icon

Prečo niektorí závidia ženám, ktoré získajú vyššiu podporu?

3. máj 2024

Je az smiesne ako zavidite najvyssiu podporu sikovnym zienkam, ktore si ju vedia vybavit. A mozu byt o pol roka dlhsie so svojim dietatkom doma v laske a podporou okolo 1300 eur mesacne. A mozete puknut aj od zlosti ide sa tato podpora zvysit a uz bude okolo 1400 eur mesacne. Ja vam sikovne zeny fandim, aj ja som taka sikovna bola a uzila si dietatko o pol roka dlhsie doma. Zavist nie je pekna vlastnost zeny.

zabka1000
3. máj 2024

@danica2711 na ďalšiu podporu má predsa nárok až po určitej odpracovanej dobe

drahomirrra
3. máj 2024

@danica2711 Vsak ano, to su tie, co “miluju velke rodiny”. Rozumej milujem nepracovat a sediet cely zivot na riti a muz nech aj skape v styroch robotach.

suve99
3. máj 2024

@zabka1000 nemyslím si, že sme sa do nej pustili... ja som sa iba spýtala, prečo to nedala pod svojim nickom, ale anonymne...

A prepáč, ale týmto sa chváliť, že je šikovná = nula bodov .... Som onko pacient a som rada, že ešte vládzem chodiť do práce a aspoň byť užitočná i tým, že aj z môjho platu môže štát dať tým, čo prácu nemajú... alebo skôr nechcú mať a majú milión výhovoriek, prečo sa pracovať nedá.....

kate211
3. máj 2024

To sa dnes zavidi ludom na urade prace, ktori tlacia akesi inzeraty na profesii a odnasaju to kazdy mesiac na urad? Z toho Slovenska sa uz ozaj pekna rit stala.

To som si myslela, ze cenia sa ini ludia, ktori su prinosom pre spolocnost. Nie ludia, ktori si 'vedia vybavit' statnu davku. Zobracenka sa to kedysi tusim volalo.

shogun
3. máj 2024

O co prosim ide?netreba mi to, ale svagrina je tehotna, tak ma to napadlo...

11bodka11
3. máj 2024

@doriiis ja mam akurat preposlat mail ze si akoze hladam pracu. Pani na urade vie ze podporu si chcem vycerpat. Nikto ma nebuzeruje. Bola som tam 2x zatial a este 2x pojdem.

janamoto78
3. máj 2024

A my ti zas nebudeme závidieť, keď o pol roka skôr pôjdeme do dôchodku. Nik ti neprezradil, že čas na podpore sa ti nezapočítava do odpracovaných rokov? 🤣

bublinka1426
3. máj 2024

uzit si moze, ale zasluzene za tie peniaze ktore aj odviedla do systemu.

a nie ze niektore riadne ani nepracovali, porodili 10000 deti, a potom sa snazia ziskat za skoro NIC maximum. skoda ze toto nema socialka osetrene...to iste aj s predlzenymi rodicakmi, ktore tusim rozdavaju uz halaba aj PN v OL. atd atd.

a mimochodom, nikde na svete nema matka taky benefit ze cele 3 roky moze byt s dietatom doma.

asi tolko.

buberova
3. máj 2024

Úplne som spadla na riť z tvojej šikovnosti... 😲😲😲😲😲😲😲😲😲😲

sense
3. máj 2024

Nikomu nič nezávidím, ale teda šikovnosťou by som to nenazývala... Skôr vychcanostou.. Nakoľko neprišli o prácu a šli sa hlásiť na úrad práce lebo ostali bez práce a chcú co najskôr ďalšiu pracu.. Potom sa ale nečudujem koľko práve takýchto vychcanych žien sa potom sťažujú ako ich nikto nechce zamestnať.

lienka.7
3. máj 2024

Mimochodom pre všetky tie tupela tu (nepíšem naschval telata), ktoré tu píšu, že vsak samozrejme, prečo nevyužiť možnosť, keď máš tu príležitosť, si dajme trosku matematiky...
Koľko sa ročne rodí deti? 55.000? Neviem presne, rátajme teda s týmto počtom. Cize 55.000 (matiek) x 1.300€ x 6 mesiacov = je 429 000 000€ rocne takto vyhodenych von oknom! Viete niektoré koľko to je penazi? Asi nie, ze? Lebo potom by ste tu nepísali takéto hovadiny. Keby vám na tom pracaku dali aspoň kurz nejakých základov ekonómie, aby ste tu nepísali takéto do neba volajúce 💩 🤦‍♀️👌
A keci ze do dôchodku niečo splatite ešte aj milión krát sú také isté ako to o tom naroku na podporu.

lenkasarka
3. máj 2024

@7miriam77 sama píšeš “ak to systém dovoľuje” a zároveň píšeš,že ťa štvu ľudia ktorí nepracujú. Veď im to tiež systém dovoľuje. O čo je horšia jedna skupina od druhej? Obom to dovoľuje systém. Ten systém ktorý je úplne na hlavu.

maciatkolulu
3. máj 2024

Aspoň ti ostane viac na zuby...odkladajú,lebo potom nerev,keď ti odfici ten polrok,že nemáš za čo decku,sebe zuby spraviť a môžu za to všetci,napríklad. Hold klasická sa štátu vyprazdnuje práve vďaka takýmto ťahom. A ono tie čo si to nie "vedia vybaviť",ale reálne zaslúžia,odmakali,majú tiež z toho zmiešané pocity. Nooo,ale ono,napríklad ,keď sa takýmto stane,že reálne neskôr potrebujú,napríklad na choré dieťa,niečo speci,tak hold už nie je,tak je prúser. A zase za to môžu všetci...

lenkasarka
3. máj 2024

@lienka.7 toto presne. Celkový ten ich postoj je úplný výsmech pracujúcim ľuďom. A hlavne ľuďom ktorí pracujú za minimálnu mzdu. Povieme si ich problém,ale často nemajú iné východisko. Ale aspon pracujú a snažia sa. Ale ja verím,že začnú škrtať takúto zbytočnú “dávku” a všetky zbytočne dávky rad radom a potom sa pôjde určite % Slovenska pásť.

majulino
3. máj 2024

Máš dosť silné informácie. Hlásiť sa chodis každý mesiac a nie nestačí automatická odpoveď z profesie

7miriam77
3. máj 2024

@lenkasarka to vôbec ale absolútne nie je to isté. Je iné využiť systém polroka a iné ho využívať celý život a nič do spoločnosti neprispiet. Veď to sa nedá ani zrovnať. Čo je to 6 mesiacov?? Clovek si to potom odmaka. Ja som tak ako ty vyjadrila svoj názor a stojím si za ním

zuzanockamt
3. máj 2024

Autorka
Dobre ma tvoja "šikovnosť" a táto téma pobavila 😂 Ja som bola ešte šikovnejšia, zaobstarala som si viac peňazí než ty tých 1300€ 😂 práca + RP (ten vyšší samozrejme) + DB, k tomu ozaj lukratívna pracovná doba a 45 dní dovolenky za rok.

lenkasarka
3. máj 2024

@7miriam77 tak sa spolu zamyslime. Prečo nám všetkým pozvysovala táto “úžasná” vláda všetky poplatky,odvody a bla bla.. skúsme hádať..
@lienka.7 Ti hneď dala odpoved.
Je to presne to iste. Lebo tie iste ženy využívali mnoho dalších dávok,ktore tento systém ponuka.taka pandemicka? Keby šlo poberajú ju dodnes. Keby bola možnosť byt s dieťaťom doma do 10 rokov a brat ďalšie Eura zadarmo tak to využije vysoké % žien. A tu zabúdaš na ženy ktoré inú možnosť nemajú,lebo majú choré dieťa. Im má mám byt tento systém nápomocný a nie ženám ktoré pracovať môžu,len hľadajú diery.

7miriam77
3. máj 2024

@lenkasarka a skúsme sa zamyslieť,prečo zasa siahajú na druhý pilier a nie je to veru prvý krát.

lenkasarka
3. máj 2024

@7miriam77 lebo sú presne tak vychcaní ako tieto ženy🤷‍♀️

lenkasarka
3. máj 2024

@7miriam77 a naozaj im nezávidím. Majú možnosť využívajú ju. Aj preto sú tie verejne financie tam kde sú

7miriam77
3. máj 2024

@lenkasarka a odpoveď na tvoju otázku je...lebo táto vláda ešte nikdy nič dobré pre ľudí neurobila, tak ako to bolo predtým 12 rokov,tak to teraz bude presne tak pokračovať. A nie, nič s tým nemá ani minula vláda a ani nejaká mamička,ktorá si predĺži RD

7miriam77
3. máj 2024

@lenkasarka je rozdiel rozkradnúť miliardy ako si prilepšiť pár euro...a týmto končím debatu, mám dôležitejšiu prácu ako sa dohadovať na koníku. Všetkým prajem pekný deň 🍀

jajanka31
3. máj 2024

@7miriam77 a nie len potom. Ale pracovala aj pred tym nez isla na matersku. Pracovala platila odvody. Ak sa nemylim rodicak sa nezapocitava iba materska co je 8 mesiacov teda min. Rok a 2 mesiace musela pracovat a platila si aj poistenie v nezamestnanosti. Tak ma narok na davku.
Autorka Ja by som pri svojej pozicii toto nevyuzila lebo sa mi to ani neoplati a uz po 2 rokoch by som hned isla do prace... ale ked ona chce nech ide... ved v kondcnom dosledku Upsvar urci ci jej ju da a kolko nik iny.. nech si to uzije a co.. ved fakt mozno je to jej posledne volno v zivote. Ale sikovnost to podla mna nie je. Skor kratkodoba prilezitost. Moja znama tiez isla po RD na davku v nezamestnanosti. Nechcela savratitdo prace ako predavacka lebo si za 5 rokov na materskej spravila vysoku skolu..a jej miesto vlastne cela predajna bola zrusena. Isla na urad a o 6 mesiacov si nasla pracu v odbore ktory vystudovala. Nie kazda zena ktora ide na urad po materskej je hned vychcana.. proste ide.

lienka.7
3. máj 2024

@7miriam77 siahajú aj práve kvôli tomuto. Len ti to este nedošlo. Uži si teraz tých 8.000€, vsak ti to budú strhávat z dôchodku, neboj sa 😉
Lem potom nezabudni nadávať ze Fico, Fico, Fico... ako tu napisala už predo mnou @annm81, sociálna poisťovňa tie euráce kazde ráno oberá zo stromu, aby ich takto mirnix dirnix rozdávala každému, vies 👌

lenkasarka
3. máj 2024

@7miriam77 posledné čoby som robila je to žeby som sa zastávala tejto vlády. To by som sa musela zblázniť. My všetci sme občania tohto štátu. Ja,ty a aj tie mamičky ktoré si predlžujú všetko možné aj nemozne. Aj tí ktorí nikdy nepracovali a natrcaju ruky. Nikto dáva do spoločného a niekto berie zo spoločného.

lilinka88
3. máj 2024

@7miriam77 vláda pre tento ľud urobila práve to,že nič nerobí s takými medzerami ako je napr Max. materská, podpora a pod. Rozdávajú sa tu milióny a každý to obhajuje,že má nárok. A napr živnostník, ktorý maká od rána do noci platí také odvody, že vôbec rozmýšľa, či sa mu to na tú živnosť oplatí, keďže výhody žiadne, o dôchodku ani nehovorím...
A k tým "iba" 6 mesiacom, vyvediem ťa z omylu. To nie je i a tých 6 mesiacov, lebo väčšinou takíto ľudia mali vysoekulovanu aj Max. Materskú, aj po nej reťazenu a to je napr aktuálne už 1900€ na 8 mesiacov. A k tomu nezabúdajme,že nárok má samozrejme aj otec dieťaťa...

lenkasarka
3. máj 2024

A to ešte bude placu keď sa poníži daňový,rodinne a kto vie čo všetko vám ešte zoberú.

martinkatinka
3. máj 2024

@lenkasarka to je pre spekulantov tazka matematika

lienka.7
3. máj 2024

@lilinka88 a este si zabudla PNky v OL hneď po materskej (lebo vsak zazracne ma zdravotne problémy hneď po matreskej), pripadne ešte hneď po rodicaku👌