Vypínate systém Start-Stop po naštartovaní auta?
Ahojte,
v aute mám systém Start-Stop a v servise mi povedali, že ho mám po každom naštartovaní vypínúť. Vraj sa tým šetrí palivo, že to zbytočne zaťažuje motor a batériu.
Nechávate si ho zapnutý alebo ho pravidelne vypínate?
Normalne jazdim zo start-stop, po rokoch som si uplne zvykla... ziadne auto s tym nema problem a spotreba je v poriadku.
Nevypínam, jazdím denne 6-9 hodín, auto je v poriadku.
je to vymyslene na setrenie paliva.
a je to pohodlne, preco by som to vypinala, hlavne ked som 90% casu v meste v zapchach na krizovatkach...
@anonym_autor vypinam, ide to na nervy ked to zdochne na krizovatke potom par sekund vyrazim neskor a je to aj nebezpecne
Áno vypínam. A áno zaťažuje to batériu. Ono autá so štart systém musia mať aj tu batériu výkonnejšiu. Tak vypínam
Strašne mi to lezie na nervy, takže už mám zvyk vždy ako sadnem vypnúť.
@anonym_autor
Najväčší problém je, že environmentalisti nedokážu priznať, že v zápchach, kde auto 50-krát vypne a zapne motor, nejde o žiadnu úsporu. Navyše to ešte predlžuje zápchu.
Vypiname
Áno vypínam, je záťaž na motor, batériu aj štartér, áno tie auta majú mať všetky tieto komponenty na tento systém prispôsobené ale v praxi to tak veľmi nie je.
Ja nevypinam nic, ani neviem ze sa to da (dnes pozriem), ale teda ja vobec nejazdim v zapchach, alebo teda raz za mesiac trochu ked idem do hlavneho mesta (45 000 obyvatelov)
Pokial ficis po diaľnici a odbocis na benzínku, alebo odpočívadlo, tak pri zastavení motor automaticky vypne. Pre turbo to nie je dobre a preto ak nezabudnem, tak to vypinam. Na svojom som to dal vypnut.
@anonym_autor vypínam, lebo v zápche keď sa to zapína každé 3 sekundy ma ide poraziť. A ak stojím v križovatke a je hustá premávka a potrebujem s rýchlo zaradiť, tak tiež je to čas, kým naštartuje a rýchlo pridá. Ujdú mi 1-2 sekundy, čo je na frekventovaných cestách dosť.
Na našej Dacii Lodgy som nedávno podľa rady z nejakého fóra odpojil šedý konektor od batérie, a tým sa nielen že natrvalo zablokuje Štart-Stop, ale aj "inteligentné nabíjanie batérie" (ktoré vo výsledku znamená, že olovená štartovacia batéria sa doplna nenabije ani pri dlhej jazde a vo výsledku som ju menil 2x za 7 a pol roka...). To "inteligentné nabíjanie" je ešte snáď horšia vec než samostatný Štart-Stop.
@kocuris ja mám automat. Ciže stlacim plný plyn, ale nepohnem sa okamžite, chvíľu trvá, kým auto zareaguje. A potrebujem zrýchliť z 0 na 70-80, keďže som síce v meste, ale letia tu ako blázni.
@kocuris
Nie je chaby argument ja jazdim na automate, vyskusaj uvidis
Vypinam vzdy..

@anonym_autor
Vypinam lebo mi to lezie na nervy