Randim s mužom, ale zaskočil ma
Pekný večer žienky. Určite to poznáte každá máme nejaké veci ktoré nás veľmi rýchlo odradia. Mne sa to stalo práve tiež. Randim s ním už niekoľko týždňov. Ten chlap bol doteraz dokonalý. Pre mňa teda. Taká tá chýbajúca polovica mňa. Už pomaly som bola na neho taká namotana že som si predstavovala spoločný život.
Až do dnes. Dnes som sa tak medzi rečou v rámci klasickej komunikácie dozvedela od neho že on chce strašne iphone ale že je na neho nemá takže ho plánuje vymeniť za svoj čisto nový ešte v záruke honor.
Dobre. Tu nejde vôbec o to že na neho nemá ja tiež nemám iphone pretože na neho nemám. Ale toto vážne? Ja som typ človeka ktorý sa riadi "prikryvaj sa takou perinou na ktorú máš" a som tak spokojná. Nie že by som bola nejaká chudobná ale proste mám take tie svoje priority kde som ochotná zaplatiť veľa peňazí a kde nie. Keď raz proste na danú zbytočnú vec (pretože on telefón má plne funkčný) nemám tak ho nebudem hľadať na bazároch alebo prosiť ľudí na Facebooku či si so mnou vymenia. Celé mi to príde nie že úbohé ale také detské hlúpe. Načo?
Je naozaj dnes taká nutnosť mať iphone? Keď ho nemám som nič? Dobre možno medzi deťmi niekde na základnej a stre škole. Ale aby toto robil dospelý chlap otec. Tomu nerozumiem.
V mojom vnútri v tej chvíli prebehlo 1000 otázok jeden veľký otáznik. Tak trošku môj pohľad na neho skrivil a už asi nemám záujem.
Čo si o rok myslíte žienky. Odradilo by vás to tiež? Takéto jeho zmýšľanie? Takýto konzum?
@kiwi3 Ale zase zahranicni muzi nechcu ukazovat, ze na to maju, ale ze to maju.
Je mi to protivne, ked sa kolegovia chvalia, ze maju doma 30 drahych hodiniek.
Alebo jedneho poznam, ktory si kupil letenku z europy do new yorku, aby sa isiel postavit do dvanast hodinovej nocnej rady pred "najk" alebo "adidaŝ", lebo dalsi den mali zacat s predajom specialnej edicie(jednej z tisic inych "specialnych" edicii) tenisiek. A ukazoval nam na nohach topanky, ktore si vystal mesiac dozadu a boli to obycajne biele tenisky, len stali vela penazi a ked nam to nepovie, tak nevieme.
@autorka Aj mne by blikala kontrolka malosti tvojho priatela, ale tak zatial prve zlihanie, nie?🙂
Nauč sa čítať ty. A hneď prvu vetu,že reagujem na koment, že nemá z fleku na nový mobil (koment od chodec15). A hlavne píšem, prečo si rovno nekúpil iPhone ak mal na honor. Honor mu hádam nespadol z neba. A keď už tu vyskakuješ anonymné tak aspoň čítaj po sebe čo píšeš. Nemá na mobil lebo je sám, zrazu prišiel s nový, tak zjavne na neho mal (odnekial) trošku si sama sebe protirecis a ty nemáš odkiaľ vedieť koľko čoho má,nežijete spolu, nemáte spoločný účet, jedna vec je čo povie a druhá aká je skutočnosť. Tak ho sleduj ako bude ďalej reagovať na iné dôležitejšie veci.
@oliolijanka ja neviem, ale fakt vacsinou u tych zapadniarov, ani nevies, ako na tom su. dneska aj milionari vyzeraju uplne vsedne. nepotrebuju davat najavo svoj status. ak ma aj niekto nieco drahsie, tak to nejak nepotrebuje ukazovat, asi by tam bol pre ostatnych za trapneho. dalsia vec, ze radsej tie prachy investuju do niecoho zmysluplnejsieho. minule bol aj taky rozhovor s rakusanom, co zije na slovensku, ze ked slovak zarobi, ide si kupit drahe auto a ked zarobi rakusan, tak to investuje do dalsieho podnikania.
inak, nedavno, ked som sa vracala z usa, tak po ceste som videla jednu jedinu do oci bijucu znackovu kabelku (velke logo) v bratislavskej mhd u asi 20 rocnej slecny. tak to fakt neviem, naco jej to je a preco to vlastne musi mat, ked zjavne jej prijmy nie su k tomu nejak adekvatne.
Mna by odradilo to, ze je tak materialne zalozeny. Sama by som si mohla kupit aj tri, ale naco? Nebudem sa citit inak, lepsie ci stastnejsie. Ma zvlastne priority..
@veronikaszabova autorka ti síce neodpovedala, ale myslím, že máš pravdu.. aj vtedy spomínala, že má dve deti a je na materskej a on je u rodičov s dcérkou bez práce, lebo mama malej nepodpísala žiadosť do MŠ..
@katka2602 keď niekomu odpovedáš treba ho označiť pretože je tu toľko komentárov že už ani neviem čo písal ten chodec15. Áno máš pravdu ale telefón sa dá získať aj inak ako kúpou. Mohol ho tiež kúpiť z bazaru alebo ho za niečo vymenil. Nie je to taký obyčajný muž. Hovorím je to veľký špekulant co sa týka týchto veci. A mám trošku aj prehľad pretože väčšinou sa mi sťažuje že si nemôže niečo dovoliť a zrázu príde a chváli sa s kúpou dosť drahej ďalšej zbytocnosti.
@nikaeli odpovedala som. On našťastie nežije s rodičmi to zas nemôžem povedať je samostatný.
včera večer som ti napísala, že podľa mňa očakával finančnú injekciu, čo si mi vyvrátila, že to nie je pravda, lebo si predsa na RD a dnes o 10,15 napíšeš, že očakával pomoc..
prehliadla som tvoju odpoveď k otázke @veronikaszabova ku ktorej píšem vyššie, prepáč..
Nerozumiem. Nepýtal od teba, nezobral pôžičku z homecreditu. Proste len si vymení telefón za iny. A btw, ja mám iphone, tiez neukazujem ze je to iPhone, ale lepší telefón som nemala. Netreba mi počítač, ani nic ine.
@dankanka o tom to je toto. Na nechám kľudne v lekárni 200€ v potravinách tak isto ale aby som si dovolila nosiť iphone ako rodič ktorý je niekde úplne inde finančné tak to nie.
@nikaeli možno tomu neverím. Áno povedal že potrebuje pomoc. Ale ja iphone nevlastním a finančne mu nepomôžem. Možno naozaj z fleku čakal že mu poviem že mu ho utekám kúpiť lebo som extrémne zamilovana. A možno nie.
No mne by bolo jedno ze sa teraz jedna o iphone alebo nieco ine, ale takto majetkovo zalozeny clovek... No pre mna su to uplne ine hodnoty ako zastavam ja a tiez by u mna klesol..
@kylie1983 ale tak logický na neho máš či? A teraz mi povedz ako majiteľka iPhonu či by si ho vymenila za honor. Jasné že nie veď to je hlúposť.
@majla87 veď aj mne je jedno telefón samozrejme ide o pointu len to tu musím niektorým vysvetľovať lebo sa sústredili len nato aký je ten telefón úžasný. Toto je u mňa finančná negramotnosť a celková vypočítavosť.
Nechápem autorka s čím máš problém.
Vidím problém v tom že na tom finančne neni najlepšie (ale asi to nebude ani také strašné)....ok vysvetlila si to je doma s dieťaťom tak ako ty. Keď pôjde do roboty situácia bude zase iná.
Chce nový mobil? Ak mu to financie dovolia nech si kúpi (nemá tak našiel spôsob ako to spraviť a celkom rozumný). Či žena na RD nemá právo kúpiť si nové oblečenie, ísť ku kaderníkovi a podobné veci lebo je na RD a automaticky to z nej spravý finančne negramotnú? Život treba žiť a nie iba prežívať. Ak nebudú zvyšok mesiaca jesť suché rožky a obracať každé euro tak nevidím problém v tom že si ide otec na RD spraviť radosť.
@tamitamitami keby to tak bolo ako píšeš nepoviem pol slova.
@kiwi3 Ano mas pravdu. Aj ja som vcera triedila fotky jedneho projektu. Robim v zahranici, kde sa ludia naozaj skromne a neznackovo obliekaju.
A tam medzi tisic fotkami ruin a robotnikov, fotka najnovsieho mercedesu so slovenskou SPZ😄
@kiwi3 rakusan si nemusi ist kupovat drahe auto, lebo ho uz ma 😀 zas nerobme zo 'zapadniarov' ludi povznesenych nad materiu, tiez si presli fazou dokazovania si a ze netrvala nijak kratko.. slovaci si dlho nemohli nic dovolit, tak si to teraz dobiehaju, kazdy si tym musi nejakym sposobom prejst..
byt vyrovnany s materialnostou podla mna obnasa aj to, ze tieto veci clovek chape a neposudzuje a neodsudzuje druhych, za to, ako to oni maju..
a nemusi byt 'dobry' a 'financne gramotny' len ten, co vie setrit a nedovoluje si, na co nema.. mnohi ludia, keby nesli aj do rizika a poziciek, tak sa v zivote nikam neposunu.. mnohi podnikatelia zacinali s uvermi a pozickami, lebo nemali dostatocny kapital do zaciatku - mali to nechat tak a dovolit si len, na co maju? hej, aj takych poznam.. su hrdi na to, ze chodia v obdratom obleceni a jedia suche rozky, ale hlavne, ze nikomu nic nedlzia a este maju aj rezervu na 'horsie casy' .. len si akosi nevsimli, ze tie horsie casy ziju cely svoj zivot..
hej, kazdy ma ine priority.. niekto si dopraje ajfon, niekto radsej necha dve stovky v lekarni 😝
Mám naň, Ano. Mala som iPhone6s predtým, vydržal mi vyše 6 rokov. Android ak mi vydržal 2 roky to bolo vela a uz mi zral nervy všetkými možnými aktualizáciami mrznutim a podobne. Ten trlefon ide doteraz (od 2015), ma ho dcera a nic mu nie je.
@autor no jasné že odradilo a dobre sa tu na ňom smejem😀 mne tiež toto príde trápne.Ja mám už 6 alebo 7 rokov Lenovo Vibe a žijem🙂 appky sa tam sťahovať dajú,volať, smskovať aj všetko sa z neho dá tak žiadny problém.Ale je zase pravda, že mne to príde zbytočné dať neviem kolko tisíc za mobil.Na najnovších mobiloch si nepotrpím.Tak ako píšeš.Ale zase za iné nie.Príde mi ako malý trucovitý zasran.Ja už by som ho mala takto zafixovaného a kašlala by som na neho.To do života toto velmi nebude
Autorka, cítiš sa nepochopená...
No ale náš nemusíš presviedčať, ak ti to tak veľmi vadí, tak s nim ďalej nemusíš randit, nikto ti to nekáže...
Každý máme hranice tolerancie, toto u teba je cez čiaru, ok... Určite nájde ženu, pre ktorú bude dokonalý aj s nedokonalosťami, aj so svojím iphonom.
Nechápem, prečo si musela založiť diskusiu, keď neberieš iný názor ako ten, že ti blikaju kontrolky správne.
Ináč na začiatku si písala, že doteraz to bol pán dokonalý, neskôr píšeš, že ho poznáš... Tak zrejme tam budu aj iné veci, ktoré ti na ňom vadia.
@katka2602 Pravdepodobne zobral Honor na nejaký drahší paušál (možnosť iPhonu z nejakého dôvodu nemal), a ide ho vykšeftovať s niekým za iPhone. Čiže to bude beztak reálne ešte dlho splácať.
Mne trochu bliká kontrolka, že je finančne nezodpovedný, možno má aj rôzne ďalšie dlhy, o ktorých nevieš.
Sú ľudia, ktorí nepotrebujú mať neviem aké značky, nepotrebujú sa nejako ukazovať, potom sú takí, čo si na to potrpia a urobia všetko pre to aby sa mohli ukázať a neboja sa aj zadĺžiť kvôli tomu. Som rada, že my s mužom tieto veci neriešime a kupujeme si na čo máme.
@bolarazjedna ja agresívne útočné komentáre neberiem ako názor. Áno poznám ale to neznamená že mi na ňom vadí viac vecí. Netreba si domýšľať prekladať to čo tam nie je.
@hefo áno už to tak vyzerá že nie je zodpovedný a spokojný s tým čo má. Chcel by viac ale o tom to je že dospelý človek si povie že si nato zarobí. Jemu stačí už len počkať aby mohol ísť do práce. A nie tu kšeftovať vyjednávať zháňať. To pre mňa nie je cesta ako dosiahnuť to čo chcem.
Ci boha ten chlap to skusa asi tak vsade....nevzdava sa...
@veronikaszabova nie to je druha....a popri tychto ma rozpisane aj dalsiea dalsie a dalsie a skusa "chlapcatko"....evidentne skusa ktora zufalka sa namota a uz z pekla nebude cesty naspat...
@lubkavargova1 čo myslíš teraz 😀 ten iphone? 🤣

ja rozumiem, co ti vadi. cim viac chodim po zahranici, tym viac mam pocit, ze to je take slovenske, tvarit sa, na co vsetko mam... a pritom je to naozaj len tvarenie sa. na tvojom mieste by som to ale asi nezahadzovala, jedine, ze to nie je jedina takato vec a uz si si zacala vsimat dalsie, co ta odradzaju...