Prečo niektoré matky nenavštevujú svokrovcov ani na sviatky?
Dobrý deň. Ste tu také, ktoré nenavstevujete svokrovcov ani na sviatky Veľká noc, Vianoce a máte malé deti? Chodí s nimi iba manžel a vy ste doma. Ako to bral Vás muž a deti ? Ďakujem za odpoveď
ano ja a to nie sme ani pohadani. a presne chodi muz s detmi, ale len sporadicky. Muz to bere v pohode, on sam tam nerad chodi hadam tam nebude trepat este aj mna ;)
Ja už som svojich svokrovcov nevidela chvalabohu 10 rokov - nechodím ani ja ku nim ani oni ku mne. A mám kľud.
Ja chodím do svokrovcov fakt že minimálne cez celý rok .muž pôjde s deťmi a je to pre nás (mňa a muža) dobre ale tiež sa tam veľa nenachodia 😁 Oni do nás tiež chodia minimálne svokrovci
A muži Vám to nevyčítajú, že nechodíte ? Môj mne áno ale sama svokra ho huckala aby so mnou nebol nech nájde niekoho iného ešte aj s babkou a teraz keď som porodila deti strašne chce aby som tam chodila hrať sa na rodinku. Ale keď som tam sa aj tak nebavíme len sa hrám s deťmi v druhej izbe a oni väčšinou v obývačke. Ale nechce to pochopiť, že aj ja by som si oddýchla doma chvíľu a že s tej návštevy a pretvárky nič nemáme. Vyčíta mi to, že robím v rodine hádky.
Neviem si predstavit ze by som ich nenavstevovala, hlavn kvoli dietatu. A skor ja som ta iniciativna co tam chce chodit uz len preto ze su to jeho rodicia a nejaku uctu treba mat..
Mne teda nie . X krát dokonca mi vravel že nech si oddýchnem doma a on vezme chlapcov do svokry. A to svokra má na dvore ďalších 6 vnúčat .
Občas sa premôž nech má chlap radosť a inokedy ostaň doma.
Môj muž si uvedomuje akí sú jeho rodičia a že pre nich existuje len a len jeho brat - nás nikdy nezavolali na Vianoce, švagriná je najšikovnejšia pod slnkom, len preto, že urobí chlebíčky - mňa svokra nikdy nepochválila ani keď som jej tam týždeň varila atď. je toho veľa. Ja sa nepotrebujem rozčuľovať s kým nemusím.
Mám svokru a 2 švagriny,ktoré bývajú s ňou. Oni nechodia ku nám a ja k nim tiež nie. Videli sme sa naposledy na synovom prvom sv.prij. To bolo pred 3 rokmi. Manžel a synovia tam chodia iba na Vianoce a Veľkú noc.
Ja nechodím ku svokrovcom už viac ako 4 roky vôbec. Nedohodli sme sa so svokrou, a nevidím dôvod sa nechať urazat. Chodí len muz zaniest maleho.
ja som tiez nechodila odkedy soms a pochytila so svokrou. mala som toho uz dost.
kym sme nemali dieta, tak som to obcas pretrpela. svokra sa sprava vzdy oficialne, nikdy nekricala, ale teda zdvorilo vyjadrovala nespokojnost a nesuhlas. prkaticky so vsetkym. neustale otazky.
s prichodom dietata sa to zhorsilo a navyse sme zavali chodit pravidlene, co mi uz fakt lielo na mozog,a le snaila som sa to nejak ustat.
- nepacilo sa jej.
- bodynka, oblecenie, jednorazove plienky, autosedavka, ani kocik ( uplne beny sportak ), preco tolko place, preco pije tak malo mlieka ( od anrodenia pila 100, v 3m az 180ml - co je extrem ), preco ju nekupem v harmanceku, preco tolko grcka, preco jej nedavam ovocnu kvapku do ust ( 2M babtku anpr citronovu kvapku )neskro preco pri kresleni vyjde za ciaru ( dieta s envyvinutou jemnou motrikou ), preco nepouziva v omalovanke farbicky podla predlohy, preco stvornoskuje ako zvierata, ved nie je zviera, preco nerecituje basnicky ( no bola tvrdohlava ), preco ju ucim take tazke slova rozpravat ( ked zacinala v 1,5r hovorit - no opakovala komplet vsetko,a j tazke slova ) .... a stale dookola tie iste orazky, vacsinou vycitave, lebo is nepamatala, ez sa ma to uz pytala.
ked dcera chodila do skolky a tam vselico pocula a svokre raz azhlasila, ez jej da po papuli, svokra sa na nas osopila, ze preco ju take neico ucime. sme sa s noupchytili a uz pohar pretiekol, tak som prestala chodit.
sviatky su sviatky pokoja a preco by som mala vyrabat sebe a v konecnom dosledku aj svokre stres len pre nejake stretnutie, kde by bolo kopec pretvarovania sa a napatie. to je na co dobre?
Vďaka Bohu za dobré vzťahy v rodine z oboch strán 💖
Mozno by bolo fajn zahodit minulost a zit v pritomnosti. Kvoli detom sa snazia a mozno prave deti vas spoja a casom si k sebe najdete cestu.
@januska12323 a prečo by to mala robiť? Nie je povinná niekomu robiť radosť a sebe zle
@monsterablue to je taká divná slovenska tradícia. Vzťahy sa musia udržiavať za kazdu cenu lebo rodina aj keby nás to malo zabiť a deti musia mať vzťah so starými rodičov aj keby to boli psychopati lebo ich taký vzťah isto naučí niečo do života. Tiež mi to hlava neberie
Napr. preto lebo ich svokrovcovi nikdy nepozvú? Bola som naučená nechodiť tam, kde nie som vítaná
@monsterablue presne. Tiež neverím keď nemajú radi nevestu, že môžu mať radi jej deti.
Mne príde zvláštne z pohľadu deti, aj vzťahov v rámci úzkej rodiny, ak mama nenavstevuje starých rodičov jednej strany. Pokiaľ na to nie je ozaj vazny dôvod. Tiez im tým dávame nejaký odkaz, vzorec... Na druhej strane, po čase aj ja začínam vnímať,že nemusím byť na každej návšteve.
Nechodi ani manzel. Je nam vzacny cas, co mozeme byt spolu my a uz ani on nema energiu na to, aby chodil niekam, kde bude ako na vysluchu. My uz proste neriesime tieto frazy, ze sa to patri a co povedia ini. Je to sebecke, ale v zaujme ochrany nasho dusevneho zdravia nevyhnutne
Kým žila svokra, chodili sme vždy všetci.
Moja mama sa vôbec o moju dcéru nezaujíma a svokrovci len sem tam. Skôr to hodnotím oproti ostatným rodičom čo poznám,tak že sa nezaujímajú. Záujem hodnotím tak na 5percent. A nie nechodíme k nim a ani za mojou mamou na sviatky. Majú svoj život a my svoj. Máme svoje záujmy a oni svoje. Stojím si za slovami,že ak sa niekto nezaujíma ,mať svoju dôstojnosť a netlačiť sa tam kde ma nechcú. Nechodíme a za tie roky nezáujmu si človek zvykne ,tráviť čas s ľuďmi ,ktorí mu nosia šťastie a lásku do života a nie mu to berú.
Aj môjho muža takto huckali aby so mnou nebol. Som rada,že to muž videl a postavil sa na moju stranu. Svokrovci mi vyše 12 rokov robili len naprieky. Chvalabohu už 2 roky k nim ani nechodíme tak sa máme fajn..konečne som našla ten kľud v sebe a nepotrebujem si nechať škodiť.
@monsterablue To si mylis jablka s hruskami.Stari rodicia maju pravo stretavat sa s vnucatami.Keby sa to nedialo a chceli by to hrotit,mozu to riesit aj sudnou cestou-TEORETICKY.

ja sice nie, ale sestra to ma presne takto. ja som vdacna za to, ze su taki, aki su a ze sa staraju a zaujimaju ♥ ona to ma horsie, taku svokru neprajem nikomu, absolutne sa o vnucata nezaujima, co mne teda vobec nejde do hlavy.