Priťahujú úspešných mužov úspešné ženy?
Ide mi hlavou taká myšlienka do diskusie, čo si o tom myslíte? Kľudne vaše postrehy z okolia, skúsenosti.
Myslíte si, že úspešných mužov priťahujú viacej taktiež úspešné ženy? Rozmením to viacej na drobné. Pravdaže nemôžeme zovšeobecňovať na celú populáciu, to berme do úvahy. Vraví sa taký stereotyp, že muži sa boja úspešných žien ( aj keď nie je spomenute, či sa jedna o úspešných mužov). Za úspešných myslíme najmä pracovne a veci s tým spojené, nie nejaké malé osobne úspechy typu prekonala som svoj strach.
Keď hodnotím podľa seba, úspešní muži sú pre mňa najviac atraktívni. Vždy ma priťahujú iba takíto a bola som iba s takými ( za život traja, iné vzťahy som nemala). No ja sama sa tak necítim. Nikdy som sa im nerovnala pracovne, finančne. Z tohto hladiska sa nepovažujem za úspešnú ženu a pristihla som sa už dávno pri tom, že mám z toho menší osobný komplex. Akoby som mala potrebu sa im rovnať, aby som pre nich bola atraktívna ( teraz nemyslíme fyzickú atraktivutu ale celkovú). Mám svoje koníčky, viem tráviť čas aj sama ale pochybujem o sebe, či som dostatočne zaujímavá osobnosť pre takýchto mužov. Viem viesť debaty na úrovni, nie som jednoduchá. Ale stále mám nutkave myšlienky, že aj ja musím niečo dokázať čo bude zaujímavé, dominantné. Keby som s takým mužom v blízkosti žien, ktoré niečo dokázali - napríklad majú vlastný podnik, salón, firmu, čokoľvek tak by som sa cítila menejcenne.
Túžim po niečom takom možno iba preto, aby som tým mohla oslniť, ale prirodzene vo mne toto nie je.
Potom si aj poviem, že možno sa protiklady priťahujú- a teda, že takým mužom sa možno nepacia rovnake ženy, lebo to na nich môže pôsobiť maskulínne. Veď ani mne by sa možno nepáčil muž, ktorý by mi bol kolegom napr v kaderníctve.
Tak ma to úplne zaujíma čo si o tomto myslite, ako to vnímate. Či takýchto mužov najviac priťahujú im podobné ženy, alebo naopak ženy ,,obyčajne,, ktoré možno majú prácu, venujú sa deťom, sú v svojej ženskej jemnej energii.
Pre mňa úspešný človek je spokojný človek a to po všetkých stránkach . Ja som mala jasné kritéria na partnera a z tých som nezľavila. Manžel a neskôr partner ( bývalý manžel ) sa vydaril ale aj nepríjemne prekvapil. Vo vzťahu som bohužiaľ ťahúňom ja , čo som nikdy nechcela ale nemám momentálne na výber. Za seba však poviem , že hoci moje nároky na mužov sú dosť vysoké, radšej by som mala pri sebe menej úspešného muža s ktorým si ľudsky rozumiem ako úspešného arogantného idiota. Bohužiaľ častou vadou mužov je to že nezvládnu ľudsky nápor úspechu , prílevu financi a stávajú sa z nich idioti .
@lenkakravcova to si mnohí myslia aj o moslimkách , že sú to puťky čo len sedia doma a sú ticho . Ale to je veľmi veľký omyl . Zažila som , videla som a teda predsudky voči moslimkám v domácnosti sú riadne.
Mužov priťahujú vo všeobecnosti mladé ženy a to v prvom rade. Uspesne ci neuspesne. Cize zeny od 0-30. Potom je tu mensia skupina muzov ktorých dokáže priťahovať aj starsia ak ma charizmu, iskru atd. Potom je tu skupina mladších muzov ktorí by ocenili skúsenost so starsou resp milfkou ale tam ide vyslovene len o sex, vacsinou. Faktor typu biznis pritahuje lenivych neschopakov a zlatokopov alebo sobasnych podvodnikov. Muzi väčšinou preferuju mladosť a krasu, a az potom riesia ine veci v závislosti od toho co sami ti muzi chcu a hľadajú.
@lenkakravcova ked niekto povie, ze "mame doma skolaka"... tiez to neznamena, ze je doma zavrety v pivnici, ale ze teda v rodine je dieta, co chodi do skoly. Neviem, ci je slovencina tvoj rodny jazyk. Ak nie, tak sa ospravedlnujem...
ja si myslim, ze to je vec povahy, pretoze su rozne kombinacie...uspesny muz hladajuci podobne uspesnu zenu, lebo s nou chce rovnocenne partnerstvo a neboji sa toho, ze by mu to znizovalo hodnotu, dalej uspesny muz hladajuci menej uspesnu a viac submisivnu zenu, aby sa nemusel bat o svoju poziciu, potom neuspesny muz hladajuci niekoho kto sa o neho postara...co sa tyka teba, urcite pracuj na sebe pre seba a svoju hodnotu, nie pre poziadavky muzov...ten spravny sa najde podla tvojho nastavenia
@barborachors 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣ja som sa neskutočne z chuti zasmiala
Ja poznám dosť úspešných mužov a väčšina má úplne obyčajné ženy, pekné, milé, vzdelané, ale buď sú doma s deťmi alebo majú obyčajnú prácu typu sekretárka, učiteľka a nerobia žiadnu veľkú kariéru. Ambiciózne ženy sú buď samé alebo majú obyčajných mužov, teda aspoň v mojom okolí. Málokde sú obaja karieristi.
Asi ti nejdem v suvislosti s tou prednaskou vysvetlovat princip spätnej väzby. Obzvlast ked prispejes do otvorenej skupiny kde je mnoho ludi s roznymi nazormi a kazdy tu ma na tvoju smolu pravo napisat co si mysli a nielen pozitivne ale aj negativne veci. Z tvojho pohladu ,,prednasky" ma nazov zaujal - tak som sem vosla a zacala citat. Nedokoncila som lebo prednaska ma nezaujima ba dokonca vo mne zanechava zly pocit a zanechala som tu spätnu väzbu, s ktorou sa zjavne 5 ludi tiez stotoznuje.
Ale uz ti tu nejdem teda smradit ked tu mas tak ,,plno"😀
@janickacrazy v tomto s tebou súhlasím , veľa úspešných žien , vysokoambicióznych zostáva samo , alebo sa vydá , má jedno dieťa aby sa nepovedalo a po čase jej začne submisívnejší muž vadiť , dlhodobo takéto spolužitie nie je moc dobré. Alebo sa vezme veľmi ambiciózna žena s veľmi ambicióznym mužom , majú jedno max dve deti ktoré pendlujú potom po opatrovateľkách a krúžkoch .
Bohužiaľ zlou vlastnosťou žien je to , že ak je muž v tom vzťahu slabší , teda ekonomicky , ambiciózne a je viac orientovaný na rodinu , po čase si ho prestane vážiť, teda tie menej rozumné. Ale deje sa to často . Rovnako sa to deje aj opačne , muž ktorý sa dostane k peniazom , si myslí že má právo mať milenku , jednu alebo dve a pokiaľ možno takú čo práve je v strede strednej školy.
Najlepšie vzťahy z môjho okolia vnímam tak , že úspešný muž a žena ktorá až tak netúži po kariere , ale zároveň nechce byť doma pri deťoch . Muž sa delí o zdroje a žena ich dostatočne míňa na deti a seba tak aby nebol schopný financovať ešte milenku . Dobré vzťahy sú ale aj také kde žena je ambiciózna ale dostatočne uvedomelá na to , aby ocenila to že jej to ten muž umožňuje tým , že ako zadubenec neodmieta starostlivosť o deti a svet sa netočí len okolo neho a ona to dokáže dostatočne oceniť a nehľadá neustále nejakého alfasamca.
@zic
Ja som porozumela a páči sa mi ako si to formuloval. Že si rád, že máš doma ženu, ktorá je schopná a ochotná postarať sa sama o seba.
A to je presne ono.
Nikto nevieme, čo nás čaká a mať pri sebe partnera, ktorý je prípravený kedykoľvek prebrať na seba bremeno samoživiteľa, je asi najväčšia životná výhra a za mňa aj merítko úspechu.
Blahoželám k výberu životnej partnerky!
@subartic s tymto mozem len suhlasit lebo poznam aj take aj take rodiny, a presne takto to funguje. Dvaja s karierou (=uspech) si zalozia rodinu a rodinou su len na dovolenke alebo cez vikend. Naopak, vo svojom okoli mam z 5 manzelstiev len jedno kde zena je ta “karierne uspesna”, ale tie ostatne zeny (vratane mna) nie su neuspesne lebo su hlupe, ale preto, ze sa same rozhodli pre inu zivotnu cestu. Pre mna je hlavnou pracou rodina, odmenou mi je jej spokojnost. Mam VS, som intelektualne narovnako ako manzel, ale nikdy som v sebe nemala tie ambicie nieco vyznamne dokazovat. Necitim sa ale neuspesna. Pravdou je, ze vzdy som nejak k sebe pritiahla prave uspesnych aka slusnych a zabezpecenych muzov. To sa neda zovseobecnit, nic z toho nie je dobre ani zle. Ale tam kde obaja znu pracovne uspechy logicky nieco strada, a to byvaju najcastejsie deti. A koho potrebujes cim oslnovat? Naco sa tvarit, ze som niekym kym nie som? Z vlastnej skusenosti muzom zalezi viac na inych veciach, resp. ja reagujem viac na takych
Práve ti rozumnejšie ti píšu pravdu,keby si bola spokojná a vyrovnaná sama so sebou nepotrebuješ sa porovnávať ani vyrovnávať😉

@zic v tom prípade je lepšie nabudúce napísať, že ti ide o to, aby sa žena vedela sama vyjadriť k veci (či je doma alebo nie je doma s tým nemá nič spoločné). 🙂