Priateľ odmieta tráviť Vianoce so mnou - čo robiť?
Ahojte chcem počuť Vaše názory. S priatelom sme sa bavili o Vianociach. Ja som mu navrhla, že by sme si už mohli spraviť Visnoce spolu ( minule roky sme ich trávili oddelene). Moj navrh bol, že pojdeme spolu na nejaké dohodnuté miesto kde si prenejmeme byt, navarim večeru a sprabíme si spolu Vianoce, dalsie dni by sme obehali rodiny. No on o tom nechce ani počuť, že prečo to nemože byť ako doteraz. Som z toho smutná, lebo sa cítom tak že somnou nechce byť…
@koniarova Česká 🙂
@angela85 Povedal, že ked budeme bývať vo svojom tak u rodičov nepotrebuje byť na vianoce a bude somnou.
@petulda333 Vedel by sa podľa mňa odlepiť, ale nie do bytu, prenajatého na tento účel na jeden deň. To je todľa mňa maximálne divné.
@petulda333 vôbec to není divné,v mnohých rodinách je práve tento sviatok najcitlivejši, ktorý sa práve oslavuje s rodinou
@h2 Ano, bolo by to prvý krát bez rodičov na oboch stranách.
Tipovala som, že to bude Čech. 🙂
@h2 čo je na tom divné? Nemusí to byť len na jeden deň, to bol len príklad.
Tak skús vydržať. Užite si Vianoce vpokoji a potom po sviatkoch budete spolu.
@h2 nevedel,ved pise,ze chcela tento rok byt u nich a o rok s jej rodinou a on o tom nechce ani pocut,ze nech kazdy s tou svojou
My sme boli spolu na Vianoce už ako manželia, dovtedy sme boli u rodičov. Len si vyjasnite, ako to bude, keď sa presťahujete do svojho. Aby tvoj priateľ aj potom nechcel byť na Vianoce u rodičov.
@angela85 aj u nas,ale aj rodina mojho muza(predtym frajera) bola moja rodina.
@sima234 písala som vyššie, ked budeme vo svojom budeme spolu
Podľa mňa napríklad to, že na Vianoce sa človek pripraví, vyzdobí si bývanie, kúpi stromček atď. V prenajatom si to nejako neviem predstaviť. To už potom radšej nejaký vianočný pobyt, kde sa o všetko, vrátane večere, postará personál.
@autor..jaj takto to myslia..apartmány.. nooo, to áno, to sa dá.
Ver mi, že to, že budete vo svojom ešte neznamená, že priateľ nebude chcieť byť s rodičmi.
Tak kým nebývate spolu tak je úplne prirodzené a normálne,že každý u svojich rodičov-rodinou a potom SPOLU. Ved sú ešte dva dni vianoce.A keď budete spolu žiť sa dohodnete potom ako ich strávite a uz určite aj spolu.
Pre mňa sú Vianoce sviatky pre rodinu čo vy dvaja nie ste aj keď sa máte radi a často spolu bývate. Pre kamarátov, frajerov, známych je štefanska zábava, silvester alebo aj ďalšie voľné dni.
@cukroska my spolu bývame
@januska12323 nechodíme na žiadne zábavy ani nič podobné.
prenajmete si byt kvoli vianocnej vecere?? A co takto sa zoznamit s rodicmi a napr. starvit vianoce u neho? potom u vas.. navstivite rodinu a aj budete mat veceru.
AK s nimi nechces byt, tak to mas tazke.. on z nejakeho dovodu to co ty nechce. Ak ste spolu roky, mozno by ste mali pouvazovat nad posunutim vztahu inam, k spolocnemu byvaniu atd, a tam uz taketo otazky nebudu...
ale popravde, ak mas problem zvladnut jeho rodinu, tvoju rodinu, na vianoce... tak neviem... lebo bezne aj ked spolu ludia ziju, kym nemaju deti, casto travia vianoce u jednych druhych rodicov.. a tak.
Predtym si napisala “ja tu byvam len ked nemam vs, inak byvam doma” …tak ako to teda je? Vs je predsa vacsinu roka, cize viac casu travis u svojej rodiny ako u nich nie?
a ked spolu byvate, na co pises prenajmeme si byt navarim veceru???? :DDD
@michaelam2 ano, keď mám vš. Tú mávam 3 dni z týždňa, niekedy ani to nie. Tak potom som u neho
@simca06022011 bývame u jeho rodičov na poschodí, píšem to tu asi po tretie
@petulda333 nemate problem s porovnavanim a dotahovackami, u koho sú tie vianoce lepšie? Že navzajom rodiny superia, aby ste aj o rok prisli k nim, hoci "na rade" sú ti druhi? Alebo že u tých, ku ktorym idete na Vianoce ste predsa boli aj na velku noc? U nas bol toto problem,tak sme 24.12. zo zasady sami.
Celé divné.
Takže on ostáva na Vianoce s rodičmi a ty máš ísť od nich k svojim. Tak?
@derdia ano
@aurora33 čo ti príde na tom divné

@h2 moze byt,ale aj tak je to divne,ze sa nevie odlepit na jeden vecer. Ma este surodencov,tak rodicia sami nebudu