icon

Prečo ženatí muži vyhľadávajú nové kamarátky?

23. dec 2025

Ahojte, som čerstvo po rozchode, necítila som sa na vzťah, hľadala som iba človeka, s ktorým sa môžem porozprávať, zavolať si, napísať. Našla som jeho. On je ženatý, šťastne. Tri deti, miluje ženu a svoje deti. Napriek tomu mi venuje kúsok svojho času. Nič odo mňa nechce, máme vyjasnené, že toto nebude o sexe. Napíše mi, nahraje mi správu, zavolá mi, pošle mi pekný obrázok. Sám hovorí, že má mnoho dobrých kamarátiek, iba kamarátiek. Ja od neho nič nechcem, neočakávam, ani on odo mňa. Nikdy sa nebavíme o sexe, ani náznakom. Ideme spolu na kávu a rozoberáme život, psychologické témy, zasmejeme sa, ukáže mi fotky detí, jeho aj manželky. Viem kde pracuje, čo robí, ako sa volá jeho žena a jeho dve deti, kde býva. Nemá problém mi povedať o všetkom. Úprimne.

Pýtala som sa ho, čo mu toto celé dáva?
Že je to niečo iné, ako to, čo má doma. Niečo nové. Niečo iba jeho, jeho svet, jeho tajomstvo. Že sa konečne na niečo teší a tak si aj vo svojom živote váži maličkosti. Že svet ma zrazu zase farby a on sa môže nadýchnuť.

A tak sa sama seba pýtam. Muž vo vzťahu... čo ho vedie k tomu sa kamarátiť so ženami?
Naozaj časom príde stereotyp, nuda a muž potrebuje nový stimul? Hoci svoju ženu miluje?

Strana
z4
zuzanita1609
24. dec 2025
@dadis

@anonym_autor Tu nejde o kvantitu - ale o to, co povedal.. ze sa konecne na nieco tesi, ze si jeho tajomstvo a podobne picoviny.. co ti to prinasa? Citis sa lepsia? Preco nie si ochotna ho poslat do prec?

@dadis vieš,ono je jednoduchšie, ľahšie si udržať záujem zadaného chlapa, pretože výber sa zmenší (väčšina normálnych žien dá ruky preč od ženáča) ,no ťažšie je už udržať si priazeň a záujem od slobodného, ktorý si môže vyberať,komu venuje svoj čas 😏.

autor
24. dec 2025
@dadis

@anonym_autor Tu nejde o kvantitu - ale o to, co povedal.. ze sa konecne na nieco tesi, ze si jeho tajomstvo a podobne picoviny.. co ti to prinasa? Citis sa lepsia? Preco nie si ochotna ho poslat do prec?

@dadis ved je to kamarat. Kam ho mam posielat? Ja si svoje lubostne a milostne veci riesim mimo neho.

dadis
24. dec 2025
@zuzanita1609

@dadis vieš,ono je jednoduchšie, ľahšie si udržať záujem zadaného chlapa, pretože výber sa zmenší (väčšina normálnych žien dá ruky preč od ženáča) ,no ťažšie je už udržať si priazeň a záujem od slobodného, ktorý si môže vyberať,komu venuje svoj čas 😏.

@zuzanita1609 Ano - pri slobodnom ti chyba pocit jedinecnosti, lebo je chudak sam a niekoho iba hlada, zenaty ti ho fejkovo doda - citis lepsia nez ta je zenicka, ktora mu nevie dat to, co len ty mu vies dat 😉

dadis
24. dec 2025
@anonym_autor

@dadis ved je to kamarat. Kam ho mam posielat? Ja si svoje lubostne a milostne veci riesim mimo neho.

@anonym_autor Nie si kamaratka - ak by si bola, davno si zoznamena s jeho zenou a chodite do kina napriklad traja

autor
24. dec 2025
@dadis

@anonym_autor Nie si kamaratka - ak by si bola, davno si zoznamena s jeho zenou a chodite do kina napriklad traja

@dadis no asi aj to pride 🙂. Na Silvestra som dostala pozvanie, tak este uvidim. Ci pridem sama, alebo s doprovodom. Ale bude tam velka partia. Nie vo stvorici.

anonym_1086e1
24. dec 2025

@anonym_autor
Prečo ženatí muži vyhľadávajú iné ženy? Pretože muži sú lovci, im sa jedna žena časom začne zunovat. Odide zamilovanost a oni začnú túžiť po novom tele. Je to pre nich dobrodružstvo. Asi na ten spôsob ako keby každý rok chodíš do Talianska a máš to tam už obkukane a zrazu ideš na Bali, kde si ešte nebola a je to wow zážitok.
Pre mužov je sex extrémne dôležitý a chcú si ho užívať naplno. Nová žena Nové dobrodružstvo. A ak nemôžu, tak si ho s tou ženou aspoň predstavujú v podobe písania, pozerania fotiek. Väčšina mužov proste nie je verných. Tých zvyšných minimum áno ale to sa veľmi ťažko hľadá bohužiaľ.

martin96321
24. dec 2025
@dadis

@sara07 ?? Ale ved toto s tym nic nema.. tiez by sa ti nepacilo, keby mal tvoj partner blizsi vztah s nejakou zenou, co nedavno stretol na projekte ako s tebou. Keby nezobral na kavu a do kina teba, ale siel by s nou.. mozes mat 100 konickov, svojich kamaratov a aj kamaratky, 100% zivot mimo rodiny - ale toto jednoducho nie je to, co robi partnersky vztah partnersky - intimita ( nemyslim sexualna) ma patrit do partnerstva

@dadis No ale ak to vo vztahu chyba.........ak sa intimita obmedzi len na obcasnu rychlovku len aby uz fajt nevybuchol od zlosti, ak jedina debata je o detoch,nakupoch,praci a problemoch. Ak jeden stale riesi nieco svoje a nedokaze vypocut druheho,lebo jeho pocity a problemy su najdolezitejsie.......da sa to znasat urcity cas,ale raz sa ta gula nabali.....

dadis
24. dec 2025
@martin96321

@dadis No ale ak to vo vztahu chyba.........ak sa intimita obmedzi len na obcasnu rychlovku len aby uz fajt nevybuchol od zlosti, ak jedina debata je o detoch,nakupoch,praci a problemoch. Ak jeden stale riesi nieco svoje a nedokaze vypocut druheho,lebo jeho pocity a problemy su najdolezitejsie.......da sa to znasat urcity cas,ale raz sa ta gula nabali.....

@martin96321 A naco potom v takom vztahu ostavat? Preco sa nesnazit ho zmenit? Myslis, ze ta zena je v niecom takom spokojna?? Tak sup do poradne, zacat si zlepsovat vztah alebo sa rozviest. Zivot je prilis kratky.

martin96321
24. dec 2025
@dadis

@martin96321 A naco potom v takom vztahu ostavat? Preco sa nesnazit ho zmenit? Myslis, ze ta zena je v niecom takom spokojna?? Tak sup do poradne, zacat si zlepsovat vztah alebo sa rozviest. Zivot je prilis kratky.

@dadis Ja som tym nenarazal ani na zeny ani na muzov. Len ze bohuzial je to casta realita.

dadis
24. dec 2025
@martin96321

@dadis Ja som tym nenarazal ani na zeny ani na muzov. Len ze bohuzial je to casta realita.

@martin96321 Castokrat je vsak nevera len rozptylenim vsednosti

marianarem
24. dec 2025

@anonym_autor Ja tu vzdy vystupujem ako obhajca muzsko-zenskych kamaratstiev, kedze sama take mam a som vydata. Ale nikdy by som nejakemu svojmu kamaratovi poza manzelov chrbat nehovorila taketo reci, ze je moje tajomstvo a ze vdaka nemu ma moj svet zase farby. Ak by som nahodou nieco take k nemu pocitila, tak by som obmedzila kontakt a bezala domov pracovat na vztahu s manzelom. Ale ako momentalne stastne vydata toto proste k svojim kamaratom necitim. Takze nieco tu nesedi.

personality
24. dec 2025

No tak so mnou sa nikdy žiadny chlap nechcel kamarátiť, keď nemal vidinu sexu.

sara07
25. dec 2025
@dadis

@sara07 ?? Ale ved toto s tym nic nema.. tiez by sa ti nepacilo, keby mal tvoj partner blizsi vztah s nejakou zenou, co nedavno stretol na projekte ako s tebou. Keby nezobral na kavu a do kina teba, ale siel by s nou.. mozes mat 100 konickov, svojich kamaratov a aj kamaratky, 100% zivot mimo rodiny - ale toto jednoducho nie je to, co robi partnersky vztah partnersky - intimita ( nemyslim sexualna) ma patrit do partnerstva

@dadis ale ty manželstvom nepodpisuješ absolutnu oddanost totalne vo všetkom
stale by si mal osta slobodnou ludskou bytostou so svojou volou ...
manželstvo neznamena byt tak trochu otrok vztahu ,,,
proste občas s rodiny, s manželstva na hodinu raz za čas z toho sveta do ktoreho ta nuti spoločnost vystupiš a potom sa vratiš ...
možno dany chlap autorke venuje menej času ako niektore tu baby mk alebo inst alebo fb ....
nemusi sa všetko totálne končit hned suložou, no nie , nepotrebuješ to ..

sara07
25. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nevysvetluj nema to vyznam , maš tu dves skupiny a žiadna nepristupi na nejaku zmenu v trvredeni alebo čohokolvek
nedivim sa že na sk je jedna väčšina tu

ria_sprout
25. dec 2025

Emocionálna nevera, mnohí ľudia ju robia a mnohým to príde aj úplne v poriadku. Stačí si tu preluskat diskusie a hneď je vidno ako sa v tom ľudia vyzivaju a ešte považujú ostatných za divných ak také niečo nerobia.
Tak či tak - zadaný je on, nie ty - je to na jeho svedomí, ktoré evidentne nemá

eeffka
25. dec 2025
@sara07

@dadis ale ty manželstvom nepodpisuješ absolutnu oddanost totalne vo všetkom
stale by si mal osta slobodnou ludskou bytostou so svojou volou ...
manželstvo neznamena byt tak trochu otrok vztahu ,,,
proste občas s rodiny, s manželstva na hodinu raz za čas z toho sveta do ktoreho ta nuti spoločnost vystupiš a potom sa vratiš ...
možno dany chlap autorke venuje menej času ako niektore tu baby mk alebo inst alebo fb ....
nemusi sa všetko totálne končit hned suložou, no nie , nepotrebuješ to ..

@sara07 ale.prosim ta, stara koza mu zuje kaleraby aj s vnatou ( som jej rovesnicka) keby bolo to ich kamaratstvo realne nepotrebuje ju mat ako tajomstvo.

sara07
25. dec 2025
@eeffka

@sara07 ale.prosim ta, stara koza mu zuje kaleraby aj s vnatou ( som jej rovesnicka) keby bolo to ich kamaratstvo realne nepotrebuje ju mat ako tajomstvo.

@eeffka však ked so nou ide von do kaviarne alebo do kina tak asi ju nema ako tajomstvo
50 zase nie je nejaký odpad , aj 50 vyzeraju stale dobre ak sa o seba staraju a maju dobru fyzičku , niekedy aj lepšiu ako 20 a nie raz maju aj po pôrode lepšie brucho a 20

13uzivatelka11
25. dec 2025
@sara07

@eeffka však ked so nou ide von do kaviarne alebo do kina tak asi ju nema ako tajomstvo
50 zase nie je nejaký odpad , aj 50 vyzeraju stale dobre ak sa o seba staraju a maju dobru fyzičku , niekedy aj lepšiu ako 20 a nie raz maju aj po pôrode lepšie brucho a 20

@sara07 veď jej napísal že je jeho sladké tajomstvo a teší že jeho svet má konečne farby.. ja by som bola veľmi zranená kebyže toto môj muž hovorí dakej "kamaratke".. a to tiež nie som proti muzsko ženským kamarátstvam

sara07
25. dec 2025
@13uzivatelka11

@sara07 veď jej napísal že je jeho sladké tajomstvo a teší že jeho svet má konečne farby.. ja by som bola veľmi zranená kebyže toto môj muž hovorí dakej "kamaratke".. a to tiež nie som proti muzsko ženským kamarátstvam

@13uzivatelka11 to môže byt aj v inom kontexte ako si to vy vykladate ,pretože ak s nou ide von, tak za mna je myslené ine tajomstvo, maly svet ktory ma rád ... nehladala by som za tym žiadnu dramu ani tragediu ...

eeffka
25. dec 2025
@sara07

@sara07 nikto neriesil vizaz, ale ze v 50ke by uz mohla mat sedliacky rozum dorasteny, ak ti pridu taketo farebne tajomstva ok, vela stastia.
Inak je zaujimave ze presne tento stupidny kalerab ako ma zrazu zivot farby som min rok pocula ako argument od 2muzov co sa po 20r rozvadzali... takze tolko ku kamaratkam

sara07
26. dec 2025
@eeffka

@sara07 nikto neriesil vizaz, ale ze v 50ke by uz mohla mat sedliacky rozum dorasteny, ak ti pridu taketo farebne tajomstva ok, vela stastia.
Inak je zaujimave ze presne tento stupidny kalerab ako ma zrazu zivot farby som min rok pocula ako argument od 2muzov co sa po 20r rozvadzali... takze tolko ku kamaratkam

@eeffka zrejme máš pocit že tvoj vztah je taký ako na začiatku ,reálne si rob poznamky čo sa ty doma baviš s manželom, potom si spomen ak si pamätáš čo ste sa bavili ked ste spolu začali, daj si tam otazku viem zvladnut reálnu kritiku mojej rodiny ?
ked sa niekto nemá s kym porozpravat doma bez vystupov, podozierania, špehovania, zduvania, vyčitiek doma hlada to inde ..
niekedy sa rozvedu a niekedy nie, obručkou vymazvam znamych kamaratov ?
kedže ty máš rozum tak akurat dorasteny neviem prečo ti to vôbec vysvetlujem, že ano existuju aj bližšie vztahy bez sulože ...

martin96321
26. dec 2025
@dadis

@martin96321 Castokrat je vsak nevera len rozptylenim vsednosti

@dadis No v kazdom pripade je to nejaky suhrn okolnosti ktore mas doma.

dadis
26. dec 2025
@martin96321

@dadis No v kazdom pripade je to nejaky suhrn okolnosti ktore mas doma.

@martin96321 A chybajucich moralnych zasad.. nevera je vzdy chyba toho, co podlahne - nech je kvalita vztahu akakolvek..

martin96321
26. dec 2025
@dadis

@martin96321 A chybajucich moralnych zasad.. nevera je vzdy chyba toho, co podlahne - nech je kvalita vztahu akakolvek..

@dadis A mozno je to uz rezignacia

dadis
27. dec 2025
@martin96321

@dadis A mozno je to uz rezignacia

@martin96321 To je jedno, pre mna by bol taky chlap ako partner nezaujimavy.. hocijako by si to chcel obhajit

martin96321
27. dec 2025
@dadis

@martin96321 To je jedno, pre mna by bol taky chlap ako partner nezaujimavy.. hocijako by si to chcel obhajit

@dadis Tam uz mozno prave vsetka obhajoba a ochota pracovat na vztahu isla do kytek. A je mu uz jedno co si kto mysli

dadis
28. dec 2025
@martin96321

@dadis Tam uz mozno prave vsetka obhajoba a ochota pracovat na vztahu isla do kytek. A je mu uz jedno co si kto mysli

@martin96321 Aky ma vyznam potom taky vztah? Jeden ma kamratku, druha kamarata.. je len otazkou casu kedy sa emocionalna intimita, ktora ma patrit vyluvne do vztahu a nie mimo, preklopi aj do fyzickej intimity.. malokedy aa to deje naraz a vzdy jeden z toho vztahu odide ublizeny.. bue je lepsie ten vztah ukoncit predtym, nez pride k nevere - emocionalneh ci fyzickej?

anonym_ce001b
28. dec 2025
@dadis

@martin96321 Aky ma vyznam potom taky vztah? Jeden ma kamratku, druha kamarata.. je len otazkou casu kedy sa emocionalna intimita, ktora ma patrit vyluvne do vztahu a nie mimo, preklopi aj do fyzickej intimity.. malokedy aa to deje naraz a vzdy jeden z toho vztahu odide ublizeny.. bue je lepsie ten vztah ukoncit predtym, nez pride k nevere - emocionalneh ci fyzickej?

@dadis nestalo sa ti že muž ti duševne sadol, ludsky ale fyzicky ta nepritahoval, predsa nebudeš spat s mužom len preto že to on chce a ty to pretrpiš ???

dadis
28. dec 2025
@anonym_ce001b

@dadis nestalo sa ti že muž ti duševne sadol, ludsky ale fyzicky ta nepritahoval, predsa nebudeš spat s mužom len preto že to on chce a ty to pretrpiš ???

@anonym_ce001b Ano, stalo. S jednym mam aj dlhorocne priatelstvo, avsak obaja sme boli slobodni, ked nase kamaratsvo zacalo. Bol medzi nami velmi intimny vztah bez fyzicna, ked som si nasla priatela, nase kamaratstvo prirodzene ochladlo. Piseme si niekolkokrat do tyzdna ale uz malokedy uplne intimne veci (v zmysle zdielania pocitov a pod.), stretavame sa max 2x rocne (prestahoval sa medzitym do ineho mesta). A mam aj dobrych kamaratov, s ktorymi si rozumiem, ale ked maju partnerky, vzdy si drzim odstup.

martin96321
28. dec 2025
@dadis

@dadis Preto som predttm pisal,ze vztah nieje zamozrejmost. Toto je uz len dosledok . Vzdy su dvaja na vztah,nie len jeden

Strana
z4