icon

Priateľ ma nechal a ja čakám jeho dieťa

Ahojte
Dnes sme sa rozišli z mojim priateľom. Problém je to že s ním čakám dieťa. On je úplne decko. On si čo myslí že som to plánovala? Ja keby nemám tie príznaky ktoré som mala tak by ma ani nenapadlo ísť na gyndu či urobiť si test. No nevadí. Rozhodla som sa že meno otca v rodnom liste neuvediem, tak či tak by jeho rodičia chceli testy a ja sa viac ponižovať nebudem. Môže si za to sám že si nechá skákať po hlave. Som momentálne v 8 týždni ale interupcia to nie, nemám ja na to peniaze. Ja pracujem tak dokým pôjdem na MD tak to hádam zvládnem. Ešte jeho rodičia ma dourážali a jednoducho som si povedala že dosť nebudem sa ja ponižovať. Keď bude mať záujem tak si potom dobre premyslím či mu ho/ju ukážem. Ďakujem za prípadne rady čo môžem robiť. Zablokovala som ho všade aj číslo som si zablokovala.
Pekný zvyšok večera!

Strana
z2
simona20201309
9. nov 2022

@heleninamama ✋ ospravedlňujem sa a beriem späť moj príspevok v diskusii z rána. Už rozumiem 🙈

simona20201309
9. nov 2022

@micinka158cisusa96 ty si svoju hrdosť pekne odloz bokom. Z hrdosti nevyzijes a tvoje dieta by sa ti pekne podakovalo....
Svojim detinskym správaním ho od seba len viac odhanaš a nemysli si, že príde o rok s túžbou vidieť svojho syna . Je to chlap.... chlapi nemajú city a pudy ako my matky, takže ak ocakavas, že si vstúpi do svedomia a zatúži pp šťastnej rodinke, tak sa rýchlo preber. Ak ho teraz bloknes, do konca života už o ňom nemusíš nič vedieť. Pochybujem ze vynaloží nejake úsilie, keď rodixia rozhodujú o otcovtsve, má milenky, ... on si tak mávne rukou, otočí list a ide ďalej.

micinka158cisusa96
autor
10. nov 2022

@alex49 Najprv musím zistiť či si dieťa stále chcem nechať. V mojej hlave mi výria myšlienky že čo bude po pôrode ... :( No že či nebudú robiť nejaké problémy, jeho otec alebo jeho rodičia. 😅😯 Neplánujem toho hajzla dať do rodného listu lebo je dospelý a stále si nechá hovoriť čo má robiť. 🙂 Možno len fotke im pošlem poštovou službou dieťa aj to si ešte premyslím! 😕 No a to som dopadla a to som si myslela že sa mne nikdy také nestane, že budem slobodná mama. No alebo sa len zľakol chlapec a doplazí sa? Čomu neverím, ale aj keby ďalšiu šancu mu nedám. Nech zabúda, raz sa vzdal tak už som tak ja pochopila. :( No ale tak mám hlavu hore a viem že tu musím byť pre dieťa a ono nemôže za hajzla jeho otca a to mi ešte vykričali že to není jeho dieťa tí jeho rodičia...🙂 Spravte si úsudok z toho ... No aj tak od neho ani od nich nič nechcem .... Užsa teraz už vyfarbili tak mi stačilo 🙂

veronikaszabova
10. nov 2022

@micinka158cisusa96 nehnevaj sa, ale co si cakala po pol rocnom vztahu? Ze si ta vezme, nastahuje si ta k sebe a budete jedna stastna rodinka??? To pisem na margo tvojich minuluch diskusii.

lady_hurts
10. nov 2022

@micinka158cisusa96 peniaze od neho nie sú pre teba, ale pre dieta. Dieťa má na ne narok. Zatiaľ nie si matka, ani nevieš ake to je finančne náročné hlavne v dnešnej dobe. Či bude pre teba lepšie pozerať na dieťa ako je hladné, hlavne že ty máš svoju hrdosť? 🤦Preber sa prosím ta.

micinka158cisusa96
autor
10. nov 2022

@veronikaszabova Nie nečakala. Vedela som skôr či neskôr zistím že len hajzel a nič viac ...

micinka158cisusa96
autor
10. nov 2022

@lady_hurts No ale čo ak zaprie otcovstvo? Aj to pochybujem že to bude z jeho hlavy ...

veronikaszabova
10. nov 2022

@micinka158cisusa96 je jedno, ked zaprie otcovstvo. Das to na sud a sud nariadi testy DNA

micinka158cisusa96
autor
10. nov 2022

@veronikaszabova No čo už nakoniec asi budem s tým musieť súhlasiť.

veronikaszabova
10. nov 2022

@micinka158cisusa96 sama to proste nedas, potrebujes aj alimenty od neho. Sama si napisala, ze aktualne nemas ani na potrat. A vies si predstavit, kolko stoji dieta? Plienky, mlieko, oblecenie,... Vybavicka...
Odkladaj si blocky od vsetkeho, co kupis pre dieta (vynava) - budes mat narok na preplatenie polovicky nakladov. Treba o to na sude poziadat

lady_hurts
10. nov 2022

@micinka158cisusa96 dievča, ty ani nevieš na čo máš nárok a ako to funguje. Pre teba je len dobre, že chcú testy DNA, budeš mať čierne na bielom, že je to jeho dieťa a súd mu nariadi vyzivne. Nevidím preto dôvod, prečo by si nešla na testy. Jediné, že by si nevedela kto je otec a nechcela by si,aby o Tom bývalý vedel, že si ho podvadzala. On si môže tvrdiť čo chce, to nikoho nezaujima. Keď je dieťa jeho, bude platiť.

jamacka
10. nov 2022

@micinka158cisusa96 Určite bojuj o alimenry a čo najvyššie. Nech si chlapec uvedomí,že keď si spraví dieťa, tak sa treba aj starať. Máš pojem o tom koľko vôbec stojí dieťa, čo mu treba všetko kúpiť?
Nech si len pekne platí.A ,že ťa urážajú?To tak neber,jedným uchom dnu a druhým von.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
jamacka
10. nov 2022

@veronikaszabova Tak ono to není celkom o tom,že mali len polročný vzťah. Poznám ľudí, ktorí boli spolu 3mesiace ostala tehotná, zobrali sa a teraz je tomu už 10 rokov čo sú spolu manželia a perfektne si rozumejú a poznám viacej takých vzťahov.
Ono je to asi aj o šťastí, alebo osude,koho stretneme k sebe ako partnera.
Očividne ale tento mladý chlapec je ešte nedozrete dieťa a k tomu necháva sa manipulovať s rodičmi, nevie ešte aké má hodnoty vo svojom živote. A preto by mu to nemala darovať a narubit riadne alimenty.

veronikaszabova
10. nov 2022

@jamacka keby si citala vsetky jej minule diskusie, pochopili by si, preco som to tak napisala

jamacka
10. nov 2022

@veronikaszabova No tak to zas nevie.,tie som nečítala.toto som spomenula skôr tak všeobecne.

brembo
10. nov 2022

dievčatá ti tu radia dobre. čo ti patrí,to ti patrí. Nevzdávaj sa penazí na dieta. Nevidíš dopredu,možno sa ti v buducnosti zídu. Nikdy nevieš,čo bude zajtra. Sama píšeš,že na tom finačne nie si najlepšie,zíde sa ti každé euro. Ked nebudeš žiadat o výživné,tak on sa bude smiat,že ho to vobec nič nestálo,že višiel z toho ako vítaz

betulinka1
10. nov 2022

@micinka158cisusa96 no bola som v tvojej situacii ale mala som peniaze na interupciu, vlastny byt a aj auto. Takze mne tych 100€ vyzivne nechýba ani nechýbalo. Ale ak teraz nemas 400€ na interupciu, tebe chybat bude. Vyhladaj bezplatnú právnu pomoc, nech ti palti prispevok na nevydatu matku. Z toho si nieco nasetris. Potom pekne určenie otcovstva a vyzivne. Ak by som peniaze bio otca potrebovala je na rodnom liste ale priezvisko ma dieta moje. Na bezplatnej právnej pomoci ti pomozu, len sa tam rychlo objednaj, lebo sa trosku caka.

syslik81
10. nov 2022

ked i deti robia deti - chudak mimco .. ani matka nepobrala inteligenciu a ani otec... snad aspn to male bude mat lepsi zivot .. a ze rodicia chcu dna test - tomozno nieje kvoly synovej minulosti ale i tvojej .. sama tu pises bludy raz si panna potom niesi ..co diskusia to perla

viky_21
10. nov 2022

Dieta zlate ale to nieje pes, ze ked zistis, ze ho nemas z coho krmit tak ho das do utulku ... naozaj daj hrdost bokom a bojuj zato co ti patri. Kasli nato co bolo a bojuj za to dieta.

simona20201309
10. nov 2022

@micinka158cisusa96 nemôže za svojho otca, to máš pravdu... ale ani za svoju matku. Chudák dieta. Tebe nie je rady ani pomoci. Aj tak si urobíš po svojom, poradiť si nenechas. Tak sa potom trap. . .
Len si uvedom, že ty ostaneš sama na dieta a ocino si bude žiť svoj šťastný život slobodného mládenca. Zbaviť ho zodpovednosti a následkov. Ty si myslíš, že ho tým potrestas??? Nie. Urobíš mu službu. Potrestas akurát seba.
Ale naozaj myslím, že toto je strata času.
Ako by sme tu všetky kričali niekam do prázdna....

Strana
z2