icon

Prečo muži chápu priateľské správanie ako flirt?

6. feb 2026

Viac krat sa mi stalo, ze som sa chovala len priatelsky a milo a niekto to pochopil ako flirt. Bola som raz na jednom skoleni aj s mojou sestrou, vsetci tam boli poskupinkovani, okrem jedneho chlapa, ktory mozno aj vyzeral ze by bol rad ak by ho niekto vzal medzi seba. Nic vazne, len cisto formalne, nech sa neciti byt ignorovany. Spytali sme sa ho, ked uz kazdy odisiel na obed a on tam ostal sediet, ci ide na obed s nami alebo nanho mozme zavriet dvere na co sa on hned ohradil slovami “ved ja som zenaty, ja mam doma zenu”, len sme sa zasmiali. Potom dalsia podobna situacia bola, ked som bola s kamaratkou a jej priatelom na lyzovacke a zastavili sme sa na jednej chate na caj a ked sme sa chystali ze uz ideme, ten jej priatel sedel na lavicke pod vesiakmi, na ktorych boli zavesene bundy, vratane mojej. Ked som sa natiahla po svoju bundu, zakrical “hej, halo co robis?”, potom mi kamaratka hovorila, ze si myslel ze ho idem objat alebo pobozkat. Dalsia situacia sa stala s mojim byvalym spoluziakom zo strednej, pravidelne pridaval na facebook zbierku pre jeho neterku ktora ma nejake vaznu diagnozu, len pribeh ma chytil za srdce, niekolko krat som aj ja prispela a prezdielala som prispevok, samozrejme nie s umyslom dostat sa k nemu blizsie, ale cisto dobrovolne a zo sucitu. Niekolko krat som sa ho aj spytala, ako sa dievcatko ma, ci napreduje, atd. Po urcitom case som si vsimla, ze si ma zablokoval a neskor som sa dozvedela, ze to odomna bral ako snahu onho. Preco to takto muzi chapu? Mne by ani vo sne nenapadlo sa o tychto muzom pokusit a prisaham, ze moje spravanie ani moje slova nemali takyto umysel.

Strana
z2
anonym_bd2696
Včera o 22:37

@anonym_autor aj zeny su take (nie vsetky)je to skratka v ludoch,nie v pohlavy.Vid aj tu rozne fora.Staci,ze muz zene (kolega dajme tomu)posle vtipne video,alebo je je v praci gentleman a hned baba chysta svadbu a vypisuje na fora,ze ci ju chce...moj muz pracuje zvacsa so zenami a presme takuto otazku raz priniesol domov.Ze ci naozaj zena berie usmev a mile spravanie hned ako flirt?rano prisiel do prace,robil si kavu a uz teda ked robi kavu,ponukne aj zvysok.Jedna kolegina to hned brala,ze ide po nej.Ad jedna,usmiaty,ad dva,vzdy mily,spravi kavu,pozartuje a ona hned vytrubila vsade,ze ju chce.Pritom je normalne,spravat sa ludsky,privetivo a to hlavne v praci,nech je nam dobre a niektore zeny vidia za spravenim kavy hned flirt,lasku a dokonca tu zakladaju fora....Mozno je problemom to,ze sa vytraca ta ludskost v nas a akykolvek dobry,usmiaty,vesely clovek,co chce len prijemny den (bezohladom na pohlavie)je hned brany ako flirtujuci.

Strana
z2