icon

Vypínate systém Start-Stop po naštartovaní auta?

8. jún 2026

Ahojte,

v aute mám systém Start-Stop a v servise mi povedali, že ho mám po každom naštartovaní vypínúť. Vraj sa tým šetrí palivo, že to zbytočne zaťažuje motor a batériu.

Nechávate si ho zapnutý alebo ho pravidelne vypínate?

Strana
z2
anonym_ec6575
8. jún 2026

@anonym_autor
Vypinam lebo mi to lezie na nervy

anjelicek26
8. jún 2026

Normalne jazdim zo start-stop, po rokoch som si uplne zvykla... ziadne auto s tym nema problem a spotreba je v poriadku.

anonym_827ba5
8. jún 2026

Nevypínam, jazdím denne 6-9 hodín, auto je v poriadku.

katkaseiner
8. jún 2026

ja nevypinam, ale jazdim menej ... muz vypina stale.

natalka13
8. jún 2026

je to vymyslene na setrenie paliva.
a je to pohodlne, preco by som to vypinala, hlavne ked som 90% casu v meste v zapchach na krizovatkach...

zuzanka.zuzu
8. jún 2026

ja som tú pitchovinu dala úplne odpojiť 😀 mám 1,5r staré auto

anonym_0f479e
8. jún 2026

@anonym_autor vypinam, ide to na nervy ked to zdochne na krizovatke potom par sekund vyrazim neskor a je to aj nebezpecne

anonym_4a8418
8. jún 2026

Áno vypínam. A áno zaťažuje to batériu. Ono autá so štart systém musia mať aj tu batériu výkonnejšiu. Tak vypínam

viktoriaandrascik
8. jún 2026

áno vypínam, škodí to motoru aj batérii

minenkaa
8. jún 2026

Vypinane a myslím,že to už ani nemá byt v autách ,neviem od ktorého roku

anonym_1b94f4
8. jún 2026

Strašne mi to lezie na nervy, takže už mám zvyk vždy ako sadnem vypnúť.

anonym_ec6575
8. jún 2026

@anonym_autor
Najväčší problém je, že environmentalisti nedokážu priznať, že v zápchach, kde auto 50-krát vypne a zapne motor, nejde o žiadnu úsporu. Navyše to ešte predlžuje zápchu.

anonym_5043ca
8. jún 2026

Vypiname

zuzacka16
8. jún 2026

mám to deaktivované..a mám pokoj..

anonym_3ae5af
8. jún 2026

Áno vypínam, je záťaž na motor, batériu aj štartér, áno tie auta majú mať všetky tieto komponenty na tento systém prispôsobené ale v praxi to tak veľmi nie je.

tenerifka
8. jún 2026

Ja nevypinam nic, ani neviem ze sa to da (dnes pozriem), ale teda ja vobec nejazdim v zapchach, alebo teda raz za mesiac trochu ked idem do hlavneho mesta (45 000 obyvatelov)

vroni
8. jún 2026

Vypínam, lezie mi to na nervy.

petrao2
8. jún 2026

@anonym_autor muž to ma vypnuté úplne

frflos_nespokojny
8. jún 2026

Pokial ficis po diaľnici a odbocis na benzínku, alebo odpočívadlo, tak pri zastavení motor automaticky vypne. Pre turbo to nie je dobre a preto ak nezabudnem, tak to vypinam. Na svojom som to dal vypnut.

kocuris
Autor odpoveď zmazal
sense
8. jún 2026

Vypínam lebo mi to lezie na nervy., chlap nevypĺňa lebo so zvykol

anonym_e9da31
8. jún 2026

@anonym_autor vypínam, lebo v zápche keď sa to zapína každé 3 sekundy ma ide poraziť. A ak stojím v križovatke a je hustá premávka a potrebujem s rýchlo zaradiť, tak tiež je to čas, kým naštartuje a rýchlo pridá. Ujdú mi 1-2 sekundy, čo je na frekventovaných cestách dosť.

kocuris
Autor odpoveď zmazal
hefo
8. jún 2026

Na našej Dacii Lodgy som nedávno podľa rady z nejakého fóra odpojil šedý konektor od batérie, a tým sa nielen že natrvalo zablokuje Štart-Stop, ale aj "inteligentné nabíjanie batérie" (ktoré vo výsledku znamená, že olovená štartovacia batéria sa doplna nenabije ani pri dlhej jazde a vo výsledku som ju menil 2x za 7 a pol roka...). To "inteligentné nabíjanie" je ešte snáď horšia vec než samostatný Štart-Stop.

kocuris
Autor odpoveď zmazal
anonym_e9da31
8. jún 2026
@kocuris
Odpoveď bola zmazaná

@kocuris ja mám automat. Ciže stlacim plný plyn, ale nepohnem sa okamžite, chvíľu trvá, kým auto zareaguje. A potrebujem zrýchliť z 0 na 70-80, keďže som síce v meste, ale letia tu ako blázni.

kocuris
Autor odpoveď zmazal
malalienka85
8. jún 2026

vypínam hneď ako naštartujem 😀

anonym_ec6575
8. jún 2026
@kocuris
Odpoveď bola zmazaná

@kocuris
Nie je chaby argument ja jazdim na automate, vyskusaj uvidis

anonym_4cd516