icon

Príspevky na sociálnych sieťach: Prehnaný trend?

7. aug 2024

Ahojte. Co si myslite o ludoch, ktorí davaju prehnane prispevky na socialne siete? Myslim take, ze odfotia sa ked jedia, ked piju kavu, ked su v praci, ked cvicia....Z toalety fotky nikto zatial nepridava. Nie je tento zivot so soc.sietami uz kusok prehnany? Vzdy som bola v tom, ze soc.siete predovsetkym sluzia na to aby sme boli v kontakte s ludmi, ktori su dalej. Uz mi to pride prehnane, chodim tam posledne roky minimalne, dnes som nakukla a som zhrozena ako si ludia zverejnuju sukromie. Naozaj nie som zvedava na fotku bicepsu upachteneho kolegu z posilnovne a tiez nie na to co kamaratka jedla cely tyzden.
Myslim ze sa tu velmi prekrocila hranica a niektori ziju uz len za ucelom ist niekam a hybaj postnut fotku ze som tam bol a otocka domov a nevychutnavaju si uz samotny dany okamih. Chodime kde kade, cestujeme nadpriemerne ale teda nikdy fotka z dovolenky na nete nebola a tiez ani mojho zadku z fitka. Ako to vimate? Je to podla Vas ok, alebo to vnimate podobne, ze sa to cele poriadne zhorsilo a ludia uz ziju len soc.sietou a realita akoby je v ustrani?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
autor
7. aug 2024

@monsterablue tak skor poloz inak otazku...vies kolko mojich priatelov veceria a cvici? Je ok pridavat taketo nepodstatnosti?

simona92101
7. aug 2024

Za mna je prehnany prispevok taky,kde niekto foti seba ci deti v intimnych chvilach,napr.dojcenie-prsnik vytaseny,alebo dieta v plienke alebo naj namiesto plienky mwdzi nohami kacicka,alebo si zeny fotia vystrih..
Ale ked moji kamarati chodia po svete a zdielaju fotky kde vsade boli-to si naopak velmi rada pozriem,lebo na niektore miesta sa nikdy nedostanem,napr.kolega bol na Islande,fantasticke zabery postoval ci uz krajiny,jedla atd.alebo kamoska bola na potapacskom kurze-tiez som s otvorenymi ustami sledovala foto pod hladinou.

vevapeto
7. aug 2024

Že je to detinské a smiešne. Dospelý ľudia dávajú delú bibliotéku 150 fotiek z rodinnej oslavy, výletu, intímne fotky svojich detí ( ako spia, ako sa kúpu,…), 200 selfie,…atd…
Vôbec si neuvedomujú, že ro vidia aj úplne cudzí ľudia, stiahnuť si to vie hocikto. Prezentujú svoje dokonalé životy, hoci také nie sú ani zďaleka. Bohužiaľ, o tom je celá táto doba…
Ja mám fcb, aj som ho ako mladšia využívala viac, teraz sem tam nejakú fotos pre priateľov, aby videli, že žijeme, inak len hlavne kôli mesengru. Insta mám, ale len ako inšpiráciu ( cvičenie, recepty), inak tam fotky nedávam.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
marianeta
7. aug 2024

@dzejny656 príspevky o varení, knihách, domácich maznacikoch nevadia ani mne, len pri tých ostatných akosi ľudia zabúdajú, že to súkromie si treba trochu strážiť, ale je to ich voľba kam čo zavesia.

autor
7. aug 2024

@simona92101 tak fotky z cestovania aj ja povazujem za ok, pokial teda na kazdej nevidno nove prsia kolegyne. 🤣 alebo este lepsie je ked ich realne ani nema urobene a na fotke si ich zvacsi a taku fotku prida.. zial aj taka fotka sa da lahko pokazit.

autor
7. aug 2024

@monsterablue a co je ucelom socialnej siete?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
7. aug 2024

Nič si nemyslím.

Kazdy z nas je odlisny, sme proste rozni a je to OK.

Neposudzovat..

autor
7. aug 2024

@monsterablue tak socialna siet ma za ulohu spojit ludi. A nie vyvolavat akusi iluziu o niekom kto je iny v realite. Nie?

autor
7. aug 2024

@marianeta no to bude mazania, ked na to pridu, ze?

zmrzlinka2021
7. aug 2024

Autorka,

aj v realnom zivote vacsinou vytvaras o sebe iluziu. Vacsina ludi sa doma nemaluje, da si teplaky... ale do divadla sa "nahodi" a chce zaposobit.

radkaradix
7. aug 2024

tak mozno ta kamoska, co zdiela kolko odbehla a co jedava, ma fakt problem udrzat si vahu a toto ju jednoducho motivuje, ked sa pochvali .. a mozno ma ine kamosky, s ktorymi si navzajom porovnavaju vykon a jedalnicek a inspiruju sa.. ano, mozu to robit aj sukromne v sprave.. ale ked to da verejne, namotivuje to mozno dalsie zeny .. to, ze to nezaujima teba, je cisto tvoja vec..

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
autor
7. aug 2024

@monsterablue tak ja tam zakuknem raz za rok.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
autor
7. aug 2024

@monsterablue nepohorsi. Sledujem skor ten trend, ze coho su ludia schopni. Kedysi fotky zo svadby, ale dnes uz sa odfotia pred abdomioplastikou a po nej.

autor
7. aug 2024

@monsterablue porovnaj si co sa davalo na siete ked zacali a teraz. Nemas pocit, ze sa toho zverejnuje viac? Viac sukromia, viac osobnejsie veci?

autor
7. aug 2024

@monsterablue niekto tam odfoti otazky ako sa uci, ja sa ucim aktualne si robim uz 4 vysoku skolu popri praci a detoch a rodine. Mozno keby ludia nestracali cas zverejnovanim veci, ktore nikoho nezaujimaju, tiez by mali viac casu na veci podstatnejsie. Predsa ti to vezme cas, odfotit sa, upravit sa, zverejnit sa....

autor
7. aug 2024

@monsterablue a na co sa mas zverejnit vlastne? Aby si dostal like? Akoze bez toho nezaspime?

mysicka36
7. aug 2024

A teba čo iritujú druhí ľudia? Je to ich vec, tak ako je tvoja vec, že nič nezdielaš. A vieš o tom, že existuje taká ikonka "zrušiť sledovanie"? Aj ja som ju už občas použila. Mne vadia ľudia, ktorí sa zavzdušňujú stále nad politikou.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
mysicka36
7. aug 2024
autor
7. aug 2024

@mysicka36 tak politika vadi aj mne.

maca1984
7. aug 2024

Jediné čo mi " vadí" sú politické príspevky, také tie premúdrelé " len ja som dobre volil/a , vy čo ste volili inak ste lúza " a v podobnom duchu.
Inak nemám na fb v priateľoch ľudí čo by zdielali každý svoj krok.
Ale keby som aj mala, nelistujem fb často, tak by mi to nevadilo.

majamat
7. aug 2024

no veru, do popredia idu ti, co neustale neico pridavaju a pritom obsah fotky nic moc.

majamat
7. aug 2024

@30katrusa40 no pridu mi smiesne tie vyznania. ved to maju adresovat tym, ktorym to patri a nie ludom na socialnej sieti.

autor
7. aug 2024

@monsterablue tak nemam tu fotku, ani ju sem kazdy den nepridavam, ale aj take su zenya aj tu. Je to cez ciaru. Malo by to mat zdrave hranice ale niektori ich nepoznaju. Tak som ina a o dost. Cvicim pravidelne a dost tvrdo a uz dlhe roky a dokonca aj sutazim a aj su niekde moje fotky zverejnene na nete zo sutazi,ale teda aby som sa ja osobne fotila, upravovala, vylepsovala. Cvicim lebo chcem, lebo ma to bavi, naplna...necvicim za lajk na soc.sieti.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal