Prečo sa ľudia tvária inteligentne, keď nie sú?
Prečo sa niektorí ľudia musia hrať na intelignetných aj keď sú úplne mimo?
@petraa2022 povyšovať seba sa nad niekoho, to už samo o sebe píše tú inteligenciu 😘🙂
Táto téma je výkrik do tmy, ale zabudla si, že za výkrikom je aj ozvena...
Ak si teda inteligentná, tak to pochopíš,
ak nie 🤷 smola..
Pekný deň prajem 🙂
@petraa2022 Vo všeobecnosti píšeš, takže ani konkrétnu odpoveď na svoju otázku nedostaneš.
@petraa2022 Jedným z princípov nášho života je Dunning-Krugerov efekt.
Efekt je: "Ľudia, ktorí majú nízku úroveň vedomostí, robia chybné závery a robia nesprávne rozhodnutia, ale nie sú schopní uvedomiť si svoje chyby kvôli svojej nízkej úrovni vedomostí.”
Nepochopenie urobených chýb vedie k presvedčeniu o vlastnej správnosti, a teda ku zvýšeniu dôvery vo svoje rozhodnutia a v seba samého a tiež k vedomiu svojej nadradenosti.
Dunning-Krugerov efekt je teda psychologickým paradoxom, s ktorým sa v živote často stretávame: menej kompetentní ľudia sa považujú za profesionálov a kompetentnejší ľudia o sebe a svojich schopnostiach skôr pochybujú.
Čím nižšia úroveň kompetencie, tým vyššie sebavedomie.
Za východzí bod svojho výskumu označili Dunning a Kruger slávne výroky Charlesa Darwina: „Neznalosť častejšie plodí sebavedomie, než znalosti“ a Bertranda Russella: „Jednou z nepríjemných vlastností našej doby je, že tí, ktorí sa cítia sebavedomo, sú hlúpi a tí, ktorí majú aspoň nejakú predstavivosť a porozumenie, sú plní pochybností a nerozhodnosti.”
Jednoducho - IQ nepusti 🙂
Tak kto ta nahneval?
Kolegyna? Suseda? Svokra? Manzel? Politici?
@petraa2022 pre buducnost: Na svete su len dve veci rozdelene spravodlivo. Rozum a peniaze. Este nikto sa nestazoval, ze ma malo rozumu a este nikto sa nestazoval, ze ma vela penazi.
Ked to pochopis, tak niektore veci ta prestanu svrbiet...
@petraa2022 ja nemám s tebou žiadny problém.odkial si to vyčítala, prosím ťa? Ja sa ťa len pýtam :
"tu sa nemoze clovek ani normalne na nieco opytat." Citujem teba
Zakladala si diskusiu,lebo máš prave ty s niekým asi problém...ale podľa toho,ako reagujes v diskusii,máš problém asi s každým....
Kto je pre teba inteligentný? Kto je pre teba "mimo"?
@petraa2022 načo je dobré toto riešiť? Pointa?
@petraa2022 daj priklad.
Viem, že nič neviem.
@petraa2022 Tak aby zamaskovali, že sú mimo.
@ullala intwligent je človek, čo ma rovnake nazory ako ty
tak to je dobré 🤌
Presne takto vyzerá diskusia ked ju vedie a založi niekto, kto si mysli že je inteligentný ale pritom je uplne mimo.
@karolinakr to som samozrejme napisala ironicky.
@ullala však preto som ti odpísala, že sranda
@petraa2022 milá autorka,a k čomu si teda dospela?
Nejaka konštruktívna komunikácia z tvojej strany nepadla.akor povýšenecke a arogantné vystupovanie.
Všetci sme tu tí "mimo"....
Skús možno pouvažovať nad sebou,či ti neprekáža v iných to,čo robís ty . väčšinu je to tak...
Maj sa pekne!
@petraa2022 Keby si citala pravidla, vies, ze si tu vsetci tykaju...
mna by velmi zaujimalo, kto posudi objektivne, ci je/nie je niekto inteligentny, alebo sa na to hra/nehra. Pretoze zvacsa ak su tu zvady tak nie kvoli inteligencii, ale roznym nazorom. A naozaj rozny inteligentni ludia, mozu mat rozne nazory na veci ;)
@petraa2022 trafená hus zagagala,....
keď sa snaží tváriť premudrelo , nevies cítať ani pravidlá ,tak radšej mažes po sebe správy 😆
@fantaghiro21 nechcem hrotit tu sitaciu. Ale ako vidim tak ty ano. Nech sa ti dari maj sa pekne

@petraa2022 ale aj tvoje reakcie.