icon

Prečo sa obaja rodičia stále zúčastňujú aktivít s deťmi?

9. apr 2025

Čo je to teraz za novodobý trend že všade chodia s deťmi obaja rodičia?
Stretla som kamarátku, rozprávali sme sa že boli na zápise do školy aj do škôlky s deťmi že musel manžel vybaviť dovolenku aby mohol ísť s ňou. Alebo staršie dieťa ráno aj poobede chodia preň spolu. Na výlety, do kostola všade chodia spolu. Ona hovorí že to je teraz taká móda že obaja rodičia sa starajú že prečo nie.
Ja čo vidím rodičov v okolí všade chodí väčšinou matka, onedinele otec pre deti. Na zápise všetky deti boli s matkou, nikto tam nemal obidvoch rodičov.
Príde mi to ako keby niektory nevedia sami ani prdnúť bez chlapa.
Volám ju von ísť si sadnúť niekam, ona nemôže lebo manžel je v práci a nechce ísť sama von bez neho. Veď to už je choré, nemyslíte?

mmoni89
9. apr 2025

Ale tak prečo nie, ja tiež najradšej všade s manželom.ja naopak nechápem novodobý trend ze každý ma svoje koníčky osobne ,načo tráviť čas spolocne ..ale je mi to jedno ,nepozastavujem sa nad tým,keby sa každý staral radsej sám o seba a svoju domacnost

tiezjedna
9. apr 2025

@mmoni89 že má každý aj svoj priestor, to tiež nie je žiaden novodobý trend... 😉

ktobytobolpovedal
9. apr 2025

@vroni a preco to beries, ze musi? Co ked ten muz chce? Napr.my ideme zajtra na prve alergo vysetrenie so synom. Muz CHCE ist s nami. Ale samozrejme, ze tam chcem byt aj ja. Buduci tyzden idem so synom na ORL sama, lebo muz je v praci… volno si neberie. A nie necitim sa slabomyselna… lebo otec sa chce zucastnovat aj na lekarskych prehliadkach dietata…ja s detmi aj bezne sama cestujem. Aj vlakmi aj busmi… nemala by som problem ani letecky… ALE som vdacna, ked sa otec nasich deti zapaja aj do beznych veci a nie je len chodiaca penazenka a darca spermii…

vroni
9. apr 2025

@guiseppinka, tak toto ma ešte len čaká 🤣🤣🤣 V prípade sprievodu "tlmočníka" by som to chapala. Ale išlo o seniorské IT pozície, tam išlo o prezentaciu jeho existencie.

vroni
9. apr 2025

@ktobytobolpovedal, pretoze by som v prípade bezneho vyšetrenia potom nechcela ísť ja. Jasné, na kardiológiu (syn mal vážny srdcový defekt) sme šli prvýkrát spolu, aj pri operácii sme boli obaja. Ale bezne vyšetrenia, očné, ušné, alergo a podobne chodím ja alebo on. Nie preto, že to toho druhého nezaujíma ale preto, lebo nám to pripadá zbytočne zabijanie času, ísť niekam na termin dvaja, kde na to úplne stačí jeden z nas. 🤷🏼‍♀️

mirkam3
9. apr 2025

Neskutočné, čo všetko už vie v dnešnej dobe ľuďom na iných vadiť. 🤦🏼‍♀️
Z toho, že ty autorka vidíš JEDNU rodinu spoločne na zápise, alebo INÚ spoločne u lekára, usudzuješ že všetci chodia všade spolu a že tie ženy sú nesvojprávne, resp. menej schopné ako ty? To ako keby oni tvrdili, že tvoj muž. ktorý sedí v práci, sa nezaujíma a ty všetko VŽDY robíš sama a ľutovali ťa načo si si ho vôbec brala…

Myslím, že je krásne, keď má muž možnosť a chuť sa zapájať tak často, ako to len ide (chápem, že nie každý má toľko času/dovolenky), ved sa predsa jedna o jeho najbližších.

viestta
9. apr 2025

@mmoni89 rodina ma travit cas spolu, ale rovnako ma kazdy jej clen pravo na cas sam pre seba bez tych ostatnych. Je dobre ak kazdy moze cas travit podla svojich predstav. Ide len o to najst tu rovnovahu medzi spolu a sam. Ked ma niekto moznost byt sam viac si vazi cas ked je spolu a ten cas spolu si vie uzit, a ak ma moznost byt spolu vazi si (a rovnako dobre si uzije) aj cas by sam. A este medzi to treba zakomponovat cas deti a jeden alebo druhy rodic.

ktobytobolpovedal
9. apr 2025

@vroni vidis, pre nas to nie je zbytocnost. Chce byt pri tom, ma volno, tak ide. Nevidim dovod mu povedat, aby nesiel. Proste pre nas je to normalne… tak ako je normalne, ze on ide s chlapmi na “pivo” a ja s kamoskami, kadernicke, na kozmetiku, len tak… ja rozumiem, ze niekto to ma inac, ale nazyvat preto niekoho slabomyselnym mi pride zvlastne.
Aj o tom, zakladat temu na MK…

autor
9. apr 2025

@mamutka My tiež sa aj striedame ako ty, veď nemusíme byť nonstop spolu plus obaja pracujeme tak sa prispôsobujeme okolnostiam. U nás boli na zápise len matky s deťmi. Hm žeby žiarlivosť, možno ona žiarli naňho aby nikam nechodil sám. Čo viem ona strašne trvá na tom aby stále chodili všade spolu a jej muž musí zakaždým vybavovať voľno v práci. Často kvôli tomu sa hádajú.

yanabella
9. apr 2025

S babatkom chodime ma prehliadky k pediatrovi a z 99% chodia obaja rodicia. Ved je to pekne ked ide rodina spolu na zapis do skoly, potom sa napriklad stavia do cukrarne na kavu, urobia si prechadzku. V dnesnej dobe sa muzi viac staraju do rodicovstva ako kedysi.

mamickalisticka
9. apr 2025

V susednom meste vyžadovali, aby dieťa prišlo s oboma rodičmi, u nás nebolo treba, ja som bola sama, manžel bol na služobke. A len jeden chlapček bol s oboma rodičmi. Ale teda my chodíme deti zaniesť do škôlky spolu, keď sa dá, vyzdvihovať spolu, na nákup spolu, na detské ihrisko spolu, a aj k Dr. Spolu. Vždy keď sa da sme spolu, ale mávame aj čas osamote. A teda keby je môj muž doma, URČITE ideme na zápis spolu.

dahra
9. apr 2025

@mandzula - aj moji obaja rodičia chodili mne a segre na rodičko na strednej a to bolo 27km od miesta bydliska v 90. rokoch busom.

bonboniera
9. apr 2025

Toto je uz fakt choré aby mal niekto problem s tým ze rodina ide niekam spolu 🤯 ale tak autorka tvoj chlap to ma asi u riti narozdiel od tých “nesvojpravnych” oteckov tak chapem ze musis samu seba presvedčiť ze problem je u druhých

euka210
9. apr 2025

Tak po deti chodi kto ako stiha a aj my do kostola, na vylety chodime predsa ako rodina. Ked je manzel v praci, tak musim vsetko obehat sama...zapisy, rodicovske, lekarov pri 3 detoch. Ked manzel moze, tak pomoze. V 1.den skoly bol len pri najmladsom...ze aspon jedno by mohol zazit 😁...lebo on tieto veci nemusi...a s rokmi uz ani mna to nebavi 😁
Ale ja vseobecne radsej idem niekam spolu s manzelom, pre mna to je prirodzene. Jasne, ze ked chcem pokecat s kamoskou, tak tam ho zase netaham 😁

autor
9. apr 2025

@vroni Uf to už je moc na pracovný pohovor s manželom. Alebo k doktorovi s dieťaťom obaja, na čo, ako jeden nevie odpovedať doktorke čo je dieťaťu? Hovorím že niektoré sú ako nesvojpravne.
@svetlonos Mňa to nevytaca, ona nie že so mnou nikam nechce ísť von ale ona s nikým nechodí sama von len v prítomnosti muža. Mne to je skôr divné.
@mamamasama Môj chlap sa zapája do všetkého ale vie aj sám vybaviť všetko, takisto aj ja.

saxana000
9. apr 2025

Na zapise sme boli obidvaja a myslim ze to.bolo aj ziaduce ale mozno si to uz zle pamatam.ale zapis.sme mali poobede muz bol doma.ak by bol doobeda tak by sj isto volno kvoli tomu nebral.. bral si volno ked sa deti lucili so skolkou to bolo o 10.00..

vroni
9. apr 2025

@ktobytobolpovedal, hovorím z vlastnej skúsenosti o ženách, ktoré chodia s mužom skutočne všade. A posudzujú zo svojho pohľadu zvyšok sveta. Tie oznacujem za slabomyselne (tie konkrétne, ktoré poznám). Z môjho pohľadu je úplne mimo ísť s dieťaťom k lekárovi ako ozbrojená ostraha, keď je tam ten druhý len ako dekorácia. Ale to je môj pohľad. Vychádza aj z toho, že sme obaja časovo vyťažení a spoločného času je primálo na to, aby sme ho trávili sice vedľa seba ale úplne zbytočne. Proste radšej pôjdem sama na rodičko a chlap s deckom do kina ako by sme spolu mali počúvať na rodičku pani učiteľku a kino padne, lebo rodičko trvalo o hodinu dlhšie. Alebo si namiesto spoločného sedenia u lekara si dame radšej spoločnú kávu a kým bude jeden sedieť u lekára, druhý umyje kúpeľňu (úplne voľne si vymýšľam). Proste ma rusi ta manifestácia: "sme úžasní, lebo sme všade spolu". Stopy toho vidíš aj tu v diskusii: muži sa delia na hulvatov, mlatiacich manželky a na ideálnych otcov, sediacim manželkám na sukni u detských lekárov. Ani neviem, ktorý z tých dvoch typov by ma vydesil viac.

ktobytobolpovedal
9. apr 2025

Autorka, autorka. Poradim ti do zivota len jedno: nesud, aby si nebola sudena, respektuj a budes respektovana 🤷‍♀️

viestta
9. apr 2025

@vroni "muži sa delia na hulvatov, mlatiacich manželky a na ideálnych otcov, sediacim manželkám na sukni u detských lekárov." medzi ymito dvoma extremami je este milion inych moznosti. Dolezite je aby to vyhovovalo vsetkym zucastnenym, alebo aspon zhruba s tym boli stotozneni. Lebo otec u lekara moze byt aj ten, ktory to odsoferuje lebo mama si netrufa soferovat sama s chorym dietatom v aute.

aandrea9
9. apr 2025

Novodobý trend? Snáď aj otec je rodic, nie? Také ženy aspoň nevypisuju na MK ako na nich muž nikdy nemá čas.

ktobytobolpovedal
9. apr 2025

@vroni no vidis a my zajtra po lekarovi pojdeme spolu na kavu 😂
Ono, treba respektovat aj iny model, ako ten “moj”…. Ako pisem, volno si v praci kvoli tomu neberie, je aj tak doma, sam povedal, ze chce ist. Tak ide. Keby sa mu nechcelo nejde… ja ho do tychto veci netlacim. A nie, nemyslim, si ze preto absolvujeme niektore veci spolu sme uzasni. To rozhodne nie sme. Ale taktiez si nic nemyslim o tom, ze ini to maju absolutne inac… mne to je akoze dost jedno… ak potrebujem doma porobit, ide s nimi len muz. Ak ma muz robotu, vybavim ja. Ak sa nam chce ist spolu, ideme.
A teda zakladat a rozoberat ako to maju moje kamaratky na socialnej sieti a este ju aj zhadzovat mi pride dost odveci… ale to som ja… co dokaze respektovat aj ine modely rodin, ako ten nas…
Vies, moj muz robi na smeny, cize ja slaboducha, som niekolkrat do mesiaca doma sama aj v noci s detmi…. Cize sudit niekoho mi pride zvlastne no… ale to som ja….
Idem uz okupat dieta. Som s nim sama, za chvilku mi pride domov starsi. Takze pekny vecer este (bez ironie) 😊

kiki68
9. apr 2025

Ved kazdy ako chce, na zapise potrebujes podpisy. Rovnako inde je to podobne a napr my sa tiez vlacime vacsinou spolu, cele roky. Mame to tak a hotovo

mircalla
9. apr 2025

Mat tvoje problemy a Ficovu dozivotnu rentu...

tianna
Autor odpoveď zmazal
beronsche
9. apr 2025

Autorka - miešas tu 2 veci.
Prečo chodia rodicia všade s deťmi spolu?
Nuž možno preto, že chcú a môžu.
Zrejme tie ženy nemusia "pískať" do muža, ako ty, aby si vzal dovolenku, možno ma flexibilnú prácu a možno sám tu dovolenku chce. Ono je to aj jeho dieťa.
Ak je moderné, že muž - otec je v živote svojho dieťaťa prítomný, tak super. Kiež by to tak bolo vzdy.

Že nechce ísť kamoška bez muža s tebou na kávu je divné.. možno to použila ako hlúpu výhovorku..

sisska96
9. apr 2025

Závidíš? Či nechápem. Však to je normálna vec. Preto je rodina.......

vroni
9. apr 2025

@ktobytobolpovedal, nie som autorka diskusie. Len tak trochu chápem jej pohlad. A že mne nejaké konanie slaboduche pripadá - to už je beh života. Iným zase môže pripadať tak moje. Ale môžeme sa dohodnúť, že ak máš ty byť slaboducha, ja ti závidím 🤣 (samozrejme, že blbo vtipkujem). A to kúpanie ti veru závidím. Po mne moje dieťa chce kontrolu anglického slohu a úlohy z matiky a otec storočia ešte v ťahu 🤕.... Pekný večer aj tebe.

1sally12
9. apr 2025

@vroni presne toto - aj u nás jeden v práci chodí s dieťaťom k lekárovi aj s matkou. Nechápem načo idú obaja, akokeby nevedela ísť ona sama s dieťaťom...🙄

gab1sol
9. apr 2025

Zápisy - boli sme obaja, kvôli podpisu, ale aj kvôli tomu, že deti to tak chceli, bola to pre nich významná udalosť. Výlety - chodíme spolu, lebo chodíme ako rodina. Do kostola - chodím s deťmi, lebo manžel nechodí vôbec, ale nevidím na tom nič zlé, ak ide spoločne celá rodina. Prečo by sa mali deliť? Chodiť poobede po deti do školy a ráno ich zaviesť - chodíme samostatne, ak treba, ale vačšinou spolu, spolu z domu odchádzame, spolu prichádzame. Ako muž chodí autom, zavezie deti, zavezie mňa (ak nejdem pešo). Dokonca aj na nákupy chodíme spolu, aj na rôzne akcie, na prechádzky. Nie, že by som sa bez neho nezaobišla, ale sme rodina, patríme k sebe.
Ale sú aj situácie, kedy idem sama, alebo muž sám. A to sú práve tie situácie - na kávu s kamarátkou, posedieť s kolegami… A rovnako aj manžel má svoje aktivity.

michelle567
9. apr 2025

U nás boli na zápise väčšinou matky s deťmi. My sme išli obaja. Idem si dať facku za to 🤣