Prečo sa ľudia menia, keď zbohatnú?
Prosím vás o radu som sklamaná zo všetkých nechápem ako sa niekto môže zmeniť keď ma viac peňazí. Už sa švami ani nerozpráva pritom pred tým boli každodenné telefonáty. Je pravda momentálne som vo veľmi zlej finančnej situácii mam 50e do výplaty ktorú mam približne 15 as rodina nikto mi nepomôže. Moja najlepšia kamarátka ma veľa peňazí a ani ta mi nepomôže len sa vychvaluje co všetko si kúpila že za jednu vec sa 100e je mi smutno keď viem ze ja nemám ani z coho variť. Niekedy mi to pripadá ako keby sa mi vysmievať že ja si to nemôžem dovoliť. Dokonca raz mňa prinútila pozerať laifko kde predávajú luxusne veci vraj mam pozerať celé že mi niečo kúpi keď došlo na lámanie chleba tak to zahovorila podľa mňa jen šlo o to aby som videla co všetko si môže dovoliť Každý deň len počujem co všetko si neobjednávala. A toto mňa trosku zamrazilo hovorili sme že niekedy keď budem na to mat tak kúpim synovi elektrické autíčko a ona mi povedala ze ma nove doma nevyužité jej deti sa nechceli hrať na tom. Takže autíčko je 4 roky u nej nepoužívané a že by mi ho dala zadarmo ale že sa ešte musí opýtať priateľa ci jej dovolí ale keby bolo na nej že mi ho daruje o dva týždne povedala ze jej priateľ povedal ze ako ona chce. Ona mi povedala ze jedine ze rozumní cenu ponúkla som jej 20e od vtedy o tom radšej ani nehovorila a vraj jej nemám ukazovať malého aby si to nerozmýšľala. Bolo mi to ľúto prečo to tak je ja som jej pomáhala nemala čo v detstve jest deň čo deň so. Jej dávala jedlo. Co si o tom myslíte
@maximiliana pozerám, ze máš asi pravdu 😕.
@liduska87 vieš čo, začni od začiatku. Rozved sa s tým hajzlom, ktorého volas manžel, stačilo mi pozrieť tvoju nedavnu tému 😕 to je celý tvoj problém. Darmo ty budeš riešiť dom, splátky, peniaze, keď si len otrok pre niekoho. Silu nájdeš len v sebe, určite ti neporadí ta osoba, ktorú volas kamarátka. Ta sa baví na tebe. Musis sa pozbierať a vysrat sa naňho aj na nu.
@mamutka ono vies, toto su take typy zien " milujem ho ako kona". Nikdy sa s nim nerozvedie, aj keby ju otlka.
Nemáš školu, bývaš na konci sveta, na všetko odpovedáš, že sa nedá.. od muža chces, aby zarobil viac. Ale ty sama zarábať nechceš. A len čakáš, čo ti kto dá. Mama nemá povinnosť strážiť ti dieťa. Kamoška nemá povinnosť dávať ti hračku. Musíš sa vzchopiť, lebo to nedopadne dobre.
@liduska87 ved ho daj do sukromnej alebo si najdi nejaku dochodkynu na strazenie
@veronikaszabova súkromné škôlky tiež niečo stoja ne malo a najblizsu mam 30km odtiaľto skúšam nájsť naku brigádu aspoň a nedarí sa mi nájsť
@liduska87 ani mne nemá kto pomôcť s deťmi a predstav si, prácu mám, dokonca som ju mala aj keď nechodili do škôlky, a dokonca si deti do tej práce niekedy aj beriem . Keď si si tie deti plánovala, tak si si mohla naplánovať aj to, ako si s nimi zmanažuješ život ... Nie čakať, že ti ich bude niekto strážiť ... Čo z toho života majú aj tie deti? Nemate na základné prežitie, čiže pre ne nehrozia výlety, krúžky, zážitky. A za to nemôže nikto iný, iba ty a tvoj muž .. a je mi jedno, ze mi tu niektoré vynadate, ale tak to je. Chudáci deti v takýchto rodinách ....
@veronikaszabova niekoho cudzieho by som asi nechcela ku deťom neviem
@liduska87 ved sukromnu zaplatis z RP a plat ti zostane. Na vsetko odpovedas, ze sa to neda...
@jesenzima takže ja sa snažím pre deti im dat všetko čo môžem hoc by som za ne aj život položila navazate sa do mňa namiesto toho aby ste mi poradili a tak toto som fakt ešte k tomu všetkému nepotrebovali na výlety a neviem ešte co nechodí veľmi veľa rodín lebo žijú od výplaty k výplate moje dety majú čisté oblečenie sú čisté a vedia čo je láska nie vždy sa láska točí iba okolo peňazí krúžky ma syn zadarmo a bol aj na výlete zo školou kúpili sme tadi domček lebo moja mamka povedala ze mame kúpiť tu že mi pomôže aby som šla do prace keď budem mať deti niekto chce sa len poradiť lebo ne psychický vyčerpaní a vy tu iba kopete do neho
@liduska87 tak to je blbé, že mama povedala, že pomôže a keď treba pomôcť, tak už nechce pomôcť...
Domček ste kupovali spolu, alebo manžel sám? Z Tvojho predošlého príspevku som si myslela, že domček je iba na manžela...
Skús napísať ako to je presne s úvermi na domček
Máte 2 úvery, jeden je z PSS vo výške 50000€ na 30 rokov so splátkou 500€ mesačne? A ten druhý ako?
Neviem, autorka, asi môj komentár nebude veľmi populárny, no keď som čítala tvoj komentár, prišlo mi, že kamarátke závidíš. Všetci si prechádzame kadečím, aj my sme doma mali rôzne situácie, ale vždy sme sa vyhrabali sami, hľadali možnosti, a ja som teraz vďačná za to, že nikomu som nemusela byť zaviazaná. Veľmi mi pomáha, že "ja nikomu nič nedlžím, ani mne nikto nič nedlží" nemyslím tým finančne, dlžíme, ako všetci banke hypotéku 🙂 Ale tak celkovo, vzťahy najviac ničia očakávania, mala by sa správať tak a tak... nerieš cudzích ľudí, rieš seba. Bude sa ti žiť oveľa ľahšie. Džím palce. 90 percent je situácia a 10 percent Tvoja reakcia 🙂
@liduska87 domček je to, čo vás finančne veľmi ťaží. Platiť 1100€ mesačne za bývanie je neskutočne veľa...v porovnaní s tým aké sú priemerné platy v SR. Aj s vašimi aktuálnymi príjmami.
Ak by ste sa presťahovali do prenájmu do krajského mesta (Nitra napríklad), tak za nájom zaplatíte podstatne menej. Narýchlo som pozrela, 600€ za 3 izbový byt, 78 m2, napríklad....a predpokladám že v krajskom meste by ste prácu i škôlku/jasle pre dieťa zohnali ľahšie.
Samozrejme bývanie v podnájme nie je to najlepšie riešenie, ale pokiaľ sa rozhodnete zbaviť toho domčeka, inak to asi (prechodne) nepôjde. Na to, aby ste naraz vlastnili aj domček aj byt asi finančne nemáte.
Alebo zrevidovat súčasné úvery na domček do rozumnej splátky.
@liduska87 to ste ten úver kedy brali? Môžeš reálne mesiac a rok napísať? Lebo aj my sme mali úver a väčší a platili sme podstate menej ako vy. Troška ti neverím. A ešte na tak dlhú dobu. Mate spotrebný úver?
Lebo ak hovoríš pravdu, máte tam mega úrok. Sorry, ale to ste nemohli myslieť vážne že chcete platiť 30 rokov mesačne 500e, veď to už vtedy bolo nereálne!
Veď pred 8 rokmi boli úroky 0, xxxx.
Ja že ste brali minulý rok úver. Tak to nehovoríš celú pravdu. Škoda to tu riešiť.
Ešte dodám, my sme mali hlúpy fix, a to bolo ešte predtým ako hypo klesli. Keď si brala ty úver bol aj fix smiešny možno niečo cez percento.

@tiezjedna 40 000