icon

Problémy so susedskými vzťahmi a závisť

simik238
18. máj 2025

Baby potrebujem vedieť názor niekoho iného lebo už si myslím že si namyslam a príliš pripúšťam veci
Mám susedu ma 2 deti, príde mi akokeby mala vyslovene niečo proti môjmu synovi stále ma zbytočne komentáre napr môj syn (4r) ich stretol na chodbe a vraví aha ja mám nanuk (prvý tohtoročný takze radosť 😃) a ona vraví aj my mame ale nemali žiadne, syn sa naučil bicyklovať bez pomocných tak sme mu kúpili ak väčší bicykel a o týždeň nato aj novú helmu, boli sme vonku a vraví susedné že pozri mám novú helmu ona že aj my maaaame. (Nemajú novú)😃 syn ma kolobezku takú s 2 kolesami v predu 1 v zadu…. Od babky dostal normálnu kolobezku s dvoma kolesami, hneď kupila aj suseda daku ale deti som na nej nevidela voziť sa…. Keďže syn už bicykluje tak som si kupila aj ja bicykel aby sme mohli chodit spolu, o týždeň nato aj ona si kupila😃 mi to príde Jak keby opakovala. Minulý rok sme si urobili piknik deti sedeli na lavičke a neviem čosi sa naťahovali a môj syn buchol do susedovho džúsu a spadol z lavičky ja som ho hneď upozornila že toto nesmie robiť aj keď sa na niečom nepohodli a suseda prišla a zhodila džús môjho syna… 🤦‍♀️ pred nedávnom si chcel syn požičať ich elektrickú motorku jej syn sa na nej ani nevozil tak môj syn sa jej opýtal či si môže požičať a ona nato a ty sa prečo nevozis na svojej? … druhému susedovi takto nikdy nepovie…ja som na nás spoločný dvor kupila detskú lavičku, pieskovisko, smykalku a jej deti sa tam tiež hrajú a nikdy by ma nenapadlo povedat nech idu odtiaľ preč naposledy sme sa boli so synom bicyklovať a keď sme sa vracali bola s deťmi pred bytovku, ja som odkladala bicykle a len som pocula neeee cooo robis nerob mu tak som pozrela z okna a môj syn chcel dať svoju prilbu na hlavu jej synovi pričom jej syn sa nebránil že nechce ale ona akoby záchvat dostala 🙈😃
Mám v pláne pri najbližšej takej situácii alebo komentári jej povedat že ak ma so mnou nejaký problém nech si ho vydiskutuje so mnou a nie cez mojeho syna
Prosím povedzte mi nestranný názor na takéto správanie k 4 ročnému dieťaťu.
Kamoska ktorá ju už zažila veľmi nepríjemnú keď sa jej slušne opýtala niečo ohľadom svadby povedala že jej to príde akokeby mi závidela. Pretože môj syn chodí do škôlky od 2rokov a jej deti už minulý rok nezobrali a vyzera to tak že ani tento rok, ja chodím do prace, kúpili sme druhé auto ( je nevyhnutne, keďže obaja pracujeme a manžel na 3 smeny)
Chodím na nechty, na vlasy, ak sa podarí vybaviť k malému stráženie tak ideme s manželom na večeru, s kamoskou si sem tam vyjdem a tá suseda sedí len doma s deťmi každý deň to iste doobeda kolecko po dedine poobede len pred bytovku. Ešte poviem že žijeme v zahraničí a sú to tiež slovaci
Dakujem za každý názor ☺️

1sally12
18. máj 2025

" Chodím na nechty, na vlasy... s manželom na večeru, s kamoskou si sem tam vyjdem a tá suseda sedí len doma s deťmi" ...a že po kom to ten syn má to chválenie😏 Fakt musíš zdôrazniť že chodíš na vlasy, nechty, na večere a suseda len sedí doma. Si pre to niečo viac než ona? Čo ty vieš možno jej to vyhovuje sedieť doma.

simik238
autor
18. máj 2025
@1sally12

" Chodím na nechty, na vlasy... s manželom na večeru, s kamoskou si sem tam vyjdem a tá suseda sedí len doma s deťmi" ...a že po kom to ten syn má to chválenie😏 Fakt musíš zdôrazniť že chodíš na vlasy, nechty, na večere a suseda len sedí doma. Si pre to niečo viac než ona? Čo ty vieš možno jej to vyhovuje sedieť doma.

@1sally12 pochopila si to inak ako to bolo myslené

misiak7777
18. máj 2025
@simik238

@1sally12 pochopila si to inak ako to bolo myslené

@simik238 tak ste si nesadli.. stáva sa. Ale evidentne nesedí len doma, keď si sama napísala že bola s inou na víno. Asi si čakala že pôjde s tebou 😉 ale nie je to jej povinnosť.
A áno, si so synom ten typ chválenkárov, už len kvôli štýlu písania 🙂🙂🙂

alickapusinka
18. máj 2025

Načo sa chvališ načo to je dobre.TY si divna nie suseda. Robiš s komára somára a z blchy slona.Ako deti na piesku.Provokater a potom sa čuduje.Nechcu sa s ním hrať. Pcham sa a chvalil za každu cenu.Raz s kolobežkou, raz s bicyklom, raz že si kúpila lavičku pieskovisko načo to je dobre.Syn ma 4 roky ale TY dospela čudujem sa.Preboha až nezdravo chvalenie.Len JA, JA, JA, MY, MY, MY.Načo čakáš susedu jej povedať že vás nezdraví nabuduce nezdrav ani TY a nemáš problém.To je taký životný štýl nemám problém vyrobím si ho.

rachel36a
18. máj 2025
@simik238

@terezia74 DRUHÉ nie drahé ľudia čítajte… nechty a vlasy nie sú chválenim ale chcela som poukázať nato že proste nededim len doma s deťmi alebo respektíve iba v dedine a každý deň to iste
Vôbec to nebolo myslené že sa chválim

@simik238 bože riesis blbosti...kazdy niekomu reze, a niekomu nie...a kopa ludi nemá vzťah k cudzím detom...ked nevieš akceptovať ju ako človeka, tak sa proste s nou nekontaktuj...keby som mala riešiť každú blbosť co kto kedy a akým tónom povedal, tak sa zbláznim...

oranzovyvevericnik
18. máj 2025
@terezia74

@simik238 chcela si nestranný názor, tak som napísala.

@terezia74 že nestranný...hlavne, že si videla drahé auto miesto druhého.

sticker
lukbe
18. máj 2025

Vôbec ju nemusíš riešiť, aj sa ti nepáči jej správanie. Akurát ak sa to týka dieťaťa, tak by som sa ozvala. Ty sa v tom furt vŕtaš(ak to nie je vymyslené) a chceš z nej mať susedu a kamosku na svoj obraz. No nie je to možné a ak ťa to zranuje, dávno by som ju neriešila. Pozdraviť a hotovo. Dovi dopo.

simik238
autor
18. máj 2025
@alickapusinka

Načo sa chvališ načo to je dobre.TY si divna nie suseda. Robiš s komára somára a z blchy slona.Ako deti na piesku.Provokater a potom sa čuduje.Nechcu sa s ním hrať. Pcham sa a chvalil za každu cenu.Raz s kolobežkou, raz s bicyklom, raz že si kúpila lavičku pieskovisko načo to je dobre.Syn ma 4 roky ale TY dospela čudujem sa.Preboha až nezdravo chvalenie.Len JA, JA, JA, MY, MY, MY.Načo čakáš susedu jej povedať že vás nezdraví nabuduce nezdrav ani TY a nemáš problém.To je taký životný štýl nemám problém vyrobím si ho.

@alickapusinka tu išlo o princíp že jej deti sa hrajú s našimi hračkami a keď sa môj opýta či si môže požičať ich tak nie..

ivik4
18. máj 2025

Boze tak ked sa bude hrat s Vasimi hrackami, ozvi sa ze uz Ti to vadi. Ty princip

jaond19
18. máj 2025

Si jej mozno nesadla a nevie ako to dat rozumne najavo, tak to robí ako sprostá. Na spolocny dvor by som nic nekupovala a vzala odtial vsetko. A zacala ju obchadzat, komunikacia by zacinala a koncila pozdravom a to iste ucila aj dieta. Stací pozdravit/odzdravit. Ze vedla seba niekto býva neznamená ze sa musia priatelit. Ano je to smutne kvoli detom, ale tvoje dieta si blbe reci od nikoho nezasluzi.

simik238
autor
18. máj 2025
@ivik4

Boze tak ked sa bude hrat s Vasimi hrackami, ozvi sa ze uz Ti to vadi. Ty princip

@ivik4 dobre presne tak urobím ako si mi povedala Ivanka😉

banalu
18. máj 2025

Viac ako jasne ti dava najavo, ze sa s vami nechce stretavat a ani kamaratit a ty, namiesto toho aby si si povedala ok. Sa dozadujes aby ona zmenila spravanie. Ona sa nezmeni ani ked sa 100x porozpravate.
Normalne prerus vztahy a hotovo. Naco je tato drama dobra? Ked nieco bude hovorit tvojmu dietatu co sa ti nepaci, tak sa ozvi a hotovo.
Nikto ti nezavidi, len ta nema rada. Mozno ona raz napise temu na konika, aku ma susedu co si mysli, ze je pupok sveta (lebo si to o tebe mysli) a nevie ako jej uz dat najavo, ze s nou nechce nic mat.
+ si myslim, ze ste obe rovnake, ani jedna nie je lepsia ci horsia a vela si domyslate.

oranzovyvevericnik
18. máj 2025

To vážne niekomu vadí, keď sa malé decko niečím chvali? Preboha, ved je to male dieťa, ktoré ma radosť. Ta suseda je dospelá mala by mať nejakú emocnu inteligenciu a nie trepať kraviny malému decku.
Keď niekomu vadí, že sa druhý pochváli, tak by sa mal nad sebou zamyslieť prečo to tak je.

jablkovastrudla
18. máj 2025

Suseda ta asi nema rada, tiez mam susedov ktorych nemusim, iba sa zdravime. Ale teda ze tvojmu dietatu zhodila dzus lebo tvoj syn nechtiac zhodil dzus ich dietatu mi pride chore. To by som sa ozvala.
A moj syn je tiez taky, ukaze kamaratom co ma nove a nemyslim si ze to o chvaleni sa ako to tu zeny zase raz prezentuju 😏 vzdy donesie hracky von a decka sa hraju spolu.
A komunikacia hm, nie vsetko sa da vyriesit, tak sa skus nad to povzdniest

marsmykkok
18. máj 2025

Tak milá autorka, mne najviac v nepohode prídeš ty, že sa rada ukazuješ že si viac a zjavne aj tvoj syn. Prečo sa má potrebu chváliť novými vecami? A akú reakciu očakávaš? Má sa z tvojho syna pokakať že má niečo nové? Proste rešpektuj že zjavne jej tvoja rodina-ani ty ani syn nesedíte povahovo a proste daj im pokoj. Za to že je niekto môj sused nemusím byť najlepší kamarát, proste ľudsky ste si nesadli a ja by som aj syna viedla k tomu, nech sa tete susede maximálne pozdraví a že jej dieťa sa chce hrať samé a proste ich ignorujte. Nesedíte im zjavne.

oranzovyvevericnik
18. máj 2025
@marsmykkok

Tak milá autorka, mne najviac v nepohode prídeš ty, že sa rada ukazuješ že si viac a zjavne aj tvoj syn. Prečo sa má potrebu chváliť novými vecami? A akú reakciu očakávaš? Má sa z tvojho syna pokakať že má niečo nové? Proste rešpektuj že zjavne jej tvoja rodina-ani ty ani syn nesedíte povahovo a proste daj im pokoj. Za to že je niekto môj sused nemusím byť najlepší kamarát, proste ľudsky ste si nesadli a ja by som aj syna viedla k tomu, nech sa tete susede maximálne pozdraví a že jej dieťa sa chce hrať samé a proste ich ignorujte. Nesedíte im zjavne.

@marsmykkok hej suseda ju neznáša, ale aby jej kúpila mlieko po ceste z roboty alebo išla s noudoktorovi , to je už v pohode.

sticker
simik238
autor
18. máj 2025
@oranzovyvevericnik

@marsmykkok hej suseda ju neznáša, ale aby jej kúpila mlieko po ceste z roboty alebo išla s noudoktorovi , to je už v pohode.

@oranzovyvevericnik presne toto😃 nedá o 50 centov viac ale ja si mám robiť 7km zachádzku

oranzovyvevericnik
18. máj 2025
@simik238

@oranzovyvevericnik presne toto😃 nedá o 50 centov viac ale ja si mám robiť 7km zachádzku

@simik238 ved ty na to máš, rovno jej kúp celý kartón, ved si to môžeš dovoliť, keď pracuješ. Možno ťa potom aj pozdraví na dvore.

sticker
misiak7777
18. máj 2025
@oranzovyvevericnik

@simik238 ved ty na to máš, rovno jej kúp celý kartón, ved si to môžeš dovoliť, keď pracuješ. Možno ťa potom aj pozdraví na dvore.

@oranzovyvevericnik ale tiež nie je ok, keď autorka opísala ako pomohli pri vážnom zdravotnom probléme susedinho syna a že suseda bola nevďačná, lebo potom šla na víno s inou. Ako fakt??!!!! Je povinnosť každého z nás pomôcť druhému pri ohrození zdravia alebo života. Isto im poďakovali za pomoc, a ja mám pocit že autorka čakala za to medailu

oranzovyvevericnik
18. máj 2025
@misiak7777

@oranzovyvevericnik ale tiež nie je ok, keď autorka opísala ako pomohli pri vážnom zdravotnom probléme susedinho syna a že suseda bola nevďačná, lebo potom šla na víno s inou. Ako fakt??!!!! Je povinnosť každého z nás pomôcť druhému pri ohrození zdravia alebo života. Isto im poďakovali za pomoc, a ja mám pocit že autorka čakala za to medailu

@misiak7777 Nepríde mi normálne posielať fotky z baru susede, ktorú nemusím, ako tam pijem s druhou susedou. Co tým sledovala...chcela sa podeliť o radosť? Ženská, čo nepobrala rozumu pri 4 ročnom? Niektoré ste strašne naivne a podobne frustrovanej susede.

sima234
18. máj 2025

@simik238 mne príde, že ty s ňou chces byť silou mocou za dobre, ale ona s tebou nie, vyhovuje jej to iba vtedy, keď od vás niečo potrebuje. Neviem prečo s ňou chceš tak vychádzať, aj keď tvoj úvodný príspevok vyzerá, že si len chcela ukázať v čom všetkom si lepšia ako ona, takže možno aj ty si pridávaš sebavedomie porovnávaním sa s ňou, aká si super, upravená, s mužom na večeru, dieťa na stráženie a pod., nakoľko ona je asi "obyčajnejšia", alebo na to jednoducho nemá.

moonlight1210
18. máj 2025

@simik238 obmedzila by som priatelstvo s nou a zaroven pomahanie. Nech sa nauci obratit inde. Alebo si poradi sama. Skusenosti sa jej len zidu.

Suseda je zda ten typ hejslovenky, co zavidi, ale skryva to za pasivnu agresiu a ulavuje si na pocite, ako sikovne pouziva druhych, zatial co sama vymeriava, ci nieco vobec da.
A tazko nesie bremeno vdacnosti.

petronelag
18. máj 2025

Aj mne to pripadá tak, že ona má trochu viac problémov s deťmi a tým menej času na svoju úpravu, ale s tým musí žiť a snaží sa to zvládnuť, dráždi ju, keď suseda s jednym neproblemovým dieťaťom sa chváli takými vecami, že majú na viac hračiek, ona na kozmetiku (čo ani nie sú najdôležitejšie veci pre život).
Ja by som so msusedou obmedzila stretávanie, aj stretávanie deti, deti rastú rýchlo, syn pôjde do školy, nájde si kamarátov z triedy so spoločnými záujmami. Aj teraz by som si pohľadal nejakú inú mamu s malým dieťaťom, s ktorou by to išlo ľahšie.
S touto susedou by som sa len pozdravila a ak by požiadala o nejakú pomoc, tak nemusí jej všetko splniť, keď aj na nákup si môže zájsť sama.

miniatura14
18. máj 2025

Tvoja suseda je zavistlivá fúria a lezetie jej z nejakého dôvodu na nervy. Vydiskutovala by som si s ňou správanie k môjmu synovi a viac sa s ňou nebavila a nepomáhala jej. Hlavne nie v prípade, ak vás aj prestala zdraviť. Ja nesúhlasím s názorom, že je tvoj syn nejaký chválenkár, bežné dieťa, teší sa, keď má niečo nové. Debilná je reakcia dospelej ženy na to: Aj my máme 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

olimuc
18. máj 2025

Zijes v zahranici .. integruj sa medzi miestnych. To, ze su Slovaci neznamena, ze sa musite mat radi a byt v kontakte. Neviem, kde zijete, ale sposoby s Hornej Dolnej Marikovej ste zobrali so sebou. Zite svoj zivot a Kontakt obmedzte na slusne pozdravenie aj ty aj syn . Ona nevie jazyk, lebo zije v komunitu Svk … kym nejde o zivot, nepomahaj nauci sa, nakupit moze aj sama … Hladaj si kamaratky v inom okruhu

simik238
autor
18. máj 2025

Opísala som len pár situácie, ja sa nechválim len som chcela poukázať že nemám taký stereotypný život ako ona. Viaceré ste prečítali zle že sme kúpili drahé autom pritom som napísala kúpili sme DRUHÉ auto aj som to napísala že bolo to nevyhnutne keďže obaja pracujeme manžel na 3 smeny, žijeme v zahraničí spoje tu nefungujú ako na sk že sadnem na bus a idem do prace… vôbec to nebolo myslené ako chvalenie, fajn možno to tak vyznelo ale úprimne som to takto nemyslela,
To jej zvláštne správanie začalo presne potom čo sme si kúpili DRUHÉ auto
Znova podotýkam že žijem v zahraničí aj škôlky tu fungujú inak ako na SK napr u nás v dedine len 3x do týždňa je škôlka otvorená cely deň inak len do obeda, ak je dlhy deň deti v škôlke nespia ako na sk
Keď sme sa bavili o škôlke a že by chcela dať deti na cely deň a ja som jej nato povedala ale veď tvoje deti ešte spia poobede ona nato noaco ja vravím ja keď som svojho išla prihlásiť na cely deň riaditeľ mi jasne povedal že dieťa definitívne nemôže mat poobedňajší spánok pretože tam nie je nato priestor
Keď som jej to takto povedala tak ako keby sa urazila a že zoberú čoby nezobrali ( napr tu by som chcela poukázať nato že ešte nemá dieťa v škôlke, ešte nekomunikovala s riaditeľom o tom ale už vie lepšie ako ja čo dieťa mám v škôlke a mám to odkomunikované)

misiak7777
18. máj 2025
@oranzovyvevericnik

@misiak7777 Nepríde mi normálne posielať fotky z baru susede, ktorú nemusím, ako tam pijem s druhou susedou. Co tým sledovala...chcela sa podeliť o radosť? Ženská, čo nepobrala rozumu pri 4 ročnom? Niektoré ste strašne naivne a podobne frustrovanej susede.

@oranzovyvevericnik nie je problém že jej poslala fotky aj keď sú tam medzi nimi dosť obmedzené sympatie. Suseda prežila kurva stresujucu situáciu a autorka s mužom im pomohli. Taký zážitok vie ľudí spojiť emóciami. A teraz akože mala povinnosť ísť s autorkou na víno? 😃😃😃 Akoze nesmela ísť s niekým iným? 😃😃😃😃

sasa1310
18. máj 2025
@simik238

Opísala som len pár situácie, ja sa nechválim len som chcela poukázať že nemám taký stereotypný život ako ona. Viaceré ste prečítali zle že sme kúpili drahé autom pritom som napísala kúpili sme DRUHÉ auto aj som to napísala že bolo to nevyhnutne keďže obaja pracujeme manžel na 3 smeny, žijeme v zahraničí spoje tu nefungujú ako na sk že sadnem na bus a idem do prace… vôbec to nebolo myslené ako chvalenie, fajn možno to tak vyznelo ale úprimne som to takto nemyslela,
Znova podotýkam že žijem v zahraničí aj škôlky tu fungujú inak ako na SK napr u nás v dedine len 3x do týždňa je škôlka otvorená cely deň inak len do obeda, ak je dlhy deň deti v škôlke nespia ako na sk
Keď sme sa bavili o škôlke a že by chcela dať deti na cely deň a ja som jej nato povedala ale veď tvoje deti ešte spia poobede ona nato noaco ja vravím ja keď som svojho išla prihlásiť na cely deň riaditeľ mi jasne povedal že dieťa definitívne nemôže mat poobedňajší spánok pretože tam nie je nato priestor
Keď som jej to takto povedala tak ako keby sa urazila a že zoberú čoby nezobrali ( napr tu by som chcela poukázať nato že ešte nemá dieťa v škôlke, ešte nekomunikovala s riaditeľom o tom ale už vie lepšie ako ja čo dieťa mám v škôlke a mám to odkomunikované)

@simik238 ja ti to napíšem takto. Za mňa je na hlavu každý, kto potrebuje druhého riešiť. Tak ako ty teraz verejne riešiš svoju susedku. Normálny vyrovnaný človek vie, že ľudia sú všelijakí a teda nerieši druhých. Nerieši ich správanie, nezosmiešňuje ich na webe a neohovára. Keby si bola vyrovnaná, tak tu nepíšeš o nej na niekoľko strán lebo to nemáš za potreby.

simik238
autor
18. máj 2025

Okej ľudia, Dakujem za každý jeden názor🙂 peknú nedeľu vám prajem 🙂🙂

marsmykkok
18. máj 2025
@simik238

@simik238 povieš mi prosím ťa načo ju riešiš? Proste nesedíte si ako ľudia a nesedí jej ani tvoj syn... A čo akože čakáš od tejto diskusie? Chceš si zvýšiť ego tým že budeme na ňu nadávať? Myslíš že si to prečíta a zmení sa? Nežiješ na opustenom ostrove, tak proste ju maximálne pozdravte, ty si môžeš nájsť aj inú kamošku a tvoj syn iné deti ako kamarátov ak proste jej tvoj syn prekáža... A bude pokoj. A pomáhať by som jej nepomáhala, ak bude chcieť niečo s autom napríklad, povedz že máš v sebe pohárik vína alebo máš iné povinnosti a proste len sa zdravte a kašli na ňu, bude ti to len suseda a nie známa alebo priateľka.