icon

Priateľ je urazený, že nechcem ísť na ples

Včera o 10:42

Ahojte. Som s priateľom cca rok a pol, mám 5 ročného synčeka. Keď sme sa zoznamovali povedala som mu aká som povaha - že som introvert. On mi tvrdil že aj on je ale len taký "polovičný". Ešte minulý rok mi oznámil že ideme na svadbu jeho dobrého kamaráta z detstva( nechcelo sa mi tam ale nechcela som byť za zlú tak som išla). Teraz vyrukoval s tým že o týždeň majú v meste ples a veľmi tam chce so mnou ísť ( idú samozrejme aj jeho kamoši z detstva z ktorých sa ide pokakat a kamošky jeho s partnermi). Ja tam nechcem ísť, nemám plesové šaty ani také topánky, najradšej som proste doma alebo ísť spolu niekam na prechádzku alebo na výlet...povedala som mu to a cítim že odvtedy je medzi nami napätie...doteraz sme mali super vzťah ale nechcem ustúpiť a robiť niečo čo mi je prostí srsti aj keď sa jedná len o blbý ples. Povedala som mu nech si ide sám keď teda tak túži byť s kamošmi a kamoškami a zabávať sa. Som aj bacuľka, mám pár kíl navyše ale už cca dva mesiace cvičím a zdravo sa stravujem ( nie kvôli nemu ale kvôli sebe) ale stále so sebou nie som spokojná, tie jeho kamošky sú 50 kilove slečinky
Čo by ste robili na mojom mieste išli či nie? Nechcem nič robiť nasilu ale zároveň nechcem aby bol urazený ako nech
Obaja máme po 30ke. Ďakujem každému za odpoveď.

parvinka0001
Včera o 15:55
@anonym_4534e6

@parvinka0001 ešte raz, áno prehliadla som " nepodstatnú " info k téme, to sa občas stane každému, ale vyjadrila som sa k veci. Ty si tu len ventiluješ svoju frustráciu a zbytočne spamuješ autorke diskusiu, skľudni kortizol škodí zdraviu 🙂

@anonym_4534e6 daj si ty .

reanda
Včera o 16:07

nie, nemali ste doteraz super vztah.. ty ani nevies, co to super vztah je.. nemas ho ani k sebe

anonym_e3af1e
Včera o 16:15
@anonym_aae671

@anonym_autor mrzí ma, že to máte momentálne takto, lebo sa zdá, že inak ste šťastní a napíšem ti, čo by som urobila ja.
premýšľala by som, čo mi vlastne vadí, a prečo, bez výčitiek. A potom by som sa s ním o tom porozprávala.
Nech su dôvody akekolvek, len buď úprimná, napr. že nemáš rada spoločenské udalosti, hanbis sa za svoju postavu, obavas sa porovnávania a posudzovania zo strany jeho kamaratov, nevies, či západneš do partie, ako to na plese chodí a ako sa máš správať, pripadajú ti výdavky za saty, topanky, doplnky privysoké.. hocičo, len nech to je pravda a bez obviňovania.
Potom sa pokus zistiť, ako veľmi mu na tom záleží, či tam chce chodit každý rok, aké ma očakávania, čo by si najviac prial… Napokon hľadajte riešenia, či by tam išiel aj sam, alebo odložíte o rok, alebo by si sa mala prekonať, no on nebude očakávať, že sa budeš nadmieru zabávať (ale ani sedieť ako kyslá uhorka), proste, čo viete spraviť, aby vám bolo opäť dobre.

@anonym_aae671 toto ma aj hlavu a patu. A presne, ta uprimnost je v tomto dolezita..

mamaaja82
Včera o 16:28

Roziď sa s ním.Opovrhuješ jeho priateľmi,si zakomplexovaná,raz do roka jeden ples je pre teba neprekonatelna prekazka a vytvaras vo vztahu napatie.Kompromis nic,on sa ma prisposobit,ty nemusis.🤔Uz mozes pisat co len chces prvym prispevkom si sa odpisla sama.

anonym_083b04
Včera o 16:31
@mamaaja82

Roziď sa s ním.Opovrhuješ jeho priateľmi,si zakomplexovaná,raz do roka jeden ples je pre teba neprekonatelna prekazka a vytvaras vo vztahu napatie.Kompromis nic,on sa ma prisposobit,ty nemusis.🤔Uz mozes pisat co len chces prvym prispevkom si sa odpisla sama.

@mamaaja82 presne si to vystihla, cista neucta k partnerovi ajjeho priatelom a ona caka, ze sa budu vo vztahu riadit jej heslom Ja, jenom ja... a tak to aj skonci, on s tou 50kg a ona s dlhym nosom a napisom na cele Ja, jenom ja

anonym_f4080c
Včera o 16:31

Nečítam komenty, ale kebyže som povedala priateľovi že teda nechcem ísť necítim sa nato a on by išiel sám tak by ma zo mrzelo. Ples je párová udalosť. Tak ako svadba. Žiaľ ja mám skúsenosti s bývalým, ktorý sa na takéto “podujatia” stále trepal kvôli svojim kamošom a kamoškam. Ja som tam potom bola vždy piate koleso. Preto bol šťastný keď mohol ísť sám, ešte ma zvykol varovať že nieže budem pred jeho kamošmi “ofučaná” Každý normálny chlap by rešpektoval partnerku … Ak mu ide o Teba vymyslíte náhradu kde by si sa cítila lepšie .. resp. Išiel by aj na iný ples či udalosť? Či silou mocou potrebuje iba tento kvôli kamosom … Ale ak sú mu kamoši prednejší tak utekaj.

enmery
Včera o 16:34
@anonym_8a330e

@rozculena enmery rada označuje každého, kto má iný názor, ako ona, za psychicky chorého. Zjavne sama nie je celkom psychicky v poriadku.

@anonym_8a330e Kde som koho označila za psychicky chorèho?Sociálna fóbia je normálna úzkosť. Psychické choroby sú normálne, takisto ako byť onkologický pacient. Fóbia ale nie je choroba. Že sa vôbec obťažujem reagovať na zbabelého anonyma, ani nevieš, čo je psy choroba, čo porucha a že strachy sú úplne normálne. Slovensko má v oblasti duševného zdravia ešte storočnú cestu pred sebou aj kvôli ľuďom, ako ty...potľapkaj sa po pleci.

kitycat
Včera o 16:39

Ziadny introvert nie si. Si skratka leniva a mas zo seba komplexy

Tvoj priatel chce ist na spolocensku udalost, s dalsimi priatelmi a ich partnerkami. Aby ste sa spolocensky zabavili, teda si date asi nejaky dzus s troskou bubliniek, bude tam daky bufet, tombola a hudba.
Zatancujete si, budete sa len tak hompalat ked tancovat nevies. O to vobec nejde.
Ide o to, ze pojdete vy dvaja ako partneri.

Mozno su aj matka, ale raz za rok (citam 1x svadba a teraz ples), predsa nie je nic strasne. Introvert sa nezoznamuje s cudzimi na ulici, ty mas ist do zhluku tvojmu partnerovi znamych ludi.

Do lesa a do parku a sediet na gauci doma mozes kazdy den po praci a kazdy obycajny vikend. Neviem naco ti je partner, ked ti staci byt doma s dietatom

zmrzlinka2021
Včera o 16:55

@anonym_autor

Môj názor: neľúbiš svojho priateľa natoľko aby si s ním išla na tých pár hodín.

Už ťa jeden muž opustil, minimálne a evidentne nie si schopná fungovať vo vzťahu

lucia147852
Včera o 16:57

Prepáč si divná. A keby som chlap, tak by som s tebou vo vzťahu byt nechcela. Vo vzťahu ste dvaja, nie len ty. Môj muž neznáša plesy, ale vzdy keď som chcela ísť, tak so mnou šiel. Na prvom sme boli, keď sme tvorili par vsehovsudy 2 mesiace. Ja som zas s ním bola napr na futbale, ktorý nemusím. Vzťah je o kompromisoch a nie že ty nebudeš ustupovať a nevyjdes zo svojej komfortnej zóny. A áno, mas komplexy, inak by si tie kilá navyše vôbec nespomenula. A poviem ti, že tvoje kilá na vyše sú každému ukradnuté, pretože ľudia sa zvyčajne na ples prídu baviť a iných neriešia. Plus by mi vadila tá pasívna agresivita z vety, keď chceš byt radšej s nimi chod sám. Skús sa nad sebou zamyslieť a prehodnot svoje vystupovanie. Chlapík u opisu vyzerá, že celkom s tebou ráta a preto tá chce zoznámiť so svojimi kamarátmi. A to ti hovorím ako tiez introvert, ktorý cudzích ľudí nemusí. Ale oni existujú a sem tam s nimi treba aj komunikovať alebo tráviť čas.

zmrzlinka2021
Včera o 17:00
@anonym_8a330e

@rozculena enmery rada označuje každého, kto má iný názor, ako ona, za psychicky chorého. Zjavne sama nie je celkom psychicky v poriadku.

@anonym_8a330e

Úprimne - ísť dvakrát do roka na pár hodín s frajerom na takú akciu a vyhovárať sa na introvertnost, myslíš že je taký človek psychicky ok?

Ja som introvert. A rozdiel medzi introvertom a extrovertom je len o nabíjani energie.

Zdravé vzťahy vždy vedia fungovať aj s okolim

jaskolka
Včera o 17:09

Autorka, nehnevaj sa,alé naozaj preháňas. Nepoviem,keby ťa chlap nútil každý týždeň chodiť niekam do spoločnosti,či ťahal k vám návštevy,ale boli ste na jednej svadbe (aj tam si asi šla zo zaťatými zubami)a teraz robíš takú vedu z plesu? Jedného plesu za rok? 🫣🫣
Však on od teba nič extra nechce,je to minimum,čo žiada. To nie je introvertna povaha,to už je až fóbia (alebo lenivosť). A to ,ako sa vyjadrujes o jeho priateľoch, (ktorých podľa toho,co píšeš,asi ani nestretávate,lebo ty nechceš,)to už je až drzé od teba.
Keď takto pôjdeš ďalej,tak len pozor,aby si o nejaký čas nebola zase sama,lebo byť len vo dvojici stále a všade,a priam opovrhovat partnerovými priateľmi (keď nemáš fakt relevantný dôvod)je pomalé zabíjanie vzťahu.

mamaaja82
Včera o 17:11
@anonym_f4080c

Nečítam komenty, ale kebyže som povedala priateľovi že teda nechcem ísť necítim sa nato a on by išiel sám tak by ma zo mrzelo. Ples je párová udalosť. Tak ako svadba. Žiaľ ja mám skúsenosti s bývalým, ktorý sa na takéto “podujatia” stále trepal kvôli svojim kamošom a kamoškam. Ja som tam potom bola vždy piate koleso. Preto bol šťastný keď mohol ísť sám, ešte ma zvykol varovať že nieže budem pred jeho kamošmi “ofučaná” Každý normálny chlap by rešpektoval partnerku … Ak mu ide o Teba vymyslíte náhradu kde by si sa cítila lepšie .. resp. Išiel by aj na iný ples či udalosť? Či silou mocou potrebuje iba tento kvôli kamosom … Ale ak sú mu kamoši prednejší tak utekaj.

@anonym_083b04 a bude nadavat aky zly, zly frajer.Je fajn mat seba na prvom mieste ale nie za kazdych okolnosti,vztah je o kompromisoch tam nema moje Ja,ja a len ja miesto.
@anonym_f4080c a kazda partnerka ma respektovat partnera.Ci to uz nie?Len preto,ze sme zeny,nemusime byt partnerom ofukované ako nejaky diamant.Zdravy rozum do hrsti obcas treba.

jaskolka
Včera o 17:14
@anonym_f4080c

@anonym_f4080c ona píše,že on tam chce ísť s ňou (nie s kamošmi) sorry,ale správa sa ako rozmaznané dieťa, ktoré trucuje,lebo "ja ja ja "Ja som chúďa introvert,tak budeme sedieť celý život na zadku len doma a stále všade len my dvaja,lebo "ja,ja ja"
Preboha,ved ju neťahá na desať plesov a sto akcií týždenne. Chce s ňou ísť (s ňou ísť)na jediný ples a ona robí taký cirkus?🙈🙈🙈

anonym_84e527
Včera o 17:44
@anonym_f4080c

@anonym_f4080c ale ty zrejme vieš, prečo si bola vždy ofučaná. Predpokladám,že tvoj priateľ s kamošmi nevedeli, kedy majú dosť.

anonym_f25ca9
Včera o 17:55

Mam podobneho snubenca, vsetko a kazdy mu vadi, nikde nechce chodit. Na svadbu mojho brata som ho musela donutit. Prehodnot svoj postoj, nauc sa rozlisovat podstatne od banalit a rob kompromisy lebo o neho prides.

anonym_84e527
Včera o 17:57
@anonym_f25ca9

Mam podobneho snubenca, vsetko a kazdy mu vadi, nikde nechce chodit. Na svadbu mojho brata som ho musela donutit. Prehodnot svoj postoj, nauc sa rozlisovat podstatne od banalit a rob kompromisy lebo o neho prides.

@anonym_f25ca9 dobre si to premysli, či s ním chceš spoločný život. Držím palce.

anonym_f25ca9
Včera o 18:05
@anonym_84e527

@anonym_f25ca9 dobre si to premysli, či s ním chceš spoločný život. Držím palce.

@anonym_84e527 ved prehodnocujem intenzivne... Ale toto je pre mna tazky oriesok, ktory neviem ci prekusnem, navyse on s nicim nepride, ziadny vylet, dovolenka, nic ako je rok dlhy. Ked niekam ideme raz za dva uhorske roky je to vzdy moja iniciativa. Inac ma aj dobre vlastnosti ale v tomto neviem ci sa zmeni. A mne to vadi cim dalej, tym viac.. 😔 Tiez o sebe presne tvrdi, ze je introvert. Ale ja ho netaham vkuse dakde, proste aj parkrat do roka, vzdy je problem 😢

anonym_84e527
Včera o 18:10
@anonym_f25ca9

@anonym_84e527 ved prehodnocujem intenzivne... Ale toto je pre mna tazky oriesok, ktory neviem ci prekusnem, navyse on s nicim nepride, ziadny vylet, dovolenka, nic ako je rok dlhy. Ked niekam ideme raz za dva uhorske roky je to vzdy moja iniciativa. Inac ma aj dobre vlastnosti ale v tomto neviem ci sa zmeni. A mne to vadi cim dalej, tym viac.. 😔 Tiez o sebe presne tvrdi, ze je introvert. Ale ja ho netaham vkuse dakde, proste aj parkrat do roka, vzdy je problem 😢

@anonym_f25ca9 bude ti to vadiť len viac a viac. A keď prídu deti, nebude chcieť chodiť ani s nimi nikam. Budeš stále sama. Viem o čom hovorím. A nečakaj, že sa kvôli tebe zmení. Nezmení. A po svadbe už vonkoncom.

anonym_f25ca9
Včera o 18:22
@anonym_84e527

@anonym_f25ca9 bude ti to vadiť len viac a viac. A keď prídu deti, nebude chcieť chodiť ani s nimi nikam. Budeš stále sama. Viem o čom hovorím. A nečakaj, že sa kvôli tebe zmení. Nezmení. A po svadbe už vonkoncom.

@anonym_84e527 on maluje vzdusne zamky ako bude vsetko krasne ked sa zoberieme 😄 Ale ja vidim aktualnu realitu, ktora je ina... Moze byt pricina aj to, ze oni spolu ako rodina velmi malo niekde chodili. Jemu je najlepsie doma, nejake serialy, hry a k tomu zradlo a ma vsetko co potrebuje 😔 A este ja no...
Ale ďakujem, za tvoje slova, ze sa nezmeni 😃 Lebo to potrebujem pocut.

slovakboy
Včera o 18:26

@anonym_autor ja som tiež introvert. Aj manželka. Na plesy nechodíme ale keď sme mali 30 tak sme na troch plesoch boli. Mám takú skúsenosť, že intrivertovi sa nechce do spoločnosti ale keď už je tam tak je spokojný. Ako ti bolo na tej svadbe? Ľutovala si, že si na nej bola? A nie je problém v tom, že vždy ustupuješ len ty? Vie on v niektorých veciach vyjsť tebe v ústrety? Prispôsobiť svoje pohodlie pre teba? To že aj svadba aj ples by boli podľa neho nie je problém. Ale ak aj iné veci sú len podľa neho a citovo ťa vydiera ak si stojíš za svojím, to už problém je. Pozor aby si nebola proti nemu len z nejakeho princípu a tvrdohlavosti. To potom jeho reakciu chápem.

enmery
Včera o 18:29
@anonym_f25ca9

@anonym_84e527 on maluje vzdusne zamky ako bude vsetko krasne ked sa zoberieme 😄 Ale ja vidim aktualnu realitu, ktora je ina... Moze byt pricina aj to, ze oni spolu ako rodina velmi malo niekde chodili. Jemu je najlepsie doma, nejake serialy, hry a k tomu zradlo a ma vsetko co potrebuje 😔 A este ja no...
Ale ďakujem, za tvoje slova, ze sa nezmeni 😃 Lebo to potrebujem pocut.

@anonym_f25ca9 Raz tu založila tému baba s podobnÿm problémom sko ty. Len ona sa vydala a mala deti, pretože dúfala, že aspoň deti ho zmenia. No zmenilo sa to tak akurát k horšiemu pre ňu. Nechodil s nimi nikam, všetko zbytočnosť, ešte sa aj pridali výčitky, keď niečo v domácnosti nebolo tip top kvôli jej flákaniu s deťmi /podľa neho/. Cítila sa sama, opustená, zradená, ale chcela aspoň deťom venovať normálne detstvo a nie len sedieť doma na riti. Prajem Ti veľa síl pri zvaživaní, či si vieš takto predstaviť fungovať do smrti, lebo naozaj-on sa zmení max tak k horšiemu...

simca06022011
Včera o 18:40

Mate ine zivotne styly a bude to stale bit.
Nie nesla by som, a brala by som toto ako dovod na vaznu debatu. Ver ze tvoja postava v tom rolu nehra. Alebo si povedz.. keby si mala 50kil bola by si menej introvertna a isla by si?? Ak ano,tak tvoje dovody su len hanblivost. A ver na plesoch ludia kila neriesia. Ak nie, nie je o com. Plesy su kazdy rok a kazdy rok budete toto iste riesit. Viem to, riesime to tiez. Ja na tieto akcie nie som vobec. Dokonca uz roky nesnasam so svojim chlapom tancovat, cize ja odtrpim aj tie povinne rodine oslavy.. na plese by sme co? Sedeli? 😁 ak nemas problem a ten najvacsi su saty a topanky = zozenies raz dva v dnesnej dobe. Aj ked... zvykne sa to skor riesit ako za tyzden. Nadsena by som nebola.
A na kamosov "neziarli", ma ich ... s tym nic nenarobis.

cacianka
Včera o 18:41
@enmery

@anonym_7896c1 Áno, má komplexy. Posmešne nazýva kamarátov svojho priateľa, ktorých vôbec nepozná a chude ženy. Vôbec jej to nedáva právo takto výsmesne nazývať ľudí, ktorých nepozná. A týmto štýlom je na najlepšej ceste ostať sama. Podľa mňa skutočného introvert musí urážať, čo všetko sú schopní ľudia skryť za toto slovo.

@enmery čítaš medzi riadkami aj to čo tam napísané nie je. Stručne napísala ale už ju tu napádaju a urážajú ženy a aj ty. Prekrúcať vieš, asi ti niečo ublížilo alebo urazilo a tak si prenašaš ego či traumu a kopes do inej

enmery
Včera o 18:41
@cacianka

@enmery čítaš medzi riadkami aj to čo tam napísané nie je. Stručne napísala ale už ju tu napádaju a urážajú ženy a aj ty. Prekrúcať vieš, asi ti niečo ublížilo alebo urazilo a tak si prenašaš ego či traumu a kopes do inej

@cacianka Tvoj názor Ti neberiem, pokojne si to mysli.

cacianka
Včera o 18:48
@biba_18

už som to tu raz písala, môj príbeh s introvertom - zlomila som si na lyžovačke nohu, nemala som ako ísť do nemocnice, tak mi ponúkol hotelový zamestnanec odvoz - že ma zoberie jeho syn, ktorý je náhodou doma zo zahraničia, ale že ma upozorňuje, že chlapec je veľký introvert. ako to dopadlo? s tým veľkým introvertom sme kecali celú cestu do nemocnice, dal mi na seba číslo keď budem hotová, potom celú cestu z nemocnice - dozvedela som sa na akú školu chodil, kde pracuje, aký šport robil, aké mal zranenia, čo robil tú hodinu a pol čo som bola v nemocnici, kam mám ísť na wafle, kam sa mám ísť pozrieť v okolí keď prídem nabudúce… 😏 úplne zlatý chalan…

@biba_18 introvert nemusí byť človek, ktorý ani nemukne, s tebou sa cítil uvoľnený, rozprával sa s tebou ako jediným človekom v aute a bolo to ok. Ale možno pri skupinke 5 ľudí nie je celkom vo svojej koži, možno aj 3 ale hluční ľudia sú už na neho veľa,
A čo teraz ?
Že sa autorka necíti komfortne ísť na ples, je podľa mňa úplne ok.

biba_18
Včera o 18:56

@cacianka jeho otec myslel tým že je chlapec introvert = bude v aute ticho a nebude sa so mnou baviť, nech s tým počítam…
sama som introvert. nemám rada cudzích ľudí, nerada sa kamarátim s novými a nemám rada akcie kde sa musím baviť s milion ľuďmi. a na plese alebo kdekoľvek sa predsa nemusím baviť so všetkými - a ani to nerobím.
ale čo sa týka dnešnej témy - to že je introvert je len jeden z problémov 😏

reanda
Včera o 19:03
@biba_18

@cacianka jeho otec myslel tým že je chlapec introvert = bude v aute ticho a nebude sa so mnou baviť, nech s tým počítam…
sama som introvert. nemám rada cudzích ľudí, nerada sa kamarátim s novými a nemám rada akcie kde sa musím baviť s milion ľuďmi. a na plese alebo kdekoľvek sa predsa nemusím baviť so všetkými - a ani to nerobím.
ale čo sa týka dnešnej témy - to že je introvert je len jeden z problémov 😏

@biba_18 byt introvert nie je problem.. problem s intorvertmi maju vzdy len extroverti, lebo im intro lezu na nervy, ze su nudni, lenivi, sebecki a neviem este aki.. a niektori introverti tomu bohuzial aj uveria a potom sa snazia 'polepsit' ... a vo vztahoch byt 'nesebecki' a ist casto aj proti sebe, len aby partner nebol urazeny, lebo vsak mozu byt radi, ze ich niekto chce, inak by ako menejcenni intorverti ostali sami..
to je normalne labuzo citat tuto temu a nazory, jeden by sa dogrcal 😖
autorka, prosim ta, never tym dristom.. na ziadny ples nechod, ked ist nechces a vztah s tym clovekom prehodnot - ak s tebou nie je spokojny s takou, aka si, vzdy to bude niekde skripat.. uz s tou svadbou si urobila chybu, ze si tam sla.. najdi si 'seberovneho', toto nie je zivot, furt sa premahat, aby si niekoho neurazila..

cacianka
Včera o 19:05

A zase ten dvojaký konikovsky meter.
Keď chce by žena sama sebou, v drvivej väčšine jej ženy radia, aby si stála za svojím, nedala sa manipulovať, vydierať , ale tu odrazu útoky a urážky aby odhodila sama seba a išla sama proti sebe, urážky že je sebec, psychopat, a príťaž pre chlapa, útoky že uráža jeho kamošov a ich partnerky
Typický konikovsky žargón

biba_18
Včera o 19:07

@reanda a autorka je spokojná s priateľom takým aký je? 😏
ja veľmi neverím že vzťah introvert-extrovert až na pár výnimiek vie fungovať… a ešte - vôbec nevieme že jej priateľ extrovert - skôr nie, lebo by do nej hučal že chce ísť do spoločnosti asi častejšie…