icon

Prečo muži po 40 nechcú stabilné vzťahy?

10. feb 2025

Nechcela by som ostať sama. Mám už nad 40, školopovinné deti, ale mám šťastie na chlapov, ktorí stabilný vzťah nechcú. Chcú väčšinou kamarátstvo. Mať o 10 rokov menej, tak možno mi stačí to kamarátstvo. Takto by som chcela niečo stabilné. Čudujem sa, že muži po 40 vzťahy veľmi nechcú. Majú záujem a môžem si aj vyberať, ale asi to bude len o sexe. Chápem, že zakladať rodinu v takom veku asi nebudeme, ale žiť v normálnom partnerskom vzťahu už nikto nechce? Stačí sex, niekedy nejaký výlet a každý si žije svoje? Ja už mám rozum, malichernosti vo vzťahu riešiť nebudem, nechcem...chcem len normálne spolu žiť, byť si oporou a uživať si pekný život. Som zabezpečená, takže ani starať o nás by sa ten chlap nemusel. Tak neviem kde je problém.

bukrisek
11. feb 2025

@h2 vedľa? Tak si precitaj celú diskusiu ešte raz a bola to presná reakcia na to co som sa tu dočítala. A ak ty to nevidíš tak autorka príspevku to ma rovnako ako ja. A nie len ze čítam ale aj vnímam realitu okolo seba. Drz sa.

slovakboy
11. feb 2025

Páči sa mi, že chceš vzťah, že to nevzdavaš a hľadáš takého, čo by to s tebou ťahal vo dvojici. Prečo to nechcú muži? Netlačis na nich svojim chcením takého vzťahu? Keď už vidíš, že len vikendy, tak vidí na tebe sklamanie. Ukáž mu, že po tom túžiš, ale nemusí to byť. Proste mu nechaj sa úplne slobodne rozhodnúť. On bude vedieť, že ho chceš na furt ale že to on o tom rozhoduje. Tak to robí moja manželka a po rokoch si myslím, že tá sloboda v našom vzťahu je to, čo ho stmeľuje.

yosi
11. feb 2025

@bukrisek Tu si na MK. Mieste, kde je muž na príťaž za všetkých okolností. Mieste kde ženám stačí k plnohodnotnému vzťahu výživné od exmanžela a pes. Tu nikto nepotrebuje stabilitu, lásku, oporu. Stačí o tom snívať pri sladkých seriáloch a počas reklamy odbehnúť na MK zahrať trvďasa 😁

bukrisek
11. feb 2025

@yosi presne tak všetky tvrdácky presne vedia od klávesnice čoby keby.

h2
11. feb 2025

@bukrisek Vnímame to opačne. Ty z príspevkov vidíš, že ženy nechcú vzťah, lebo ich chlap, ktorého majú aktuálne doma, je im na príťaž, najradšej by ho nemali a keď k tomu dôjde, že ho už konečne nemajú, okamžite si začnú užívať, tešiť sa z nadobudnutej slobody a "naháňať zajkov".
Ja tam vidím to, že žena, ktorej skončí dlhodobý vzťah, je zranená, stratila lásku, životného partnera, oporu, istotu... (či už rozvod, alebo nebodaj smrť partnera). A na základe tohoto pocitu je už opatrná, čo sa budúcich vzťahov týka. A najmä, ak sú tam deti, dosť malé na to, aby ešte dlhé roky s ňou žili doma. Takže má zábrany, začať nový život v spoločnej domácnosti s niekým, kto síce vyhovuje jej, ale nemusí vyhovovať jej deťom.
Ešte raz by som rada zdôraznila, lebo mám pocit, že to nejako z mojich príspevkov nie je jasné: ja autorke doprajem, aby taký vzťah našla a veľmi jej v tom držím palce. Písala som sem preto, lebo sa pýtala, prečo sa jej to nedarí.

bukrisek
11. feb 2025

@h2 no nehnevaj sa ale tolko zloby co tie zeny ukazuju, ako jej nakladaju to mi nepride vobec citlive a na zamyslenie, ze ano ked im skonci vztah budu zranene a trpiet tym a budu same lebo ...... naozaj si citaj pozorne ci toto okrem teba niektora vlozila do prispevku. Vysmievaju sa jej pomaly ,aka je hlupa ze chce chlapa a nikdo nebude akceptovat jej deti a spolocne byvanie ci rozum potratila .... pride ti toto ako laskyplny pristup k niekomu kto chce podporu???mne nie ty cakas ze ja ta pochopim ale ju mam pocit tu chape malokto alebo teda sa hraju iba na nieco co nejsu.

h2
11. feb 2025

@bukrisek Uznávam, že to mohli napísať aj citlivejšie, či empatickejšie, ale ja to zase až tak strašne nevnímam, možno som už zvyknutá, že tu na MK je bežný drsný prístup. Ja som to pochopila tak, ako som napísala.

bukrisek
11. feb 2025

@h2 potom by sme tu diskusiu mohli presmerovať že prečo muži nechcu vzťah. Lebo ked narazia na taketo harpie ako sa tu damy prezentuju prejde ich chuť na vzťah a všetci využivajú iba sexualne služby tych "ranených" žien 😀

h2
11. feb 2025

@bukrisek Nechce sa mi čítať znova celú diskusiu, možno som niečo prehliadla, ale ja som zo žiadneho príspevku nemala pocit, že ho písala hnusná harpya.

duunlo
11. feb 2025

@autorka uzivaj si zivot naplno, ono to pride aj same, ked to budes najmenej cakat. Mas chut na sex, tak si ho vychutnavaj hoc aj s milencom a netlac ho do vztahu a uvidis, ze sa ti tiez odmeni 🙂

karolinakr
11. feb 2025

@yosi 😅

autor
11. feb 2025

@duunlo no ale ja nebudem nikomu robiť rohožku pár rokov a potom si on povie, že mu sex nestačí a pôjde za mladšou, lebo však on mi nič nesľuboval. Mňa predstava byť dočasný vankuš neberie. To fakt radšej ten vibrátor. Ten chlap môže mať taký vankuš za každým rohom a ešte sa mám báť, že mi niečo donesie medzi nohy. Jedna z mnohých? Toto je pre mňa horšie ako tie zaprdené trenírky...Mám nejakú úroveň. Robil si niekedy dočasného milenca nejakej? Poznám aj takých chlapov. Tí väčšinou tiež dúfajú, že tá žena zmení názor po čase. Zatiaľ ani jedna nezmenila. Ostali s prachatými partnermi a milencov len využívajú. Ja sa využívať nedám.
@h2 možno to tak nevnímaš, že ma berú za sprostú. Tá stará pani s dospelými synmi mi to ešte aj napísala. Som zvedavá, kto perie zaprdené trenky jej synom.
Zábavné, že keď žena napíše, že chce zajačika a užívať si, tak to je vám prirodzenejšie. Ale ten zajačik obrába pol mesta, lebo on nikomu nič nesľúbil a hneď na začiatku ide do toho s tým, že ide len o sex a využiť čo to dá.

h2
11. feb 2025

Mne určite nie je žiaden zajačik prirodzenejší, to rozhodne nie. 🙈

derdia
Autor odpoveď zmazal
duunlo
11. feb 2025

@autorka cize, ked ti nieco slubi tak uz je vylucena moznost, ze pojde za mladsou? Ved potom by neexistoval rozvod medzi muzom a zenou a predsa existuje. Zaruky nemas proste ziadne, ale keby si sa mala takto obavat, tak si single a pouzivas ten tebou zmieneny “vibrator”. Najdi si milenca, ktory bude mat len teba ako partnerku, ktory nebude mat dovod hladat inde dalsiu. Ak mas chuti dost, co asi mas, tak ho vystavis dostatocne.
Bol som zajacik a boli to krasne prezite chvilky, nie len pre mna.

h2
11. feb 2025

@derdia "Buď chce a vezme si..." ? Čo sme kde? Na trhu otrokov? Tá žena sa k tomu nemá právo vyjadriť? Či jej súhlas sa automaticky považuje za samozrejmý?

grof_monte_christo
11. feb 2025

Autorka, ja ti rozumiem. Ty len potrebuješ konečne stretnúť muža, ktorý je zvyknutý trávit čas s partnerkou a rodinou, nie je karierista, nemá milion dalších záujmov a partnerka nie je pre neho len doplnok. Nehľadás milenca, ani otca pre svoje deti. Verim, ze takíto muži po 40 ešte existujú.. na začiatok ale netlač na pilu so spoločným byvanim. Charakter spoznáš pomerne rýchlo a predstava o spoločnej budúcnosti sa môže vyvíjať postupne.

derdia
Autor odpoveď zmazal
la_dolce_vita
11. feb 2025

Autorka, aby to nevyznelo, ze sme tu len neprajne a negativisticke harpie, tak ja ta chcem povzbudit, ze nic nie je nemozne a ked si pojdes za tym, tak to pride. Je vela takych zien, co sa vydali 2x aj s detmi. Potom poznam slobodne nezadane kamosky, ktore robia niektore veci opakovane zle. Ty musis byt len viac opatrna kvoli detom. Inak ta chapem, tiez som nechcela ostat sama.. deti vyrastu a uz nas tak nepotrebuju.

h2
11. feb 2025

@derdia Áno, zase ja. A zase ty? Zase píšeš, že on si ju má zobrať? Veď si prečítaj príspevky v tejto diskusii. Tu nie je reč o vydajachtivých bezdetných 20-tkach, ale o single 40-tkach s deťmi. Ktorá z nich tu píše, že by sa chcela vydávať?

autor
11. feb 2025

@duunlo je to vec rozhodnutia, že pripúšťam vernosť a keď budem spokojný v sexe, tak nepôjdem za inou, dokonca pripustím, že nebudeš len pichačka, ale časom som schopný monogamného stabilného života a trávenie voľného času aj mimo posteľ. Keď súhlasíš so vzťahom len na sex a ideš do toho, tak vieš že aj keby mu ten sex sadol, tak nechce prísť o slobodu a bude si žiť rovnako ako doteraz, len bude mať stabilný sex bez komplikácií a iný voľný čas nehrozí. Čisto šukačka. Keďže toto nechcem, beriem to ako zneužitie, ak to na začiatku neprizná úprimne.

duunlo
11. feb 2025

@autorka samozrejme s tym suhlasim co si napisala, ale nic nie je take jednoduche ako sa na prvy pohlad zda. Zvacsa zena aj ked suhlasi len so sexom, v priebehu tohto sexualneho vztahu sa namota a uz chce viac, aj ked vedela na zaciatku do coho ide a potom je sklamana a ranena. Urcite co nie je dobre, je tlacit na pilu, chlap zvacsa cukne…

grof_monte_christo
11. feb 2025

@duunlo Žien po 40, ktoré by chceli len sex, nie je až tak veľa. Ženy to tu síce píšu, že by si to užívali a do vzťahu sa nehrnuli, ale chcem vidieť, koľko by ich v skutočnosti bolo. Problem je konkurencia. Schopní muži, ktorí nechcú len sex, sú rýchlo rozchytani a zvysok hľadá nezávazne vztahy, ale takýchto žien je málo. To radšej uprednostnia svoj kľud.

777januska777
11. feb 2025

@bu_bu_bubak máš malo informácií o dobách minulých všakže? Ze z čistej lásky. 😀 Vždy bolo manželstvo o obchode a väčšinou tento "obchod" dohadovali rodičia a vydať sa bolo potrebné do určitého veku, vid počas socializmu staromladenecka daň, atd.
A áno vždy bola aj mala skupina ludi co boli naivní a brali sa z lásky a snívali, ale to je aj teraz.
V žiadnej dobe ľudstva neexistovala v realite ta krásna predstava o dokonalej láske, ktorá vydrží večne, len dnes jej viac veríme.

bu_bu_bubak
11. feb 2025

@777januska777

Tak ja nerozpravam o casoch feudalizmu, ale o nedavnej minulosti a teda neviem ako to bolo v tvojom okoli, ale tak manzelstvo mojich rodicov urcite nebola nejaka obchodna dohoda medzi starymi rodicmi 😂.

Tu sa presne ukazuje to, o com som pisal. Zijeme dobu transakcnych vztahov. Jednoducho idu ludia do vztahov s tym co uz partner musi mat. Nezistna laska alebo chut s niekym travit cas ide proste bokom. Clovek to vidi vsade naokolo tak ja nerozumiem naco sa tu mame hrat na chrumkavych.

Presne preto dnes tie vztahy zlyhavaju pretoze sa k nim pristupuje ako k "obchodu", ale clovek co ma aspon stipku hrdosti nechce byt "len tovarom" a zakonite sa takymto dohodam bude vyhybat. Samozrejme, ze muz uprednostni len sex namiesto vztahu a v dnesnej dobe sa tomu ani vobec necudujem.

Dnes mnoho ludi pozera len na to co mozu z druheho vytrieskat takze je uplne normalne, ze sa ludia brania a nehrnu sa do vztahov aby sa nepopalili.

bukrisek
11. feb 2025

@bu_bu_bubak no neviem ti clovece ja skor vnímam to, že ludia si ani nevažia to materialno čo za život nadobudli v partnerskom vzťahu a zo dńa na deň dokážu opustit svoju rodinu deti dnes poväčsine domy a idú akože za tým prízrakom lásky "sex" o ktorý náhodou zavadili. A myslia si aký sú šťasný a nejaké majetky ich v tej dobe vôbec nezaujímaju. Možno po rozvode 😀 neviem teda ako je to u vas ja byvam v malom meste ale rozvedených tu máme haba kúúúk

777januska777
11. feb 2025

@bu_bu_bubak v časoch našich rodičov to bola doba, ze si si rýchlo vzal prvého co sa ti páčil, lebo si všetko musel stihnúť do určitého veku a zostavalo sa spolu aj ked to nefungovalo, lebo ved hanba. A garantujem ti, ze keby sa dnes mali brať rovnako mladi v tom veku nebolo by to ine, bola by tam ta krásna naivita.

bukrisek
11. feb 2025

@777januska777 netreba posudzovať myslím si ,že z tej doby vyšlo ovela viac pekných a fungujúcich vzťahov ako v dnešnej dobe. Aspoň dokázali vychovať deti ktoré spolu splodili ,dnes splodia deti zistia, že sa k sebe nehodia a potom tu pani budu hovoriť, že má byť sama lebo ved má deti. neviem čo je lepšie

777januska777
11. feb 2025

@bukrisek no tak to pochybujem, ze vyšlo oveľa viac pekných vzťahov ako v dnešnej dobe (ja poznám iba jeden dobry pár). A keďže takéto štatistiky nemáme a nikdy nebudú, netreba prepadat nejakému spomienkovemu optimizmu.
A to, ze kedysi ludia splodil deti a vychovali ich, no aby nie, však to by bola hanba sa rozviesť.

bukrisek
11. feb 2025

@777januska777 v poriadku debata ktoru nemá zmysel rozvíjať lebo sa nezhodneme. pekný deň