Prečo partner uprednostňuje iné povinnosti pred zdravím?
Ani neviem prečo si vlastne idem pre radu sem keďže pravdepodobne dostanem výplach aká som precitlivelá alebo riešim hluposti ale tak skúsim to. S partnerom čakáme babatko a bývame na dedine a dnes som bola na poradni s bábätkom a spomenula som lekárovi že mávam vysoký ten aj keď nič nerobim len stojím na nohach a točí sa mi veľmi hlava párkrát som už skoro odpadla keď som bola s malou na ihrisku.
Doktor mi okamzite vypísal žiadanku na EKG a bola som šťastná že ma objednala hneď na druhý deň v závislosti od môjho stavu, potom mala voľný termin až o mesiac.
No a tu nastáva ten problem že môj partner ma dohodnute zajtra ist s ujom po drevo a teda je o auto kde je sedačka pre malú zapnutá vlecka a od rana bude s autom prec takze ja nemám ako ist na vyšetrenie keďže nemám kde nechať dcérku a ani ako sa dostať do mesta, Ano rozmyslala som nad autobusom aj taxikom aj všetkým možným akoby som sa mohla na ro vysedtrenie dostať stále je tam však problem že malú musím dostať do bodu B a vyšetrenie je niekde úplne inde a jednoducho naozaj nemám ako to spravit a teda na to vyšetrenie nejdem….
Je to pre vas ok že by váš partner radšej riešil drevo pre uja ako môj zdravotný stav keď dlhodobo vie ako na tom som? Snažím sa pochopit aj jeho stranu že to ma vserko dlho dohodnute ale jednoducho mne keby môj partner s ktorým mám dieta a čakáme ďalšie povedal že si konečne môže dať vyšetriť zdravotný problem, tak by som spravila cokolvek aby som ho na to vyšetrenie dostala. Lwbo zdravie je pre mna na prvom mieste
Ospravedlňujem sa za dlhy pribeh a nie, nie je to žiadny troll🥲
Zamna preháňas . Ďalšia čo nemá nikoho kto by postrážil dieťa ,ktorá sa prisťahovala na dedinu nikoho nepozná,nemá žiadne kamarátky a podobne ako to na mk býva ,len sa sťažovať na chlapa . Zavolaj taxík a už .
@anonym_37f60a bože, presne 😂
Ked sme kurili drevom,prislo velke auto s rukou,vylozili drevo,kde bolo povedane,vyplatilo sa a hotovo.Na sekanie a rubanie bolo cele leto,jesen.Naozaj si neviem predstavit na co tam musi byt strceny muzicek,ked zena potrebuje ist na vysetrenie.To len,aby si mnohe zeny vedeli predstavit ako to chodi na dedine s drevom.
Ked sme kurili drevom,prislo velke auto s rukou,vylozili drevo,kde bolo povedane,vyplatilo sa a hotovo.Na sekanie a rubanie bolo cele leto,jesen.Naozaj si neviem predstavit na co tam musi byt strceny muzicek,ked zena potrebuje ist na vysetrenie.To len,aby si mnohe zeny vedeli predstavit ako to chodi na dedine s drevom.
@anonym_ac565c ty vies kam idu po to drevo? Drevo nepride ku nim.
@anonym_ac565c ty vies kam idu po to drevo? Drevo nepride ku nim.
@natalka13 a preco by nemalo??Ale ano ak maju hory,lesy,urbariat im ukaze,co mozu zbierat,aj to sa da cely rok.To tiez len pre predstavu.Viem ako to chodi aj v tomto pripade,nemozu si brat z hory ake drevo sa im paci,len to zo zeme alebo oznacene stromy.
A to sa neda ekg absolvovat aj s dietatom? Ved to je par minut. K nam na oddelenie chodia pacientky , ktore maju omnoho dlhsie procedury a ak nemaju kde nechat dieta/deti, proste ich vezmu so sebou. Nikdy s tym nebol problem. Ja som s detmi absolvovala kopec vysetreni a da sa to prezit. Navyse ta nenechal v stichu, lebo chce hrat s kamosmi onlinovku. Normalne sa slubil ujovi, ze mu pomoze, vsetko tomu prisposobil a teraz ho ma zrusit, lebo ty nevies sadnut na taxik a vybavit si to sama? Deje sa to u vas bezne? Alebo je to ojedinela zalezitost? Neviem, ci a ako ti pomoze tato diskusia. Lebo ak ti tu vacsina napise, ze je debil, tak sa s nim akurat pohadas a to nepadne dobre ani tvojmu zdraviu, ani vasmu vztahu
@natalka13 a preco by nemalo??Ale ano ak maju hory,lesy,urbariat im ukaze,co mozu zbierat,aj to sa da cely rok.To tiez len pre predstavu.Viem ako to chodi aj v tomto pripade,nemozu si brat z hory ake drevo sa im paci,len to zo zeme alebo oznacene stromy.
@anonym_ac565c ano, a len v určenom termíne mimochodom.
Asi nemajú peniaze na veľké auto s rukou, tak si idú nachystať sami.
Človek mieni, dieťa mení... samozrejme, že tvoje zdravie a vyšetrenie je prednejšie jak dajake drevo pre dajakeho uja.
Tiež som s manželkou lietal a hocikedy aj 150km po doktoroch, aj keď doma stála robota, z ktorej žijeme, ne dajake blbe drevo.
@anonym_ac565c ano, a len v určenom termíne mimochodom.
Asi nemajú peniaze na veľké auto s rukou, tak si idú nachystať sami.
@ljzozv neviem ako to chodi s terminmi,ale svagor chodi takto kazdu chvilu.
Niečo mi hovorí že chlap na teba serie tak celkovo, nie len v tejto situácii.
Takto, vyssi tep je v tehotenstve fakt normalny, co je vyssi tep? Hlavne, ak mas nizsi tlak. Ja mam okolo 105 v klude, kes nieco robim, mam 125 cca, zijem. Beriem na tlak Dopegyt. Chodim na kontroly ako tehotna kazde 3 mesiace, ekg mam vzdy dobre. Co by si mala asi aj ty. Treba sa ukludnit a vybavit iny termin, co uz teraz. A s muzom? No tazko, ak neviete vyriesit nejake necakane udalosti. My by sme sa to snazili zvladnut, aj jedno, aj druhe.
Treba mat doma tlakomer, odmeraj si tlak, pulz v klude. Niekolkokrat po sebe. Lebo u mna napriklad prve meranie je blbost. Stres robi svoje.
No teraz uz len vybavit si iny termin, to kde, u internistu, kardiologa? Lebo aj moja obvodna ekg spravi a ak je vysoky tlak, vie aj lieky predpisat, v tehotenstve standardne Dopegyt. Ak by si mala pulzy naozaj sialene, tak betablokatory s tym, ze budu babo viac sledovat, lebo tieto lieky mozu trosku spomalovat rast babatka. Ale to uz kardiolog v spolupraci s gynekologom. V akom tyzdni si?
Povedz manzelovi, ze v poriadku, ak s tebou na to vysetrenie ist nechce, nemusi. Ale nech zabezpeci (on), aby si sa tam vcas dostala. Nech on hlada a vybavuje. Muzi su prirodzeni problem-solvers. Tak nech ten problem vyriesi on. Alebo mu povedz, nech ti pozicia auto z pozicovne, pripadne ze si ho pozicias sama. Ked pichopi, kolko ho to bude stat, podla mna aj to drevo ozelie. Tiez by som mu povedala, ze som sklamana z toho, ze je prenho drevo prednejsie ako tvoje zdravie a zdravie jeho nenarodeneho dietata.
Čakať mesiac na ekg , to bývate na Antarktíde alebo čo. Kebyže ct alebo magnetická tak to sa dá pochopiť ale EKG ? Nepanikár a spýtaj sa sestričky u obvoďáka či sa dá mimo termín za poplatok. Väčšinou dáš 10 EUR a ideš na druhý deň . Keď už by to nešlo inak tak normálne sanitku v noci že cítiš tlak na hrudi a oni ti to EKG spravia. Určite by som nečakal mesiac na vyšetrenie ktoré budú onedlho robiť aj na pošte.
@anonym_ac565c vies citat? Vlecku daju za ich auto a idu PO drevo. Nemaju ho objednane s dovozom.
podla mna si anemicka
@anonym_autor to mate aké auto ze sa tam dá napojiť vlečka? Vlečka sa dava za traktor. Za osobne auto sa dava prívesný vozík, nie vlečka.
@anonym_autor to mate aké auto ze sa tam dá napojiť vlečka? Vlečka sa dava za traktor. Za osobne auto sa dava prívesný vozík, nie vlečka.
@anonym_320057 isto myslela vozík len niekto to asi tak volá
Ako to dopadlo?
Ďakujem normálnym ľuďom s chrbtovou kosťou za priaznivé komentáre a podporu v tomto príspevku. Nastastie intuícia mi povedala správne že niečo nie je v poriadku a vybavila som to takzvané aj cez mŕtvoly 😁
Koho by zaujimalo srdce ozaj nie je v poriadku bolo vraj počuť aj nejaké zvlastne zvuky a výsledok je takisto mimo normy čiže budúci týždeň ma čaká ECHO. ☺️
Tiež by som sa asi s mužom porozprávala, jednoducho potrebuješ tam ísť, toto je situácia ktorú viete vyriešiť za pol hodinu a budeš vedieť na čom si a potom nech ide za ujom. Nie každý obvodný má ekg a aj tak ho nevie popísať.
Alebo potom choď taxíkom ale staršie dieťa nech si muž berie so sebou. Budeš to mať o dosť jednoduchšie ak pôjdeš taxíkom

Určite choď na vyšetrenie. Nenechaj termín prepadnúť. Keď aj taxíkom pôjdeš. 🍀💛