Priťahujú úspešných mužov úspešné ženy?
Ide mi hlavou taká myšlienka do diskusie, čo si o tom myslíte? Kľudne vaše postrehy z okolia, skúsenosti.
Myslíte si, že úspešných mužov priťahujú viacej taktiež úspešné ženy? Rozmením to viacej na drobné. Pravdaže nemôžeme zovšeobecňovať na celú populáciu, to berme do úvahy. Vraví sa taký stereotyp, že muži sa boja úspešných žien ( aj keď nie je spomenute, či sa jedna o úspešných mužov). Za úspešných myslíme najmä pracovne a veci s tým spojené, nie nejaké malé osobne úspechy typu prekonala som svoj strach.
Keď hodnotím podľa seba, úspešní muži sú pre mňa najviac atraktívni. Vždy ma priťahujú iba takíto a bola som iba s takými ( za život traja, iné vzťahy som nemala). No ja sama sa tak necítim. Nikdy som sa im nerovnala pracovne, finančne. Z tohto hladiska sa nepovažujem za úspešnú ženu a pristihla som sa už dávno pri tom, že mám z toho menší osobný komplex. Akoby som mala potrebu sa im rovnať, aby som pre nich bola atraktívna ( teraz nemyslíme fyzickú atraktivutu ale celkovú). Mám svoje koníčky, viem tráviť čas aj sama ale pochybujem o sebe, či som dostatočne zaujímavá osobnosť pre takýchto mužov. Viem viesť debaty na úrovni, nie som jednoduchá. Ale stále mám nutkave myšlienky, že aj ja musím niečo dokázať čo bude zaujímavé, dominantné. Keby som s takým mužom v blízkosti žien, ktoré niečo dokázali - napríklad majú vlastný podnik, salón, firmu, čokoľvek tak by som sa cítila menejcenne.
Túžim po niečom takom možno iba preto, aby som tým mohla oslniť, ale prirodzene vo mne toto nie je.
Potom si aj poviem, že možno sa protiklady priťahujú- a teda, že takým mužom sa možno nepacia rovnake ženy, lebo to na nich môže pôsobiť maskulínne. Veď ani mne by sa možno nepáčil muž, ktorý by mi bol kolegom napr v kaderníctve.
Tak ma to úplne zaujíma čo si o tomto myslite, ako to vnímate. Či takýchto mužov najviac priťahujú im podobné ženy, alebo naopak ženy ,,obyčajne,, ktoré možno majú prácu, venujú sa deťom, sú v svojej ženskej jemnej energii.
@nin12345 prečo sem potom chodíš čítať diskusie? Od toho sú
V prvom rade, aj uspesna zena sa vie dobre venovat detom, rodine celkovo. Naopak, su zeny neuspesne, ktore to ani v tej rodine nezvladaju. Ja mam vo svojom okoli vacsinou vyrovnane pary, vacsinou teda take, ze obaja su uspesni.
Ty si najskor pories svoje komplexy, lebo ak Ty nie si so sebou spokojna, nemoze byt s Tebou spokojny nikto.
Co su úspešní muzi a co uspesne zeny? Potrebujeme nejaku definíciu.
1, co povazuje kto za uspech. Moze byt napriklad uspesna zena / muz vedec (na Slovensku) a teda asi financne na tom nebude najlepsie. Alebo teda uspech = financie? To je otazka.
2, ja asi chapem, ze nejaka "rovnost" vo vztahu je asi pravdepodobnejsia na uspech (pri dvoch dospelych a vyspelych jedincoch)... ze asi top manazer a upratovacka aj inteligencne, vzdelanostne, financne a pod nebudu uplne kompatibilni (moze sa stat)... ale teda napriklad podla autorky - dobre zarabajuci v korporate je uspesny alebo nie vs jeho manzelka / partner co uci na VS (a dajme tomu zaraba menej ako v tom korporate)...
Za mna osobne - som rad a hrdy na manzelku, ze je uspesna a zaroven sme schopni zladit rodinny zivot... nechcel by som doma "utiahnutu putku"
@dskjhfdlkdjhl neviem, kde autorka písala, že úspešná žena sa nevie venovať deťom? Možno som len nezachytila.
Pre niekoho je úspech veľká rodina. Pre iného mať vlastný podnik (aj keby nebolo na výplatu), pre iného cestovanie, pre iného zabetónované miesto v administratíve 😀
Poviem za seba - keby si hladam teraz, v takomto stave, s takou prácou, vedomosťami ako mam, chcela by som partnera podobného mne. Nechcela by som mať doma neambiciozneho chlapa, taky co sa nikam kariérne ci ľudsky neposuva.. My sa s partnerom navzájom podporujeme, vzdelávame, rastieme spolu.
Čiže si myslím, že ľudia si prirodzene vyberajú ľudí na rovnakej úrovni.
@zic
a doma neutiahnutu putku áno?
Toto vyjadrovanie o ženách je od muža dosť neslušné (vzhľadom na to, že nemôžeš posúdiť z akého dovodu je kto doma) a inak neviem ako si prišiel na to, že ženy v domácnosti musia byť utiahnuté putky. Možno by si pri takej ešte bol pod papučou, keď niektoré vidím 😅.
Zalezi, a to fakt zalezi a je individualne od charakteru a ocakavani v pare. V mojom okoli prevazuje uspesny muz/zena s druhou polkou, ktora sa podriadila kariere v prospech toho uspesnejsieho. Ak boli obaja uspesni vo svojich povolaniach, tak uz spolocnu rodinu nemaju🫣🫣a co sa tyka vyberu, na zaciatku kariery, ked niekto nie je uspesny, vybera podla srdca a rozumu. Ak vybera 2-X.teho partnera uz ked je uspesny, tak ma urcite vizualne, vekove a reprezentativne naroky. Cize po lopate, ak si vybera partnerku nejaky jozko z hornej dolnej, vyberie si aj mariku z dolnej. Ak ten jozko je nejaky ceo ci sportovec, herec etc., tak bude hladat lenku, ktora je o par (dost) rockov mladsia, modelkova a bezdetna, ale urcite nie mariku z dolnej, nedajboze predavacku z kauflandu, ktora musi po rozvode uzivit 3 deti, ktore jej
ex nechal a neplati na ne..... 💁♀️💁♀️
Ano,, vacsina parov,, kde je chlap uspesny - si za partnerku vybral aj uspesnu zenu, tie parnerstva su uz dlhe roky stabilne a je vidno, ze sa doplnaju,,, za mna je to najlepsi mozny vyber,,
Tak ale kazdy vnima uspech uplne inac resp. mame ine hranice. Moj manzel chcel robit od strednej skoly iba jednu jedinu vec, vzdy si isel za svojim snom a vela na sebe makal, vo svojej kariere dosiahol naozaj strop. Ja osobne som tiez dosiahla svoje, co som si zaumienila, ale ja som samu seba ani nikdy nevidela v nejakom TOP manazmente, jednoducho som nenasla nic, preco by som sa po pracovnej stranke vedela tak nadchnut, ako moj manzel. Ja osobne som dokonca nechala aj vysoku skolu a riadila som sa iba intuitivne, makala som sice na kariere, ale nikdy som nemala potrebu "dosiahnut strop", ako napr. moj manzel. A teda, moj manzel ma vnimal vzdy, ako rovnocennu osobu, dokonca si mnohokrat mysli, ze som v niektorych veciach schopnejsia a rovnako si to myslim aj ja o nom ☺️.
Osobne si myslim, ze pri hladani partnera zohrava velku rolu intelekt, ci je dvojica jednoducho na rovnakej vlne bezohladu na ''vysku uspechu" v pracovnom zivote.
Autorka z toho co si napísala, tak ty máš iný problém, aj keby si bola úspešná tak stále by si si niečo našla negatívne. Si veľmi nespokojná so sebou, to je očividne. A môj názor? V okoli nemám nikoho, kto rieši take veci a takisto mame známych, kde je muž doktor/pravnik/podnikatel a manželky nie sú na “rovnakej” pozícii a nikdy som nepočula o tom aby to vadilo vo vťzrahu, v manželstve. Čiže začni na sebe pracovať lebo to nie je dobre ako ty rozmýšľaš 🤦♀️
Zaujímavá téma na zamyslenie. Poviem za seba, nebudem filozofovať “čo je úspešná žena/ úspešný muž” a podobné blbosti. Nikdy som sa nad tým takto nepozastavila, ale keď si pozriem spätne svoje predchádzajúce vzťahy, bude niečo na tom, že si vyberáme partnerov rovnocenných. Teda aspoň ja, vždy som inklinovala skôr k niekomu, kto mi je blízky inteligenčne aj “postavením”. Postavením je v úvodzovkách, keďže vtedy som bola tínedžerka alebo študentka a trvalého partnera, už manžela, som si našla na výške. Čo znamená, že sme rovnako vzdelaní a robíme rovnakú prácu, len trošku iný odbor, ale na 80% je to to isté a sme aj kolegovia. Keby som si hľadala partnera ako staršia, čiže už s pracovnými skúsenosťami, tiež by som asi nehľadala v úplne iných kruhoch. Nie nevyhnutne v rovnakej pracovnej oblasti, ale ťažko by som vedela tráviť život s niekym, kto absolútne nerozumie aké to je vyštudovať takú školu, zamestnať sa, robiť prácu akú robím a hlavne, aby ten človek nemal nejaké ambície. Či by som to úplne uzavrela, že úspešný muž musí mať úspešnú ženu a opačne, to asi nie, ale myslím si, že si ľudia hľadajú partnerov, ktorí sú im aspoň čiastočne podobní alebo blízki, čo sa týka úspešnosti alebo teda postavenia v zamestnaní. Aspoň ja to vidím na sebe a blízkych/znamych, s ktorými sa stýkame. Ani jeden vzťah, kde bol rozdiel v kariére priepastný, neostal pokope. Asi na tom niečo bude 😊
Ja som vždy chcela cieľavedomého a ambiciózneho muža, lebo aj ja som taká a aj sa mi ho podarilo nájsť. Skvele sa nám s tým podarilo skĺbiť rodinu, navzájom sa podporujeme a ťaháme sa vpred, aj keď sme už asi dosiahli všetko, čo sme na začiatku kariéry chceli.
Čo sa týka okolia, všetci úspešní muži v mojom okolí majú tiež úspešné manželky. Ale to je len moje okolie, nehovorím, že sú to tisíce ľudí.
V každom prípade nepoznám muža, ktorý by si vzal ženu, ktorá napríklad sedí doma.
Podľa mňa to je individuálne.Ale v okolí mám buď, že je žena kariérne super a muž nemá také úspešné zamestnanie a je doma skôr a stará sa o deti krúžky atď, alebo zase naopak.Iba jeden pár sú obaja vysoko ambiciozni, ale s 3 deťmi a nikto z nich nechce ustúpiť a su krok od rozvodu a babka supluje rodičov, ale deti sú už vacsie.Hlavne čo je, aby to človeka bavilo a napĺňalo.Niekto má kariéru cez mŕtvoly druhý sa radšej "obetuje" tak ako jeden muž chce úspešnú druhý radšej iny typ ženy a rovnako aj ženy.Na to nie je žiadny vzorec a model.
A hlavne je dôležitý aj model v akej rodine tí ľudia žili so svojimi rodičmi.
@lenkakravcova edit: uz rozumiem... ty si asi neporozumela napisanemu textu... nechcel by som mat DOMA (akoze v rodine / byt zenaty) s utiahnutou putkou - teda so zenou bez nazoru alebo ktora nazor nevie predniest... ktora nie je samostatna v zivote (v zmysle ochotna a schopna sa o seba postarat)... uz je to zrozumitelnejsie? 🙂
Mna skor zaujalo, ze ty mas komplex, ze nie si uspesna, pretoze nemas vlastny podnik, salon... Tu by som sa zastavila a porozmyslala, ze preco to takto mas. Ved uspesny clovek nerovna sa kariera a vela penazi. Uspesna moze byt aj zena v domacnosti, opatrovatelka seniorov, je to o nasom pohlade. Uspesny clovek je hlavne stastny a spokojny clovek a ked si taka, tak si uspesna 🙂
V tvojom pripade to ale vidim na nizke sebavedomie. Muzi chcu hlavne sebavedome zeny.
Ak je jeden z páru o čosi menej úspešný ako druhý, to by ešte šlo. Ale keď je jeden ultra úspešný (generálny riaditeľ, úspešný bohatý podnikateľ, vysokoškolský profesor, vrcholový politik) a druhý má sotva výučný list a je dlhodobo nezamestnaný, potom by to bol asi problém.
Ale veď v podstate každý človek čo nežije na úkor iného je úspešný
Môj nazor je, že vždy záleží od konkrétneho chlapa..sú chlapi, čo chcú rovnocenne partnerky a musia ísť do toho s tým, že musia byt doma viac angažovani, lebo taká žena nie je od nich veľmi zavisla a tym pádom aj viac od chlapa vyžaduje..potom sú chlapi, čo im vyhovuje mat na vrch a mat pocit, že ja som šikovnejší/ múdrejší a bude ako poviem..ja som napr viackrát pocula vo vztahu, že mi partneri povedali, že sa cítia, že tahaju za kratší koniec intelektuálne, ale nebol to dôvod na rozchod asi nikdy..môj manzel bol dostatočne sebavedomý v tom, že vie, že sú veci, kde mám na vrch ja a veci, kde dominuje on a že sa takto ideálne dopĺňame..takze veľmi individuálne
@zic samozrejme, pre každého je úspech niečo iné. Konkrétne v týchto modeloch som to myslela tak, že dajme tomu úspešný podnikateľ vs napr. Žena čašníčka, predavačka, ktorá kariérnu oblasť svojho života možno nebude pokladať za nejaký úspech. Proste žena, ktorá má prácu, priateľov, koníčky, zvláda starostlivosť o domácnosť aj deti atd iba sa teda nerovná mužovi v tom, čo som popísaˇa
@lenkakravcova áno samozrejme ale zaujimala ma ta otázka čisto ohľadne mužov ktorých som spomenula. Nebolo otázkou diskusie, čo je v živote úspech resp pre koho je čo úspech, ale či sú pre napr úspešných podnikateľov mužov príťažlivejšie ženy, ktoré sú na rovnakej vlne alebo skôr opak 😊
@lucia13022023 ale je možno rozdiel medzi ženou a mužom. Častejšie vidím model, kde muž si nájde oproti nemu obycajnejsiu ženu, ako že nejaká karieristka si nájde napr školníka. Čiže nemalo toto celé ani tak veľmi byť o pohľade ženy, ale ako to vyzerá z pohladu muža
@oceanahory vďaka za peknú odpoved, ako som napísala vždy som mala len takých mužov, čiže pre niečo so mnou zrejme byť chceli, nie je to pre mňa otázkou ako si takeho nájsť keď ma nechcú alebo take niečo 😃 to teraz myslím viac na iné odpovede , ktoré tu su. Možno som sa aj zle vyjadrila s tým komplexom, kde to niektorí vzali veľmi doslova a padaju reči, nech si radšej nikoho nehľadám kým neodstránim komplex. Myslím, že ti rozumnejší to isto pochopili tak, že napriek tomu že som takéto vzťahy mala a boli fajn, cítila som sa taká, že sa im chcem rovnať. Čo by sa zrejme pri iných typoch mužov nestalo
@jaass netreba to tak prežívať a brat všetko do bodky, ty by si ma rovno na terapiu poslala😃 nápad na tuto diskusiu mi vznikol po tom, čo som pozerala jeden seriál kde bola dvojica zapálených úspešných karieristov podnikateľov, mali dieťa o ktoré sa starala opatrovateľka, ta dvojica nebola skoro nikdy doma pretože riešili len prácu, chlap mal pravdaže milenku a žena si neskôr uvedomila, že by sa mala viac venovať rodine a ubrať z tempa, že nemusí byť rovnaká ako ten muž. Bol tam vykreslený takýto model a mňa to zaujalo, pretože ako som písala, u mna takito muži boli ale ja som nebola ako oni. A cítila som sa, že chcem taká byt, hoci oni by na to nikdy dôvody nedávali. Myslím si že nie je na tom nič choré, iné ženy sa môžu vo vzťahu snažiť veľmi zapáčiť varením či fyzickou krásou atd
@nin12345 ber to ako miestnosti, do niektorých proste nepatris a radšej do nich nevstupuj. Aj bez teba je tu už plno a táto tema si našla ľudí, ktorí radi podiskutujú na nejakú tému, prečítajú rôzne typy názorov . Ja keby mám napísať komentár ako ty, cítila by som sa ako keby prídem na prednášku na ktorej nemám čo robiť a ešte poviem, že je nezaujímavá😂
@dahlia25 Nebolo to tam sice explicitne, ale ja som si to z toho vydedukovala. Ty si autorka? Ci len moderujes tuto diskusiu?

Ludia su zblbnuti ze strach... zle sa to aj cita