icon

Prečo moja kolegyňa klame o svojom manželovi?

21. feb 2025

Mam jednu kolegynu a poznam aj jej muza. Viem, aky maju vztah, nakoľko sme boli nejedenkrat spolu na roznych chatách. Minule som na nu natrafila na jednom fore, kde som ju zacala sledovat. Ja tam mam len nick, nemam tam ziadne foto, takze podla mna isto nevie, ze som to ja. A zacalo mi automaticky ukazovať všetko co komentovala. A teda to mi boli veci. Ona je proste ten typ zeny, co doma vsetko organizuje. Proste muz v sukni. Ale v tychto diskusiach ma neustale potrebu hovoriť, ako to maju doma oni vyrovnane a ze muz aj ona su dominantní. Pritom to tak nie je. Kazdy kto ich dobre pozna vie, ze jej manzel je proste ten typ, ktoremu treba vybrat kazdy vecer co si ma obliect rano do prace. Nechapem preco tvrdi nieco, co nie je. Ja by som sa jej to asi aj spýtala, ze preco to robi? Ci chce samu seba oklamat, ze jej muz je proste ten alfa jedinec?

biba_18
22. feb 2025

@pralinka25 áno, ale autorku zaujímajú pohnútky toho správania - všeobecne… ja to vidím tak že je zvedavá a rada rieši zaujímavé veci… je ako dieťa ktoré sa pýta prečo to tak funguje a nie že iba čo to je…

pralinka25
22. feb 2025

@biba_18 no vidis je to uhol pohladu. ludska mysel nie je exaktna veda. rovnako tak moze mat iny uhol pohladu kolegyna na svoj zivot svoje spravanie a vobec si nemusi byt vedoma toho ze su to dve odlisne reality. v tomto sa mozeme cyklit donemoty

lukas8877
22. feb 2025

mozno im to takto vyhovuje, ze je to len doma za zatvorenymi dverami...

biba_18
22. feb 2025

@pralinka25 určite môžeme veriť že niektorá má doma muža ktorého musí cepovať lebo je podľa nej neschopný a zároveň v ňom vidieť alfa samca?? ako fakt?

pralinka25
22. feb 2025

@biba_18 lenze to je vyklad anonymnej uzivatelky ani ty ani ja sme tie prispevky tej kolegyne nevideli a ani ju nepoculi. vobec to nemusi byt takto dramaticke ako to vidi anonym.

biba_18
22. feb 2025

@pralinka25 a ty stále nechápeš že nie je podstatná táto konkrétna kolegyňa??

autor
22. feb 2025

@biba_18 to tu ťažko vysvetlis :D tu ked rozoberas nejaku temu, hned ta zhodia, ze preco rozoberas cudzich ludi a ze mam nudny zivot :D lebo ti, co energiu venuju komentovanim mojho prispevku tu svoju energiu neminaju na hovadiny :D ved to, co mne vytýkajú, robia taktiez :D preco nejdu teda robit zmysluplne veci?:D ja sa tu aspon nehram na svaticu, ktora nikdy nikoho neriesi. Je to pokrytecke

autor
22. feb 2025

@bielasovicka ja som momentalne na pn po operácii, ale ked pridem do prace jej to poviem a spytam sa. Mne to totizto problem nerobi, konfrontovat ju a upozorniť ju, ze ked sa verejne vykadruje, ze nikdy nevie, kto si to prečíta

pralinka25
22. feb 2025

ale co tymto prispevkom chces zistit? tu ti ludia ktori ju nepoznaju tazko vysvetlia jej pohnutky.

mamina7070
22. feb 2025

sak sa jej opytaj rovno napis jej, zavolaj jej ked ta to tak trapi 😉
je velmi pravdepodobne ze ju tvoj nazor absolutne nezaujima ale tak ak chces tak jej povedz, ak by si to povedala mne bolo by mi to uprimne jedno ale ukoncila by som s tebou komunikaciu
vzdy sa lepsie riesia cudzie zivoty ako ten vlastny

btw tvoj manzel ak ho mas on je podpapucnik ci dominantny ?

pralinka25
22. feb 2025

@biba_18 ale ide o konkretnu kolegynu. pretoze otazka preco ludia klamu je presne taka ista ako co bolo prve vajco ci sliepka. kto klame ma na to svoj dovod a kolko ludi a situacii existuje tolko existuje dovodov x 5. tie stndardne pozna kazdy jeden z nas tie jej tu snad menovat netreba a kazdy ma svoju realitu svoje vnimanie, pravdy skutocnosti, hranic....tuto mozes filozofovat dokola a nikam sa nedostanes. ved ak ju zaujimaju tieto veci su tisice psychologickych knih od klinickych psychologov z celeho sveta zaoberajucich sa aj konkretne touto problematikou. tam by nasla aspon cast odpovedi pre svoje zvedave detske ja. ako si napisala. tuto je klinickych psychologiciek asi pomenej. baba co triedi tovar v tescu jej poradi asi v tej oblasti, zena co uci matematiku v skole jej moze poradit s prikladom, uradnicka na socialke asi so socialnymi davkami ale tazko s psychologickymi pohnutkami hypotetickych klamarov na socialnych sietiach nemyslis?
sme na modrom koniku. autorka je proste rypak a zvedavec ale nie na vnutorne pochody vseobecnych ludi, ale na to co sa deje konkretne v "kuchyni" kolegyne lebo ju ide svihnut z toho konkretneho pripadu. ona riesi kolegynu a nehrajme sa tu na to ze ide o nejaku cisto hypoteticku otazku. to je klamstvo ako svet a dobre to vies ty aj autorka a dostavame sa k teme preco ludia klamu. preco autorka klame? jej pohnutky su ine ako sa v dodatocnych prispevkoh po hejtoch snazi predostriet. a opaknit seba ze vlastne nie je zakerna mrcha ktora sleduje realnu osobu na sietiach za ucelom skompromitovat ju rypat sa v jej zivote a sukromi. jasne na anonymnom fore to moze opeknit a vzniest slachetnu otazku preco len ti ludia na sietiach klamu...... no preco? preto preco aj autorka

tiezjedna
22. feb 2025

internet znesie veľa... ona si zjavne na tom fóre vytvorila svoj ideálny svet😎

autor
22. feb 2025

@pralinka25 ty si mi ale filozofka :D na to, ze tu kazdemu radis, ze maju riešiť svoj vlastny zivot, tak extremne vela svojej energie vnasas do toho, aby si ma tu sla poucat a utocit na mna, ze som rypak :D vsak sa daj do kludu a miesto toho, aby si mne sla pisat, ze mam riesit svoj zivot, ti ja na oplátku pisem, tebe moze byt ukradnute koho ja riesim a btw. Nikoho nesledujem, ako som písala, ta kolegyna sa mi automaticky ukazala na sieti, na ktoru som prisla threads sa vola a ukazalo mi, ze ludia, ktorych mozno poznam. Tak som ju zacala sledovat ako x dalsich ludi, co mi tam ponuklo a kedze je tam dost aktivna, tak som videla, kde co komentuje. Nechápem,.co na tom nechapes preboha :D pokial by tam nepísala veci, ake tam.pisala, tak by ma ani nenapadlo ju riesit 🫣

moonlight1210
22. feb 2025

Tvrdis, ze riesis klamstvo kolegyne. Resp. uz mame od teba druhy ucesanejsi termin, ze si len taka roztomilo detsky zvedava.

“Takze, pojdme si to ujasnit” - ona neklame teba, ani druhych, ale seba, ked uz tak.
Tebe fakt, ze jej muz je submisivny, nijak neovplyvnuje tvoj den. Ani druhym.

A ak ona ho chce druhym predstavit ako alfu, tak je to jej sukromna vec.

Tu sa riesia klamstva, ked niekto klame druhych tak, ze im to ublizuje, vyuziva ich, zneuziva ich.
Hadzes do kosika k jablkam pomarance a tvaris sa, ze ovocie ako ovocie.

Toto tvoje “iba riesenie klamstva” je cista esencia potreby robit klebety. Nic viac.

Ak tvoja zvedavost potrebuje riesit pohnutky druhych, nech najprv vyriesi tvoje sukromne pohnutky sa verejne vrtat v sukromi druhych.

Ak chces daky negativny vseobecne ohrozujuci vplyv na druhych, tak vplyv by to malo, keby si nadobudla dojem, ze kolegyna ma doma super muza, ukazkovy vztah a zacala by si kriticky porovnat, co mas doma ty. Narobila by si preto doma dusno z nespokojnosti. A potom zistila, ze si robila dusno zbytocne a citila sa dobehnuta, oklamana, zosmiesnena. Ale to by tiez bol tvoj problem, ze si si to nechala vplyvat na vztah a nemala vlastny rozum.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
biba_18
22. feb 2025

@moonlight1210 ty vlastne píšeš že klamať je ok, veď je to len hlúposť ľudí že naletia?

pralinka25
22. feb 2025

ja som uplne kludna. snad si nemyslis ze by som travila cas na koniku keby ma rozculoval.
proste robis chybu a nechces to vidiet a ako vidis nepisem ti to len ja sama.

minenkaa
22. feb 2025

@biba_18 ale ako vieš,že je to klamstvo

biba_18
22. feb 2025

@minenkaa takže ak na muža nahučím po telefone niekoľkokrát do týždňa že je nemožný a sám nevie nič urobiť - myslím tým to že je alfa samec?

minenkaa
22. feb 2025

@biba_18 a možno sú obaja dominantní a možno je to ich štýl komunikácie a dotyčná tým že on jej tiež odporuje,čo vôbec nevieme aký majú vzťah ,ho ina považuje za dominantného . O mne si tiež myslia,že chudák môj muž ,kričím po ňom ,nikde mu nedovolím chodiť a on sa na mňa len v práci vyhovára a v mojej práci si zas mysleli ,že môj muž ma drží nakrátko a musím ho počúvať ,vždy som povedala ,že musím ísť chytro domov nemôžem ísť na vianočný večierok lebo ma doma čaká muž

minenkaa
22. feb 2025

@biba_18 inak ja niekedy tak kričím po mužovi keď robí s jedným kolegom ,že ten chudák s vždy pýta,či mi až tak moc vadí keď môj muž s ním robím a my si z neho robíme len srandu .Moj muž mu vždy povie ,že na neho nadávam

biba_18
22. feb 2025

@minenkaa autorka ich osobne pozná oboch. vychádzam z toho čo píše. ale ty si reagovala na niečo iné - a to, či je ok klamať a je to chyba oklamanej že sa nechá oklamať…

minenkaa
22. feb 2025

@biba_18 nás pozná tiež mužov kolega osobne a mysli si že som na muža len zlá a kričím

biba_18
22. feb 2025

@minenkaa pozná ťa tak že ťa 2x videl alebo ste spolu strávili aj nejaký čas?

minenkaa
22. feb 2025

@biba_18 dosť často sa stretávame

moonlight1210
22. feb 2025

@biba_18 bavime sa o tomto pripade. Takze otazka znie: Naletia na co?

biba_18
22. feb 2025

@minenkaa stretávate - ale aj ten čas spolu trávite? či chceš povedať že na verejnosti na muža tiež iba kričíš - ale nie je to pravda a že na verejnosti hráte hru na zlú a podpapučníka?

biba_18
22. feb 2025

@moonlight1210 napísala si, citujem: “ Ale to by tiez bol tvoj problem, ze si si to nechala vplyvat na vztah a nemala vlastny rozum.”

moonlight1210
22. feb 2025

@biba_18 nerozumiem. Je to teda problem kolegyne, ak by jej autorka (hypoteticky) zacala zavidiet vztah a hladela preto na svojho partnera doma krivym okom, ze nie je ako kolegynin muz?

A aby to neznelo zle, vymenme “zavidela” za “inspirovala sa”.
To je podobne ako hovorit miesto “spehovat/starat sa do druhych”, ze “je iba milo detsky zvedava a zaujima sa”.
Hned to znie stravitelnejsie.

autor
22. feb 2025

@moonlight1210 prosim ta. Dalsia taka, ktorá z par viet vie usudit, ze vlastne jej v konrcnom dosledku zavidim.🫣 viete pouzivat aj ine argumemty, ako zavist? Vsak som jasne vysvetlila situaciu, ale opat raz tu nabehli inšpektorky kolombi, ktore si idu robit vlastny scenar :D normálne sa nestacim cudovat, ako tu dokazete prekrutit temu tak, aby zahrala do vasej ideologie o tom, ze vlastne ja som nakoniec ta zla :D a to, vo tu pises, ze doma robim fusno, lebo som si myslela, ze ma kolegyňa krasny vztah:D prosim? Vsak od zaciatku tu pisem, ze ich dvoch poznam dlhe roky a viem, ako spolu funguju a krd tvrdim, ze viem, tak viem! Nechapem, co mate vkuse potrebu ma.presviedčať o opaku :D tuto pralinka spomenula, ze ludia maju x dovodov preco klamu na nete, ale ja mam zrazu len jediny dovod a to zavist, lebo ste tak povedali :D tato tema bola zalozena na tom, ako dokazu ľudia klamat druhych a aj seba a nakoniec tu vznikol scenar od ludi, ktori do toho ani nie su zainteresovani, ze vlastne ta dotycna kolegyňa to robi vlastne naschval a ze s muzom sa na mna dohodli, aby ma oklamali 😁 vaau, mohli by ste natocit z toho celovečerný film:D mne to pride skor tak, ze ste sa az moc vzili do role danej kolegyne. A same to robite, preto sa vas to tak velni dotyka, takze vlastne teraz ospravedlňujete same seba, preco to taktiez robite. Ako ked pristihne manzel zenu doma s milencom a snazi sa to vsemozne vysvetľovať :D to iste tobite s mojou diskusiou. Zacnete vinu zvalovst na mna. Ze ja som vlastne ta zla, kvoli ktorej sa toto vsetko udialo. Ale este raz poslednykrat to vysvetlim. Kolegyna a ja sa pozname dlhe roky, veľakrát sa zucastnujeme spolu roznych akcii, lde su aj nase rodiny. Byvame v jednej dedine. Moj manzel pozna tiez oboch aj jej manzela. Proste mala dedina, kde kazdy pozna kazdeho. To, ze s nimi nebyvam neznamena, ze neviem urcit povahu cloveka za neviem kolko rokov. Mne tu nadavate, ze za tolko rokov nemozem poznat ani jedneho, pretozr s nimi nebyvam, ale vy mna dokazete odhadnut z par viet 😂 a presne to tak aj bude, lebo ste povedali. To mi chcete povedat, ze ked poznate ludi dlhe roky, tak absolutne uch neviete odhadnúť? To ako vazne?:D dobre klamarky