Prečo žiarlim na môjho najlepšieho kamaráta?
Ahojte chcela by som si vyliat srdce kedze ma to pocitovo nici a chcem sa zbavit tohto pocitu. Mam priatela uz dlhe roky neskor by som chcela od neho uz aj dieta mam kamarata najlepsieho celeho roky a on ked ma znamosti preco mi to tak strasne prekaza ? Inak ten kamarat sa priznal ze je velmi do mna zamilovany ale ja donho niesom a popravde nechcem snim ani nic mat ale preco ma to znervoznuje ked sa taha s druhymi babami ? Kedze ja som zadana tak samozrejme on musi pokracovat dalej vo svojom zivote :( Je to len to moje ego ? Ze niesom prenho jedina ? Preco nenavidim kazdu jednu babu, ktora je v jeho blizkosti ? Pritom ak si mam predstavit zivot bez priatela chyta ma plac a panika co su toto za sialene pocity ? Niesom zalubena do kamarata ale co je toto ? :( ja sama na toto odpoved nepoznam :(
Tak za mňa toto nie je kamarátstvo, ale čudný vzťah, kde jeden hrá rolu kamoša, pretože dúfa a verí, že raz bude niečo viac. A ty kvôli niečomu (egu, nízkemu sebavedomiu, pocitu výnimočnosti, alebo predsa len lásky?) tento vzťah udržuješ. Ja mám naj kamoša 25 rokov, ale nikdy nás so k sebe inak neťahalo. Keby som sa dozvedela, že vlastne kamošime iba preto, lebo je do mňa buchnutý a len čaká na deň, keď mu dám šancu, tak by som toto kamarátstvo ukončila aj keby som bola sama. A nieto keby som bola s človekom, ktorého milujem a plánujem s nim budúcnosť. To je síce pekné, že on ti povie ako akceptuje tvoj vzťah, ale ty ho musíš odstrihnúť, lebo v prvom rade musíš akceptovať ty svoj vzťah a pocity tvojho partnera. Ty by si bola v pohode, keby mal tvoj partner takúto super kamošku? A keď sa už teda rozhodneš ukončiť toto "kamarátstvo", tak pracuj buď na sebe alebo na vzťahu, ktorý máš, pretože úprimne si neviem predstaviť moment, kedy by som žiarila na hocikoho frajerky, keď som bola vo vzťahu s priateľom (neskôr manželom).
@vanilkovazmrzka som zly clovek ? Prepac ale naozaj ma poznas tak velmi dobre ze toto vyhlasenie ze zly clovek dokazes vyhlasit ? Zato ze mam teraz take pocity ake mam ? Citala si vlastne ze som pisala ze kamaratovi som povedala ze priatela neopustim ? Dokonca som mu povedala ze citim hrozbu z jeho strany a ze sa bojim ze pridem o priatela ? A on nato ze bude si hladat vztah len nech nedovolim aby sa prerusil nas kontakt ..ja som zly clovek ? Vies co znamena na niekoho vyhlasit toto silne slovo ? Som vrah alebo tyran ?
@lindous cas mi vo vztahu chyba lebo priatel robi v zahranici ale ani s kamaratom sa nestretavame naozaj zriedka uz v poslednej dobe ale kazdy den mi vola na mobil
@vanilkovazmrzka absolutne mu nenicim ani jeden jediny vztah to len sem na forum pisem ze ziarlim na tie baby ani raz slovne som nenaznacila prave naopak som mu povedala ze samozrejme ma nato plne pravo ja sa nikdy nehram s nikym !!
@anna_anicka83 nedavam mu ziadnu nadej tu ziarlivost na druhe baby nedavam najavo
Ale ze je to cudny vztah je kazdopadne pravda
Stopni to vyvolávanie, na to máš frajera. Vy už nemôžete byť kamaráti ani jeden z toho nemá radosť len to nikto nechce povedať.
Autorka, ako žena, ktorá má veľmi dobrého kamaráta ti hovorím, že tieto pocity sú naozaj veľmi zvláštne. Môj kamarát mal nedávno svadbu. Ženy mal stále okolo seba, no nemyslím si, že by ma ľúbil niekdy. Možno na začiatku, keď sme sa spoznali, tak sme boli navzájom očarení. Potom sme zistili, že sme rovnakí úplne vo všetkom a to bol koniec očarenia. :D
Skôr si myslím, že niekde v kútiku duše ťa bolí, že ťa už nebude ľúbiť? Že prídeš o túto dávku lásky? Takto máš dvojitú pozornosť. Od kamoša aj od priateľa. Možno máš aj trocha majetnícku povahu a trocha si zaľúbená do kamoša aj ty. Lebo si fakt neviem predstaviť, že toto by ma sralo u niekoho, koho neľúbim.
Ako by si sa citila, keby tvoj priatel riesil, ze jeho naj kamoska hlada naplaste na neopatovanu lasku s nim a on na svoju kamosku ziarli napriek tomu, ze ma dakde na dialku teba? Ano ma nejake plany s tebou, ma ta aj rad, planuje mozno aj buducnost, no ziarlil by na kazdeho napadnika svojej kamosky a nedokazal prerusit kazdodenny kontakt s nou.
Prijemna predstava, ze? A tebe by sa zdoveril ako ziarli na kamosku, ale ved to nic neznamena, to len ona je donho, on nieeee, ale denne si volaju a nechcu sa od seba odtrhnut.
Ty dobre vies co chces.
Sedis na 2 stolickach a paci sa ti to. Priatel je istota i ked vzdialeny na km, ale kamos je vzruso a dalsia osoba na teba citovo naviazana. Mas 2 naraz. Bojis sa, ze stratis pozornost, zaujem a srdce kamosa. Priatela neopustis, lebo ten je uz vztahovo hlbsie "rozrobeny".
Ako pisali baby vyssie...nie je toto podla teba sebeckost, nizke sebavedomie ze nestaci jeden, neistota, jesitnost a pocit, ze si chces byt princezna pre 2 naraz, hm?
Utla by som kontakt. Lebo nakoniec mozes z tych 2 stoliciek padnut trpko na zadok.
Alebo ved...preco sa nespytas svojho frajera, co mas robit? Ukaz mu aj tuto diskusiu kludne. Nech ti pomoze s riesenim, ci?
Aj ja som v takom vzťahu nevztahu bola ako kamarátka. On ma tiež nechcel, ale robilo mu dobre, keď ma mal, bola som taka obdivovatelka jeho ega a áno aj ja som bola len kamoška, ktorá všetko chápe a rozumie, keďže to ze ma nechce mi tiež povedal a ja som sa tvárila, se som v pohode 🙈 Nastastie on ma nechal ísť a ukončil tento vzťah, za to, ze ma netrápil dlho mu budem vďačná cely život. Preto tu baby vravia, že si zlý človek, lebo áno správaš sa veľmi zle a ubližuje mu, klameš sama pred sebou, ze ved si mu povedala ako to je, je to jeho výber a podobne. Pritom ty ho v tom sama držíš a nechceš ho pustiť, ty máš moc to ukončiť a nechceš to je to zle. Nechaj ho ísť a on ti časom bude vďačný, keď ho ísť nenecháš on sa jedného dňa odputa, prejdú ale roky a potom ti to už nikdy neodpustí a bude ta za to veľmi nenávidieť.
@777januska777 uplne presne si to napisala 👍len ona sa brani ked jej tu kazdy napisal, ze s tym ma ona seknut...sebecke by bolo ho drzat na spagatiku a manipulovat s jeho citmi nadalej ale 🤷♀️, no nechce o tom ani pocut
@dota6 ja viem ze ma to po case prejde len to mam zatial taketo blbe a samozrejme je v tom aj to ze v kutiku duse ma to boli ze ma uz nebude lubit
@aliaray1 priatela sa velmi bojim stratit ba priam paniku mam z toho ja viem mas pravdu bohuzial si to priznavam :(
@aliaray1 baby ale ved ja nemanipulujem ved on vie ze ja ocakavam moji buducnost s priatelom nechapem v com ho manipulujem ale ja mam daleko od zleho cloveka tak by ma toto netrapilo
Klames, a samu seba. Rady si dostala, aj zdovodnenie preco toto obom chlapom robis, no rady odmietas.
Tak teda ukaz toto forum frajerovi, bud fer. Neboj, on ti to nasledne pomoze vyriesit najlepsie 🤷♀️
Baby ved ja som sa koli tomuto snim uz nebavila mesiac a on z toho zacal brat lieky no toto som sem uz nechcela vytahovat
Ved nech tie lieky berie, vzdy lepsie lieky teraz, ako pokracovat a dotiahnut to do vyhrazok alebo samovrazdy, ci?
Este samu seba ides alibizovat, ze ty ho vlastne zachranis ked ho budes motkat dalej, aby len chudak kvoli tomu neskoncil na liekoch?
Uz neviem inak poradit. Ukaz toto cele frajerovi, preposli mu link na svoju diskusiu, on ti pomoze asi najlepsie.
@aliaray1 nemotam ho
Priatelovi ukazat tuto diskusiu ? To by som nikdy nespravila
Ja tiez som len clovek nezakladala by som tuto diskusiu ak by som bola z tejto situacie stastna ziarlim nanho boli ma to ked ma ine baby ale mlcim to naozaj som koli tomuto ten najhorsi clovek na svete ?
Priatela som nikdy nepodviedla a ani by som to nedokazala a ze mam taketo pohorsujuce city ja zato fakt nemozem mne to tiez prekaza
Ahoj, presla som si niecim podobnym, akurat miesto kamarata islo o expriatela. Uvedomila som si, ze nas vztah by nemal perspektivu, ale ako kamarati sme si rozumeli vyborne. Plus tam bola aj ista chemia. Vo vztahu sme mali kopu nezhod, preto som to ukoncila, znasal to zle. Z jeho strany boli tie city silnejsie ako z mojej. Casom som si nasla noveho priatela, on je naozaj vyborny clovek, dobre si s nim rozumiem, nehadame sa vobec. Napriek tomu som vsak po case kontaktovala ex lebo mi chybal ako kamarat a clovek. Tiez hladal nejake dievca co najskor, aby tak prestal mysliet na mna, pocitovala som istu ziarlivost aj ked som ho uz ako priatela nechcela. Jednoducho ako tu uz bolo spomenute, je to jesitnost, sebeckost, nechces aby nasiel niekoho, kym ta nahradi. Aj ked ho nechces ako muza, nechces aby si on nasiel inu, o ktorej bude snivat. Su to strasne pocity, ja to viem, lebo s tym nemozes nic spravit. Nechces si pokazit dobry vztah v ktorom mas istotu, kvoli cloveku, s ktorym by to nefungovalo, ale nedokazes sa zmierit s tym, ze bude stastny s niekym inym.
Mne pomohlo spisat si zoznam veci, kvoli ktorym by sme ako par nemali sancu, veci co mi na nom vadia. A potom si povedal ze no ake to bude mat to nove dievca tazke, s takym clovekom byt. Ze to skor ci neskor mozno aj tak vzda, ale ja budem mat ten svoj pekny vztah, ktory ma perspektivu. Trochu si proste podvedome o nom znizit mienku, ze vlastne lutujes to dievca, ktore si najde. A tiez obmedzit kontakt, ak by sa dlao, na isty cas ho mozno odstrihnut, kym sa cez to nedostanes. Lebo bude pridavat veci ako je vonku s roznymi dievcatami, a ty sa v tom len budes utapat. Porovnavat. Ci je krajsia alebo vtipnejsia, ci to s nou mysli vazne, ci pri nej mysli na teba. Bude ta to zozierat.
Mozno sa toho nezbavis hned a nie uplne, ale cim viac si to budes racionalizovat, ze vlastne co on robi je jeho vec a ty si stastna s inym clovekom, tak tym menej nanho budes mysliet.
@en123456 z duse mi rozpravas uplne si uhadla moje pocity do bodky aachh dakujem za pochopenie presne to mam takto
Seknut s kamarátstvom, lebo aj tak to už nie je čiste len o kamaratstve, keďže on je zamilovaný a ty žiarliť na neho a "privlastnuješ" si ho. A ešte aj scény robíš. Mama Mia...
To je ako psia vecera: on nezje, ale druhemu neda. Treba toho kamarata odseknut a ist dalej bez neho, aj on sa potom lahsie odmiluje.
Ona mala ex frajera. Ty sa zobud! Ty mas frajera a kamosa, ktoreho namotavas a odmietas s nim prerusit kontakt, lebo TY chces len..., lebo lebo...verklikujes dokola.
Kocka pisala pribeh, ktory s tebou nesuvisi. Ona nesedela na 2 stolickach ako ty atd.
A precitaj si co je emocionalna nevera, manipulatorka vo vztahu a narcistka.
Citala som iba tvoje prispevky, vsimni si, na com ti zalezi:
Aby ta kamarat miloval, aby bol do teba zalubeny, aby nebol zalubeny do inej zeny, ale do teba.
A teraz skus v sebe preskumat, preco to potrebujes. Citis sa vo svoojom vlastnom vztahu zalubena, milovana? Dava ti tvoj partner najavo lasku takym sposobom ako potrebujes? Ak ano, preco potrebujes, aby ta miloval aj dalsi muz?
Je to smutné, že kamarátovi vlastne nedokážeš úprimne popriať šťastie s nejakou inou babou, ale ako ti už písali tieto pocity nie sú ojedinelé, preto je dobré, že si aspoň uvedomuješ, že to nie je v poriadku, aj to je prvý krok k tomu, aby si sa od takýchto pocitov odpútala 🙂
@vilma7 nerobim pred nim sceny

Ale chápeš, že toto je choré. Aké zvyknúť si? Akože sa nedá prerušiť kontakt? Boli sme kamoši, prekročil si pomyselnú čiaru priateľstva, ja ju prekročiť nechcem, tak bum - koniec. Ako si akože má zariadiť svoj život, keď ty sa s ním stretávaš a dávaš mu nádej (akákoľvek je malá), on ti môže povedať hocičo, stále žije v tom, že nakoniec možno budete spolu. A to, že sa stretáva s inými, nič neznamená. Jediná pravda je, že každý si ma žiť svoj život, ale jeden bez druhého.