icon

Priateľ je urazený, že nechcem ísť na ples

31. jan 2026

Ahojte. Som s priateľom cca rok a pol, mám 5 ročného synčeka. Keď sme sa zoznamovali povedala som mu aká som povaha - že som introvert. On mi tvrdil že aj on je ale len taký "polovičný". Ešte minulý rok mi oznámil že ideme na svadbu jeho dobrého kamaráta z detstva( nechcelo sa mi tam ale nechcela som byť za zlú tak som išla). Teraz vyrukoval s tým že o týždeň majú v meste ples a veľmi tam chce so mnou ísť ( idú samozrejme aj jeho kamoši z detstva z ktorých sa ide pokakat a kamošky jeho s partnermi). Ja tam nechcem ísť, nemám plesové šaty ani také topánky, najradšej som proste doma alebo ísť spolu niekam na prechádzku alebo na výlet...povedala som mu to a cítim že odvtedy je medzi nami napätie...doteraz sme mali super vzťah ale nechcem ustúpiť a robiť niečo čo mi je prostí srsti aj keď sa jedná len o blbý ples. Povedala som mu nech si ide sám keď teda tak túži byť s kamošmi a kamoškami a zabávať sa. Som aj bacuľka, mám pár kíl navyše ale už cca dva mesiace cvičím a zdravo sa stravujem ( nie kvôli nemu ale kvôli sebe) ale stále so sebou nie som spokojná, tie jeho kamošky sú 50 kilove slečinky
Čo by ste robili na mojom mieste išli či nie? Nechcem nič robiť nasilu ale zároveň nechcem aby bol urazený ako nech
Obaja máme po 30ke. Ďakujem každému za odpoveď.

Strana
z6
cacianka
Včera o 13:32
@reanda

@huxy zhadzujes.. zato, ze ty si introvert, neznamena, ze vsetci introverti su ako ty.. mozu byt aj extroverti, co ich nebavia plesy.. ide o to, ze nieco nechce, tak to ma byt respektovane.. to, ci je introvert, alebo aky je dovod jej nechcenia, nie je vobec podstatne

@reanda presne, ja sama som extrovert, ale na ples by ma nedotiahol ani záprah koní prečo by mal byť akurát ples taká podmienka !?!

huxy
Včera o 13:35
@reanda

@huxy zhadzujes.. zato, ze ty si introvert, neznamena, ze vsetci introverti su ako ty.. mozu byt aj extroverti, co ich nebavia plesy.. ide o to, ze nieco nechce, tak to ma byt respektovane.. to, ci je introvert, alebo aky je dovod jej nechcenia, nie je vobec podstatne

@reanda podstatné je, že vo vzťahu sú dôležité kompromisy ak ich autorka nedokáže robiť, potom ich nemôže ani očakávať

A inak ci by to bol.ples či čokoľvek iné, nie je také podstatné... Chcel tam ísť s ňou a ona s ním ísť nechce. To hovorí za všetko.

kristina2412
Včera o 13:44

Podľa môjho názoru kompromisy sa nikdy nemajú týkať fyzického ani psychického stavu daného človeka. Kompromis môžme robiť pri farbe gauča, návšteve svokry, menách detí, dovolenke atď. Nikdy však nebudem manžela nútiť lietať na dovolenku lietadlom, keď má fóbiu, on ma nebude nútiť lyžovať keď vie, že sa bojím ísť na vlek, nikto nebude nútiť druhého do jemu nepríjemných sexuálnych praktík atď . A navyše si to vynucovať svojou odutosťou. Preboha sme dospelí ľudia , nie trucovité deti. Raz jej je to nepríjemné a hotovo, ak ju chce zoznámiť s kamošmi nech sa stretnú v pizzerii, na grilovačke, túre atď.

huxy
Včera o 13:52

@kristina2412 fóbia je úplne iná vec, tam je neprekonatelný strach. Tiež by som nikoho nenútila ísť proti svojmu strach a tiež to očakávam. Toto je úplne niečo iné.

kristina2412
Včera o 13:55
@huxy

@kristina2412 fóbia je úplne iná vec, tam je neprekonatelný strach. Tiež by som nikoho nenútila ísť proti svojmu strach a tiež to očakávam. Toto je úplne niečo iné.

@huxy ty nútiš partnera/ manžela robiť čo mu je nepríjemné? Ja nie, základom vzťahu je rešpekt, nie manipulácia...

reanda
Včera o 13:59
@huxy

@reanda podstatné je, že vo vzťahu sú dôležité kompromisy ak ich autorka nedokáže robiť, potom ich nemôže ani očakávať

A inak ci by to bol.ples či čokoľvek iné, nie je také podstatné... Chcel tam ísť s ňou a ona s ním ísť nechce. To hovorí za všetko.

@huxy tak pre kazdeho je vo vztahu dolezite nieco ine.. pre mna je to napriklad respekt a ziadne kompromisy ohladne veci, co idu za osobne hranice, by som ani nerobila, ani nevyzadovala.. to je uz na autorke, na com chce mat postaveny svoj vztah.. podla reakcii by ho chcela mat postaveny na respekte, ale respekt si chce vynutit tym, ze bude partnera presviedcat, ze ona ma pravdu, lebo ved aj ini ludia jej to potvrdili.. zial pre nu, vo vztahu je dolezity vzdy len nazor a postoj tych dvoch, aj keby si cely svet myslel nieco ine a daval za pravdu bud jednemu, alebo druhemu.. musi aj ona respektovat jeho, ale nie tym, ze sa mu podvoli, ale ze ho tiez nebude nutit respektovat nieco, co on nechce.. z coho pre mna logicky vyplyva asi jedine ten rozchod.. co ale bude vec, ktora je v poriadku a nie vina autorky a jej neprisposobivosti, vdaka ktorej ju partner 'odkopne' a ona bude este lutovat, lebo ako tucna zena s dietatom mohla byt rada, ze ju vobec niekto chcel a este by sa s nou nehanbil ist aj na ples 😀 😝

huxy
Včera o 14:00
@kristina2412

@huxy ty nútiš partnera/ manžela robiť čo mu je nepríjemné? Ja nie, základom vzťahu je rešpekt, nie manipulácia...

@kristina2412 nie, nenútim. Môj názor som už napísala. On tam chcel ísť s ňou, ako s partnerkou. Ona nie, pre mňa by to bolo na zamyslenie, či ostať v takom vzťahu kde sa robí len to, čo je príjemné len tomu jednému a kašle sa na pocity či túžby druhého.

huxy
Autor odpoveď zmazal
huxy
Včera o 14:03
@reanda

@huxy tak pre kazdeho je vo vztahu dolezite nieco ine.. pre mna je to napriklad respekt a ziadne kompromisy ohladne veci, co idu za osobne hranice, by som ani nerobila, ani nevyzadovala.. to je uz na autorke, na com chce mat postaveny svoj vztah.. podla reakcii by ho chcela mat postaveny na respekte, ale respekt si chce vynutit tym, ze bude partnera presviedcat, ze ona ma pravdu, lebo ved aj ini ludia jej to potvrdili.. zial pre nu, vo vztahu je dolezity vzdy len nazor a postoj tych dvoch, aj keby si cely svet myslel nieco ine a daval za pravdu bud jednemu, alebo druhemu.. musi aj ona respektovat jeho, ale nie tym, ze sa mu podvoli, ale ze ho tiez nebude nutit respektovat nieco, co on nechce.. z coho pre mna logicky vyplyva asi jedine ten rozchod.. co ale bude vec, ktora je v poriadku a nie vina autorky a jej neprisposobivosti, vdaka ktorej ju partner 'odkopne' a ona bude este lutovat, lebo ako tucna zena s dietatom mohla byt rada, ze ju vobec niekto chcel a este by sa s nou nehanbil ist aj na ples 😀 😝

@reanda s predposlednou vetou súhlasím

anonym_94c478
Včera o 14:05

Posobis na mna zakomplexovane...

betulinka1
Včera o 14:17

@anonym_autor podla mna ty nechces ist aj kvoli tomu, ze si pribrala ako si pisala. A priatel to vidi ako moznost sa trosku zabavit aj s tebou aj s kamosmi. On ta lubi aka si. Za mna je ples ovela lepsia zabava ako svadby. Saty zozenies v požičovni na akúkoľvek postavu a budes urcite krasna. Ved mozete ist aj spolu vyberat a aj s malym. Nech to zaplati 😉. A objednala by som sa makeup artiske na malovanie a ked samu seba uvidis v šatách a namaľovaná aj zabudnes na svoju vahu. Podla mna by si mala ist. Uvolnis sa aj ty. Urcite si to zaslúžiš. A dalsia vec je, ze to aj zober tak, ze aspon uvidis priatela vo väčšej spolocnosti ako sa k tebe sprava, ci je pozorný, venuje sa ti. Nakoniec z toho mozete spravit tradíciu. Pripadne, ak su listky, tak zavolaj nejaku svoju kamosku s partnerom. Podla mna bola priatelova chyba, ze isiel na teba zhurta, mohol ta viac pripravit. Ja mam takeho muza. Skor introvert. Ale vzdy so mnou ide a nakoniec sa aj dobre zabavi.

evansova
Včera o 14:18
@anonym_autor

@anonym_3f89bb ja som pribrala po smrti mami od stresu a po pôrode, ale áno už so sebou niečo robím. Nevravím že mám 100 kil a som tučný tuleň ale mám proste kilá navyše. Ďakujem za milý komentár

@anonym_autor No a čo keď máš pár kíl navyše?Tvojmu partnerovi to zjavne nevadí, bez problémov by ťa zobral medzi tie 50 kilové slecinky, tak čo ťa mata?
Kúp si šaty, topánky, sprav frizuru a na plese hrdo vypni hruď! Nie všetky dámy musia byť štíhle. Náš priateľ hrdo predvádzal svoju polovičku s nadváhou s komentárom: Pozrite sa, toto všetko je moje!
Neriskuj že partner sa odmietne prispôsobovať a poobzerať sa inde.

anonym_c4d926
Včera o 14:27

@anonym_autor si tucna a este mas aj dieta a robis ramena ako 50kilova modelka bezdetna. Potom sa necuduj, ked ta posle kade lahsie. Ked nie si schopna mu ani vyjst v ustrety. Mozes byt rada, ze ta vobec trpi, z toho co si o sebe napisala 😱

viestta
Včera o 14:38
@anonym_autor

@anonym_84e527 ale ozvem sa. Dopadlo to tak že sa ani poriadne nebavíme spolu, ja nejdem robiť niečo na čo nemám náladu a necítim sa na to, tak sa urazil na mňa a bavíme sa len na pol ust. A povedal aj to že teda keď aj ja budem niečo chcieť tak tiež mi nevyhovie. Tak dúfam že spokojne všetky, alebo možno čaká že tam predsa len nasilu pôjdem.

@anonym_autor takze nabuduce ked ty budes chciet ist (napriklad) na vylet tak ti to vrati. Nezabudni dat na chladnicku cedulku, kde si budete znacit kto koho kedy cim nasral lebo nechcel ist tam kde chcel ist druhy. A dosledne sleduj(te) ci je skore stale vyrovnane, aby sa ani jednemu nekrivdilo

anonym_06b7da
Včera o 15:04

ved mu povedz ze nemas saty, topanky, nech ti teda kupi, ak chce aby si tam isla s nim. Plus uces, vizazistka, urcite budes kocka aj s kilami navyse a jeho to bude stat minimalne 4 stovky.

cacianka
Včera o 15:20
@kristina2412

Podľa môjho názoru kompromisy sa nikdy nemajú týkať fyzického ani psychického stavu daného človeka. Kompromis môžme robiť pri farbe gauča, návšteve svokry, menách detí, dovolenke atď. Nikdy však nebudem manžela nútiť lietať na dovolenku lietadlom, keď má fóbiu, on ma nebude nútiť lyžovať keď vie, že sa bojím ísť na vlek, nikto nebude nútiť druhého do jemu nepríjemných sexuálnych praktík atď . A navyše si to vynucovať svojou odutosťou. Preboha sme dospelí ľudia , nie trucovité deti. Raz jej je to nepríjemné a hotovo, ak ju chce zoznámiť s kamošmi nech sa stretnú v pizzerii, na grilovačke, túre atď.

@kristina2412 👏👏👏

anonym_e6677f
Včera o 15:35
@anonym_autor

@anonym_84e527 ale ozvem sa. Dopadlo to tak že sa ani poriadne nebavíme spolu, ja nejdem robiť niečo na čo nemám náladu a necítim sa na to, tak sa urazil na mňa a bavíme sa len na pol ust. A povedal aj to že teda keď aj ja budem niečo chcieť tak tiež mi nevyhovie. Tak dúfam že spokojne všetky, alebo možno čaká že tam predsa len nasilu pôjdem.

@anonym_autor Nuz obavam sa, ze si priatel zozenie nejaku nahradu. A nielen na ten ples... aby si potom nebanovala. Byt zasadovy je fajn ale nie v takychto prkotinach. Ved nechce od teba aby si isla na bungee jumping. Pretoze partnerstvo je aj o kompromisoch. A pokial sa v nicom nezhodnete a budete si robit naschvaly, ja nejdem teraz a on nepojde nabuduce, tak perspektivne vas vztah nevidim, prepac.

anonym_ffe296
Včera o 15:53

@anonym_autor
Na budúce,keď budeš chcieť niekam ty a on ťa odmietne?

jaskolka
Včera o 16:03
@reanda

@jaskolka autorka mu hned na zaciatku povedala, ze ako intorvert iste veci nerobi a nechce robit.. on s nou isiel do vztahu s tym uzrozumeny a dobrovolne, nikto ho nenutil zacat si s introvertkou, co len 'doma sedi' .. tak by sa mal teraz podla toho chovat a nie cakat, ze ona zrazu zacne robit, co nechce, nie je jej prijemne a nema to pre nu zmysel, lebo.. lebo co? to nie je vydieranie a manipulacia? dobre vie, ze ona to nechce a ocakava, ze to spravi len kvoli nemu a udrzaniu vztahu a este sa aj vyhraza, ze on teda bude robit natruc to iste.. uzasne chovanie.. a to ma byt ako v poriadku, len autorka je lietadlo, lebo ju nebavia plesy 🙄 keby napisala, ze on sa hned na zaciatku vyjadril, ze bude chciet chodit s partiou na spolocenske udalosti a ocakava, ze ona bude chodit s nim a ona s tym suhlasila, tak to by bola ina vec, ale takto akoze ake kompromisy?

@reanda tak neviem,ale keď mne partner povie,že je introvert,tak to pochopím tak,že nebude trebárs chcieť chodiť každu sobotu na nejaku akciu či párty s kamošmi, nebude chcieť časté návštevy doma, nebude túžiť po spoločnosti v jednom kuse...toto je pre mňa introvert.
Nie že ledva pôjde na jednu svadbu v rodine a urobí "cirkus a dusno"kvôli jednému plesu za rok. Toto je az sociálna izolácia,nie introvertna povaha.
A to,ako sa vyjadruje k jeho kamošom a ich partnerkám,to už vôbec nemá nič spoločné s introvertnostou. To už je obyčajná drzost. Nikde nespomína,že by ju oni nejako odmietali,vysmievali sa jej kvôli postave trebárs, či nejako inak ju urážali. Tak prečo ona uráža ich?

13uzivatelka11
Včera o 16:19

vy tu niektoré riešite, že chudiatko nemusí ísť na ples keď nechce a jej priateľ je zlý sebec, že s ňou niekde chce ísť.. ale ona by s ním a s jeho kamarátmi podľa mňa nešla ani niekde na spomínané pivo, alebo proste niekde posedieť. ale je úplne normálne, že človek potrebuje v živote aj kamarátov. Keď ona nepotrebuje nikoho, nech si nájde takého partnera, ktorí tiež nepotrebuje kamarátov. A to teda tiež osobne veľa kamarátov nemám a stretávame sa s nimi aktuálne raz za pár mesiacov (pred deťmi sme sa stretávali raz za mesiac 🤷‍♀️)

anonym_685d66
Včera o 16:26
@kitycat

@cacianka
@anonym_685d66

A naco ma frajera? Ved do kesa a na prechadzky jej staci aj ten syn z predosleho vztahu. Sediet doma tiez moze aj bez frajera.

Jeho prestane bavit ju sakde volat a raz sa neozve a bude sa este divit, ze preco 🤷‍♀️

@kitycat 🤦partner je na zdielanie pocitov, spolocnu vychovu dietata, prijemny rozhovor, travenie spolocnych chvil sposobom vyhovujucim obom.....nuz ale ked sa potrebujes predvadzat na plese, musis si zohnat rovnako zmyslajuceho..juuuj aka je tu vacsina povrchna a plytka, len pozlatko, vytrcene na socialnych sietach..

anonym_197c14
Včera o 16:40

Na tvojom mieste by som zapracovala nie len na postave...a neber to v zlom😉

anonym_0a45c7
Včera o 18:09

Som introvert a čím som staršia, tým viac si uvedomujem, že nemusím ísť proti sebe a robiť niečo, čo nechcem, necítim sa dobre v tých situáciách a je to pre mňa utrpenie. Keď som mala okolo 20-30 som sa ešte premohla a išla som, po 40. jednoducho nejdem. Nemám rada veľké oslavy, nemám rada plesy, veľké spoločenské akcie, nerada tancujem. Nikto nestojí za to, aby som niekde trpela, lebo sa to spoločensky vyžaduje, alebo mám tak sebeckého partnera, že to nechce pochopiť.
Sú veci, ktoré sa dajú dohodnúť, urobiť kompromis a sú veci, ktoré už nie som ochotná spraviť a ísť proti sebe. Rešpektujem môjho muža a tiež ho netlačím do vecí, ktoré viem, že neznáša a mňa bavia, jednoducho každý si vtedy urobí podľa seba. Našťastie mám muža, ktorý tiež nie je na veľké akcie a plesy, dokonca vekom sa mi zdá, že sa stáva introvertnejšim než ja.
To, že nejaký introvert ide bez problémov na ples neznamená, že introverti, ktorí nechcu ísť sú nenormálni a majú sociálnu fóbiu, sedia doma na zadku a nevychádzajú na ulicu.
Autorka - hľadaj si vhodnejšieho partnera.

nicegirl369
Včera o 18:11

@anonym_autor jeeemine, aby jedna žena nebola schopná ísť raz za rok s mužom na ples😬 Myslím, že by z teba neubudlo. Má ísť sám? Vsetci tam budu s partnermi a on ako kôl v plote😳

domix147
Včera o 18:15

@anonym_autor myslíš že je pekne nechať človeka ,ktorý chce aby si s ním išla na ples a odpáliť ho tým,že si introvert?
Keď si aj introvert ver že všetci ta budú mať aj tak na haku, môžeš sedieť pri stole,môžeš si zatancovat s mužom a s nikým iným hovoriť nemusíš …keď sa nebudeš zapájať nikto si ta všímať nebude ..
ak mu bude toto robiť, môže sa stať ,že ho celamomrzis tým aká si a potom budeš môcť ozaj už len kysnut doma …
a potom tu budeš vypisovať že si našiel takú ktorá je aj za zábavu …
a vyhovárať sa na to že si introvert je trápne ….

kitycat
Včera o 19:31
@anonym_685d66

@kitycat 🤦partner je na zdielanie pocitov, spolocnu vychovu dietata, prijemny rozhovor, travenie spolocnych chvil sposobom vyhovujucim obom.....nuz ale ked sa potrebujes predvadzat na plese, musis si zohnat rovnako zmyslajuceho..juuuj aka je tu vacsina povrchna a plytka, len pozlatko, vytrcene na socialnych sietach..

@anonym_685d66 ake predvadzanie? Urcite nejdu do Reduty, staci nebyt knedla

anonym_0a45c7
Včera o 20:17
@domix147

@anonym_autor myslíš že je pekne nechať človeka ,ktorý chce aby si s ním išla na ples a odpáliť ho tým,že si introvert?
Keď si aj introvert ver že všetci ta budú mať aj tak na haku, môžeš sedieť pri stole,môžeš si zatancovat s mužom a s nikým iným hovoriť nemusíš …keď sa nebudeš zapájať nikto si ta všímať nebude ..
ak mu bude toto robiť, môže sa stať ,že ho celamomrzis tým aká si a potom budeš môcť ozaj už len kysnut doma …
a potom tu budeš vypisovať že si našiel takú ktorá je aj za zábavu …
a vyhovárať sa na to že si introvert je trápne ….

@domix147 takže buď niekto chodi na plesy, alebo len kysne doma

anonym_84e527
Včera o 20:21

Och tie vaše keci o introvertoch 🤦🤦🤦🤦 Hovno ste introverti. Len sebci.

anonym_6c029b
Včera o 20:27

@anonym_autor Myslím, že máš stres z toho, že priateľ chce, aby si tam šla, preto reaguješ "trošku" podráždene a zlostne. Úplne Ťa chápem, aj ja som introvert a často som nepríjemná, keď mám stres z množsta ľudí. Možno mu skús povedať o svojich pocitoch, ak sa dá bez emócií (čo asi nie je také jednoduché). U nás bol ples včera. Nešli sme. Večer som sa pýtala manžela, či by bol šiel, keby som chcela ísť. A on že možno 🙂 A ja mu hovorím, že keby on bol chcel ísť, možno by som šla aj ja :D Pointa? Predtým sme ja obaja jednoznačne vyjadrili, že ísť nechceme, ale vlastne sme asi len hľadali dôvody prečo nie a boli sme radi, že sme ich našli. Skús si to nechať prejsť hlavou, možno choď aspoň na chvíľu a budeš milo prekvapená. Neboj sa dopredu ❤

alickapusinka
Včera o 20:33

Pozri nič sa nestane ak nepôjdeš najhoršie čo sa TI môže stať že TI da zbohom a budeš zasa sama zo synom.Myslim že nič horšie ako rozchod sa nestane.Pri najhoršom TI da zbohom.

Strana
z6