icon

Prečo sú dôchodcovia s majetkami považovaní za chudákov?

3. dec 2023

Uvedomujem si, ze na Slovensku su dochodcovia skupina obyvatelstva najviac ohrozena chudobou. Dochodok maju par stoviek eur, nemaju sa nad pomery. Avsak vacsina tychto dochodcov vlastni nehnutelnosti. Dom/Byt, chalupa, pozemky... niektori dochodcovia maju majetky v statisicoch eur. Ak by to predali, mohli by si zit nad pomery. Moji stari rodicia byvaju v trojpodlaznom dome v hodnote 400 tisic eur, maju aj chalupu, ale byvaju len v 2 izbach, aby sa zbytocne nevykurovalo...ak by to predali, mali by aj na dovolenky, aj na slusne dozitie...namiesto toho len pocitaju kazde euro... takych dochodcov je na SR velmi vela...preco sa teda pozera na dochodcov ako na chudakov, ak hodnota ich majetku je ovela vyssia ako u mladych ludi? Vsetci ti mladi ludia ktori ich lutuju maju velakrat dlhy, pricom dochodcovia su statisice v pluse. Ceny nehnutelnosti su neunosne, mladi ludia si to castokrat nemozu dovolit, no dochodcovia, ktori maju majetky v statisicoch eur su vlastne chudaci? Nejako mi to nevychadza...co si o tom myslite?

Strana
z27
cacianka
31. dec 2023

@jakubrianka áno, zubári boli na každom kroku, strojčeky zadarmo, mala som tú česť .
Asi 2x do roka prišli do školy , všetkým urobili prehliadku a na ošetrenie predvolali do ambulancie. Ambulancie mali aj v pomali v každej druhej škole, v tých väčších určite. Na strednej detto.
Je samozrejmé že štandardy, technológie a odborné možnosti boli nižšie, tak ako v každom odvetví života

kamatopo
31. dec 2023

@cacianka a tak ja mám plomby čo držia už cca 40 rokov tak materiál bol dobrý👍. Teraz mením plombu aj po dvoch rokoch. Ale s tými prehliadkami to malo niečo do seba. Teraz je to na rodičovi. A nie všetci sú zodpovední.

jakubrianka
1. jan 2024

@viestta áno o deti bolo postarané, zuby prevŕtali nadoraz a zaplombovali. Dokonca, aj keď už bola možnosť dať bielu plombu, dali čiernu aj na predné zuby 🙈. Starostlivosť ako na bežiacom páse a vŕtanie hlava nehlava neberiem ako statostlivosť. Strojček veru nebol všade dostupný pre všetkých a sú aj iné kraje, kde bol jeden odborník na 2 okresy. Hovorím nechcem porovnávať, sú to nekonečné debaty čo bolo kedy lepšie 🙏🙏🙏 a líši sa to od okresu po okres. Vidím, že sa v tejto téme pasuješ za odborníčku. Ja mám 43 rokov a tak sa necítim.

viestta
1. jan 2024

@jakubrianka nepausalizuj zo svojich zlych skusenosti, pretoze aj dnes su zubari a zubari. My sme mali od detstva vyborneho, kde sme chodili cela rodina, ja asi od 10 rokov a zachranil mi aj take zuby, ktore by iny bol vytiahol. Aj dnes mas zubarov roznych. A nikde som nikdy nenapisala, ze niekedy bolo lepsie, ale ked pises bludy, neda mi nereagovat. (mimochodom sme rovesnicky, ale ja si asi ine pamatam ako ty)

jakubrianka
1. jan 2024

@viestta vidíš, ale ja som navyše od teba nikde nenapísala že píšeš bludy 🙏. Rešpektujem tvoje skúsenosti, moje sú iné. A naozaj ma nik nezaťahujte do tém vtedy a teraz. Ďakujem.

cacianka
1. jan 2024

@jakubrianka ja mám o dosť viac rokov ako ty, teda vyše 15, a dobre si pamätám, lebo často spomíname s rodinou aj s kamarátkami ako to bolo, čo sme prežívali a berieme s humorom akú pamäť máme my staré korytnačky. Lebo napr s tými zubarmi máme fest zážitky, takže presne sú zubári a zubári, lekári aj lekári, učitelia aj učitelia, či vtedy či teraz. V každej dobe boli rôzne typy a povahy , ale plošne potvrdzujem to čo píše viesta.

slovakboy
25. apr 2025

Dôchodcovia s majetkami ich môžu predať a žiť si nad pomery iných dôchodcov. Aj ja si myslím, že nie sú chudáci. Ale nemôžeš teraz diskriminovať dôchodcov, ktorí si nahonobili majetok. Veď za neho zaplatili dane pri jeho budovaní. V USA to majú lepšie vymyslené. Žiadna DPH, žiadne deklarovanie ako si nadobudol majetok, postáv si aj hrad. Ale potom za neho budeš platiť dane z majetku. A tie sú oveľa vyššie ako u nás. DPH je zlodejstvo a vypaľné od štátu, zavedené po vojne vo Francúzsku povodne len na dva roky aby rekonštruovali krajinu. A tak sa im to zapáčilo že takto vypaľuje celá Európa svojich občanov už od konca 2.sv. vojny. Aspoň tak som to počul od kamaráta,neoveroval som to.

Strana
z27