icon

Prečo sa moja známa správa zvláštne?

diaszoky
31. mar 2026

Ahojte mam znamu byva v mojom bloku skamaratili sme sa
Pri kocikovani, chodime aj do seba deti sa hraju. No niekedy mi dojde divne, ze sa tvari ze nas vonku nevidi. Sama priznala, ze ak vidi z bytovky jednu rodinu tvari sa ze ich nevdii, znamena ze to praktizuje aj pri mne/nas. S nicim ju nekonfrontujem nechapem preco sa obcas tvari ze nas vonku nevidi.Neznasam to . Je za tym zavist??? Nechapem.. Alebo niekedy ked na mna vyskoci ori beznej debate ja sa obrnim a ona odpoveda a popritom sa
Usmieva co znamena komunikacia so smiechom ked som nic vtipne nepovedala??Napr raz sme a dcerou stali a pozerali sa na vystupenie deti v meste otocim sa a ona stoji zamnou a nedosla k nam..

deedol
31. mar 2026

mozno ta aj nevidela, mne sa to tiez obcas stane. a tiez mam ludi, ktorym sa potesim vzdy, a ludi, ktorych niekedy len pozdravim a nemam uplne chut sa vykecavat. no a? naschval sice neignorujem, ale ani sa nebudem pretvarovat a nutit, na to uz som dost stara. a neviem, ci z teba neciti, ze ani ty ju moc nemusis - ja som to vycitila z tvojho "chutnucka".

lukbe
31. mar 2026
@diaszoky

@lukbe tak sa jej opytam nabuduce ze cosi ma nevidela? A som zvedava

@diaszoky jasne, potom napíš.

emjee
31. mar 2026

a mozno je chuda len slepa a naozaj ta nevidi

ivik4
31. mar 2026

Mozno aj v beznom zivote rozpravas nezrozumitelne, tak preto

1sally12
31. mar 2026

Tak asi jej ideš občas na nervy....čo by ti mala akože závidieť? 🙈😅

bg92
31. mar 2026

proste na teba nema vzdy naladu co je na tom cudne?

motylik2559
31. mar 2026

@diaszoky Ahoj, dovodov preco to robi moze byt ozaj viacero. Mne sa zial uz tiez stalo, ze som isla v nakupnom centre, oproti isiel kamarat, lenze som bola taka zamyslena co idem kupit, ze kebyze ma nepoklepe po pleci, tak si ho ani nevsimnem🙈ale bola som rada za to, ked to spravil, aspon sme skocili na kavu, ked kazdy vybavil svoje🙂 Potom su aj ludia, ktorí sa riadia ozaj svojimi naladami a aktualnymi pocitmi, ci maju v dany den vobec naladu na ludi, lenze zas to kebyze ta vidi, by bolo fajn, kebyze ta aspon pozdravi, ved nemusite kecat dalsiu hodinu, tomuto tiez celkom nerozumiem. No a potom tvoja znama sa ti mozno obcasne strani, lebo sa jej zda,ze ta je priliz (to nepisem v zlom, len ako priklad) a teda sa z casu na cas, ked na teba nema naladu tvari, ze ta nevidi. Avsak nerozumiem autorka jednej veci. Napisala si, ze ci ti zavidi...co konkretne by ti mala zavidiet? Ked ste sa normalne stretli a kecali nie si typ, co sa az priliz chvali? Alebo nehovoris prevazne len o sebe? Dostane sa aj ona k slovu? Zavidi v com? Su na tom financne horsie ako vy? Toto si neuviedla a tak by bolo na mieste, keby si konkretizovala, preco sa na toto pytas🤷‍♀️

anonym_3dffdf
31. mar 2026

Kašli na ňu, potrebuješ takého človeka? Veď ak je intorvert tak nech je a neobťažuje teba doma. Ja by som ku nej už viac nešla.
Za mňa alebo sa kámošime, alebo sme si ľahostajné

cacianka
31. mar 2026
@chelgi

Ako nemusi to byt ten pripad, ale ja som v tomto naozaj strasne slepa :D vela krat ked idem s detmi, kukam na ne, co vystrajaju, v hlave co nezabudnut kupit napr. Ale aj ked idem sama, hlavu mam v oblakoch a niekedy kym do mna okoloidúci znamy "nekopne", ta si nevsimnem proste fakt, prepacte :D vlastný otec mi siel oproti a kym ma manzel nedrgol, ze aha, ta by som si nevšimla :D

@chelgi ako môj chlap a jedna kamoška - nevidia a nevšímajú si vôbec okolie

anonym_7f2d3a
31. mar 2026
@cacianka

@chelgi ako môj chlap a jedna kamoška - nevidia a nevšímajú si vôbec okolie

@cacianka ja kazdemu dokonca poviem, ak Ta nezdravim, tak Ta nevidim, aj ked pozeram smerom
k Tebe. Ja jednoducho niekedy nevnimam. Ja som aj vlastnu mat prehliadla 🙈🤣

anonym_853c46
31. mar 2026

Podla mna jej lezies na nervy a bavi sa s tebou iba kvoli detom ..😀

anonym_5d8028
31. mar 2026

Podla mna si ta nevazi,nie si nikto s kym by jej stalo za to sa bavit.

alguno
31. mar 2026

Znamená, že je falošná. Neberie ťa vážne, uťahuje si z teba.
Nestrácaj s ňou čas, ona za to nestojí.

anonym_264f16
31. mar 2026

Pane Bože, že toto aj niekto rieši.. koľko máš rokov? Snáď nie viac ako 25, inak si neviem predstaviť, ktorá dospelá žena by toto riešila.

bjnr
31. mar 2026

To, čo popisujete, nie je ani tak o závisti, ako skôr o nekonzistentnosti a vyhýbavom správaní z jej strany. Tá žena si vás púšťa k sebe v bezpečnom prostredí (doma, pri deťoch), ale vonku akoby „prepína režimy“, raz blízkosť, raz odstup. To vytvára zmätok. A váš vnútorný systém na to reaguje podráždene, lebo ľudia prirodzene potrebujú čitateľnosť a stabilitu v správaní druhých. Keď tam nie je, vzniká napätie a otázky typu „čo je za tým?“. Vy sa snažíte pochopiť ju, namiesto toho, aby ste si všimli, čo to robí s vami. To „neznašam to“ je veľmi presná stopa. Nie preto, že ona robí niečo extrémne zlé, ale preto, že to vo vás aktivuje pocit neistoty alebo možno aj jemného zneistenia vlastnej hodnoty v tom vzťahu. Prestaňte hádať jej dôvody. Tie môžu byť úplne prozaické (sociálna úzkosť, potreba kontroly, zvláštne návyky). Namiesto toho si nastavte vnútornú hranicu, berte ju takú, aká je, teda ako človeka, ktorý je milý len niekedy. A podľa toho upravte svoju investíciu do vzťahu. Menej očakávania = menej frustrácie. Ona bojuje so svojou vlastnou neistotou a neschopnosťou uniesť autentický sociálny kontakt. Ak chcete jasno, pokojne to pomenujte jednoducho a bez emócie: „všimla som si, že sa mi vonku občas vyhýbaš, je za tým niečo?“. Sledujte reakciu, nie slová. Ten jej úsmev v napätí je často znak nepriamej komunikácie alebo diskomfortu, nie výsmechu, ppravdepodobne si tým stavia obranný štít, aby nemusela ukázať, čo skutočne cíti. Nie každý vie ísť do priameho konfliktu. Prečo vás viac zamestnáva jej správanie, než to, že vy sa v tomto vzťahu necítite dobre a čo by ste urobili inak, keby ste dali prednosť sebe pred snahou ju pochopiť? Ak vás niekto raz ignoruje a inokedy sa na vás vešia, nie je to bezpečný priestor pre hlboké priateľstvo, ale pre nezáväzné susedské „ahoj“. Keď nabudúce pocítite ten zvláštny tlak z jej správania, nesnažte sa to „opraviť“ úsmevom alebo vysvetľovaním. Zostaňte vo svojom strede. Ak sa ona nezdraví, vy môžete, ale nerobte to s očakávaním, že sa ona zmení. Dovoľte jej byť „divnou“ a nenechajte si tým otráviť poobedie s dcérou.

diaszoky
autor
31. mar 2026
@ketrin1984

@diaszoky
Tak toto som si aj ja vsimla,ze ludia to robia a casto.Niekedy sa ani nepozdravia a ty potom rozmyslas ze co sa stalo.Prisla som na to po dlhej dobe.Podla mna je za tym naladovost.Ti ludia sa ani nesnazia pretvarovat,lebo nemaju k tebe nejaky zvlastny vztah.Ked mam niekoho uprimne rada,tak si neviem predstavit ze sa nepozdravim dajme tomu susede lebo ja mam vtedy na prd naladu.Ma naladu tak sa pozdravi,porozprava a ked sa mu to nehodi,nepotrebuje ta tak vtedy nic no.Aspon vidis ako ta kto berie.Tam nie je uprimne kamaratsvo,taku falosnu znamu nepotrebujes.

@ketrin1984 zaujimave vysvetlenie nad tym som sa ani nezamyslala

diaszoky
autor
31. mar 2026
@selest

@diaszoky vies keby som mala brat ohlad na kazdeho aby boli vsetci spokojni a aby somsanikoho netotkla tak sa ja zblaznim. Takze myslim vzdy v prvom rade na seba. A ty sa tiez zamysli preco ta tvoja kamoska musi niekedy az ignorovat. Mozno sa prilis vnucujes, alebo rozpravas vela o sebe ci stale k tom istom a si otravna, tazko povedat. Niekde medzi riadkami sa ti to snazila naznacit ked hovorila ze ignoruje susedov. Prosto uber alebo sa jej na rovinu opytaj. Tu mozme tak vestit z gule preco to robi

@selest to mozem aj ja o nej povedat skor ako baba hore pise je to naladovost niekedy asi kramy ma a vybrechne namna cosi ja nedovolim len tak k hocikomu

diaszoky
autor
31. mar 2026
@motylik2559

@diaszoky Ahoj, dovodov preco to robi moze byt ozaj viacero. Mne sa zial uz tiez stalo, ze som isla v nakupnom centre, oproti isiel kamarat, lenze som bola taka zamyslena co idem kupit, ze kebyze ma nepoklepe po pleci, tak si ho ani nevsimnem🙈ale bola som rada za to, ked to spravil, aspon sme skocili na kavu, ked kazdy vybavil svoje🙂 Potom su aj ludia, ktorí sa riadia ozaj svojimi naladami a aktualnymi pocitmi, ci maju v dany den vobec naladu na ludi, lenze zas to kebyze ta vidi, by bolo fajn, kebyze ta aspon pozdravi, ved nemusite kecat dalsiu hodinu, tomuto tiez celkom nerozumiem. No a potom tvoja znama sa ti mozno obcasne strani, lebo sa jej zda,ze ta je priliz (to nepisem v zlom, len ako priklad) a teda sa z casu na cas, ked na teba nema naladu tvari, ze ta nevidi. Avsak nerozumiem autorka jednej veci. Napisala si, ze ci ti zavidi...co konkretne by ti mala zavidiet? Ked ste sa normalne stretli a kecali nie si typ, co sa az priliz chvali? Alebo nehovoris prevazne len o sebe? Dostane sa aj ona k slovu? Zavidi v com? Su na tom financne horsie ako vy? Toto si neuviedla a tak by bolo na mieste, keby si konkretizovala, preco sa na toto pytas🤷‍♀️

@motylik2559 nie nechvalim sa sama to neznasam ona praveze vyzveda a muz zarobi?? Vo amte na obed idete k moru?

diaszoky
autor
31. mar 2026
@anonym_853c46

Podla mna jej lezies na nervy a bavi sa s tebou iba kvoli detom ..😀

@anonym_853c46 co jej deti drzia pistol pri hlave??

diaszoky
autor
31. mar 2026
@bjnr

To, čo popisujete, nie je ani tak o závisti, ako skôr o nekonzistentnosti a vyhýbavom správaní z jej strany. Tá žena si vás púšťa k sebe v bezpečnom prostredí (doma, pri deťoch), ale vonku akoby „prepína režimy“, raz blízkosť, raz odstup. To vytvára zmätok. A váš vnútorný systém na to reaguje podráždene, lebo ľudia prirodzene potrebujú čitateľnosť a stabilitu v správaní druhých. Keď tam nie je, vzniká napätie a otázky typu „čo je za tým?“. Vy sa snažíte pochopiť ju, namiesto toho, aby ste si všimli, čo to robí s vami. To „neznašam to“ je veľmi presná stopa. Nie preto, že ona robí niečo extrémne zlé, ale preto, že to vo vás aktivuje pocit neistoty alebo možno aj jemného zneistenia vlastnej hodnoty v tom vzťahu. Prestaňte hádať jej dôvody. Tie môžu byť úplne prozaické (sociálna úzkosť, potreba kontroly, zvláštne návyky). Namiesto toho si nastavte vnútornú hranicu, berte ju takú, aká je, teda ako človeka, ktorý je milý len niekedy. A podľa toho upravte svoju investíciu do vzťahu. Menej očakávania = menej frustrácie. Ona bojuje so svojou vlastnou neistotou a neschopnosťou uniesť autentický sociálny kontakt. Ak chcete jasno, pokojne to pomenujte jednoducho a bez emócie: „všimla som si, že sa mi vonku občas vyhýbaš, je za tým niečo?“. Sledujte reakciu, nie slová. Ten jej úsmev v napätí je často znak nepriamej komunikácie alebo diskomfortu, nie výsmechu, ppravdepodobne si tým stavia obranný štít, aby nemusela ukázať, čo skutočne cíti. Nie každý vie ísť do priameho konfliktu. Prečo vás viac zamestnáva jej správanie, než to, že vy sa v tomto vzťahu necítite dobre a čo by ste urobili inak, keby ste dali prednosť sebe pred snahou ju pochopiť? Ak vás niekto raz ignoruje a inokedy sa na vás vešia, nie je to bezpečný priestor pre hlboké priateľstvo, ale pre nezáväzné susedské „ahoj“. Keď nabudúce pocítite ten zvláštny tlak z jej správania, nesnažte sa to „opraviť“ úsmevom alebo vysvetľovaním. Zostaňte vo svojom strede. Ak sa ona nezdraví, vy môžete, ale nerobte to s očakávaním, že sa ona zmení. Dovoľte jej byť „divnou“ a nenechajte si tým otráviť poobedie s dcérou.

@bjnr dakujem za vysvetlenie vy ste psychologicka?

victory7897
31. mar 2026

Ja sa opýtam na Vaše deti - sú spolu v pohode ? Píšeš hrajú sa ? Hrajú sa pekne ? Neberie Tvoje dieťa tomu jej hračky? Alebo ako to prebieha...ja by som sa len kvôli tomu vyhýbala niekomu ak je to taká ,, nasilu hra,, a nesadlo by mi cudzie dieťa ako sa správa

diaszoky
autor
31. mar 2026
@victory7897

Ja sa opýtam na Vaše deti - sú spolu v pohode ? Píšeš hrajú sa ? Hrajú sa pekne ? Neberie Tvoje dieťa tomu jej hračky? Alebo ako to prebieha...ja by som sa len kvôli tomu vyhýbala niekomu ak je to taká ,, nasilu hra,, a nesadlo by mi cudzie dieťa ako sa správa

@victory7897 nie naopak on berie dieta nasej aj ju udrel a sotil

victory7897
31. mar 2026
@diaszoky

@diaszoky tak sa teš a nájdi si niekoho s kým si dieťa bude rozumieť a hra bude prebiehať v normálnom móde

ketrin1984
31. mar 2026
@bjnr

@bjnr
Ale preco to tí ľudia robia,že sú kamarátski,zlatí a potom zrazu takýto skok a odstup.Veď predsa nemusíme sa kamarátiť ale netreba tomu druhému motať hlavu.Hneď na začiatku nech sa správa s odstupom a dá najavo že nebude z toho kamarátstvo len známosť.A človek nebude mať očakávania.Ale pustiť si niekoho do svojho domova,pustiť si ho tak blízko a potom taká otočka.Prirodzene sa potom človek cíti využito,cíti podraz.

ketrin1984
31. mar 2026
@diaszoky

@diaszoky
Najhoršie je takého človeka si pustiť do domácnosti,do svojho súkromia.Aby ťa potom mohol pekne poohovárať.

anonym_939375
31. mar 2026

Podľa toho čo píšeš ťa zrejme ani nemusí a stretáva sa stebou len preto že tvoje a jej dieťa sa spolu hrajú .Ja by som sa snou už nejako ani cielene nestretavala

diaszoky
autor
1. apr 2026
@ketrin1984

@diaszoky
Najhoršie je takého človeka si pustiť do domácnosti,do svojho súkromia.Aby ťa potom mohol pekne poohovárať.

@ketrin1984 ved preto ani nemam status ze najlepsiu kamaratku mam moja nsj kamka je sestra mama a swokra

diaszoky
autor
1. apr 2026
@anonym_939375

Podľa toho čo píšeš ťa zrejme ani nemusí a stretáva sa stebou len preto že tvoje a jej dieťa sa spolu hrajú .Ja by som sa snou už nejako ani cielene nestretavala

@anonym_939375 deti sa azbtak nehraju sem tam ale skor ma vyuziva ked sa nudi ked prsi alebo jej manzel ma
Denky

monulka205
1. apr 2026

@diaszoky aká závisť? Čo ti má závidieť nechápem... A treba prijať, že ľudia sú rôzni, my nepoznáme teba, neviem čo jej rozprávaš, možno máš iné názory ako ona, možno nehľadá kamarátky. Možno je typ človeka, že aj keď sa s mamičkou rozpráva, nemusí ju vyhľadávať zakaždým. Alebo ak ťa to trápi, opýtaj sa jej rovno.

anonym_7cdb24
1. apr 2026
@tenerifka

@diaszoky chodime aj do seba..... Koneeeec

@tenerifka prave som to isla napisat, vela to o autorke na zaciatku napovedalo a nesklamala - problemy jednoduchej zienky zo sidliska, na materskej dovolenke....