icon

Priateľ mi nie je oporou počas tehotenstva

alibabizna123
12. dec 2024

Ahojte. Som v 32 tyzdni tehotenstva, doma máme 3 ročnú dcéru. Priateľ pracuje 3 hodiny od domova. Ako si tam našiel pracu, prestal mi byť oporou. Je to normalne, chapem, ze ma aj on toho vela v praci. Lenze v praci konci o 16.00 a ja zacinam mat pochyby s kým trávi večery. Napríklad dnes po praci povedal že zavolá o hodinu, ze tam prisiel šéf za nimi na ubytovanie, a ja som 5 hodin čakala kym sa ozve. Napisal iba spravu, ze je unaveny ze az teraz odisiel šéf z ubytovania a ze ide spat. Ziadne ospravedlnenie, nic. . Mal nedostupny telefón celych 5 hodin. Dcéra s nim chcela volať, sľúbil jej to a nakoniec išla sklamaná a s plačom spať. Takto je to poslednou dobou stále. Prestáva mat zaujem. Som navyše okrem tehotenstva aj chorá, mam teploty a on sa ani len neopyta ako nam je a ci nieco nepotrebujeme. Som len precitlivela, alebo tam moze niekoho mat? 3 mesiace sme spolu uz ani nespali. Nemá zaujem, lebo je stale unaveny, ked pride po týždňovke. Tvrdi, ze nas miluje ale nepride mi to tak uz vobec poslednou dobou. Som uz zufala. Ked vidim, ako idu vianoce vsetko na mna dolieha, ked sa pozeram na ostatnych ľudí ako sa maju radi, su zamilovaní a prejavuju si lásku. Ja uz od neho necítim vobec nic.

Strana
z2
betulinka1
13. dec 2024

@earlgrey to vazne??? Kolko ta takto ťahal za nos?

enmery
13. dec 2024

@betulinka1 Určite by mala. Ibaže autorka sa oňho trasie ako o top milionára, ktorý sa vie o všetko minimálne finančné postarať. Asi trošku dodrbaný život má, keď tu založila tému, ako na nich kašle. Čo majú z "otca" ako on deti?No nič.

earlgrey
13. dec 2024

@betulinka1 Mňa aj milenku 😀 on zaprel mňa a dieťa...milenke (no 19 ročnému dievčaťu) nakecal, že býva u bratranca so ženou a dieťaťom, keďže si ju vodil aj k nám domov a jasné, že videla ženské a detské veci, hračky atď. 😀 skoro rok...ale nevadí, je to za mnou, nie som s ním, som šťastná...ale vychádzame super, kvôli dcére 😉

enmery
13. dec 2024

@earlgrey Je mi trápne aj za neho😄

betulinka1
13. dec 2024

@earlgrey tak 19 rocnej moze nakecat vazne vsetko 🙈🙈 ale hlavne, ze je to za tebou

earlgrey
13. dec 2024

@enmery Vidíš a mne bolo ľúto toho dievčaťa, lebo vážne netušila nič, dokonca keď som sa to dozvedela (sám sa priznal, lebo by to aj tak prasklo) tak som s ňou rozprávala osobne a bála sa ma, plakala...fajn dievča, vážne nič netušila...ani ona a ani ja 🤣 ale tak ja sa na tom už len smejem...neplakala som, nevyvádzala som...netrápila som sa...pobrala som sa aj s dieťaťom preč a je nám teraz oveľa oveľa lepšie 😉

betulinka1
13. dec 2024

@enmery autorka sa netrasie podla mna, potrebuje povzbudiť…. Je tehotna. Hormony v prdeli. Este budu aj po porode. Potrebuje len cas.

earlgrey
13. dec 2024

@betulinka1 Jasné, už 5 rokov...vlastne ja som s tým bola zmierená podststne dosť skoro ale...veľké ALE! možno som jedna z mála...ale časom som si uvedomila, že som veľa chýb robila aj ja...takže nie vždy je to len o tom, že muž je sviniar, chrapúň atď. ale svoj podiel viny na nevere má aj žena...teraz viem, kde som chyby robila ja a viem, že ak by som mala ďalší vzťah (čo neplánujem, ale človek nikdy nevie) tak by som tie chyby už nespravila...

betulinka1
13. dec 2024

@earlgrey tomu, verim, ze ti je lepsie. Lebo chlap co nosi milenku este aj domov 🤮🤮🤮. Chlapov je dost, netreba sa drzat stratenej existencie. Niekde medzi nimi je aj aspo trosku normalny 🤣🤣

enmery
13. dec 2024

@earlgrey Akože o tom potom, že ona nič nevedela, ale mne je trápne za dospelého muža doviesť domov babu a trepať jej o bratrancovi a jeho žene a deťoch. Neviem, kto tých mužov núti sa ženiť. Majú si užívať a kefovať a skúšať.

stanulienkat
13. dec 2024

@betulinka1 Pises: -pozri dal je dve zdrave deti… zdrave deti nepovažujem, za dodrbany zivot. Mozno s inym by nemala ani jedno.

Tak toto je fakt utecha. Ona posraty zivot, deti bez otca so zlou a nespravnou optikou na fungovanie partnerstva, rodicovstva a vychovu deti. Oplodnit je najlahsie. Najtazsi je vyber partnera a tu zena zlyhala. Nielenze sa ulakomila na vadny kus s exekuciami, ale napriek tomu si s nim spravi druhe dieta. Pre mna nepochopitelne.

A viacere tu krutite hlavami, ze co sa to robi s chlapmi, su nezodpovedni, nestaraju sa a bla blabla
Ale nie chlapi su vadni. To su zeny, ktore si ich vyberu za partnera a otca svojich deti.

enmery
13. dec 2024

@betulinka1 No trasie a prepáč, keďže píše o exekúciách a ako to nešlo, keď spravoval financie on, vedome si s ním v tomto stave urobila deti. A prenáramne sa teraz čuduje, že jej chlap nie je chlap ani opora, ani otec. Čiže, aj keď má zožerieš aj s topánkami, z obrovskej časti si je za tento stres v tehotenstve zodpovedná sama. Tento partner nebude dobrý partner ani otec. A ona sa len utrápi a nakoniec ja z toho vyjdem ako ta najhoršia😃

earlgrey
13. dec 2024

@enmery Nebola som vydatá 🤣 takže bolo veeeľmi jednoduché odísť, žiadne naťahovačky...hoci som tam mala zázemie, byt, podnikanie...ale kašlať na materiálne veci, nech je aký je, pekne sme sa vedeli dohodnúť...podnikanie beží ďalej, bývanie som mu prenechala...samozrejme mi dal, čo som do toho vrazila (financie), v tomto bol férový...platí výživné aj nad rámec...chodí za dcérou, majú ako tak pekný vzťah...komunikujú denno denne (je cudzinec)...len mne ubudlo to, že sa nemusím "starať" ešte aj o neho 😀 takže spokojnosť na oboch stranách....

enmery
13. dec 2024

@earlgrey No vydatá, vieš ako som to myslela, proste ísť do vzťahu. Aspoň v tomto bol ok, že finančne a kvôli dieťaťu, ste sa dohodli. Určite si už párkrát obúchal hlavu o stenu, takú ženu nenájde na každom rohu😉

earlgrey
13. dec 2024

@enmery Aj po 5tich rokoch dúfa, že jedného dňa budeme opäť spolu, ako rodina 😀 ale tak dúfať môže...nie?

betulinka1
13. dec 2024

@stanulienkat vies co ja som to takto hodnotila ako ty, kym som sama nedostala vlastnu životnú skusenost Mala som iba dlhodobé vztahy a vazne som si vyberala co a ako chcem. Mam VS, mala som svoje auto, svoj 4 izbovy byt, kariéru. Nakoniec v 34 rokoch mi moj partner, ktory chcel dieta, on chcel dieta, ja som este chcela trosku pockat, v tretom mesiaci povedal, ze on to dieta nechce a ze este mam cas ist na potrat. Akoze myslis, ze tak som to chcela? A myslis, ze som si dodrbala zivot , ked som ho poslala do prdele a dieta si nechala?? Vobec nie. A nedodrbala som ho ani mojmu dietatu. Zijem si spokojny zivot s mojim manželom a moje dieta zije v úplnej rodine od 3 rokov, v rodinom domčeku s dobrým finančným zázemím. Bio otec zije sam, dalsie dieta nema a co viem, tak ma nejake financne problemy. Nehovorim, ze to bolo lahke ale Dakujem bio otcovi kazdy den za svojho jedineho, úžasného a zdravého syna. Cize zivot deti o ktore nema bio rodic zaujem nezávisí od toho rodica ale zalezi to od toho ako sa k tomu postaví rodic, ktory s dietatom ostane. Cize nesuhlasim s tym, ze si niekto dodrbe zivot iba vdaka tomu, ze mal zly vyber partnera.

enmery
13. dec 2024

@earlgrey Ako sa vraví, nádej umiera posledná😁Nech dúfa.

stanulienkat
13. dec 2024

@betulinka1 nemyslim, ze je tvoja volba a situacia to iste ako autorkina.

katica06
13. dec 2024

@enmery pred viac ako 25r som bola mladá a naivná,asi ako autorka ,uverila som každé slovo, takémuto vadnému jedincovi a netrpezlivo som čakala kým každý druhý týždeň ráči prísť. Iba sme plánovali život spolu. Tiež bolo umenie dovolať sa mu. Až raz keď mi napísal sms,že o polhodinu som na ubytovni zavolám ti a 2-3hnič a potom to zdvihne baba, že KKT spí pri mne,...som sa iba opýtala či má na prste snubák? No nemal. Nič viac ma nezaujímalo, aj keď vymýšľal rozprávky. Ešte šťastie že nemal exekúcie, a ani ma nenapadlo robiť si s ním deti. Len dobre nacvičený monológ,prečo v jeho veku nemá ani deravého groša

enmery
13. dec 2024

@katica06 Áno, oni klamať vedia. Moja pointa bola ale o tom, že autorka vedela o jeho exekúciách a aj tak si s ním urobí deti a čuduje sa. Ja už iba čakám, kto sa tu do mňa pustí, že to sa môže stať každému, tie exekúcie. No nie, lebo idem, komunikujem, som aktívny, hľadám spôsoby, prácu, splátky. Po jej opise tie exekúcie vlastne úplne vyjadrili spôsob jeho zodpovednosti voči sebe, v živote a spôsob jeho fungovanie a ona je šokovaná, že jej nie je oporou. Toto je už posledná možnosť vymáhať niečo od totálne nezodpovedného, nevyzretého, hlúpeho jedinca. Doplatia na to zase len deti.🤕Ty si sa spamätala a prajem Ti už len pekné momenty v živote.❤️

daniela1911
13. dec 2024

Autorka a nemala by si sa lepšie bez neho?
1.On na vás série.
2. Na deti a domácnosť si sama.
3. Jeho plat ide na jeho dlhy a všetko ťaháš ty.
Požiadaj o výživné, deti do staroslivosti a nebude ťa zožierať či má chumaj milenku alebo popíja, alebo tam len zlenivel na obraz iných kolegov, lebo tam má klídek, telku, ležká si. Doma tehotná žena, zachvilu dve deti… no pripravuj sa na život slobodnej matky.

katica06
13. dec 2024

@enmery ako ja kedysi ona má tiež ružové okuliare. Môj mal dosť ,,za ušami,,.ale zalúbenej je svet gombička.

enmery
13. dec 2024

@katica06 No, až taká hlúpa si nebola. Neurobila si s ním deti a nešla ho ťahať z exekúcií😉

mandarinka555
13. dec 2024

@betulinka1 Čo to táraš? Veď sa zodrie ako jedno hovädo , sama s dvoma deťmi...Tak to nie je dodrbaný život? Čo je to potom? Rozprávka na ružovom obláčiku? Z niektorých "múdrosti" tu na MK je mi fakt nevoľno🙈

betulinka1
14. dec 2024

@mandarinka555 ty taras. Aj tak je sama…necitas jej prispevky?…a este jej robi dusno. Radsej sama s dvoma detmi ako este mat doma dusno s jedneho chlapa. Vies co to je na psychiku, ze ma prist domov a namiesto radosti, citis stres, ze co zase bude, ked pride…to ma ako tretie dieta. Plus v tom ziju deti. Tak co je lepsie podla teba. Suchat nožičkami, kedy pride “pan tvorstva” , chodit po špičkách aby nahodou nezjapal po detoch alebo po nej. Cely tyzden premyslat, ci tam niekoho ma, lebo jej nevie ani zavolat vecer, ze moja ako sa mas…ako sa citis…chapem, ze mas toho vela….vydrzime to a bude lepsie…No neviem je to asi na kazdej z nas ako nam to vyhovuje…

marca12
14. dec 2024

@alibabizna123 Ma niekoho,to je hadam kazdej rozumnej zene jasne. Otazne je,co s tym robit. Ja len nechapem,ze o takehoto chuja je bitka a tolko dobrych muzov si nevie najst partnerky.

lentilka209
14. dec 2024

@alibabizna123 zenska intuicia. Zeny vedia vela vycitit, ale aj domyslat si

biology
15. dec 2024

@alibabizna123 mala som podobny problem. Len praca a nezaujem taktiez pocas tehotenstva. Po porode sa to zhorsilo a ked mal maly 10 mesiacov som od neho odisla. A tiez mam "stavy" ze idu Vianoce a budeme sami ale ver ze lepsie si posmutit takto sam ako trpiet vo vztahu ktory ta nenaplna. Velmi dobre viem ako sa citis.

mnamko
16. dec 2024

@alibabizna123 a co tak spraviť neohlásenú navstevu s dcérou?

Strana
z2