icon

Priateľ sa na mňa vykašľal kvôli jeho rodičom a ja som s ním neplánovane otehotnela

micinkacicinka_815
17. nov 2022

Ahojte
Mám taký problém, pred necelým týždňom ma opustil priateľ, s ktorým som chodila 7 mesiacov. Pred zhruba dvoma týždňami som zistila že som tehotná a následne som išla ku gynekològovi a dnes som už v 10.týždni. Viem nemala by som sa stresovať a rozčuľovať, natoľko mi aj môj gynekològ naznačil že je to rizikové tehotenstvo. No ale späť k veci, ja keď som mu oznámila že som v tom, tak bol šťastný, plný radosti a dobre ma na rukách nenosil. No ale už keď povedal, no teda naznačil doma rodičom že to vyzerá tak že bude otcom môjho dieťaťa tak si ma ešte v ten deň zavolal k sebe. Prišla som tam, sadli sme si, on bol celý čas ticho. Ja som si od nich za ten čas čo som tam bola vypočula niekoľko škaredých nadávok na moju stranu. Proste hovorili za neho rodičia, že v žiadnom prípade, že sme len spolu 7 mesiacov, že čo nám preskočilo?! No že sa musíme rozísť. Ešte mi aj povedali, že som sa nachval s niekym iným vyspala a hodila to na ich synáčika. No ja prisaham že ten čas ako sme spolu chodili som spávala len s ním. Potom som si povedala, že dosť odchádzam a som im aj do očí povedala, že moje dieťa nik z ich rodiny neuvidí, za svoje správanie a konanie. Odišla som a zabuchla som dvere. Jeho som všade na čas zablokovala kým nedostane rozum ale vidím to mizivo, keďže jeho rodičia mu stále hovoria čo má robiť a to už 25 ročný muž a ja mám 26 rokov. Obaja pracujeme, sám si prerobil dom, ktorý mu darovali nejaký ich známy, máme kde bývať, tak kde je sakra problém? Zatiaľ to viac nechcem riešiť, buď dostane rozum a zastane si ma alebo s ním viac nerátam. No a to mi sľúbil že aj keby že bude šťastný že sa postará. Ja sa len bojím že čo bude za pár mesiacov, keď sa to malé narodí. No že či prizná že je otec alebo zaprie. Poradťe mi čo robiť v tejto situácii? Rozchod tak s tým som sa zmierila už, skôr kvôli tomu malému stvoreniu chcem vedieť čo sa dá urobiť? Neviem či sa ja chcem k nemu vrátiť lebo dosť ma urazili jeho rodičia a proste som z toho v šoku doteraz. Ďakujem za rady a pekný deň!

mikadooo
17. nov 2022

@micinkacicinka_815 ja by som povedala, že dajte si všetci trošku čas. Všetci musíte vychladnúť a spracovať to. Nemyslím si, že teraz robiť radikálne rozhodnutia typu "nikdy", je múdry nápad. Zatiaľ sa staraj o seba, o svoje bábätko a nerob žiadne radikálne závery. Pre všetkých to bol šok a prvá reakcia nemusela byť tá posledná. Ja by som sa v duchu pripravovala na tú najhoršiu alternatívu, priateľa by som nejak extra nekontaktoval, ale kontaktu s ním by som sa nebránila (neignorovala by som ho, keby chcel kontaktovať on mňa). Nikomu by som nič nevnucovala. starala by som sa iba o svoje pohodlie a o pohodlie bábätka. Ale inak by som sa k niečomu nevyjadrovala. Ani k ich obvineniam, ani k ničomu. Ty sa nepotrebuješ pred nikým obhajovať. Keď tvoj chlap radšej uverí rodičom ako tebe, tak jednoducho ho v živote nepotrebuješ mať, ver mi (lebo narodenie - to je len začiatok celého cirkusu). V tom prípade ho proste nezapíšeš na matrike a úplne ho odstrihneš. Je však aj možné, že do pôrodu sa ešte veľmi veľa vecí utrasie a nakoniec to bude celé úplne ináč. Ty hlavne v každom momente zachovaj chladnú hlavu, dôležité je, aby si bola v pohode a aj tvoje bábätko. Chráň sa pred stresom, rozčúlením, tam kde sa necítiš dobre, nechoď. Pripravuj si podmienky pre seba tak, aby si neostala zaskočená, keď ostaneš na bábätko sama. Držím ti palce... Pevné nervy.

bluemoon24
17. nov 2022

🍿 here we go again

stellarstar
17. nov 2022

@micinkacicinka_815 určite sa daj vyšetriť

martul
17. nov 2022

@micinkacicinka_815 ty kokso to je dobrý sráč, že si ťa nezastal, resp. že ťa vôbec volal k nim ,,na koberček ".
Ser naňho s takým by boli len samé problémy.
O rodičoch sa nevyjadrim, ani neviem čo by som napísala.🤮

viky_21
17. nov 2022

Zas to iste dookola. Tento pribeh sme tu videli uz 100x. Co este chces od nas pocut ? Aku radu prosim ta este chces ? .. ten chalam na teba zvysoka kaslal. Neozyval sa ti niekolko dni a nie nebolo to preto lebo pracoval na vasom hniezdocku lasky 🤦‍♀️ keby mu islo o teba alebo aspon o vase dieta tak sa k tomu postavi ako chlap ved ma 25 a nie 15, ze potrebuje suhlas rodicov. Tak uz konecne pochop ze o teba nema zaujem a cela tato situacia mu vyhovuje .. hraje poslusneho synacika aby ti nemusel nic vysvetlovat ...

micinkacicinka_815
autor
17. nov 2022

@viky_21 Tak načo sa do mňa z prepáčením vystriekal? Keď teraz mu je to jedno čo so mnou bude?

stellarstar
17. nov 2022

@micinkacicinka_815 asi nemyslel na to že ostaneš tehotná 😅 no žiaľ aj ty si mala rozmýšľať predtým než si mu dovolila zaparkovať

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
cicuca
17. nov 2022

@micinkacicinka_815 také alibistické, ale vyzerá, že celý život poslúchal na slovo, aby bol " dobrý synček". To sa ťažko mení zo dňa na deň. Určite si ťa mal zastať, ale nie je ľahké vzoprieť sa, keď 26 rokov poslúchal. Skús dať tomu čas a priestor a možno sa sám postaví na vlastné nohy a bude chcieť byť aj s tebou a dieťatkom. Myslím, že to je cítiť, z jeho prvej reakcie. A ak nie, aspoň žiadaj výživné od neho. Veľa šťastia. Ak máš pri sebe správnych ľudí, určite toto všetko zvládneš 💪

micinkacicinka_815
autor
17. nov 2022

@elizabet173 Ja som trvala koľkokrát som mu ho chcela kúpiť a on nechcel.
Áno pracujem a ešte aj popritom si ešte privyrábam.

veronikaszabova
17. nov 2022

@micinkacicinka_815 trvala si na kondome... Tak si s nim nemala mat sex, ked sa nechcel chranit. Snad ta napadlo, ze mozes otehotniet. Nie?

lienka.7
17. nov 2022

@veronikaszabova a co ked chcela otehotnieť? Povedala mu ze berie HAK, ze sa nemusi bat.. Stary "trik".

veronikaszabova
17. nov 2022

@lienka.7 ona stale tvrdi, ze nechcela otehotniet 🙂 🙂

lienka.7
17. nov 2022

@veronikaszabova aj ja tvrdím, ze nechcem vyhrať jackpot 😉🙈🤣

veronikaszabova
17. nov 2022

@lienka.7 😂😂😂

micinkacicinka_815
autor
17. nov 2022

@veronikaszabova No neverila som že sa také niečo môže stať. Lebo sme to robili naposledy týždeň pred MS a ešte aj tú som dostala a aj načas. Tak neviem kedy ma stihol oplodniť. Ako veľa známych báb čo poznám otehotnelo podobne ale nemyslela som si že to bude môj prípad.

micinkacicinka_815
autor
17. nov 2022

@lienka.7 Nie neberiem HAK a ani by som nemohla.

veronikaszabova
17. nov 2022

@micinkacicinka_815 bozinku, nebud smiesna. Co mas 15 rokov?? Neverila si, ze sa take nieco moze stat?? A co si si myslela?? Bozinku dievca, ty si tak naivna

micinkacicinka_815
autor
17. nov 2022

@veronikaszabova dnes som už v 10.týždni ...

miadi
17. nov 2022

@elizabet173 a takychto zien je zial vela. Nechaju sa oplodnit chlapom ktoreho sotva poznaju vsetku zodpovednost hodia nanho Akoby na plodenie Nebolo treba 2.. nezodpovedne trtkosit s hocijakym chlapom co ich nemiluje to vedia no nakoniec je on najvacsi hajzel ked si ju tehotnu nezobral uz len koli ich potomkovy za zenu. A potom vsetku svoju frustraciu a nenavist vstepuju dietatu . Ach umrela som ze trvala na kondome ktory chcela kupit ale dako ostal v obchode tak ju vlastne Asi znasilnil. 🤦‍♀️ Asi je slaba vyucba o reprodukcii ked sa toto deje alebo maju kopec vyhovoriek.

veronikaszabova
17. nov 2022

@miadi tak vies, ona nevedela, ze moze ostat tehotna 😂😂😂😂

micinkacicinka_815
autor
17. nov 2022

@veronikaszabova Ja som si myslela že sa to ani nedá v mojom prípade keďže mám nepravidelný cyklus. No ale predsa a aj to som zistila na konci 6 tt že som.

miadi
17. nov 2022

@veronikaszabova Ty si nevedela ze ked je spln a si tyzden pred mrchou tak vtedy si neplodna Lebo zubkova vila to tak zariadila? Si tu z nej rob srandu Ved zodpovedna bola dost chcela kupit kondom to staci. Oplodnil ju on ani nevie ako.

veronikaszabova
17. nov 2022

@micinkacicinka_815 ty si chybala na biologii....?? Je jedno ako dlhy mas cyklus - ovulaciu mas aj tak.

heleninamama
17. nov 2022

@micinkacicinka_815 Posledný raz a pomaly:.. Jemu bolo vždy jedno, čo s Tebou je aj bude. Nemali ste normálny vzťah-minimálne z jeho strany, len ste sa občas stretli za účelom sexu. Inak nemal záujem odpísať Ti ani na smsku, vyhováral sa na prácu a podobne kecy, ktoré každá rozumná žena ihneď spozná. Ani s rodinou Ťa nezoznámil. Proste v Tebe našiel naivnú hlupaňu, ktorá mu dala na požiadanie zadarmo a bez kondómu. Manželstvo s Tebou nikdy neplánoval, ani dieťa. Aj teraz berie tehotenstvo ako Tvoj problém a má Ťa úplne v paži. A inak to nebude ani keď porodíš. Nečakaj, že sa zrazu zmení a príde Ťa prosiť o odpustenie, že sa bude zaujímať o dieťa a nebodaj aj o Teba.
Rátaj s tým, že budeš slobodná matka a nedá Ti nič, čo si nevydobiješ súdne. Ani jeho rodičia. Ostatné rady si už dostala.
Radšej sa zdôver zo všetkým vlastným rodičom alebo hľadaj psychológa. Toto, čo tu stvaráš, nie je v poriadku. Ty nie si v poriadku - preto na Teba zle reagovali aj jeho rodičia a aj ženy tu Ťa vždy spoznajú a odhalia, hoci meníš účty.

veronikaszabova
17. nov 2022

@miadi 😂😂😂

veronikaszabova
17. nov 2022

@heleninamama trefne napisane, ale ona toto nikdy nepochopi.

micinkacicinka_815
autor
17. nov 2022

@veronikaszabova ale 10 dní pred mrchou?

veronikaszabova
17. nov 2022