Priateľ je vypočítavý
Ahojte.. momentálne sedím na sedačke, chystám sa do práce a mám pocit, že toto celé čo sa mi deje, je nejaký sen a nie realita... Pred rokom a pár mesiacmi som spoznala môjho
"priateľa", ktorý bol milý, pozorný, starostlivý, všetko super.. staral sa, zaujímal sa, nič nebol problém.. Predtým ma pozýval na rande, kupoval drobné pozornosti, jednoducho sa správal ako gentleman.. Nikdy mi síce nič obrovské nekúpil, ale stačilo mi to. Vo februári začal mať finančné problémy, on podniká a veci nešli úplne ako má.. Hovorím si ok, tak som kupovala domov jedlo väčšinu ja, nič som od neho nechcela, nájom som platila ja na pár mesiacov (ale bývame uňho, tak som to neriešila), hvoorím si, predtým platil celý nájom on, na stravu som prispievala a celkovo utrácal on na mňa tak mu to vrátim.. Lenže teraz už začal mať viac zákaziek, tým pádom viac peňazí ale nič sa nezmenilo.. Ja som čakala, že mi oznámi nejak, že láska teraz to potiahnem ja alebo niečo a on mlčí ako ryba na suchu.. Včera večer keď som ho konfrontovala sa ešte pýtal čo mi vadí a prečo som taká nepríjemná a zistila som, že jemu to vyhovuje a neplánuje to meniť a mne skoro prasklo srdce, čo za hovado vedla seba mám.. Najprv sa o tom ani baviť nechcel a potom to ešte otočil proti mne.. Dnes poobede sa zbalím a idem z rodičom ale som strašne sklamaná, za čo ma mal..
A keby nemal žiadnu frajerku a sa mu nedarilo ako píšeš, tak by si predsa musel nejako aj sam pomôcť, účty by si musel platiť.Riešenie by musel SÁM najst ale mal ta po ruke tak ťa využil, je dobre vychcany a asi to nebude len v tejto jednej veci
@anonym_autor byt je v jeho vlastníctve alebo je to podnájom na jeho meno?
@anonym_autor odid, kolegyna ma takeho isteho, nejde mu podnikanie tak visi na nej. Ale aby isiel normalne do roboty, to nie a nie ani keby co bolo
Ja ked som sa nastahovala k mojmu teraz manzelovi ,tak sme isli na pol so vsetkym a to je jedno ci mal financne problemy...vtedy sa ukaze ako si vie chlap upratat financny problem...teraz ma tvoj priatel problem a co ,ked budete mat rodinu...u nna je to dost cez ciaru ,odisla by som od neho..a mozno ta len skusa ako zvladnes situaciu ??? hmm
Pokiaľ je to jeho byt a ty si sa prisťahovala, mala by si platiť viac, ako on. Predsa len ten byt a zariadenie niečo stáli a ty si na to neprispela, ale bývaš v ňom, takže pokiaľ tam bývaš a on od teba nepýta žiadne nájomné, mala by si platiť aspoň polovicu poplatkov za byt + komplet stravu pre vás oboch. Pokiaľ je to byt v prenájme, tak by ste mali platiť každý adekvátnu čiastku podľa svojho príjmu, tzn. on o niečo viac. Čo sa týka prác v domácnosti, tak samozrejme spravodlivo na polovicu.
Pokiaľ je to jeho byt a ty si sa prisťahovala, mala by si platiť viac, ako on. Predsa len ten byt a zariadenie niečo stáli a ty si na to neprispela, ale bývaš v ňom, takže pokiaľ tam bývaš a on od teba nepýta žiadne nájomné, mala by si platiť aspoň polovicu poplatkov za byt + komplet stravu pre vás oboch. Pokiaľ je to byt v prenájme, tak by ste mali platiť každý adekvátnu čiastku podľa svojho príjmu, tzn. on o niečo viac. Čo sa týka prác v domácnosti, tak samozrejme spravodlivo na polovicu.
@marci9 v podstate súhlasím, ale so stravou nie. ak ide o chlapa, ten vie vyžrať chladničku ako vysavač a žena stravu preplatí neskutočne viac ako zje sama. Lebo ona šalaátik, on predsa nebude chrúmať mrkvu ale si potrpí na stejkoch, kuracích prsiach. a veľké porcie...
a k tomu 2-3 pivká, alebo energeťáky, malinovky, kávičky, nebude predsa piť vodu z vodovodu
@marci9 prečo by mala platiť komplet stravu??
Za ďalšie,ty nerozumieš,že ona platí teraz úplne VŠETKO?
@marci9 ja zas neviem, prečo by mala platiť viac ako on, ak je byt jeho. Ten byt a aj zariadenie budú vždy len jeho vlastníctvom, tak mi to nedáva žiadnu logiku. Však sú zatiaľ len priatelia, čiže ona z toho možno o pár mesiacov nebude mať nič. A co sa týka stravy, skoro každý chlap zje omnoho viac ako žena a niektorí si aj potrpia na jedle (napr.niekto sa chce kvalitne a zdravo stravovať, niekto stále mäso atď.).
Ja by som s takým chlapom nebola, čo od nej chce, aby vsetko ťahala viac menej ona
Vieš to je tak že keď sa niekto má lepšie zabudne na to kto mu najviac pomáhal keď bol v sra....Ja to mám tak či v rodine či s mužom a nešlo "len "o stravu ale o existencne veci .Takých ľudí sa iba zbaviť lebo im to nikdy nedôjde ako sa zachovalo oni
@anonym_autor vôbec si neviem predstaviť, že jeden psychicky zdravý a pričetny človek, keď zarába 2000 eur neplatí svoj byt, svoje jedlo a čaká, žena s o polovicu menším platom bude platiť jeho bývanie, jedlo a jeho náklady. To musí byť psychopat, hlboko narušený psychicky pokryvený, nespôsobilý fungovať vo vzťahu. Ja by som povedala, že je psychopat, alebo autista, čo nechápe vzťahy. Normálny ten človek rozhodne nie je. 🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩
Neverím tomuto príbehu
@anonym_autor a za dalsie doma nepomaha vobec a povedal ze to robit nebude. Hovorila som si ok, ze mi to nejak “vratil” financne. Ale toto je vrchol
@anonym_autor ako to u neho vyzeralo ked si sa nastahovala??? To si kupila handru a vysavac a upratujes mu?
@anonym_autor uplne chapem, že to strašne bolí, ale raz si uvedomíš, ako dobre, že si to zistila len po nieco viac ako roku vzťahu. Utekaj!
Nechcem byt zla ale takychto prispevkov je tu stale viac. Z medii sa vsade tlaci ako chlap ma vsetko platit a v realite chlap nezaplati ani svoju cast, doma prstom nepohne a necha sa zivit zenou. Nedajboze jej nieco kupit alebo ju pozvat, prekvapit. Neviem ci je to nejaka nova doba ale co sa to s tymi chlapmi deje. Extrem je ked som pocula ze chlapi su uz taki zgrlavi ze trvaju na prvom rande len na prechadzke. Lebo vraj po sediacky sa tak neporozpravas. A ked baba trvala na kofole, chlap ju povazoval za zlatokopku.
@anonym_11ec21 Ja si myslím, že dôvod je práve ten, že muž je v dnešnej spoločnosti považovaný najprv ako bankomat a taxikár, a až potom ako človek. Je možné, že si niektorý takto vybíjajú frustráciu na ženách. Alebo proste sklznú do spektra, že stačí keď dobré zarába a jeho práca tu končí.
@anonym_autor ono to bolí a kym to mozog a telo spracuje ešte to potrvá...ale predstav si že mate dieta...platis byt v ktorom si stale neni doma....a zena a muz maju.malo kedy rovnake plagy aj ked tu pisu zeny ze maju viac ako muzi...za .na muz ma byt muzom a postarat sa...ty si dokazala ze aj ty vies tahat za kratsi koniec ale zrejme sa mu paci ako sa to otocilo a nemieni s tym nic robit....no takehoto najdes ozaj vsade
Nechcem byt zla ale takychto prispevkov je tu stale viac. Z medii sa vsade tlaci ako chlap ma vsetko platit a v realite chlap nezaplati ani svoju cast, doma prstom nepohne a necha sa zivit zenou. Nedajboze jej nieco kupit alebo ju pozvat, prekvapit. Neviem ci je to nejaka nova doba ale co sa to s tymi chlapmi deje. Extrem je ked som pocula ze chlapi su uz taki zgrlavi ze trvaju na prvom rande len na prechadzke. Lebo vraj po sediacky sa tak neporozpravas. A ked baba trvala na kofole, chlap ju povazoval za zlatokopku.
@anonym_11ec21 s tým prvým rande je to pravda. Kamoska mi to vravela. Všetci sa chcú len prechádzať, najlepsie niekde v lese, aby nemuseli kúpiť ani kávu. Jej najlepšia story bola, keď boli na promenáde v meste a ona si teda sla kúpiť zmrzlinu, keďže chlap sa nemal ani k tomuto a on jej vravi, ze ci jemu nekúpi. 🤣
Autorka: ako to dopadlo?
@anonym_11ec21 áno, na instagrame a na fb stretneš denne xy príspevkov o tom ako sa muž má postarať… blabla. Vo svojom okoli mám väčšinu žien oveľa šikovnejších ako sú ich muži. Poznám ženy podnikateľky ktoré zarábajú 2-3x toľko čo ich muži. Iná doba. Už nechceme ženy žiť skromne zato, že mame muža ktorý sa nepostará o nadštandard. 🤷🏼♀️
Autorka: ako to dopadlo?
@anonym_cb440e chytila som na obed nervy, zbalila sa a bez slova odišla. Kričal po mne že kam idem čo hysterčím. Ja som už nevládala ďalší krát vysvetlovať tzo isté
@anonym_cb440e chytila som na obed nervy, zbalila sa a bez slova odišla. Kričal po mne že kam idem čo hysterčím. Ja som už nevládala ďalší krát vysvetlovať tzo isté
@anonym_autor a to si nebola v praci vcera? Ved si pisala, ze sa chystas do prace a ze popoludni sa zbalis a pojdes domov. A teraz pises, ze na obed si chytila nervy.... A aj on bol doma a nebol v praci na obed, ked si odchadzala?
@anonym_autor a to si nebola v praci vcera? Ved si pisala, ze sa chystas do prace a ze popoludni sa zbalis a pojdes domov. A teraz pises, ze na obed si chytila nervy.... A aj on bol doma a nebol v praci na obed, ked si odchadzala?
@anonym_cb440e Dnes je sobota a ona píše o dnešku a obede, písala to dnes o 17:10
@anonym_cb440e Dnes je sobota a ona píše o dnešku a obede, písala to dnes o 17:10
@anonym_71bc60 tak vcera rano pisala, ze popoludni sa zbali a odide....neodisla teda?
Prisla z prace domov, on tiez, obaja sa tvarili, ze je vsetko v poriadku a na druhy den sa zacala balit lebo "chytila nervy"?
Mne to nedava zmysel.
@anonym_71bc60 ja vidim kedy to pisala. Ved reagovala na moju otazku z dneska popoludnia. Keby ze sa neopytam, asi nenapise nic.
Tam to smeroval, parazitt. Nevies si lredstavit, ako su niektori jedinci l akomi, aj na smrtelnej posteli. Jedna suseda zinkasovala 78000 za rolu a nezaplata susede za vajcia 15€.ziadna roztrzitost, to ma modus operandi z domu. Jej mamka s tatkom boli taki. Pozicali 1000 kcs, islo to z nich po stovke ako svy z chlpatej deky a poslednu stovku nesplatili. Vzdy museli mat navrch, bidaci. 🌚

@anonym_d12c91 ty vieš čítať? on sa vyjadril, že nič meniť nebude, bude to tak nastalo a prstom doma nepohne, zarobí 2x toĺko...čiže ona ma teraz sa nechať využivať vyžirkou, aby ty si bola spokojná
@anonym_a91c6b veď nech mu nedá peniaze
Snáď nedrží on jej výplatu
Čo ju vyhodí? ajtak chce odísť a aspoň by bola jasná záverečná