Priateľ si potajomky kúpil chatku. Čo by ste si pomysleli na mojom mieste?
Ahojte, pred cca hodinou som sa dozvedela, že môj priateľ, s ktorým som skoro 5 rokov a 2 roky spolu žijeme, si kúpil nejakú chatku. Potajomky. Úplne náhodou to vyšlo najavo. Šokovaná som. Riešime spolu bežne každý prd a toto zatají?
@h2 ja mám na to takýto istý názor, hanbila by som sa na jeho mieste
@ddaassuullaa splatené to už malo byť
@ddaassuullaa Mali dohodu, že splatenie jej dlhu bude mať prednosť. Jej dlží "niekoľko tisíc", ale na kúpu Jeepu a chaty má dosť? Mal jej to najprv splatiť, potom nech si kupuje, čo chce.
@h2 A prečo to slečna neriešila, keď má podmienky splácania podložené zmluvne? Aj jej chyba to je.
@ddaassuullaa A ešte: ja si práveže myslím, že keby sem písal chlap, ze baba býva uňho, dlží mu peniaze, kúpila si Jeep a chatu a jemu nie a nie splatiť, tak tu síce dostane naložené, ale preto, že je taký hlupák a nechá sa využívať zlatokopkou. 🤷🏻♀️
@zuzanockamt To už ja neviem, prečo to ona neriešila. Možno "slepá láska"? 🤷🏻♀️
@h2 Možnože tak. Tak nech koná a nenarieka.
Toto je mimochodom presne ten typ chlapa, čo hneď ako sa mu stopne príjem, ide do exekúcií.. pôžitkár, ktorý ignoruje dlhy. Ak má peniaze, nehľadá spôsob ako splatiť dlhy, ale spôsob ako si tie peniaze čo najviac užiť. Viem si živo predstaviť, že keď sa mu prestane dariť, naberie ďalšie pôžičky, ktoré potom nebude vládať splácať (veď možno aj na tú chatu a jeep si zobral pôžičky)...ja byť ženou, tak takého chlapa kopnem do riti, aby ma nestiahol dole s ním...
@zuzanockamt ja nenariekam, toto bol len taký výkrik do tmy, nemala som to komu povedať, no dámy na MK to zjavne obťažuje, prepáčte mi, že som napísala, už sa to nestane
Povedala by som, ze zalezi aj od toho, aky mate spolu vztah. Su pary, kde si aj v manzelstve prisne strazia ucty, nevedia kolko ten druhy zaraba a kazdy investuje do "svojho", aj ked pravne je vsetko spolocne. A potom su pary, ze este ani spolu nebyvaju a uz nad vacsimi investiciami uvazuju spolocne. Napriklad v mojom vztahu keby sa toto stalo, by ma to riadne sklamalo a nastvalo, lebo my si o vsetkych takychto veciach hovorime, aj mensie veci planujeme spolocne alebo ked nie planujeme, minimalne si to oznamime. Takze nejde o peniaze, ani ze co konkretne kupil, ale o princip a doveru. Mne by to velmi vadilo a z toho co pises dalej, by som velmi zvazila pokracovat vo vztahu, kde partner stale klame.
@filipka250 kym vam to klape tak si vsetko hovorite... poobzeraj sa po t6ch vztahoch kde to klapat prestane... aj po dlhom harmonickom vztahu su ludia schopni pobit sa aj o poslednu nitku ked idu od seba.
Dufam ze mas na tych par tisic aj nejaku zmluvu a nie len jeho "moralku". A ze prijmy ma legalne, lebo ak cernota tak smola. Kazdopadne drzim palce nech sa zbavis chrapuna bez skody.
@cervenaruza123 vieš čo, mne to príde tak, že som mu bola prechodnou stanicou, ktorá ho naučila fungovať, neprehajdákať všetko, splatiť dlhy, exekúcie, nebyť toho tak je dávno prepitý niekde, nemal by založenú s.r.o., proste nič z toho čo má teraz by nebolo lebo dlhy boli veľké a on vôbec nevedel hospodáriť s peniazmi, typ ako píše
@marseillefan , o to viac som sklamaná, že som podala pomocnú ruku niekomu, kto si to absolútne neváži a neuvedomuje, cítim sa podvedená a využitá
@marseillefan myslím, že na ten jeep mu poskytla peniaze ona
Skoda, ze v uvodnom prispevku nie su takmer nikdy vsetky info🙄 kym.preluskam niekolko stran prispevkov, zacnem pisat reakciu, s pauzami, tak pribudnu dalsie dodatocne info...casto sa zasadne zmeni pohlad.
Vydrziavala si si ho🤷♀️ teraz v klude premysliet, ako sa dopracovat bez stresu k svojim peniazom. Dufat, ze auto aj chatu ma pisane na seba. Ze zmluva obstoji na vydanie exekucneho titulu. Ale asi ako to dopadne je asi jasne...
Áno je pravda, že keby nebral pôžičku od autorky, že si s tými prachmi môže robiť čo chce a nemusí jej povedať. Či je to správne z morálneho hľadiska pri niekoľko ročnom vzťahu? Nie.
Toto je fakt za dobrotu na žobrotu. Ty z neho niečo spravíš, on ti osere plot a ešte jeho je väčšie.
@ddaassuullaa to bol taký rýchly príspevok, potrebovala som to dať von a chcela som vedieť čo by ste si po takomto zistení pomysleli vy, iné ženy.
Ja som napriklad po precitani doplnujucich info zmenila nazor a to dost radikalne. Ze asi fakt plati "za dobrotu na zobrotu".
Ja ti len drzim.palce, nech sa dostanes k svojim.peniazom a takehoto cloveka uz nikdy nestretnes
@ddaassuullaa písala som mu sms, že mu pobalím veci, nech si po ne príde a vráti mi zároveň zbytok peňazí a ešte on do mňa vyskakuje, no vidím to na problémy
Vzdy sa objavia problemy, ked pride na vratenie penazi. Poslat mu doporucene Pokus o zmier a v nom poziadat o vyplatenie dlznej sumy v zmysle.vasej zmluvy, ak do stanoveneho datumu nevrati, exekutor, co sa mu sakra predrazi. Alebo sa porad v pravnej poradni...
Po prečítaní komentárov, je mi ľúto, čo sa ti stalo. Ale rozmýšľaj o tom, že muž má byť tvoj partner, nie dieťa. Učiť ho hospodáriť a ťahať ho z problémov ako malé dieťa... nie si jeho matka. To píšem na zamyslenie do ďalšieho vzťahu, alebo prípadne k oprave tohto... .
@zuzliq ja som taká trúba vieš a najväčší môj problém je, že ja si myslím to, ak som ja férová tak aj druhý bude voči mne, no nie raz sa mi potvrdilo, že to tak nie je. Len dúfam, že toto je moje posledné poučenie a dobre si ho zapamätám.
@ddaassuullaa o exekútoroch on vie svoje, porozprávam sa s ním a uvidím aký postoj zaujme, podľa toho sa zariadim ďalej.
A co on este vyskakuje? Nechapem. To co je za cloveka, ze do teba este skace, namiesto toho aby prisiel a ospravedlnil sa. Ach jaj, velmi ma ta tvoja situacia mrzi a verim, ze sa ti peniaze vratia
@pbra40 zúri, že som mu na to prišla, teraz mi tvrdí, že on to chcel dať do poriadku, je to nejaká stará chalupa a potom by mi to ukázal, ale neverím mu ani slovo, za tým je niečo iné. Aj ja dúfam, že sa k tým peniazom dopracujem.
Nezávidím...ako si písala dala si pomoc, čas,svoje roky života debilovi. 38 ..keď budeš mať 50-60 to si povieš " keby som mala tých 38 urobila by som to inak" . Este máš šancu na niečo lepšie.Aj staršie si nájdu iného a vydajú sa.Toto je veľká vec čo ti zatajil,a ako píšeš nie prvá.
@sickynickyobsadene vydávať sa ja nechcem, také ambície nemám, ja momentálne som nastavená tak, že mi je prednejší môj pokoj na duši a ten dosiahnem len tak, že z tohto vzťahu odídem, keďže sa tam veci opakujú dookola. Aj za cenu, že by som mala byť sama už stále.

Hm, keby tuto temu zalozi chlap, snem spravodlivych ho tu zbicuje, upali na hranici a neviem co este. Ste slobodni, bez zavazkov, predpokladam, ze autorke nedrzal noz pod krkom, ked mu pozicala peniaze. A teraz citanim.nadobudam pocit, ze autorka ma nielen kontrolu nad jeho financnou situaciou, ale uz si aj osobuje pravo rozhodnovat, co on financne moze a co nie. A toto chlapi (vacsina) radi nemaju. Vidim to na bojkot z jeho strany, ze ked splaca, a utiahne aj kupu, tak.to spravi, lebo autorka by urcite nesuhlasila.