icon

Priateľ ma nazval sebeckou

Včera o 11:09

Ahojte potrebujem sa vyžalovať. Sme s priateľom málo uznávam. Lenže málokedy mám aj čas pre seba pre svoje hobby alebo len tak na nič nerobenie. On by bol najradšej so mnou nonstop. Som aktuálne pn takže doma som hocikedy aj hocikedy môže prísť. Samozrejme že tu nie je stále a veľakrát nepríde ale keď sa vyslovene bavíme o tom že 1-2 dni chcem byť sama a mat pre seba tak ma nazve sebcom lebo presne tie dni on chcel prísť, pritom som mu dala x náhradných možnosti samozrejme nie dosť dobrých. Už nevládzem sa naťahovať. Mám zdravotné problémy lekár ma varoval vyhýbať sa stresu a čím horšie mi je tým viac ma potrebu ma vtahovat do nezmyselných hádok a jeho konštrukcií. Ráno sme sa už o 7 pohádali nakrical na mňa do telefónu a ignorujeme sa, prvá sa ozývať nebudem určite povedala som mu len toľko ze ak chce je tu vítaný a po telefóne sa nebudeme baviť. Strata času aj energie na niečo co sa bude zas o deň dva opakovať. Posledný týždeň je zrazu neznesiteľný. Zrazu skúša manipulácie co doteraz nerobil. Sme spolu skoro 2 roky. Len útočí vyčíta obviňuje a čuduje sa ze s nim nechcem sex. Nie je nič sexy ani príťažlivé na človeku ktorý sa dokáže pohadat kvôli tomu ze 4 dní spolu budeme ale just ten jeden nebudeme. Zachádza už do takých extrémov a obvinení ze sa nestíham čudovať. Už nebudem spolupracovať budem ignorovať a využijem čas bez neho na svoje záľuby. Lenže to nerieši celkovú otázku. Ja som duchovný človek človek ktorý chce rast učiť sa cestovať skúmať objavovať. Prečo mi do života chodia ľudia ako on? Aj v práci sú sami takí aj rodina je taka negatívna toxic (fakt okrem mojej mamy). Prečo chodia ľudia inak naladení plní negatívnych myšlienok chuti sa hádať a doťahovať na každej blbosti? Nemám šťastie nájsť si ľudí s ktorými sa budeme ťahať hore a čas využívať rozumne. Sme tu krátko a toto cele je taka strata času a energie

Strana
z2
autor
Včera o 12:29
@anjelicek26

Tak ked dojde k tebe, chce byt s tebou... proste neladite, on ma ine potreby ako ty... tak ho nezdrzuj, aj tak je to uz nalomene, ze sa kvoli tomu hadate... prisal sa na mna oh dear lord... ty chces byt najradsej uplne sama, ze? Tak ho posli najst si partnerku, ktora to bude chciet rovnako, su zeny, ktore toto vyslovene budu zboznovat, ze chce byt len s nimi...

@anjelicek26 naozaj sú ženy čo budú chcieť chlapa ktorý by za nich aj dýchal? Písal im vkuse volal im vkuse a keď sme fyzicky spolu tak sa nevie odpojiť? Jedine keď idem na wc inak povie ze sa mu nevenujem.

anjelicek26
Včera o 12:31
@anonym_autor

@anjelicek26 naozaj sú ženy čo budú chcieť chlapa ktorý by za nich aj dýchal? Písal im vkuse volal im vkuse a keď sme fyzicky spolu tak sa nevie odpojiť? Jedine keď idem na wc inak povie ze sa mu nevenujem.

@anonym_autor ano su take v takto cerstvom vztahu dokonca relativne dost...

autor
Včera o 12:34
@lauruska_sumienka

som podobna ako ty, dobrak, poctivka. vobec nie si divna ze sa snazis chranit si svoje hranice pred zneuzivanim, ze branis vlastne dusevne zdravie. Tento chlap je sam sebec a je od neho maximalne sproste ze zatial co ty mas zdravotne problemy, tak ti situaciu este viac komplikuje. tento mi vobec nepride ako milujuci a podporujuci partner. tohto posli spat do obehu, najdes si takeho ktory bude s tebou ladit 🙂

@lauruska_sumienka aj kolegyňa mi povedala ze vzťah je o tom ze človeka obohacuje život mu uľahčuje a spôsobuje radosť. Ze ak by sme boli k sebe tak by sme sa tešili z každého spoločného času. Tak sa mam cítiť vinná keď mňa tento čas vyčerpáva a nie obohacuje. On je rád keď sa mu venujem keď som plne pre neho. Mali sme rôzne obdobia istý čas sme behali hore dole výlety zážitky viac to napĺňalo mňa potom sme mali obdobia ze sme nevyšli z postele to zas napĺňalo jeho ale vždy to bolo jednostranne a chýbala tomu rovnováha. Teraz to mame tak pol na pol len aktuálne mam teda tu pn a musím byť doma, je v poriadku keď príde povedala som mu ze je tu vítaný ale on by prišiel 7 dní v týždni a ja fakt potrebujem aj priestor dýchať a ten jeden deň ukrojit pre seba. A podľa komenrujucich som ja ta sebecká lebo ten jeden deň tiež nevenujem vzťahu. Neprišla som sem na neho kydat nie je zlý človek len si začína vymýšľať hocijaké zámienky na hádky a keď sa hádame každý druhý deň čaká ze sa na neho nahá vrhnem už medzi dverami, kým u neho sa stupňuje chuť lebo ma "dlho" nevidel u mňa sa stupňuje odpor lebo sme vkuse spolu a zdá sa mi to až nezdravé. Nešiel by inde o iné sa nezaujíma rozchod nechce. Ale ani zvolnit a pracovať na tom co sa kazí nechce.... Veď vieš sama podľa seba aké je niekedy ťažké urobiť rozhodnutie a byť spokojná s tým ako sa rozhodneš keď tým niekto skončí zranený

autor
Včera o 12:35
@anjelicek26

@anonym_autor ano su take v takto cerstvom vztahu dokonca relativne dost...

@anjelicek26 keď to napĺňa a vyživuje oboch je to v poriadku. Ale vo vzťahu by každý mal mať aj slobodu a trochu času pre seba, vzťah nie je väzenie

nyusika
Včera o 12:36
@anonym_autor

@nyusika takže keď máš partnera už sa v živote neodlepis a nikam nepôjdeš sama? Nie sme siamské dvojčatá

@anonym_autor obaja mame svoj osobny priestor a bezne chodime aj na cely vikend sami so svojimi priatelmi.
ale to neznamena, ze nezijeme spolu

anjelicek26
Včera o 12:37

Vies manzelia su spolu kazdy bozi den a vacsina vztahov tam ak to funguje casom smeruje... ked ti to vadi uz teraz a mas pocit, ze ta dusi, proste to neni to prave.

domkakvet
Včera o 12:47

@anonym_autor ani jeden z vas este nie je pripraveny na vztah.

anonym_113172
Včera o 13:24

Posli ho do teplych krajin, nemas na co cakat, toto sa nikdy nezlepsi, ale bude este horsie, uz teraz si ta uzurpuje sam pre seba, zistil, ze u teba ma fullservis a neskor mu bude vadit este aj to, ze sa budes mat stretnut s vlastnou matkou a nebudes s niiiim chudacikom. Je to sebestredny pako!

lauruska_sumienka
Včera o 13:26
@anonym_autor

@lauruska_sumienka aj kolegyňa mi povedala ze vzťah je o tom ze človeka obohacuje život mu uľahčuje a spôsobuje radosť. Ze ak by sme boli k sebe tak by sme sa tešili z každého spoločného času. Tak sa mam cítiť vinná keď mňa tento čas vyčerpáva a nie obohacuje. On je rád keď sa mu venujem keď som plne pre neho. Mali sme rôzne obdobia istý čas sme behali hore dole výlety zážitky viac to napĺňalo mňa potom sme mali obdobia ze sme nevyšli z postele to zas napĺňalo jeho ale vždy to bolo jednostranne a chýbala tomu rovnováha. Teraz to mame tak pol na pol len aktuálne mam teda tu pn a musím byť doma, je v poriadku keď príde povedala som mu ze je tu vítaný ale on by prišiel 7 dní v týždni a ja fakt potrebujem aj priestor dýchať a ten jeden deň ukrojit pre seba. A podľa komenrujucich som ja ta sebecká lebo ten jeden deň tiež nevenujem vzťahu. Neprišla som sem na neho kydat nie je zlý človek len si začína vymýšľať hocijaké zámienky na hádky a keď sa hádame každý druhý deň čaká ze sa na neho nahá vrhnem už medzi dverami, kým u neho sa stupňuje chuť lebo ma "dlho" nevidel u mňa sa stupňuje odpor lebo sme vkuse spolu a zdá sa mi to až nezdravé. Nešiel by inde o iné sa nezaujíma rozchod nechce. Ale ani zvolnit a pracovať na tom co sa kazí nechce.... Veď vieš sama podľa seba aké je niekedy ťažké urobiť rozhodnutie a byť spokojná s tým ako sa rozhodneš keď tým niekto skončí zranený

@anonym_autor ano vztah ta ma obohacovat a nie vycerpavat. ma byt toto tvoj manzel? clovek s ktorym budes zit, mat rodinu, aby toto bol vzor pre vase deti?
skus si odpovedat, ci toto chces.

mne tu svieti plno varovnych kontroliek, pretoze nie je ok aby sa on tak k tebe spraval, a teba ten clovek vycerpava natolko ze potrebujes niekolko DNI aby si sa dala dokopy. ano ja tiez potrebujem mat niekedy klud od ludi, aj od manzela ale to je taka hodinka-dve a fungujem dalej ( moj manzel to respektuje lebo vie ze potom by som ho zozrala aj s topankami 🙂 ). Vo vztahu tak ako sa nieco robi spolu, tak aj kazdy ma mat svoj vlastny priestor na svoje potreby. A to co sa robi spolu, sa robi preto ze nas to bavi oboch a nie ze jeden to robi nasilu.

Naozaj ste obaja iny. ty potrebujes mat pri sebe niekoho kto ti je podobny - dobreho cloveka, ktory chce viac, ktory ma zaujem sa zlepsovat a zaroven bude mat zaujem a chut podporovat ta v tom ze mas zaujem na sebe pracovat. Zatial mas pri sebe niekoho kto o take nieco nema zaujem a ma potrebu ta tahat dole a este ti bude naschval ublizovat ak nerobis to co chce on.

Nemusi byt zly clovek ale ma vlastnosti, ktore k tebe nesedia a nerozumeje ti. a ze pisu ze to ty si vadna. tak to by sme boli viacere, viaceri. Nie nie si vadna, ani sebecka len nerozumeju ze niektori ludia potrebuju mat svoj klud aby si oddychli a nacerpali energiu. Im moze nabijat energiu to ze idu medzi ludi a vybija ich samota.
Vies, to ze nema zaujem na sebe pracovat a mysli len na svoje uspokojenie, to tiez nevesti nic dobre.
Viem ake to je ked je niekto zraneny ale pri vybere zivotneho partnera a buduceho otca svojich deti som bola bezkompromisna. Ked mi zasvietila cervena kontrola a zodpovedala som ze ci naozaj chcem zit s takym clovekom. Teraz, co je pomaly 15r som s takym, ktory ma respektuje, respektuje moj nazor a berie ho do uvahy, nepovazuje na nejaku blbku, ktory riesi problem ked nejaky nastane, ktory mi na narodky ci iny sviatok kupil skolenia alebo pomocky, neustale ma podporoval, ked sme mali krizu, tak ano suhlasil s poradnou a pracovali sme obaja aby nam to opat klapalo, rozprava sa so mnou, necha mi ten priestor na moj klud, a on ma pri mne to iste. ja nemam problem zeby siel s kamaratmi na chatu, ci na preteky na cely vikend. je to o tom ze sme v tom spolu. spolu pracujeme na budovani a zaroven respektujeme priestor, zaujmy toho druheho.

deti95060810
Včera o 13:47

radšej sa rozíďte, načo máte spolu vzťah. Teba to evidentne ťahá kdesi inde.

rozculena
Včera o 14:02
@anjelicek26

Tak ked dojde k tebe, chce byt s tebou... proste neladite, on ma ine potreby ako ty... tak ho nezdrzuj, aj tak je to uz nalomene, ze sa kvoli tomu hadate... prisal sa na mna oh dear lord... ty chces byt najradsej uplne sama, ze? Tak ho posli najst si partnerku, ktora to bude chciet rovnako, su zeny, ktore toto vyslovene budu zboznovat, ze chce byt len s nimi...

@anjelicek26 drblo by ma,mať dospelého chlapa na cecku prisatého do konca života

rozculena
Včera o 14:05
@anonym_autor

@anjelicek26 keď to napĺňa a vyživuje oboch je to v poriadku. Ale vo vzťahu by každý mal mať aj slobodu a trochu času pre seba, vzťah nie je väzenie

@anonym_autor ja som na tvojej strane,hentaký chlap by ma psychicky zničil......

svetlonos
Včera o 14:17
@rozculena

@anonym_autor ja som na tvojej strane,hentaký chlap by ma psychicky zničil......

@rozculena
tak nejak, tak ked sa chovaju male deti este ok. Dospely ma vediet vydrzat spokojne aj sam so sebou 😏

svetlonos
Včera o 14:27
@anonym_autor

@anonym_autor
pocuvaj, mala som aj takeho, no vedel byt aj sam. A tersz mam muža, ktory ma asi 2 kamosov niekde na Zelande a v usa. Tak 1-2 x rocne si poslu mail 😁. On to nepotrebuje a nema potrebu ma vlastnit. S jefnym dietatom ma pomaly vyhnal na kavu. Na cely den, on bol s malym. Uz mame deti 3 tskze mi to nenavrhuje, ze by so vsetkymi zostal sam a ja cely den prec 😁.
Ale ten je v pohode sam so sebou, nepotrebuje kamosov, ja ano. Axtak mnohe prispisobije mne. Byt po jeho, byvame niekde na samote u lesa. Ale vie, ze mna by tym prizabil. Ja pitrebujem socialny kontskt. A preto byvame v meste.
Mozem v ramci moznosti co chcem. Minule sme boli u mojej sestry bez neho 3 tyzdne s detmi. Uplne v pohode.
Vecer ked deti spia, si robim svoje veci a on sa bavi s pocitacom. Ziadne lepenie sa a nedopriatie kludu pre seba.
Aj on potrebuje vypnut a neriesit chvilu nic - ani mna ani deti!
Lubime sa a predsa si doprajeme aj cas kazdy pre seba.
Tento tvoj je nekompatibilny s tebou a ty s nim. A ze by bez teba nebol? 😂 prosiiim ta! Najde inu na ktoru sa nalepi a celjom ku pohltí. Daj mu cau nazdar a zi si svoj zivot. Nemas deti, uzivsj si co to da.

janinah
Včera o 14:44

Ked som ja bola PN tak frajer doniesol jedlo,upratal ,koše vyniesol,film sme kukli....a neprisiel kvôli sexu ako zrejme dotycný z prispevku. Človeka poznáš najlepsie ak su problémy,nie aj svieti slnko. Aspin máš čas porozmýšľať či ho vôbec potrebuješ mať vo svojom živote.

tykat
Včera o 15:26
@anonym_autor

@tykat chodíme hocikde lebo zas výlety chce to áno. Navariť spolu to nie on je rád keď príde na hotové, v kuchyni ma to nebaví ale varím mu a vždy si dá aj viac porcií takže chutiť mu to chuti. Aj mu upečiem, lenže keď sme doma on by len ležal pred TV a vkuse sa po mne sapal. Dobre hodinu dve pozrieme film /serial pomazlime sa,.. No on tak vydrží aj 8 - 10 hodín keď ku mne príde. Spolu nechce nikde ísť ani nič ísť robiť ale nechce aby som išla ani ja, proste musím sedieť pred televízorom a hladkať ho alebo nechať sa hladkať nič iné nepripadá do úvahy. Pre mňa je to jalovy čas úplne nevyužitý. Kebyže som sama tak sa aspoň učím jazyk (samouk) alebo si niečo idem vytriedit upratať atď.. Ale nie lebo bud tu

@anonym_autor kebyze si sama tak mas aspon trochu kludu a vkuse ta neobchytkava. Aj som si myslela ze je typ napapat sa a vyvalit sa ku telke s prsom v ruke. Toto nebude fungovat, dusi ta.

anonym_b3da41
Včera o 15:35

ahoj robis to dobre, pocuvaj v prvom rade samu seba a co ti hovori srdce! neboj sa za seba postavit ❤️

tykat
Včera o 15:47
@anonym_autor

@anonym_autor si predstav ze by ste spolu byvali, nestrasie ta pri tej predstave?

patrike
Včera o 16:01

"u mňa sa stupňuje odpor lebo sme vkuse spolu" - nie si pripravena na vazny vztah, manzelstvo a dieta uz vobec nie. Rozid sa s nim a venut sa tomu duchovnemu rastu, nech uz to znamena cokolvek.
Len pozor na rizika, nejaky iny partner bude spokojny, ked dojde na noc, dostane veceru a ranajky a potom budete mat kazdy plno casu.

Strana
z2