icon

Rande a rovnomerné delenie nákladov: Je to správne?

24. máj 2026

Spoznali sme sa pred 3 mesiacmi na jednej akcii v meste. Hneď sme si padli do oka, vypýtal si odo mňa IG, odvtedy sme si každý deň písali. Býva odo mňa cca 20 minút, ja mám 21, on 24. Pracujeme obidvaja, ja zatiaľ bývam s rodičmi, on sám v prenájme. Boli sme 5x na rande, vždy nejaká prechádzka plus káva alebo koláč, raz sme si dali aj obed. Ja auto nemám, on áno, chodí za mnou on. Na prvom rande na prechádzke povedal, že môžeme ísť aj na kávu a tak, ale nerobí sponzora. Má vraj rád, keď žena je samostatná a vie sa o seba postarať. Vždy, keď príde na platenie za tú kávu alebo teda raz za ten obed, povie obsluhe aby rozdelila účty. Proste každý si platí svoje. Zobrala som to ok, viem si za seba zaplatiť, aj keď by ma potešilo ak by rande občas platil chlap. Na poslednom rande mi povedal, že on bol 5x za mnou, tak je buď rad na mne nech ja prídem busom za ním alebo nech kávy a obed platím odteraz len ja a príde on za mnou na rande. Povedala som, že sa nejako dohodneme, ale neviem čo si o tom myslieť. Nedávno som mala narodeniny, vedel o nich, poslal mi len správu. Potešila by ma aspoň maličkosť, bola som z toho trochu smutná. O týždeň mám termín u zubára, toho mám v inom meste, sám sa mi ponúkol, že ma zavezie, ale nech si zaplatím celú cestu. Povedala som, že nie, busom ma to vyjde aj tak lacnejsie. Padla reč aj o vzťahu a ako to vidí on čo sa týka platenia. Ma názor 50/50, aj keď on má príjem vyšší než žena. Niesom žiadna zlatokopka, ale bojím sa, že toto bude nejaký držgroš. Rozumieme si, máme aj spoločné záľuby, ale toto jediné ma odrádza. Čo si o tom myslíte?

Strana
z6
anonym_235a58
25. máj 2026

Toto bude zase jedna z tych 50 stranovych tem, kde autorka vobec nereaguje

domkakvet
25. máj 2026

@anonym_autor utekaj.

miui
25. máj 2026

@anonym_autor to je ta nova bezvajecna generacia muzov, aj tehotni budete kazdy polovicu...ja by som ho blokla

anonym_fa5895
26. máj 2026

Extrémny príklad. Budeš fakt potrebovať odvoz ostanes niekde trčať niečo sa ti stane a on ti povie zaplať odveziem ťa si na rade práve s platením ty povieš nemám toľko peňazí práve tak ťa tam necha? Alebo budeš na rade s platením on povie chod do porodnice busom alebo si zavolaj sanitku ak mi nedáš na benzín? Si predstav materskú tam žene klesne príjem budete 50 na 50 jemu ostanu peniaze ty budeš zachvilku na nule. Toto je chlap čo má asi predstavu že ženy sú zlatokopky alebo je to ten typ čo ti bude vydelovat každý cent. Je fakt rozdiel či žena chlapa doslova zmyka s peňazí drahé darčeky dovolenky obedy luxus. A je dosť odveci ak chlap nie je ochotný ženu zobrať k lekárovi ak mu neda na benzín. Spoznávate sa mal by ťa rozmaznávať on ti nekúpi ani kavu obed neodvezie ta k lekárovi čo by ti veľmi pomohlo niekto komu na tebe fakt záleží ti rád uľahčí život. Aspoň na začiatku chce na teba urobiť dojem. Čo bude neskôr keď už teraz je takýto? On ešte aj rande vydeluje teraz prídeš ty za mnou busom. Co je to obchod? Udáva podmienky on celé je to iba o ňom. Kde si ty? Mám pocit že sa mu už teraz prisposobujes. Nemám s neho ani s toho ako sa správa dobrý pocit.

anonym_05e1df
26. máj 2026
@anonym_235a58

@anonym_235a58 Si asi myslela, ze jej napiseme, ze je to v pohode a typek je ok. Asi jej ostalo trapne, ze nad takym buranom vobec uvazovala.

zuzu11166
26. máj 2026
@anonym_autor

@grace55 no ešte spolu nechodíme, len sa spoznávame. Tiež sa mi to nezdá. Ale ma serie, že konečne sa mi niekto zapáčil a aj som mu dala šancu a je takýto držgroš

@anonym_autor no,a keby si s nim zostala a mali by ste dieta,podla mna by nebral ohlad na to,ze mas iba matersku a musela by si platit aj vtedy 50/50
S takymto pristupom urcite.je to kkt!!!!

autor
26. máj 2026
@anonym_235a58

@anonym_235a58 niesom tu nonstop a potrebovala som si to s ním vyjasniť. Povedala som mu čo si o tom myslím a vôbec to nepochopil. Označil ma za zlatokopku čo potrebuje aby jej chlap platil všetko. Niesme už v kontakte.

anonym_fa5895
26. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_235a58 niesom tu nonstop a potrebovala som si to s ním vyjasniť. Povedala som mu čo si o tom myslím a vôbec to nepochopil. Označil ma za zlatokopku čo potrebuje aby jej chlap platil všetko. Niesme už v kontakte.

@anonym_autor on ma nejaký divny pohlad na ženy. Môže ťa označiť za zlatokopku jedine keby nerobíš nic sedis doma lakujes si nechty a ťahala by si s chlapa peniaze na luxus. Odviezť k lekárovi prist za tebou kúpiť ti kávu sú bežné pozornosti keď niekomu na tebe zalezi. O nič si neprisla aspoň si s takým sebeckym clovekom nestratila zbytočne celé roky. On bude mať problémy vo vzťahoch stále kým nepochopí že je takéto spravanie problém alebo kým nenájde ženu ktorej nebude vadiť že sa mu prosi o každý cent na domácnosť. Asi to bude typ čo všetko hodí na druhú stranu a on je majster sveta. Nie je to dobrý typ na vzťah a spoločný život

sova7
26. máj 2026
@anonym_9ddfa1

Nevidim v tom problem, v dnesnej dobe ked si kazda obezna pucmola mysli ze je kralovna lebo ma lajky na soc. sietach je randenie strata casu a penazi. Typek je proste realista a zmensuje si naklady.

@anonym_9ddfa1 ty sa môžeš dať dokopy s tým chlapom takéto názory na ženy majú len chudáci o ktorych žiadna neopre ani bicykel môžeš hádať prečo

anonym_fa5895
26. máj 2026
@mischy00

Ak nemá za co randiť tak nech sedí doma a ráta ušetrené peniaze.
Keby vymyslas a vyberieš na prve rande nejakú drahú reštauráciu, este pochopím ze ohrna nosom. Ale zaplatiť kávu? Veď to je minimum, základ slušnosti.
Ešteže nedoniesol z domu dva lepenaky a kávu v termoske( co samozrejme môže byt mile, ak by šli niekam na turistku)

@mischy00 😆😆trefne. Smejem sa na tej kave v termoske a lepenaku. Ja som to skutočne zazila. Prišiel bicyklom z dost diaľky lebo nemal ani na bus. V termoske doniesol kávu a v esuse perkelt s haluškami čo mu zabalila mama. Pol hodinu som s nim sedela na lavičke mňa ani neponúkol 😆tak som sa vyparila. Ale na cigarety mal !

anonym_2d757d
26. máj 2026

Ja som mala dokonca takého, čo mi po roku vypočítal koľko stojí jeho čas so mnou, bol to roboš čo si brával fušky, keď sme sa bavili o jeho práci, bral to ako konzultáciu😆
Keď som mu potom prestala kupovať pivo, tak prestal postupne chodiť, neoplatilo sa mu to..

muchotrafka298
26. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak toto je dobry for, ze zlatokopka. Takeho co najskor zablokuj a v ziadnom pripade viac nekontaktuj. Ked ma problem s jednou kavou za 2 EUR, najdi si chlapa, co s tym problem mat nebude.

anonym_05e1df
26. máj 2026
@muchotrafka298

@anonym_autor tak toto je dobry for, ze zlatokopka. Takeho co najskor zablokuj a v ziadnom pripade viac nekontaktuj. Ked ma problem s jednou kavou za 2 EUR, najdi si chlapa, co s tym problem mat nebude.

@muchotrafka298 Chlapec asi prepadol manosfere. Co uz.

1sally12
26. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor dobre si spravila!👏

niki35
26. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor klasika. Najtrápnejší argument dnešných chlapcov čo sú skúpi pozvať ženu na kávu za pár drobných. Taký najlepšie keď zostanú single navždy

anonym_05e1df
26. máj 2026
@niki35

@anonym_autor klasika. Najtrápnejší argument dnešných chlapcov čo sú skúpi pozvať ženu na kávu za pár drobných. Taký najlepšie keď zostanú single navždy

@niki35 Takito si najdu len nejaku zufalku, ktora sa boji ostat sama, a je jej jedno, ze chlap je kreten. Alebo ostavaju single a cuduju sa, ze ich ziadna nechce a potom sa len utvrdzuju vo svojom nazore, ake su zeny zle. Ale hladat chybu na svojej strane by ich nenapadlo.

arieska
26. máj 2026
@watermelon

Keby mi chlap na prvom rande povedal, ze nerobi sponzora a kavu si mam zaplatit sama, bolo by to prve a posledne rande! Prosim ta, nestracaj s nim cas, nedodrb si zivot s takym drzgrosom.
Minule tu bola podobna tema, kde frajer este aj za magnetku z vyletu polovicku preplatit chcel. Velmi sa mi podoba na toho tvojho.

@watermelon keby mi to povedal ešte pred tou kávou tak nie je ani prvé rande 😅

niki35
26. máj 2026
@anonym_05e1df

@niki35 Takito si najdu len nejaku zufalku, ktora sa boji ostat sama, a je jej jedno, ze chlap je kreten. Alebo ostavaju single a cuduju sa, ze ich ziadna nechce a potom sa len utvrdzuju vo svojom nazore, ake su zeny zle. Ale hladat chybu na svojej strane by ich nenapadlo.

@anonym_05e1df ostávajú single a hlásajú o tom ako sú všetky ženy zlatokopky

anonym_72cd61
26. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor aspoň sa ukázal o čo mu ide. Ako sa tu hovorí -chybny kus treba vrátiť do obehu.

oskvarka
26. máj 2026

Ako že takto ti poviem môj manžel je šetrný až si niekedy klopkam na čelo ...má na to dôvod naozaj ťažké detstvo...tak snažím sa aj jeho stranu chápať a viesť dialóg ale ženy fakt tu keď niekedy čítam tie ponuky že prídem ta odviest ale dáš mi polku za benzín. 🤦 Alebo pošlem ti účet za magnetku... Ako naozaj toto je fakt brutál extrém ak je takýto ten človek teraz kedy nemá deti a existenčné problémi tak v krízových situáciách čo chcela od neho očakávať v živote. Toto podľa mňa nie je muž do života. Veď tak prirodzene keď sa len spoznávate tak jasné že aj ty občas prirodzene niečo zaplatíš niečo on pamätám si keď sme chodili ešte čerstvo z mužom chodili sme do kina že každý si lístok zaplatil ale nikdy sme nemuseli to takto riešiť vyratavat to proste bolo prirodzené vtedy tak sme to tak robili neskôr keď ma pozval tak zaplatil on alebo som ho ja pozvala na zmrzlinu ale aby sme to na centy preratavali och.
Ja nerada odsudzujem a posudzujem čo je a nieje normálne ja som za inakosť každý má veci trochu inak každý svet vidí trochu inak ale toto by pre mňa bolo nezlučiteľné zo vtahom ani so životom pre mňa toto nieje ok a myslím si že štatistický toto sa fakt veľmi vymyká normálu (priemeru).

bluka2
26. máj 2026

Ano, toto je diagnóza debil

anonym_8ec2fc
27. máj 2026
@bluka2

Ano, toto je diagnóza debil

@bluka2 keby len jedna, tam by sa toho našlo viac🤣sebec, drzgros, teda lakomec, psychopat a emocionálny a finančný tyran.
Autorka, ďakuj Bohu za Modrého koníka, za mojich mladých čias také nebolo a preto som teraz v 50 tke rozvedená.,,🫤

Strana
z6