Prečo žiarlim na môjho najlepšieho kamaráta?
Ahojte chcela by som si vyliat srdce kedze ma to pocitovo nici a chcem sa zbavit tohto pocitu. Mam priatela uz dlhe roky neskor by som chcela od neho uz aj dieta mam kamarata najlepsieho celeho roky a on ked ma znamosti preco mi to tak strasne prekaza ? Inak ten kamarat sa priznal ze je velmi do mna zamilovany ale ja donho niesom a popravde nechcem snim ani nic mat ale preco ma to znervoznuje ked sa taha s druhymi babami ? Kedze ja som zadana tak samozrejme on musi pokracovat dalej vo svojom zivote :( Je to len to moje ego ? Ze niesom prenho jedina ? Preco nenavidim kazdu jednu babu, ktora je v jeho blizkosti ? Pritom ak si mam predstavit zivot bez priatela chyta ma plac a panika co su toto za sialene pocity ? Niesom zalubena do kamarata ale co je toto ? :( ja sama na toto odpoved nepoznam :(
@777januska777 nie samozrejme aj ja som vinna a myslim si ze to dost poukazujem nato ze ako pisem nikde sa neobranujem ze som svetica
Ale tu nejde o žiarlivosť. Ide o to, že sa nevieš odstrihnúť. A pre neho je aj to nádej. A kým sa naozaj neodlmčíš, tak on bude veriť, že si to ešte stále môžeš rozmyslieť. To, že akceptuje tvojho priateľa a o nič sa nepokúša je jedna vec a druhá, že stále, keď zavolá, tak ty to neutneš a on si iba povie, že možno raz.
@anna_anicka83 len mne povedala ze absolutne si nadeje nedava a ze on si bude hladat novu lasku medzi babami ale ze by nechcel aby toto priatelstvo zaniklo ze bude to tazke ale ze on sa na mna absolutne nespolieha lebo vie ze nikdy nebudem jeho
Ale chápeš, že to nie je kamarátstvo. Tak nech si hľadá druhú babu, ale aj voči nej aj voči tvojmu frajerovi bude fér, že sa nebudete kontaktovať. Podľa mňa, keby si našiel babu, chodil s ňou a ty si mu povedala, že vieš čo, ja som si to rozmyslela a chcem ťa, tak on by tu dámu bez pardónu poslal kade ľahšie. To je podľa teba normálne. Takto kamarátstvo nevyzerá. On si bude hľadať kdekoho, ale teba chce mať nablízku a nie pre kamarátstvo. Nikto nehovorí, že si k sebe ako kamoši raz nenájdete cestu, obidvaja s vyriešenou hlavou, citmi, životom. Ale teraz to kamarátstvo nie je.
@anna_anicka83 ja viem ...ale aj ked hocijako rozmyslam darmo nanho ziarlim asi by som snim nevedela byt vo vztahu takze z mojej strany to je velmi malo pravdepodobne
Slova sú slová. Kolky z nás vravíme jedno a robíme druhé? On sám seba presviedča, ze to nič neznamená a ze ta nechava ísť a chce aby si bola šťastná a ty sama seba presviedčaš, že on ta v skutočnosti nechce a uplne akceptuje co si povedala a isto ti neklame. Obaja tvrdíte niečo iné ale pocity sa vyjadrujú za vás. Teba hneva, ze on ma iné a on stále bojuje o teba. Ked v sebe nájdeš silu, ze tvoj vzťah ku kamarátovi je dôležitejší ako ty sama a tvoje ego, tak vtedy kontakt prerušíš. Lebo prerušenie kontaktu ku kamarátovi ukazuje , že ho máš skutočne rada a ze aj tebe ide o jeho dobro. Nič medzi tým nie je.
Neviem co citis, ale bud nebudes zalubena ani do jedneho, alebo si este decko.
Jasné, že povedal, že tvoj vzťah akceptuje a že si nedáva žiadne nádeje... čo iné mu zostáva, keď po tom čo povedal, že o teba chce bojovať si sa rozplakala a prosila, nech ti neničí vzťah... ale to neznamená, že to tak naozaj aj cíti, skôr o tom iba samého seba presviedča, on sa na to proste nevie pozrieť racionálne
@domkakvet priatela lubim a ziarlim aj naneho do kamosa zalubena niesom viem co znamena zalubenost ale predsa ziarlim na ostatne baby ci som decko? Nemyslim si mam 27 priatela mam uz od 16 rokov jedineho ...priatel ma 32
@lindous tiez si myslim
@jozko_z_lesa prijmam tvoj nazor
Niečo podobné som zažila. Pokles záujmu môjho vtedy priateľa a vyšší záujem kamaráta. U kamaráta som hľadala to, čo mi chýbalo u frajera. Cítila som sa lepšie, keď mal kamarát o mňa záujem.. Nakoniec to skončilo s oboma zle 🙂
Autorka radím ti dat to dokopy s frajerom alebo sa s ním rozist + ujasniť si svoje pocity voči kamarátovi a tiež na určitý čas dat tomu stopku.
@naneta258 tak ja by som nechcela prist ani o jedneho z nich a hlavne nechcem aby to skoncilo zle takze urcite by som si vybrala svojho partnera akokolvek premyslam s kamaratom by som asi netvorila partnersky vztah skor dobrodruzstvo ale bohuzial to nieje mozne kedze ja nepodvadzam
@naneta258 verim ze ma to s mojim kamaratom prejde a ze skoncia tieto ziarlivostne pocity lebo neznasam tento stav
Prijimam kazdu jednu odpoved a nazor kedze som sa pytala a zalozila verejnu diskusiu kazdi ma pravo vyjadrit sa k mojej otazke. Prijimam nazor aj negativny aj ked to ze som zly clovek dovolim si nesuhlasit ale kedze ma nepoznate osobne a som pod anonymon mozete si to samozrejme mysliet aj tak dakujem za kazdu jednu odpoved velmi silno nad nimi rozmyslam pre mna tato diskusia nebola zbytocna
Ja som tiež nechcela aby to dopadlo zle. No otázne je, či má aj tvoj partner záujem dat to dokopy medzi vami a posunúť to ďalej 🙂
@naneta258 zevraj ano 🤔
Tak stopni kontakt s kamarátom a venuj sa frajerovi a vášmu vztahu 🙂
Len taká otázočka, vie Tvoj priateľ o tom Tvojom kamarátovi a o citoch, ktoré k Tebe prechováva? O tom, že s ním na dennej báze komunikuješ a stretávaš sa s ním? Neviem či by vedel pochopiť Tvoje vysvetlenie, že je to len kamarát a nič to neznamená. Kľudne by si mohol myslieť, že pokiaľ on na týždňovkách pracuje v Rakúsku tak Ty máš paralelný vzťah s kamarátom a určite by vycúval zo vzťahu s Tebou. Byť Tebou, ak Ti záleží na vzťahu s priateľom, tak vzťah (kontakt) s kamarátom čo najrýchlejšie ukončím. Zmažem vzájomnú komunikáciu medzi Tebou a kamarátom (sms, email, siete, prípadne kontakt v mobile - neviem ako komunikujete). Urob ako chceš, ja som len vyjadril svoj názor a ospravedlňujem sa, že som vstúpil do diskusie. Viem, že názor mužov nie je na MK extra vítaný.
@johny54 som rada ze si sa vyjadril aj ty ako muz a samozrejme tvoj nazor je u mna vitani. Priatel o kamaratovi vie kamarat tu bol uz pred priatelom ale ake city ku mne prechovava to nevie ...nekomunikujem s kamaratom na dennej baze a stretavat sa nestretavame uz naozaj iba zriedka ...priatel by zo vztahu nevycuval myslim si ze aj on prilozil ruku k dielu nepreukazuje lasku mi sme ako kamarati
*my
Tak OK. Ak máš záujem si udržať priateľa tak maj ten kontakt s kamošom pod kontrolou. To, že vzťah s priateľom je na úrovni kamarátstva nie je dobré, ale ste už veľa rokov spolu a to tiež môže byť dôvod, že váš vzťah sa dostáva do roviny rutiny. Mali by ste sa vo vzťahu posunúť, inak ten vzťah postupne skončí a bola by to škoda. To však musíte chcieť obaja. Je to o komunikácii. Inak ani tie priateľove týždňovky nie sú pre váš vzťah OK. On je viac s inými ľuďmi ako s tebou. Tak ako ty sa môžeš do niekoho iného zaľúbiť, tak aj on. Na vzťahu musíte obaja pracovať. Možno si je priateľ Tebou príliš istý a preto Ti lásku neprejavuje tak ako by si si želala. Necíti potrebu o Teba bojovať. Muži sú po tejto stránke menej empatickí ako ženy. Tak mu to treba povedať. Možno keby vedel o citoch toho kamoša, tak by ho to prebralo. No dosť bolo filozofovania. Držím palce aby ten tretí (kamoš) vám nepokazil vzťah.
@johny54 ano tiez si myslim ze je to tym ze sme spolu uz cele roky a preto to tak ochladlo on celkovo nieje ten typ co bude vyznavat lasku ani ja nie ale obcas je to dobre citit naco on zabuda a mas v tom aj pravdu ze on si je somnou velmi isty pritom za tych 11 rokov sme si toho velmi vela preskakali on bol velmi ziarlivy ale naucila som ho nato ze to nema vyznam a momentalne mi absolutne doveruje a neveri ze by sme sa rozisli ...vies nechcem aby vedel o citoch kamarata nechcem hadky a ja som v tom tiez vinna predsa len citim ziarlivost lebo kamarat ma teraz novy objekt co samozrejme nikdy nikdy neznicim
Moj vztah s partnerom si myslim ze upadol mne by to bolo velmi luto zahodit 11 rokov ved ja uz ani neviem co by bolo bez neho nemame ani dieta neposuvame sa nikam
No, ak ste vydržali spolu 11 rokov, to všetka česť, podľa štatistík (https://klimes.mysteria.cz/clanky/psychologie/f...) toľko dosiahne menej ako 15 % párov bez detí.
Ale ak v tom chcete zotrvať, treba sa nejako posunúť - čo vo vzťahu znamená svadba a deti. Treba si premyslieť, či sa naozaj k sebe hodíte byť spolu rodinou v dobrom aj zlom a podľa toho ísť ďalej. A uvedomiť si "klam utopených nákladov" - to, že si do vzťahu dala veľa rokov, je psychologicky prekážkou v slobodnom rozhodovaní (podobne ako je človeku ľúto zbaviť sa auta, do ktorého nasypal už veľa na opravách, ale stále sa aj tak kazí, alebo opustiť podnikanie, ktorému sa nedarí, keď do toho investoval veľa času, námahy a peňazí).
@hefo ano tiez si myslim ze uz je cas sa posunut lebo takto to bude iba upadat

@misicka31 uz som odpovedala ohladom tohto