Prispevali vám rodičia na štart do života?
Dostali ste od rodicov/ rodiny nejaku vyssiu sumu na start do zivota? priklad byt/auto pomoc s kupou bytu, prispievanie pocas studia na vysokej?
Nie, zaplatila som si sama VŠ, vodičák, byt, auto, dovolenku všetko.
Nie
@slavomira236 ja zdedim akurát dlhy po mame , ktorá nás tri deti nechala a dní neplatila výživné . A keďže už dnes si odomna požičiava ( som to stopla hneď na začiatku ) , býva s jej novym mdnzelom v jeho zdedenom byte ,ktorý vlastne na nich dní nie je písaný , a chcú ho predať ,až majú na pokrytie časti úverov .. no nič dobré ju nečaká . A chytá má úzkosť z toho ,ako to bude . Samozrejme ,že viem že dedičstvo sa dá odmietnuť ,čo je v mojom prípade viac než rozumné .
Pokiaľ sa rodičia starajú o deti a platia im živobytie počas štúdií,tak potom ostatné peniaze sú iba rodičov a ak sa rozhodnú ,že časť dajú detom alebo ich rozhazdu, je iba ich vec a ,že bohužiaľ sú finančné negramotní a bohužiaľ nemali ti z čoho prispieť je iba ich vec
@slavomira236 keď na to má,tak kúpi,či? Keď nemá,nekúpi...keď chce a má,opäť kúpi,keď nechce a má,tak nekúpi.
Áno, my sme dostali všetci traja, z manželovej strany on aj sestra👍 Dostali sme pomerne dosť, ale teda ani jedny rodičia si kvôli tomu nemuseli odtŕhať od úst. Proste mali dosť prostriedkov na to, aby si to mohli dovoliť. Naši to cielene plánovali roky, svokrovci mali veľmi prosperujúcu firmu, kde bol vždy dostatok cashu k dispozícii. Dnes im to vraciame (hlavne manželovmu otcovi, ktorému sa v priebehu rokov výrazne zmenila finančná situácia). Naše deti od nás tiež dostanú, všetky tri👍
Nie. Počas VŠ som mala 2 a niekedy aj 3 brigády, všetko som si platila sama okrem bývania keďže som bývala u nich doma. Po škole som sa zamestnala a sama som si musela zaobstarať bývanie, auto...
Nie.
@zafir01 z čoho ťa chytá úzkosť keď vieš, že by si dedila dlhy a tým pádom to odmietneš? Čo horšie ti môže pripraviť ako to, že vás ako deti nechala? Je to ťažká situácia, ale riešenie máš vo svojich rukách.
@namornicka z toho ,že viem , že moja mama bude mať minimálny dôchodok , nemá strechu nad hlavou , nemá úspory ,iba dlhy, a má zdrav.problemy ,ktoré si síce sama zapríčinila,ale teraz kôli ním nepracuje . Je mi divno pri pomyslení na to ,ako dopadne .keď dostane peniaze ,ako teraz vrátenie daní ,šla za mojím bratom do AT .hoci vie ,že o dva týždne si bude požičiavať na stravu ,či šeky . Keď príde o strechu nad hlavou , čo mám ako dcéra urobiť ?
Ano, financne prispeli na kupu mehnutelnosti zo stavebka. A nikdy mi nic nechybalo po financnej stranke.
Svojim detom prispejem, ak na to budem mat, ak nie, dufam ze sa budu vediet obracat aj bezo mna. Plus im tenda snad ostanu nejake nehnutelnosti
@zafir01 tak to je ťažká situácia, chápem.
nie
Nie, ani jedno ale nezáleží mi na tom. Jediné na čom záleží je že sú v živote mňa a mojich detí , to sa peniazmi nedá vyvážiť .
Áno ale nie veľa, ešte žijú tak to je lepšie ako dediť,, mala som kolegu penazi ma ze sa v nich kúpe ale deťom pomohol len ze zaplatili VŠ a bývali u nich kým postavili domy,bol názoru ze sa musia naučiť v živote pomôcť si sami a nie ich dotovať do smrti,ale lakomy nie je viem ze im kúpi hocičo

Nie, nie, nie. Hneď po skončení SŠ som do mesiaca bola zamestnaná, dostávala som akurát na cestu tam a späť v tej dobe 20SK a hneď po 1.vyplate som to musela vrátiť. Keď sme sa presťahovali, dostala som akurát 50€, že si mám kúpiť lustre do detskej izby a spálne.