať do väčšieho

anonym_a5ded8
10. sep 2025

@anonym_autor my bývame vyše 20 tisícom meste a napriek tomu tu zdochol pes a dochádzame 35km za prácou obaja už roky.

zmrzlinka2021
10. sep 2025

@anonym_autor

Nie je to vela, ale trvá to tolko aj ked pojde busom?
Budete pri tom vsetkom co spominas (obchody, praca, atd) zavislí od auta?

Lebo ak to je nejaká dedina, tak sa mu ani necudujem.

Ono autom velmi rychlo veci obehas ale nie vzdy ho musis mat, resp. mozes byt schopna riadit a takto je clovek v keli.

autor
10. sep 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Nie je to vela, ale trvá to tolko aj ked pojde busom?
Budete pri tom vsetkom co spominas (obchody, praca, atd) zavislí od auta?

Lebo ak to je nejaká dedina, tak sa mu ani necudujem.

Ono autom velmi rychlo veci obehas ale nie vzdy ho musis mat, resp. mozes byt schopna riadit a takto je clovek v keli.

@zmrzlinka2021 nebude chodit busom, auto je zvyk aj teraz chodi autom a to ma par minutiek...
Je to dedina ale na dom v meste musis mat viac 💵 alebo potom byt. Je to vzdialenost 24 km dochadzania.

zmrzlinka2021
10. sep 2025
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 nebude chodit busom, auto je zvyk aj teraz chodi autom a to ma par minutiek...
Je to dedina ale na dom v meste musis mat viac 💵 alebo potom byt. Je to vzdialenost 24 km dochadzania.

@anonym_autor
Lenze nemusi byt vzdy schopny dochadzat autom. Napriklad zdravotne problemy.
Za mna 24 km je fakt dost.

Radsej dat viac penazi, a kupit byt v meste ako sa odtrepat na dedinu a kazdy den najazdit takmer 50 km a este robit detomm taxikara.

selena_luna
10. sep 2025

Otazka je, ci je to naozaj polhodka, alebo v kazdorannej spicke a v zapche vyse hodina. Lebo aj pri senci inzeruju domy ze 20 min od ba, ale tak to len vzdusnou ciarou a prstom po mape 🙂
Ale pol hodka do prace je neuveritelny luxus podla mna a ta vyhovorka je dost slaba. Moj muz dochadzal 100 km tam a 100 spat kazdy den . Teraz robi v nasom meste, ale po obchvate autom je to rovnaka hodina ako predtym po dialnici. Teraz meni pracu a pojde len polhodinu, co povazujeme za velke vitazstvo.

tiezjedna
10. sep 2025

@anonym_autor ja by som si nikdy nevzala chlapa, s ktorým aspoň rok nebývam pod jednou strechou, neriešim každodenné povinnosti, účty atď. K tomu vedieme aj naše dcéry.

zuzubb007
10. sep 2025

No je to dosť strata času 1 hodina denne v aute zabitá, ja by som nedochádzala ale to som ja, pre mňa práca max do 15 minút, ale ak nemá robotu zatiaľ by to mal vziať a môže hľadať indez ale toto bude ten typ mamičkár, 30 ročný chlap normálny by už dávno žil v podnájme, takže veľa šťastia či toto chces v zivote

guudy
10. sep 2025
@anonym_autor

@denkabemommy škôlky, školy, nemocnica, všetko je po ceste. Lokalitu kde by chcel byvať asi tam kde býva a čo najbližšie k práci aby mal čo najmenej dochádzania. Ale ja dochádzať budem, ja s tým nemám mať problém? A hlavne neni to ľahké v dnešnej dobe ani s pozemkami ani s nehnuteľnosťami a keď on to vôbec nerieši...

@anonym_autor a co bude chudak robit, ak zmeni pracu?😂

anonym_23ff5a
10. sep 2025

Akoze fakt sa musim smiat, ako sa tu z polhodiny do prace a 20 km+ robi nejaka veda😃

guudy
10. sep 2025

Docitala som prispevky. Tento chlap je neperspektivna buducnost. Nema snahu nic menit, aktualny stav mu vyhovuje. Svadbu s nim by som neplanovala. Tym padom ani spolocnu buducnost…

mimikarol
10. sep 2025

Hlavne by som sa nevydala za niekoho, s kým nemám za sebou aspoň ročné spoločné bývanie

zuzana76
10. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor 24 km nie je vela. Myslim, ze je pohodlny a tiez by som nechcela chlapa, ktory by ma chcel uvaznit cely zivot v byte, na zaciatok manzelstva ok, ale za mna sa potom treba posunut dalej. Byt je pre mna ok v zaciatkoch manzelstva, na starobu v blizkosti lekarov a vo velmi skromnych podmienkach (napr. ak niekto ochorie a je logicke, ze sa nemoze starat o dom)

anonym_23ff5a
10. sep 2025
@zuzana76

@anonym_autor 24 km nie je vela. Myslim, ze je pohodlny a tiez by som nechcela chlapa, ktory by ma chcel uvaznit cely zivot v byte, na zaciatok manzelstva ok, ale za mna sa potom treba posunut dalej. Byt je pre mna ok v zaciatkoch manzelstva, na starobu v blizkosti lekarov a vo velmi skromnych podmienkach (napr. ak niekto ochorie a je logicke, ze sa nemoze starat o dom)

@zuzana76 Kto nema dom, nie je spravny Slovak🙄 predstav si, su aj ludia, ktori dom nechcu- aj keby ho mat mohli. Prekvapena, co?

zuzana76
10. sep 2025
@anonym_23ff5a

@zuzana76 Kto nema dom, nie je spravny Slovak🙄 predstav si, su aj ludia, ktori dom nechcu- aj keby ho mat mohli. Prekvapena, co?

@anonym_23ff5a nie, nie som prekvapena a chapem, ze mnohym ludom vyhobvuje byt, ja som pisala, ze by som nechcela, aby mna uvaznil v byte. Ano, aj ja mam kamosky, co preferuju byt, ale moja volba to nie je. Autorka tiez hlada pozemok, tak zrejme sa chce posunut inam a nezostat v byte.

bonboniera
10. sep 2025
@anonym_autor

@denkabemommy ked v strede je okresne mesto a tie ceny su niekde inde. A ked uz na dedine tak mne sa paci tam a koniec koncov zo vsadial treba dochadzat ci z jedneho, ci z druheho smeru.
@bonboniera on sa asi boji, ze kupi(me) nehnutelnost a nakoniec sa aj tak nezoberieme 😃 Ale mohol kupit nieco vlastne... Predstavuje si, ze sa zoberieme, budeme byvat u mna a postupne si spolu budovat nieco vlastne. Len jemu nedochadza, ze ak by sme mali deti vsetko je hned tazsie. Vidim to na kamoske.
@lucky_k ved prave toto.... ako mu mam verit, ked nevidim nejake snahy. On si to vsetko predstavuje po tej svadbe velmi ruzovo.

@anonym_autor ja stále nerozumiem prečo on tak strasne bazi po tej svadbe? Lebo v dnešnej dobe mi takáto túžba po svadbe zo strany muža pride veľmi raritna 🙂 to ze chce bývať u teba ti aj povedal alebo si si to domyslela? Ani jednému z vás nevadí ze ste doteraz spolu nebývali? V iných oblastiach života je iniciatívny alebo skôr taký stromokocur ze kam ho dáš tam zostane?
Ja osobne by som nevidela problem v tom ze nemá nehnuteľnosť, v dnešnej dobe je to náročné, ale tym pádom by som očakávala ze ma 1. Našetrených peňazí habadej 2. Plán do budúcna, ako sa k vlastnému bývaniu spoločne dopracujete.

hopsas
10. sep 2025

@anonym_autor ja dochadzam každý deň do práce cca 45 minút autom...kto chce hľadá spôsoby, kto nechce, hľadá výhovorky.

anonym_69f687
10. sep 2025

Nemá tvoj chlap sestru? Jedna tu taká bola, nemohla chodiť do roboty, lebo kopce a zákruty.

ivangeline
10. sep 2025

Tak polh do prace nie je malo ale pre mnohých ani tak veľa a bežná realita dňa. Skôr sa treba spytat, čo chce on konkrétne. Kde. Kedy. Ako.
Samozrejme čím menej trvá cesta z a do práce či škôlky a školy, tým lepšie.

natalyya
10. sep 2025
@anonym_312415

vy bývate 5 minút od práce/školy/škôlky?
@denkabemommy
@beata_k

@anonym_312415 ja byvam 10minut od prace aj od skolky

natalyya
10. sep 2025
@anonym_312415

ja chodím busom 40-50 minút a v pohode

@anonym_312415 poznam ludi, co cestuju do roboty aj viac ako hodinu. Ja by som to nedala. Aj 40-50 minut by bolo vela. Keby som velmi musela, tak zniesla by som do pol hodiny, viac urcite nie

ibatanecnica
10. sep 2025
@anonym_312415

vy bývate 5 minút od práce/školy/škôlky?
@denkabemommy
@beata_k

@anonym_312415 ja som byvala 5 min peso od skolky a roboty necelych 10 min autom. Teraz mam pracu tiez do 10 min autom. Peso 25 min. Kazdodenne dochadzanie vycerpava cim dalej tym viac

natalyya
10. sep 2025

@anonym_autor vacsi problem vidim v tom, ze sa ides vydavat za niekoho, kto este byva u rodicov. Ja som toho nazoru, ze nech sa clovek najprv osamostatni, a az potom nech riesi svadbu