icon

Prečo si vyberám nesprávnych mužov?

Včera o 18:30

Zdravim.... zistila som ze mam v sebe nejaky blok pri normalnych muzoch ktory su pekní a inteligentní a vyrecní tak ja sa pri takych citim zahnana do kuta. A este sa ich aj hanbim. Tak si automaticky hladam takych priemernych no a bolo uz 7 vztahov z toho 3 kurevnici, alebo nechceli sa posunut alebo mamickyn maznacik proste furt daco. Myslela som si ze chyba je vo mne no ked spatne sa pozriem akych som si vyberala tak druhe zeny ani bicykel by neopreli. A nechapem preco mam teda blok pred normalnyni ? Raz sa mi stalo ze ked som mala trochu vypite som zacala kecat s jednym normalnym a super sme pokecali povedal mi aj ze som velmi vtipna ze to sa maloco vidi u zeny. No ale to je asi tak jediny zazitok lebo ja od normalnych utekam a poto placem.

anonym_d917b1
Včera o 18:38

@anonym_autor kolko mas rokov?
Hlavne je ze si si uvedomila kde a ako robis chybu a si poucena do buducna

anonym_a4ba3c
Včera o 18:40

@anonym_autor len či to nie je aj nesprávnymi ženami. Je to o reálnom pohľade na samého seba a najmä o ne/kompatibilite. Dobrý pokec so zdanlivo normálnym mužom ešte nemusí nič znamenať. Zjavne trocha alkoholu má pozitívny vplyv na tvoju odvahu, uvoľnenosť, výrečnosť? Veď aj to môže prelomiť úvodné ne/komunikačné ľady, ber to ako "povolený doping".

anonym_1e3c0e
Včera o 18:42

@anonym_autor Lebo podvedome vieš, že takí by si o teba neopreli ani bicykel... že by si kopala ligu na ktorú nemáš. Lebo si nenormálna.

anonym_0109af
Včera o 18:46

Ze povoleny doping a stane sa z nej alkoholicka.Popracuj na svojom sebavedomi,a potom ti pridu aj normalni muzi do zivota,a nie vadne kusy.

bjnr
Včera o 18:47

To, čo opisujete, mi skôr pripadá ako blok pred vlastnou zraniteľnosťou než blok pred „normálnymi mužmi“. Bezpečie, ktoré si tým vytvoríte, vás zároveň dovedie k partnerom, pri ktorých potom trpíte. Keď ste mali trochu vypité, ten vnútorný dozor povolil. Hovoríte o vzorci, ktorý sa navonok tvári ako „smola na mužov“, ale v skutočnosti ide o precízne riadený obranný mechanizmus. Keď sa objaví muž, ktorý spĺňa vaše reálne kritériá, je stabilný, atraktívny a inteligentný, prepnete do módu ohrozenia a utečiete. Hlava vám hovorí, že sa hanbíte a ste zahnaná do kútat, ale pod povrchom sa bojíte niečoho oveľa hlbšieho, toho, že by ste v jeho prítomnosti mali obstáť ako rovná s rovnou. Alkoholový filter v spomínanom zážitku fungoval presne tak dobre preto, že vám na chvíľu vypol vnútorného kritika, ktorý vás presviedča, že na „normálnych“ nemáte. Keď ste si potom začali vedome vyberať mužov, o ktorých samy hovoríte, že by o nich ženy ani bicykel neopreli, neurobili ste to z naivity. Urobili ste to z potreby kontroly. S problematickými partnermi totiž presne viete, na čom ste, prinášajú drámu, nestabilitu a dôvody, prečo to nemôže fungovať, takže vás nikdy neohrozia tým, že by vás videli v celej vašej hodnote. Prestaňte sa pýtať: „Prečo si vyberám zlých chlapov?“ Táto otázka je pohodlná, pretože z vás robí obeť vlastného výberu a drží vás v pozícii pozorovateľky. Namiesto toho sa pýtajte: „Akú bezpečnosť mi dáva to, že skončím s niekým, kto za to nestojí?“ Začnite sledovať, čo presne sa vo vás deje sekundu pred tým útekom. Čo cítite v tele? Stiahnutý žalúdok? Teplo v tvári? Napätie? A akú vetu si vtedy o sebe poviete? Prestaňte čakať, kým strach z príťažlivých a schopných mužov úplne zmizne. Odvaha totiž nie je neprítomnosť strachu, ale fakt, že do toho strachu vojdete aj s trasúcimi sa kolenami. Keď nabudúce stretnete muža, ktorý vo vás vyvolá pocit, že sa musíte schovať do kúta, nesnažte sa hneď za ním utekať ani zo seba robiť hviezdu večera. Zostaňte v tom nepohodlí a pomenujte ho nahlas, aspoň sama sebe „Tento muž sa mi páči a presne preto mám chuť zutekať, lebo mi záleží na tom, čo si o mne pomyslí“. Zraniteľnosť bez masky je to jediné, čo vás dokáže prepojiť s rovnocenným partnerom. Čoho sa viac bojíte, že si vyberiete „zlého“ muža, alebo že si vyberiete dobrého muža a on vás naozaj spozná? Vaša samota nie je dôsledkom toho, že by neboli muži. Je to bezpečná pevnosť, ktorú ste si postavili proti vlastnému strachu z úspešného vzťahu.

majka99999
Včera o 19:19
@bjnr

To, čo opisujete, mi skôr pripadá ako blok pred vlastnou zraniteľnosťou než blok pred „normálnymi mužmi“. Bezpečie, ktoré si tým vytvoríte, vás zároveň dovedie k partnerom, pri ktorých potom trpíte. Keď ste mali trochu vypité, ten vnútorný dozor povolil. Hovoríte o vzorci, ktorý sa navonok tvári ako „smola na mužov“, ale v skutočnosti ide o precízne riadený obranný mechanizmus. Keď sa objaví muž, ktorý spĺňa vaše reálne kritériá, je stabilný, atraktívny a inteligentný, prepnete do módu ohrozenia a utečiete. Hlava vám hovorí, že sa hanbíte a ste zahnaná do kútat, ale pod povrchom sa bojíte niečoho oveľa hlbšieho, toho, že by ste v jeho prítomnosti mali obstáť ako rovná s rovnou. Alkoholový filter v spomínanom zážitku fungoval presne tak dobre preto, že vám na chvíľu vypol vnútorného kritika, ktorý vás presviedča, že na „normálnych“ nemáte. Keď ste si potom začali vedome vyberať mužov, o ktorých samy hovoríte, že by o nich ženy ani bicykel neopreli, neurobili ste to z naivity. Urobili ste to z potreby kontroly. S problematickými partnermi totiž presne viete, na čom ste, prinášajú drámu, nestabilitu a dôvody, prečo to nemôže fungovať, takže vás nikdy neohrozia tým, že by vás videli v celej vašej hodnote. Prestaňte sa pýtať: „Prečo si vyberám zlých chlapov?“ Táto otázka je pohodlná, pretože z vás robí obeť vlastného výberu a drží vás v pozícii pozorovateľky. Namiesto toho sa pýtajte: „Akú bezpečnosť mi dáva to, že skončím s niekým, kto za to nestojí?“ Začnite sledovať, čo presne sa vo vás deje sekundu pred tým útekom. Čo cítite v tele? Stiahnutý žalúdok? Teplo v tvári? Napätie? A akú vetu si vtedy o sebe poviete? Prestaňte čakať, kým strach z príťažlivých a schopných mužov úplne zmizne. Odvaha totiž nie je neprítomnosť strachu, ale fakt, že do toho strachu vojdete aj s trasúcimi sa kolenami. Keď nabudúce stretnete muža, ktorý vo vás vyvolá pocit, že sa musíte schovať do kúta, nesnažte sa hneď za ním utekať ani zo seba robiť hviezdu večera. Zostaňte v tom nepohodlí a pomenujte ho nahlas, aspoň sama sebe „Tento muž sa mi páči a presne preto mám chuť zutekať, lebo mi záleží na tom, čo si o mne pomyslí“. Zraniteľnosť bez masky je to jediné, čo vás dokáže prepojiť s rovnocenným partnerom. Čoho sa viac bojíte, že si vyberiete „zlého“ muža, alebo že si vyberiete dobrého muža a on vás naozaj spozná? Vaša samota nie je dôsledkom toho, že by neboli muži. Je to bezpečná pevnosť, ktorú ste si postavili proti vlastnému strachu z úspešného vzťahu.

@bjnr tieto AI komentare su pomaly v kazdej teme, ta plati konik, ci co?

anonym_9fe983
Včera o 19:37

A tí ktorých si si vybrala sa ti v tom case pacili? Alebo si mala len ten blok ze na "nikoho lepsieho" nemas?

autor
Včera o 19:45
@anonym_9fe983

A tí ktorých si si vybrala sa ti v tom case pacili? Alebo si mala len ten blok ze na "nikoho lepsieho" nemas?

@anonym_9fe983 svojim sposobom aj pacili ale skor som citila ze snimi mam byt.

anonym_0e6a09
Včera o 20:36

Tak to snad nechaj na toho chlapa, ci na neho mas, alebo nie. Prilis preberat je jeden extrem a brat zase nieco uplne nespravne, len aby bolo, je druhy. Drz sa v strede.

anonym_6c581a
Včera o 21:05

S týmto mám problém asi aj ja, vyberám si takých, ktorých nikto nechce a dlho nemali normálny vážny vzťah, vždy si myslím, že taký chlap si bude ženu viac vážiť, snažím sa ich neohrabanosť nevšímať, brat s rezervou, ale aj tak sú to kreteni a nič si nevážia

anonym_83e489
Dnes o 05:13

Áno,z chlapov robíš ako keby nesvoj právnych,ak by ta chcel ,, lepší,, tak snáď má svoj rozum a nemôžeš rozhodnúť za neho či akurát sa budeš páčiť ty jemu alebo mu vkladať myslienky, že jemu akurát sa nemáš prečo páčiť
Aj keď nieje všetko zlato čo sa bliští🙂

anonym_9b42ae
Dnes o 05:50
@bjnr

@bjnr ani jednu tvoju litaniu som este neprecitala 🤷. Mala by si pisat knihy, mas na to schopnosti.

anonym_c6d9df
Dnes o 06:19
@anonym_9b42ae

@bjnr ani jednu tvoju litaniu som este neprecitala 🤷. Mala by si pisat knihy, mas na to schopnosti.

@anonym_9b42ae
To su výplody AL, takže o schopnostiach by som pomlčala ked nevie zo seba vydolovať pár VLASTNÝCH myšlienok.Treba ju nahlásiť, že si robi reklamu na koucing/vid profil/

marijan2025
Dnes o 07:00

@anonym_autor
Hanba definícia:
„Ja som zlá." Zameriava sa na celú osobu. Ťahá vás to od druhého — chcete sa schovať, zmiznúť, byť nevidená.
Toto nad tymto textom je prekopírovaný text zo stránky: eterapia.sk.Je to definícia hanby.

Toto je moja skúsenosť :
Ja som tiež mal obrovské problémy s hanbou, s pocitom menejcennosti,s pocitom nie som dosť .A tento pocit hanby mi podobne ako tebe bránil pokračovať vo vzťahu s priateľkou,tohto už manželkou.Teraz sme spolu už 24 rokov.

Mne pomohli biblické kurzy, ktoré robí cez víkend Komunita Ján Krstiteľ.Tam som spoznal svoju hodnotu,a naučil sa prijať seba samého.To mi veľmi pomohlo vo vzťahu.

Jeden trojdňový kurz v Komunite mi pomohol oveľa viac ako 20 ročné chodenie do kostola,kde nežije živá viera,ale dedinský náboženský folklór.( česť výnimkám)
Ak ťa to zaujíma, môžem ti napísať viac.