Priateľ je urazený, že nechcem ísť na ples
Ahojte. Som s priateľom cca rok a pol, mám 5 ročného synčeka. Keď sme sa zoznamovali povedala som mu aká som povaha - že som introvert. On mi tvrdil že aj on je ale len taký "polovičný". Ešte minulý rok mi oznámil že ideme na svadbu jeho dobrého kamaráta z detstva( nechcelo sa mi tam ale nechcela som byť za zlú tak som išla). Teraz vyrukoval s tým že o týždeň majú v meste ples a veľmi tam chce so mnou ísť ( idú samozrejme aj jeho kamoši z detstva z ktorých sa ide pokakat a kamošky jeho s partnermi). Ja tam nechcem ísť, nemám plesové šaty ani také topánky, najradšej som proste doma alebo ísť spolu niekam na prechádzku alebo na výlet...povedala som mu to a cítim že odvtedy je medzi nami napätie...doteraz sme mali super vzťah ale nechcem ustúpiť a robiť niečo čo mi je prostí srsti aj keď sa jedná len o blbý ples. Povedala som mu nech si ide sám keď teda tak túži byť s kamošmi a kamoškami a zabávať sa. Som aj bacuľka, mám pár kíl navyše ale už cca dva mesiace cvičím a zdravo sa stravujem ( nie kvôli nemu ale kvôli sebe) ale stále so sebou nie som spokojná, tie jeho kamošky sú 50 kilove slečinky
Čo by ste robili na mojom mieste išli či nie? Nechcem nič robiť nasilu ale zároveň nechcem aby bol urazený ako nech
Obaja máme po 30ke. Ďakujem každému za odpoveď.
@anonym_autor ak nechceš ísť, tak nechoď, budeš sa tam zle cítiť...a veď toto nie je hádam posledný ples...pôjdeš nabudúce, keď budeš vo svojej koži a budeš so sebou spokojná...to čo ti tu baby píšu, že máš komplexy, preto nejdeš na ples, úplne ignoruj, ty predsa na sebe pracuješ...komplexy majú tie, čo nič nerobia, len ticho závidia ostatným ( postavu, vlasy, tvár...) a investovať teraz do róby a účesu? ...to je aká blbosť...veď chudneš, tak investovať budeš až potom, keď sa ti to podarí...
ste s priateľom rok a pol, už si s ním bola na svadbe, jeho kamarátovi, tam ťa predstavil ostatným, tak nechápem, čo tu niekto píše, že ťa chce predstavovať kamarátom...
priateľ by mal akceptovať, že nechceš ísť, skrátka povedz, že na ples sa tento rok ešte necitiš a to, čo si mu už povedala, keď sa chce ísť zabaviť na plese s kamarátmi a kamarátkami, nech ide ...ešte raz zopakujem, hádam to nie je posledný ples a nemusíte sa pre takú blbosť rozchádzať, ak to s tebou myslí vážne, pochopí to...
a áno, introvert neznamená, že má človek fóbiu, ale, že sa skrátka necíti dobre vo veľkej spoločnosti, unavuje ho to, nemá rád "spoločenské rozhovory o počasí" , hlučná hudba ho ubíja...aj keď chodí na takéto akcie (kvôli kamarátom, partnerom), nie je pre neho to "pravé orechové"...
@anonym_7896c1 Áno, má komplexy. Posmešne nazýva kamarátov svojho priateľa, ktorých vôbec nepozná a chude ženy. Vôbec jej to nedáva právo takto výsmesne nazývať ľudí, ktorých nepozná. A týmto štýlom je na najlepšej ceste ostať sama. Podľa mňa skutočného introvert musí urážať, čo všetko sú schopní ľudia skryť za toto slovo.
@enmery aká sociálna fóbia,pre boha?
ja som nebola v živote na žiadnom plese,neznášam také akcie,stačila mi jedna diskotéka a jedna zábava,aby som sa v tom utvrdila.To teraz každá,čo nechce ísť na ples,tak má psych.poruchu?
@rozculena Čo tu splietas psychické poruchy? Daj sa do kľudu. Ja som reagovala na jej doslova výsmech kamarátov. Správa sa ako asocial a to nie preto, že nechce ísť na ples.
@rozculena nejde o ples - ale o vetu, citujem: “ najradšej som proste doma alebo ísť spolu niekam na prechádzku alebo na výlet”. introvert neznamená že sa úplne stráni ľudí…
@biba_18 kde ona pise ze sa strani ludi? Ja autorku viem pochopit, som rovnaka alebo podobna povaha. Tiez mam rada svoj klud, navstevy neznasam, rodinne oslavy si odtrpim ale to neznamena, ze som asiocial. Tu sa fakt dokazu tak prekrucat slova. Z jedneho prispevku dokazete analyzovat cloveka, ze je asiocial so ziadnym sebavedomim. 👏👏👏 ved vy ani diplom nepotrebujete, rovno mozete robit psychologov.
@parvinka0001 áno zle som to prečítala, ale to nieje podstata diskusie, tak sa sukľudni a vyjadri sa k téme, alebo padaj rýpať niekde inde.
@anonym_4534e6 jedine ty padaj. Neprečítas a píšeš chu...y
už som to tu raz písala, môj príbeh s introvertom - zlomila som si na lyžovačke nohu, nemala som ako ísť do nemocnice, tak mi ponúkol hotelový zamestnanec odvoz - že ma zoberie jeho syn, ktorý je náhodou doma zo zahraničia, ale že ma upozorňuje, že chlapec je veľký introvert. ako to dopadlo? s tým veľkým introvertom sme kecali celú cestu do nemocnice, dal mi na seba číslo keď budem hotová, potom celú cestu z nemocnice - dozvedela som sa na akú školu chodil, kde pracuje, aký šport robil, aké mal zranenia, čo robil tú hodinu a pol čo som bola v nemocnici, kam mám ísť na wafle, kam sa mám ísť pozrieť v okolí keď prídem nabudúce… 😏 úplne zlatý chalan…
@anonym_5cb992 reaguješ na môj príspevok, kde presne citujem autorku kde píše že radšej je doma alebo iba s priateľom… takže áno, presne tam to píše…
@anonym_7896c1 Áno, má komplexy. Posmešne nazýva kamarátov svojho priateľa, ktorých vôbec nepozná a chude ženy. Vôbec jej to nedáva právo takto výsmesne nazývať ľudí, ktorých nepozná. A týmto štýlom je na najlepšej ceste ostať sama. Podľa mňa skutočného introvert musí urážať, čo všetko sú schopní ľudia skryť za toto slovo.
@enmery a ako vieš, že nepozná? len predpokladáš? ...ja zase predpokladám, že keď bola na svadbe priateľovho kamaráta, tak sa s nimi zoznámila..a teraz čo? ...ak raz napíše autorka, že je introvert, nechce ísť na hlučný ples, tak ju nebudem presviedčať, že nie je a nútiť ju nech ide a vypisovať jej, že je len zakomplexovaná...
Prepac, ale s tebou musí byt strašná nuda. Raz za rok na ples, vec to je také minimum spoločenského žitia. Nechce po tebe, aby si isla na súťaž v karaoke do telky….
@anonym_7896c1 ale ona nechce ísť na hlučný ples s jeho kamarátmi, z ktorých je on pokakaný, a s ich 50-kilovými priateľkami…
@anonym_autor mrzí ma, že to máte momentálne takto, lebo sa zdá, že inak ste šťastní a napíšem ti, čo by som urobila ja.
premýšľala by som, čo mi vlastne vadí, a prečo, bez výčitiek. A potom by som sa s ním o tom porozprávala.
Nech su dôvody akekolvek, len buď úprimná, napr. že nemáš rada spoločenské udalosti, hanbis sa za svoju postavu, obavas sa porovnávania a posudzovania zo strany jeho kamaratov, nevies, či západneš do partie, ako to na plese chodí a ako sa máš správať, pripadajú ti výdavky za saty, topanky, doplnky privysoké.. hocičo, len nech to je pravda a bez obviňovania.
Potom sa pokus zistiť, ako veľmi mu na tom záleží, či tam chce chodit každý rok, aké ma očakávania, čo by si najviac prial… Napokon hľadajte riešenia, či by tam išiel aj sam, alebo odložíte o rok, alebo by si sa mala prekonať, no on nebude očakávať, že sa budeš nadmieru zabávať (ale ani sedieť ako kyslá uhorka), proste, čo viete spraviť, aby vám bolo opäť dobre.
Odkedy sú plesy nejaké extra hlučné? Nehovoríme o rockovom koncerte v nejakej malej podzemnej miestnosti
@enmery a ako vieš, že nepozná? len predpokladáš? ...ja zase predpokladám, že keď bola na svadbe priateľovho kamaráta, tak sa s nimi zoznámila..a teraz čo? ...ak raz napíše autorka, že je introvert, nechce ísť na hlučný ples, tak ju nebudem presviedčať, že nie je a nútiť ju nech ide a vypisovať jej, že je len zakomplexovaná...
@anonym_7896c1 Podľa teba nezakomplexovana žena výsmesne nazyva priateľov svojho partnera a ženy, ktoré sú chude?Tak to budeš rovnaká megera... až sa čudujem, že ma dieťa, kkde je tiež potrebné spoznať niekde človeka a kopulovať. Že je na najlepšej ceste byþ sama, je fakt. Len ona ona ona a čo chce jej priateľ raz za rok, je jej u prdele, ešte aj posmešne píše o jeho kamarátoch. A nie, takto sa introvert nespráva. Za toto slovo si ľudia mylne skrývajú úplné chybné veci.
Ist niekomu od partnera na svadbu je inak elementárna slušnost. Je zvláštne, že si vôbec uvažovala neist, ak to teda nebolo počas prvého mesiaca vzťahu
@anonym_4534e6 jedine ty padaj. Neprečítas a píšeš chu...y
@parvinka0001 ešte raz, áno prehliadla som " nepodstatnú " info k téme, to sa občas stane každému, ale vyjadrila som sa k veci. Ty si tu len ventiluješ svoju frustráciu a zbytočne spamuješ autorke diskusiu, skľudni kortizol škodí zdraviu 🙂
@anonym_autor nuž, dievča, nechceš ustúpiť, tak neustupuj. Seď doma, pestuj si svoju introvertnosť (v tvojom prípade ide skôr o sociopatiu) a netráv s ním čas tak, ako to jeho baví. Nepremôž sa ani 2x do roka, ty introvertná princezná (ale on sa musí premôcť a čučať s tebou stále len doma, však?). Zakrátko ho otráviš tak, že utečie a budeš mať pokoj, nebudeš musieť chodiť nikam. Ale ak nechápeš, že človek robí kompromisy z lásky a je to pre teba ťažká robota, bude to aj lepšie
Ivett1 anonymne hrdinka, pod svojím nickom napíše omylom a hneď aj zmaže. Čert bol dlžný koňovi túto možnosť.
Ivett1 anonymne hrdinka, pod svojím nickom napíše omylom a hneď aj zmaže. Čert bol dlžný koňovi túto možnosť.
@enmery trošku sa ovládaj...ak so mnou nesúhlasíš, napíš, že nesúhlasíš a neurážaj ma tu za môj názor...
a uvedomuješ si vôbec, že si urobila presne to, za čo tak veľmi kritizuješ autorku?! ...o osobe, ktorú vôbec nepoznáš, píšeš, že to "bude rovnaka megera" ako autorka ...
@enmery sorry, písala som anonymne, tak preto som to zmazala, aby si vedela, ktorý anonym ti to píše😁 prispôsobím sa, ak niekto založí tému ako anonym, odpíšem ako anonym...
ale tebe môžem aj pod mojím nikom😁
Milujem, ze ked niekto napíše o pevnej osobe, ze je tučné prasa tak je to niečo hrozné, ale pevný človek môže o chudych napísať, ze 50kilove slečinky a je to ok.. ach, nejdem sa vyjadrovať k ostatnému, je tu velmi vela názorov s ktorými suhlasim a nebudem ich opakovať, no urob láskavosť tvojmu partnerovi a ukončí to.
@anonym_7896c1 ale ona nechce ísť na hlučný ples s jeho kamarátmi, z ktorých je on pokakaný, a s ich 50-kilovými priateľkami…
@biba_18 áno, nechce ísť...síce píše o sebe, že je introvert, ale možno nechce ísť preto, že skrátka teraz na sebe pracuje a nezapadá do partie? ...asi to napísala vysmešne, keď to tak väčšina pochopila...v podstate je jedno z akého dôvodu nechce ísť na ples, ale podľa mňa to nie je povinnosť, ani že tam musí ísť kvôli tomu, aby zostala s priateľom, ale to už asi som mimo toho, na čo poukazuješ...
čo sa týka toho introvert a, tak s tebou úplne súhlasím...viem, kto je to introvert...sú to super ľudia a vždy sa s nimi dá dobre porozprávať, nie sú to žiadni čudáci, ktorí sa vyhýbajú ľuďom
@anonym_autor nehodíte sa k sebe, takých situácii bude len pribúdať. Keď ti je zatazko prekonať sa a ísť raz za rok na ples, tak choďte od seba. Bude sa s tebou nudiť.
@anonym_autor autorka, tiež nemám rada podobne udalosti, tancovať pred ľuďmi alebo sa fotit je pre mňa doslova des. Na svadbe partnerovej dcéry som odmietla tancovať úplne a výsledkom bola hádka a zároveň aj zamyslenie sa sama nad sebou. Nikdy zo mňa nebude vymetac diskoték, ale prekonala som sa, šli sme na ples a tancovala som...a prežila som to bez ujmy. A prečo? Lebo občas treba vyjsť zo svojej komfortnej zóny, obzvlášť, keď má človek po boku extroverta. Jasné, že radšej pôjdem na pivo a burger v teplákovéj súprave, ale raz za rok sa nahodit ešte nikoho nepriviedlo na psychiatriu s kolapsom( aspoň dúfam) apropo, šaty som kúpila týždeň predtým v zľave a topánky tiež. A kaderníčka má vzala tiež na doslova poslednú chvíľu a to nežijem v meste, kde je veľa možnosti. Na tvojom mieste by som to aspoň skúsila, partnerovi by som povedala, že keby som sa cítila veľmi zle, šla by som domov skôr a hotovo. Ale nikto by ťa nemohol obviniť z toho, že si sa nesnažila. Tak hlavu hore
@enmery presne. Tiez som introvert, muz extrovert a dokazeme to zladit. Chodim von aj s jeho kamosmi, ale menej casu, co chodi s nimi on, raz rocne ideme aj na chatu na vikend... Moze sa zdat, ze nemame spolocne temy, ale som tam predsa s muzom a proste vacsinou je to ok alebo mam z toho neutralne pocity, nie negativne, ze boooze stracam tu cas. Samozrejme mohla by som doma robit milion inych veci, co by ma viac bavilo, aj by som chcela, ale neviem si predstavit, ze by som muzovi povedala, ze jeho kamarati su dementi z ucnovky alebo mu inak davala najavo, ze mam byt pre neho nieco viac a ma radsej sediet so mnou doma na riti a ma kvoli tomu s nimi obmedzit kontakt.
Aby si tu o rok nepísala, že čo máš robiť, lebo partner vyhľadáva iné ženy a chodí sa s nimi baviť.
ja som nebola v živote na žiadnom plese,neznášam také akcie,stačila mi jedna diskotéka a jedna zábava,aby som sa v tom utvrdila.To teraz každá,čo nechce ísť na ples,tak má psych.poruchu?
@rozculena enmery rada označuje každého, kto má iný názor, ako ona, za psychicky chorého. Zjavne sama nie je celkom psychicky v poriadku.

Toto už nie je introvert, to je už priam pomaly patologická sociálna fóbia. A neviem, prečo tak výsmešne nazývaš jeho kamarátov, vyznelo to hnusne. Len ty ty ty a on nech sa postaví aj na hlavu. Kompromis okolo Teba ani neprešiel.