icon

Priateľ odmieta tráviť Vianoce so mnou - čo robiť?

17. sep 2024

Ahojte chcem počuť Vaše názory. S priatelom sme sa bavili o Vianociach. Ja som mu navrhla, že by sme si už mohli spraviť Visnoce spolu ( minule roky sme ich trávili oddelene). Moj navrh bol, že pojdeme spolu na nejaké dohodnuté miesto kde si prenejmeme byt, navarim večeru a sprabíme si spolu Vianoce, dalsie dni by sme obehali rodiny. No on o tom nechce ani počuť, že prečo to nemože byť ako doteraz. Som z toho smutná, lebo sa cítom tak že somnou nechce byť…

derdia
17. sep 2024

Ale prepac, toto ešte neznamená, ze bývate spolu, ale ze bývaš u neho. U jeho rodicov.
Podla mna to ponáhľas...zbytocne.

petulda333
17. sep 2024

@elzena2 u nas vobec. My to mame podelene 😁 ked sme u svokrovcov,tak u rodicov je sestra s rodinou. A ked sme u nasich,tak u svokrovcov su svagrove deti. On s nimi byva,ale deti ma cez vikend a kazde druhe vianoce. A celkovo nasi rodicia su taki,ze spolu nebojuju a nepredbiehaju sa. Pomahame si vsetci vzajomne,v tomto mame velke stastie

autor
17. sep 2024

@derdia po troch rokoch ponáhľam?

derdia
17. sep 2024

Ano, my sme tiež až po svadbe boli spolu na Vianoce.

anna_anicka83
Autor odpoveď zmazal
autor
17. sep 2024

@derdia no ja nevidím dôvod už čakať. Svatba bude..

kitycat
17. sep 2024

Och boze, pises uplne chaoticky

Nebyvate spolu
Byvas u neho
Byvas tam len ked nemas skolu
Skolu skoro nemas takze si tam furt
Takze tam byvas 💁‍♀️
Naco tam si ked nemas rada jeho rodicov?
Kto financuje to buduce byvanie?

Taka jednostranna "laska"

Studentka VS, ooooooo

derdia
17. sep 2024

Pozri ja ti nechcem radiť je to o vás ale podľa mňa zbytočného tlacis na niečo, co on nechce možno má rád Vianoce so svojimi rodičmi, Možno si to chce ešte posledný krát s nimi užiť... A načo by ti prosím ťa bol doma s tebou na Vianoce keď by si ho vlastne pripravila o to co si on spája s Vianocami... Kedy mu je dobre... A myslím si že to nie je dobre ani riešiť, lebo zbytočne budeš robiť ako keby okolo tých Vianoce nervy a uškodíš viac ako budeš mať z toho radosť...
Podľa mňa si veľmi len predstavuješ A chceš presadiť tú svoju vlastnú predstavu Vianoc ale vzťahy su aj o tom aby ste obidvaja boli šťastní a spokojní nie len ty ty ty ty
Aby takýmto štýlom nezdupkal zo svadby, ked ho takto nutis... Alebo sa chceš presadit

cukroska
17. sep 2024

Aha vôbec teda tomu nerozumiem potom..
Tak prečo chceš prenajímať byt a nepovieš,že si chceš urobiť štedrý večer doma..?🤔🤔 Prečo nie doma u vás?

sense
17. sep 2024

Tak mu navrhni Vianoce u vašich s tým že ďalší rok budete u jeho alebo choďte na vianočný pobyt s nie je treba ani varit

autor
17. sep 2024

@kitycat ?? Som tam nato lebo on chce aby som s ním bola. Budúce bývanie financujeme na pól🙂 A čo že študujem VŠ?

autor
17. sep 2024

@sense Písala som že o striedaní nechce počuť.

sense
17. sep 2024

Nechce počuť tak zrejme mu za to nestojís. Tak mu daruj vianočný pobyt s budete spolu osamote.Keď neberie do úvahy ani to že vás vaši rodičia na Vianoce pozvali.
Takže zvaz či chces budúcnosť s chlapom ktorý nie je na robenie kompromisov.
Druhá možnosť keďže už budúci rok sa sťahujete do vlastného tak tie jedny Vianoce výdrž ako sú, každý so svojou rodinou a potom sa ukáže či nebude útekat zas k rodičom

lucia13022023
17. sep 2024

My sme spolu trávili Vianoce od kedy sme začali spolu sami bývať. Na druhý deň sme išli k mojej rodine a na ten ďalší zas k jeho.

autor
17. sep 2024

@sense Ale stojím, kompromisov sme obaja v našich životoch spravili veľmi veľa..

michaelam2
17. sep 2024

Toto by som naozaj nenazvala tak ze spolu byvate. Chvilu si tam, chvilu doma…cize je uplne normalne ze kazdy budete u svojich rodicov na vianoce a ked NAOZAJ budete byvat spolu, tak potom budete spolu aj na vianoce

aurora33
17. sep 2024

Vsetko 😀 tak bývate spolu či nie? Proste to ti vyhovuje to nie, taký zvláštny vzťah.

sense
17. sep 2024

No moc to nevyzerá že mu stojíš za kompromisy keď u neho si Vianoce u jeho rodičov alebo každý osve lebo on sa striedať nebude, ale ako myslíš. Tak tie jedny Vianoce už výdrž a ďalší rok budete vo vašom len vy dvaja, mozno

autor
17. sep 2024

@michaelam2 ja to nazývam spoločné bývanie, platíme si všetko my.

autor
17. sep 2024

@aurora33 bývame u jeho rodičov

autor
17. sep 2024

@sense To že práve teraz nechcem robiť ja kompromis znamená automaticky že ja som ta zla? Keby tak vieš koľko kompromisov som spravila za tie roky ja tak toto ti ani nenapadne napísať

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
17. sep 2024

ved ostante na vianocnu veceru a zabookujte si na sviatky potom nejaku dovolenku :D
teraz sa hadzes do pozicie obete, kolko si ty robila kompromisov a bla bla... byvas tam, je to pohodlne pre neho, zvyknuty je na domaci servis, vianoce a la mama... nebude sa z pohodlia trepat ku tvojim rodicom. pochopitelne. Po veceri viete predsa zaliezt do svojho a byt sami bez teatra v podobe prenajimania dalsiebo bytu kde budes varit.
Ak nechces kompromisovat, tak zvaz ci ti setrenie na otm, ze byvas u svokrovcov za to stoji.
a pises ze obaja ste robili kompromisov vela... aj on. a do buducna ti poviem, ze on bude mat problem aj inokedy chodit k tvojim rodicom.. a je to dost sebecke nechciet ist niekam na striedacku ak ty tam chces ist (aj ked pochopitelne z tej pohodlnej stranky, len taketo spravanie mozes cakat aj neskor, ked iba ty budes nieco chciet.. mozno)

autor
17. sep 2024

@simca06022011 nieje zvyknutý na žiadny servis. O našu majú domácnosť na poschodí sa starám ja, varím ja, nie žiadna matka. Ano šetrenie za to stojí, nebudem si brať pôžičku, keď nemusím. On nemá problém chodiť k nám hocikedy aj na týždeň.

simca06022011
17. sep 2024

tak je vsetko ok, ale nepochopila si ten servis. Nevadi. Tak vsetko je ok. neviem co sa stazujes, proste sadnes na vianoce k jeho rodicom a budes tam, prezijes. usetris.

jana_eyre_2
17. sep 2024

@zojazoja na bookingu si predsa môžeš apartmán prenajať aj na jeden večer 😉

zojazoja
17. sep 2024

@jana_eyre_2 ved viem. Už som s autorkou o tom písala.. vid vyššie...

autor
17. sep 2024

@simca06022011 Tak mi vysvetlí čo som nepochopila? Aký servis akoze? Nie nesadnem k nim a nebude to ok

aurora33
17. sep 2024

No Ved to, bývate u jeho rodičov, tak sa u jeho rodičov aj tak o všetko staráš a on aj tak nechce urobiť kompromis. Proste máte veľmi zvláštny vzťah.

michaelam2
17. sep 2024

Nechces platit uver tak su ti dobri ked u nich mozes byvat ale zaroven vianoce u nich ani za boha. Takto to ale nefunguje. S takymto pristupom nebudete spolu ani tie dalsie vianoce.