icon

Priateľka je tehotná

4. máj 2023

Dobrý večer, mám 26 rokov a 2 roky priateľku, ktorá má 24.
Hneď od začiatku vedela, že dieťa nechcem. Teraz a ani v blízkej budúcnosti. Celkovo som celý život mal pocit, že nechcem dieťa.
Tvrdila, že žiadny problém, ona síce by raz chcela ale určite nie teraz, možno za takých 5 rokov. Tak sme sa dohodli, že zatiaľ sa budeme chrániť čo najlepšie a neskôr sa uvidí.
Skúšali sme prezervatív, nepáčilo sa jej to. Sťažovala sa na bolesť i napriek rôznym druhom a technikám. Rozhodli sme sa preto pre antikoncepciu. Antikoncepciu užívala rok. Samozrejme bola pri tom chorá, pila, brala lieky,.. Prešla si všetkým možným ohrozeniam účinku.
V pondelok, rok po to čo začala brať tabletky mi oznámila, že je tehotná. Tabletky zlyhali. Dobre, nie je prvá ktorej sa to stalo. Dnes som jej však našiel v krabici plno testov, spýtal som sa jej načo testuje keď berie tabletky a pravidelne krvácala? Vtedy sa mi priznala, že tabletky vysadila lebo chcela rodinu ale vedela, že ja nechcem.
K pointe, to či si dá dieťa vzťah nemôžem ovplyvniť, jej telo. Mám nejakú možnosť sa chrániť čo sa týka otcovstva? To dieťa som nechcel a nesplodil som ho z nezodpovednosti a z vedomia. Bohužiaľ som sa nechal oklamať a veril som nesprávnej osobe. Čo teraz?

kvetinka75
5. máj 2023

@bluka2 vieš čo? Od určite j doby sa aj ja spolieham už len sama na seba. Ale sklamala som aj samu seba. Nedokázala som spraviť niečo, čo som mala a len preto, lebo som zase myslela viac na druhého ako na seba.

h2
5. máj 2023

@bluka2 Ale prečo by mal mladý chalan absolvovať operáciu, lebo zatiaľ nechce deti a potom, keď ich o pár rokov bude chcieť, zase ďalšiu, alebo absolvovať aj s úplne zdravou partnerkou umelé oplodnenie jeho zmrazenými spermiami?! Tak poďme aj ženy posielať na podviazanie vaječníkov a potom na ich opätovné spriechodnenie, keď budú chcieť mať deti.

lucilaines
5. máj 2023

Ja inak nechapem tu zenu. Ked uz mala na toto zaludok a takto premyslene na tom pracovala, dokonca sa niekolkokrat testovala, tak na co mu potom vesala na nos, ze to urobila naschval. Ked ocividne si myslel na zaciatku, ze to bola nehoda a bol ochotny sa s tym nejako zmierit, mozno casom by bol nakoniec rad a mohli byt spolu. Mozno nie, ale tak aspon sanca tam bola. Kazdopadne uz len pre to buduce dieta by bolo lepsie mat otca, ktory si mysli, ze je nestastnou nahodou ako ze k nemu prisiel podvodom. Uplne chapem, ze s partnerkou uz nechces byt, toto je absolutna zrada, ktoru by ste uz nikdy vo vztahu neprekonali. Ja len nechapem, preco radsej ona si nekusla do jazyka ked uz toto vykonala a nezije do konca zivota s vycitkami svedomia, ale predsa len v zaujme lepsieho vztahu otca a dietata.

h2
5. máj 2023

* vajíčkovodov, pardón

bluka2
5. máj 2023

@kvetinka75 Tak prid ku mne na trening. Fakt ja myslim na seba a svoje deti (to spolu velmi uzko suvisi) a vsetko ostatne je o 5 priecok nizsie. Kazdopadne mne jedna skusena lukrativna rozvodova pravnicka mi spominala, ze toto co spominas je typicky porblem zien. Nechalo to na mne taky vplyv, ze vzdy, ked zacnem uvazovat tym smerom, si na nu spomeniem a som spat v svojom bezpecnom standardnom mode, v ktorom som spokojna

bluka2
5. máj 2023

@h2 To nie je operacia, ale maly zakrok. Za 2 h moze mat sex po tom. Precitaj si biografiu Carl Djerassi, chemik, ktory stoji za antikoncepciou. Isiel na vazektomiu a potom rovna na to :D Pocula som na na TEDx vo Viedni, ked este zil, super typek - dedko, ale bohuzial RIP

maxalla
5. máj 2023

@lucilaines Myslim, ze slecna to uz nevedela obkecat a tvarit sa, ze nehoda, ked u nej nasiel tolko testov. To by docvaklo aj pomalsiemu cloveku.

bluka2
5. máj 2023

@h2 Podviazanie vajickovodov nemozes porovnavat, lebo to je presne ten rozdiel operacia vs. maly zakrok.

h2
5. máj 2023

@bluka2 To bol len príklad. Aj tak si myslím, že nie je vhodné posielať mladého chalana na vazektómiu, keď je šanca, že v budúcnosti tie deti bude chcieť mať.

javiemneviem
5. máj 2023

Súhlasím s @h2 .
@bluka2 chlapec si našiel partnerku, ktorá bola ochotná podľa svojich tvrdení brat antikoncepciu. Ani každá žena nechce brat antikoncepciu a nikto ju nenúti. Prečo by mali muži chcieť podstúpiť vazektomiu? Aj keď je to len malý zákrok, nikdy nevieme, ako tento zákrok môže ovplyvniť život (aj po psychickej stránke). Treba brat všetko do úvahy…ak by partnerka nechcela antikoncepciu, našiel by iné riešenie, alebo inú partnerku.

trinityf
5. máj 2023

@h2
@kvetinka75
Ocividne na to mala jeho frajerka iny nazor.

bluka2
5. máj 2023

@javiemneviem po psychickej stránke? Tak samozrejme na ňu má ísť len vtedy, keď počíta s pozitívnym vplyvom na svoju situáciu

kvetinka75
5. máj 2023

@bluka2 ja potrebujem len 1 problém vyriešiť, je to zložitejšie, nedá sa to v jednej vete zhrnúť. Ale poomoc uvítam

simona20201309
Autor odpoveď zmazal
simona20201309
5. máj 2023

@h2 nikdy som neľahlá do postele s muzom, ktorý by sa na mňa v prípade tehotenstva vybodol. Nikdy. Nikdy to nebolo len o sexe, preto túto situáciu nedokážem pochopiť. 2r je dosť dlhá doba na to, aby k nej mal vytvorený nejaký vzťah. Spravila svinstvo, neospravedlnitelne, ale chalan v tom nie je žiadny anjelik. Tehotenstvo je dôsledok sexu. Zaplatí veľmi draho za svoje chvíľky rozkoše. Asi sa už poučil a nech sa z toho poucia aj ostatní chalani. Bez kondomu ani náhodou ✋
Dôvera v tom vzťahu zrejme nebola vôbec. Zrejme si ho chcela nasilu pripútať. Nechce sa mi veriť tomu, žeby sa priznala s tým, že to urobila naschvál. To už by musela byť riadna hlupana.
Možno antikoncepcia naozaj zlyhala. Kto vie co by nám povedala k tomu ona...ak je to pravdivý pribeh

kvetinka75
5. máj 2023

@simona20201309 lenže ty asi na rozdiel od nej, keby ste sa dohodli že ešte nie je čas na dieťa, asi by si nespravila takýto podraz. Možno by sa inak choval, keby to ozaj bola ,,nešťastná náhoda,,.

klarolinne
5. máj 2023

Mne je v celom príbehu najviac ľúto toho dieťaťa. Ono sa na svet nepýtalo, a vieš keď už sa narodí nemal by si ho za to trestať.
Ale samozrejme úplne nerozumiem tvojim pocitom a že si dieťa nechcel, mal si a máš na to plné právo. Navyše ona o tom vedela. Mala právo voľby. No vieš čo, chápem, že máš nervy, že si z nej sklamaný ale skúste sa porozprávať. Nech sa milostivá vyjadrí, ako si to celé vlastne predstavuje. Pracuje? Študuje? Keby sa stala nehoda dobre, ale ona tým, že to plánovala tak mala mať aj plán B. Len predpokladám, že jej hlavný plán zahŕňal, že sa rozplačeš od radosti 🤦🏻‍♀️ no každopádne ti prajem veľa pevných nervov a správne rozhodnutie, ktoré neovplyvní iba tvoj život.
Inak klasika, žena urobila chybu, priznala sa a aj tak kritizujete muža 🤦🏻‍♀️ podľa mňa na to naozaj nie je dôvod - bol k nej úprimný a dôveroval jej.

autor
5. máj 2023

Aby som to zhrnul,..dieťa som nechcel a áno, mám pocit, že v živote chcieť ani nebudem. Stále som však mladý a nemôžem teraz na 100% vyhlásiť, že o 10 rokov nebudem chcieť byť otcom. Práve preto mi toto riešenie prišlo ako zbytočne komplikovanejšie oproti napríklad prezervatívu. Do vzťahu sme išli s tým, že to máme vydiskutované. Ona sama sa rozhodla byť so mnou napriek tomu, že vedela môj názor. Nikdy som ju neprosil aby čakala na mňa či sa to raz zmení alebo nie. Môže ale nemusí. Ja som navrhol prezervatív, ktorý jej nevyhovoval. Dohodli sme sa, že bude užívať antikoncepciu. Opäť, nenútil som ju napchávať sa s tým, ako tu odznelo. Ako druhú ochranu som prezervatív použiť nemohol, keďže ju to bolelo. Vytiahnuť včas je pravda, že som mohol ale bola moja partnerka 2 roky, v živote by mi nenapadlo, že jej nemôžem veriť a obávať sa niečoho takéhoto. Zároveň ona tabletky vysadila, účinnosť antikoncepcie je vysoká a kebyže sa naozaj podarí náhodou, je to o niečom inom. S tým, že vysadila tabletky by otázka času a kľudne mohla otehotnieť i bez toho, že ideme naplno.
Dnes sa máme stretnúť a porozprávať sa

jana0215
5. máj 2023

@autor daj potom vedieť, ako to dopadlo. Frajerka je trúba, to je jedna vec. Ale bohvie, čo všetko jej pri tom behalo hlavou, prečo to vlastne spravila.. 🙄

maxalla
5. máj 2023

Drzim ti palce, nech sa dohodnete na co najlepsom rieseni situacie. Dufam, ze das potom vediet, ako to dopadlo 🙂

Ale hlavu hore, ak mas na to zaludok, tak naozaj moze cely tvoj kontakt s nou a dietatom spocivat "len" v tom, ze budes platit vyzivne (ano, uvedomujem si, ze aj to je velky zasah do tvojho zivota). A dieta, samozrejme, bude po tebe dedit, to sa tiez neda obist, ledaze by nemalo co.
Ja osobne by som to asi nedokazala - odstrihnut sa - a to tiez nechcem mat deti. Ale ak by mi nejake pridelili (joke), asi by som nedokazala sa on nezaujimat.

dadis
5. máj 2023

@autor drzim palce. Naozaj si nemal tusenie, ze by chcela vas vztah posunut dalej, tuzbu po rodine, dietati nikdy nenaznacovala? Rozpravali ste sa o spolocnej buducnosti? Chcel si s nou rodinu bez deti a suhlasila? Alebo to bol 2 roky len taky situationship a ty si ju vlastne ani nemal rad? Ani sa to neposuvalo, boli ste len kamarati, co spolu byvaju a sexuju? Neviem si to predstavit, co prinuti nejaku zenu spravit takyto nehorazny a zufaly cin :( Najviac mi je luto toho dietata, najviac ublizila jemu. Dufam, ze sa to nejako mudro poriesi...

autor
5. máj 2023

@dadis ako som spomínal, vedela môj názor na dieťa a išla do vzťahu s tým, že to akceptuje. Zároveň nebola pre mňa len žena s ktorou som spával alebo slúžka ako spomínala dáma vyššie ale 2 roky sme boli spolu v reálnom partnerskom vzťahu aj keď bez detí. I keď nie každý verí, že sa dá mať plnohodnotný vzťah bez detí. Nejde o to, že som nechcel dieťa s ňou ale celkovo som dieťa nechcel. Rozprávali sme sa o budúcnosti, spomínali sme svadbu, tento rok som ju chcel požiadať o ruku a o hypo na vlastné bývanie, no to až neskôr keďže ona ešte študuje na medicíne. Otázku potomka sme si vydiskutovali na začiatku a vôbec sa k tomu nevracala, nenaznačovala, že by sa jej to nepáčilo.

autor
5. máj 2023

To na čo sa pýtate viaceré, pohľad zo strany partnerky, vám poskytnúť neviem. Obrátil som sa sem s problémom a či veríte či nie je už na vás. To, že "kto vie ako to v skutočnosti bolo", mi logiku nedáva. Nepoznáte mňa ani partnerku, na čo by som veci skrašľoval? Nič s tým nedosiahnem.
Dôvod, ktorý mohla mať naozaj netuším. Túžila teraz už po dieťati? Rozumiem, ale sme dospelý ľudia, veci si treba od komunikovať. Možno by sme prišli k záveru, že teda tu náš vzťah skočil keďže už máme iné priority. Našla by si iného a dieťa mohla vychovávať vo vzťahu kde je dôvera a to dieťa by dostalo všetko, čo si zaslúži.
Dnes si to s ňou celé chcem vyriešiť, prečo to spravila, ako si to ďalej predstavuje a pod.
Dám vám vedieť

iv007
5. máj 2023

Vies co..prestala som verit tomuto pribehu ked si napisal ze baba studuje medicinu.Podla tohto neverim ze to spravila naschval, je to tazka skola plna driny a dalsie roky praxe skrz atestaciu.Inteligentna zena (co ona zrejme je podla odboru) by take nieco neurobila.Bude to mat dievka tazke, dostudovat taku skolu s malym babom na vsetko sama, bez materskej a vlastneho byvania.

banderaska29
5. máj 2023

si na mamičkovskom fóre kde je koncentrácia žien a hormónov pomerne vysokej hladiny. preto sa prosím nečuduj že sa ti dostáva aj negatívnych komentárov, ale nie sú na mieste.
keby tu napísala žena, že chlap umyselne poškodil kondom a ona s ním ostala tehotná, všetka energia a empatia by išla na jej stranu, lebo by bola podvedená a zradená a čudujem sa, že tebe ešte niekto niečo vyčíta.

to, čo spravila je neodpustiteľné. čistá zrada, podraz, cítila by som sa hrozne bezmocne a nebola by som s takym partnerom ďalej. ty si nechcel byť ešte otec a ona rozhodla za Teba. prídeš mi ako ferový človek ktorý vie, čo chce. nechápem, prečo toto ešte nie je ustanovené ako tresny čin. neviem, čo by som podnikla, aké kroky, to dieta by mi možno už ani tak nevadilo, ako prežívat jeho narodenie s človekom, ktorý ma tak bezočivo oklamal tak, ako ona Teba.

daj nam vediet, som hrozne zvedava ako to vase stretnutie dopadne.

lucia147852
5. máj 2023

@bambieblue nevyhrá nič. Záujmy dieťaťa sú na prvom mieste, nikoho už nezaujíma ako bolo splodene. Pokiaľ test ukáže, že je otec bude platiť či chce, alebo nie.

autor
5. máj 2023

@iv007 ako som spomínal, každého osobná vec čomu verí a čomu nie. Áno, bude to mať ťažké.

retatka
5. máj 2023

Je mi ťa ľúto ,mladý chlapec a takto ti nejaká sebecka hyena zničí život .Nie každy chce deti,je to úplne v poriadku a partner bud to bude akceptovať alebo nech hľadá ďalej .Je bezcharakterná a dobre si urobil ,že si sa na nu vykašľal ,už nikdy by si jej neveril .A do budúcna ,dávaj si pozor lebo niektoré chuderky takto zvyknú mužov dotlačiť do deti .Radsej tri ochrany ako riskovať .Nestojí to za tie problémy ,

mimka1402
5. máj 2023

Mňa by autor zaujímalo skôr teraz, že ako si to predstavuješ ty? Teda čo jej chceš navrhnúť?

rozovykon
5. máj 2023

ja by som sa najprv presvedčila, že je naozaj tehotná, jedná vec je to tvrdiť a druhá reálne byť, štádium, ultrazvuk, atď. a ak sa to potvrdí vydiskutovať si postoje snažiť sa ju presvedčiť. Žiaľ legálne prostriedky ako na to nie sú žiadne, (ani v opačnom prípade keď, žena chce podstúpiť UPT a muž nechce), ešte ma napadla ochrana osobnosti? aspoň ju vystrašiť žiadosťou o nemajetkovú ujmu, akože áno na prvé počutie je to haluz stačí trochu vygugliť ako sa k tomu stavia ESĽP. S dobrým právnikom by to bol zaujímavý precedens